Astral 6236 Napisano Avgust 27, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Samo da pohvalim TDM-a, vratio nas je sa mora, i tamo nas je verno sluzio, nije stucnuo!! Ukupno oko 2200km za 10dana,razume se oko 1500km je odlazak i dolazak, resto je tamo obilazenje plaza, Boga mi bilo je i off road - a, ne mogu reci prijatno iskustvo, al izgurali smo i on i ja.. Tako da za one koji se premisljaju, ne morate, Tdm je pravi... Tri kofera, samo Bog zna koliko teskih, usinem se kad treba da pomerim kofer, mlada i ja, ja 110kg + mlada (ne smem da kazem ima tesku ruku) al ide uz mene, i koferi = ozbiljan pretovar, Tdm izneo bez problema... Potrosnja oko 6l, na auto putu vozen 140km/h regionalni oko 60-80km/h... I zanimljivost, u Makedniji i Grckoj, benzin je zut, a ne providan kao kod nas. Kao nekada sto je bilo.. Inace nisam primetio bilo kakvu razliku u potrosnji sa njihovim benzinom.. Ali sam primetio da je 1,49€ /L, u Gr, ako se ne varam.. Sent from my 6037Y using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Avgust 27, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Sent from my 6037Y using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14794 Napisano Avgust 27, 2016 moto merkat °°, 4927 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ova zadnja pozdrav za Lucky-a uz pricu o "pretovaru" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Avgust 27, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ma Lucky samo smislja kako ce na Gs-a, a zasto i ne bi, ako je u mogucnosti.. Vuce Tdm, ne pita nista... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14794 Napisano Avgust 27, 2016 moto merkat °°, 4927 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ali da ste GS-om svi bi mislili da idete na put oko sveta,mahali vam i bacali cvece. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Avgust 27, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan To je istina.. Sent from my 6037Y using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Best 10572 Napisano Avgust 27, 2016 Drug član, 512 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan Ali da ste GS-om svi bi mislili da idete na put oko sveta,mahali vam i bacali cvece. . . . a kad stanete deca bi prilazila i cekala da pocnete da prodajete sladoled iz metalnih kanti sa strane. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14794 Napisano Avgust 27, 2016 moto merkat °°, 4927 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ali da ste GS-om svi bi mislili da idete na put oko sveta,mahali vam i bacali cvece. . . . a kad stanete deca bi prilazila i cekala da pocnete da prodajete sladoled iz metalnih kanti sa strane. desna je za sladoled,u levoj crna kesa,cuvajmo okolis ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoxxx69 132 Napisano Avgust 28, 2016 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Fazer 600, TDM 900, XT 1200Z, BMW K1600 GTL Prijavi odgovor kao problematičan Ćao drugari, samo da se prijavim da odoh sutra za Grčku na Svetu Goru - Atos! Prvo do Skoplja, gde planiram da prespavam a zatim do Soluna - poseta groblju srpskih junaka i dalje do Atosa. Ako je neko za putom može da mi se pridruži! Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Avgust 28, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Srecan put Zoxx, lepo se provedite, pazi se ulegnuca na autoputu u juznom delu Makedonije i obrati paznju na glavnu ulicu u Solunu (onu dvosmernu sto autoput ulazi u grad) ima izrazito gladak i klizav asfalt, kao ogledalo je, motor proklizava na jaci gas, kao po ledu.. Ja sam svracao i na Dojransko jezro, lepo je, jako jeftino sve, ok je za dan, dva, ima sadrzaja. Jos jednom, srecan put!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoxxx69 132 Napisano Avgust 28, 2016 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Fazer 600, TDM 900, XT 1200Z, BMW K1600 GTL Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Astral. Lepo je znati ovakve informacije! Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Septembar 3, 2016 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan @Bbada: ja i kad sam sam bez kofera - ja sam u "pretovaru" ! To je istina.. Sent from my 6037Y using Tapatalk A zato si se ti slikao pored GS-a - da se ogrebes za slavu i cvece? @Bocca: pa zato moram i da menjam motor - zena mi se ljuti zbog tih "silnih" bruseva i tangi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 3, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko oznake lezajeva zadnjeg tocka? 6203 i 6303 2X, veci ide do diska,a dva manja do lancanika. Obavezno trazi lezajeve oznake C3 sa povecanim zazorom za vece brzine okretanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Septembar 3, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan @Bbada: ja i kad sam sam bez kofera - ja sam u "pretovaru" ! To je istina.. Sent from my 6037Y using Tapatalk A zato si se ti slikao pored GS-a - da se ogrebes za slavu i cvece? @Bocca: pa zato moram i da menjam motor - zena mi se ljuti zbog tih "silnih" bruseva i tangi... pa volim i ja malo, ziv sam covek, sto se kaze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Septembar 3, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan A znate li oznaku lezaja prednjeg tocka i dali je isti na obe strane?? Naravno gde vi kupujete te lezajeve? Meni izgleda krece da umire prednji, pravi onaj zvuk na oko 100kmh.. Videcu da zamenim to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 3, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Astral Lezaj za prednji tocak je 6303Z - C3 2X, a semerinzi su 27x48x7 i 45x56x6. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Septembar 3, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Hvlala Branko!! Sent from my 6037Y using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14794 Napisano Septembar 3, 2016 moto merkat °°, 4927 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Blago nama dok imamo Branko manual 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 4, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sta god treba, uvijek na usluzi, samo nemojte da vam budem zirant. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1473 Napisano Septembar 4, 2016 I N S T R U K T O R, 1209 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem sa TDM 850 4TX. Perfektan motor, uvežen iz Švajcarske, netaknut, neotvaran, svako slovo na svom mestu, da ne pričamo o drugim krupnijim stvarima,....međutim..., dok ga normalno vozim, ima lepo snage i odličan je pri preticanju, sve funkcioniše savršeno, perfektno, kao da vozim motor upravo kupljen iz fabrike, ali kad hoću malo da ga punim u obrtaje, počne da se predomišlja hoću-neću. Prvom i drugom ga napunim u obrtaje do kraja, trećoj već uz dosta gušenja i trzaja nekako se dovučem do 8000, za četvrtu i petu je to misaona imenica. Preko 6000 obrtaja teško i sporo prelazi. Filter vazduha mu je bio srednje zaprljan pa sam uzeo novi MEIVA. Kad sam zamenio tek tad nije hteo da ide, tada ni u jednoj brzini nije mogao preko 5500 obrtaja. Vratim Stari filter i opet ista priča, ali je to mnogo bolje nego sa novim. Sa prljavim se može sasvim fino voziti, ali kao što rekoh kad dođe do 6000 obrtaja onda počne da se muči. Kupio sam novi HIFLO filter vazduha i sad smo došli u situaciju koju sam opisao na početku, I i II brzinom puni obrtaje do kraja III na jedvite jade, IV i V ne ide nikako. Gledao sam karburatore, sve je kao novo, šiberi rade, gumice-membrane elastične, ma novo novo... Sve super, "saamoo" neće da ide ugornjem režimu obrtaja, od 5500 pa na dalje ??? Ima li ko ideju ? Interesantno je da su ogromne oscilacije na promenu filtera za vazduhi nekako sam bio ubeđen da se u tom grmu krije zec, ali evo treći filter, i mislim da je ovaj napokon kako treba, ali eto, opet se guši i trza u III, IV i V brzini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Septembar 4, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan A da nema blokadu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1473 Napisano Septembar 4, 2016 I N S T R U K T O R, 1209 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam to pomislio pošto se ponaša slično kao jedan Badit 600 koji sam ranije imao i koji je imao blokadu, ali u saobraćajnoj iz Švajcarcke piše 59 kW. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 4, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem sa TDM 850 4TX. Perfektan motor, uvežen iz Švajcarske, netaknut, neotvaran, svako slovo na svom mestu, da ne pričamo o drugim krupnijim stvarima,....međutim..., dok ga normalno vozim, ima lepo snage i odličan je pri preticanju, sve funkcioniše savršeno, perfektno, kao da vozim motor upravo kupljen iz fabrike, ali kad hoću malo da ga punim u obrtaje, počne da se predomišlja hoću-neću. Prvom i drugom ga napunim u obrtaje do kraja, trećoj već uz dosta gušenja i trzaja nekako se dovučem do 8000, za četvrtu i petu je to misaona imenica. Preko 6000 obrtaja teško i sporo prelazi. Filter vazduha mu je bio srednje zaprljan pa sam uzeo novi MEIVA. Kad sam zamenio tek tad nije hteo da ide, tada ni u jednoj brzini nije mogao preko 5500 obrtaja. Vratim Stari filter i opet ista priča, ali je to mnogo bolje nego sa novim. Sa prljavim se može sasvim fino voziti, ali kao što rekoh kad dođe do 6000 obrtaja onda počne da se muči. Kupio sam novi HIFLO filter vazduha i sad smo došli u situaciju koju sam opisao na početku, I i II brzinom puni obrtaje do kraja III na jedvite jade, IV i V ne ide nikako. Gledao sam karburatore, sve je kao novo, šiberi rade, gumice-membrane elastične, ma novo novo... Sve super, "saamoo" neće da ide ugornjem režimu obrtaja, od 5500 pa na dalje ??? Ima li ko ideju ? Interesantno je da su ogromne oscilacije na promenu filtera za vazduhi nekako sam bio ubeđen da se u tom grmu krije zec, ali evo treći filter, i mislim da je ovaj napokon kako treba, ali eto, opet se guši i trza u III, IV i V brzini. Mozemo ovdje nagadjati sta bi moglo biti, ali je cinjenica da mu fali goriva u visokim obrtajima sto bi moglo biti radi manjih dizni zbog ogranicenja ( CH ) na 37KW. Elem da se ne patis i razbijas glavu Bokilic ti nije daleko, a on ce ti sigurno rijesiti "problem". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Septembar 4, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan I ja glasam za Bokilica...oteras kod njega i on ti resi problem ocas posla... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Septembar 4, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan A evo i klip kako sam ja napravio aparaturu za sinhronizaciju karburatora i kako je to na kraju ispalo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...