Jump to content

Moto Zajednica

Ko ce jahati cijeg konja u 2010 ?

Recommended Posts

• Ne silazi, 6518 postova
  • Motocikl: konzerviran

Procitah negde "gore" nesto vezano za visinu (Spiesovu) i aerodinamiku,pa bih kratko da iskomentarisem

Moram da priznam da pravila ne poznajem bas u detalje,toliki fanatik ipak nisam,ali za jednu stvar sam prilicno siguran.

Superbike,kao takmicenje serijskih motocikala,podrazumeva da se izmedju ostalog nikako ne menja oblik oklopa koji izadje iz fabrike.Delovi mogu da budu zamenjeni,tj. napravljeni od lakseg materijal (carbon,kevlar..) ali forma mora da ostane ista.

Za razliku od njih motocikli u motoGP-u,mogu u toku sezone da pretrpe i vise izmena.Ako malo bolje pogledate dve Yamahe (Rossi,Lorenzo),koje vrlo cesto slikaju zajedno,mozete da primetite da nisu potpuno iste.Tako da licno smatram da ce Yamaha dobro da se potrudi da u svoj oklop udobno i aerodinamicno smesti svog novog pulena,kojeg Suzuki nikako ne moze da prezali.

Jos jedna stvar.Siguran sam da ce "decko" vrlo brzo da ukapira jeli brzine idu u "H" ili mozda postoji neki drugi sistem da se Uamana potera do podijuma

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2087 postova

Necu da trcim pred rudu ali imam osecaj da je on taj djavo i da nespava uopste :))) A Suzuki..... pa dobili su patku sto se tice Vermulena... i ako mi je gotivan lik nekako kao da  ili on nije dovoljno dobar ili je Suzuki krs( mada Capirex je solidan ) ili ga neplacaju dovoljno posto je Suzuki u g... do guse... , a Spies je dobio zestoke kritike na racun njegove voznje(stila i agresivnosti).... sad nekom patka, a nekom sampanjac.

• Integrisan, 13020 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Prica se da Honda nece da da motor za Talmacsija bez obzira sto je obezbedio sponzora (MOL madjarska - drzavna - naftna komp.).

Da ih ne bi blamirao losim rezultatima i da mogu da daju motor nekom brzem. Nije jos cementirano ali se GLASNO prica. Talmacsi ce

najverovatnije u Moto 2. Jos se krljaju oko drugog Pramac motora. Mora da im nije lako!

• Drug član, 3618 postova

Kruzi prica kako ce Alex De Angelis uzeti mesto Gabor-a Talmacsi-ja u Scott Honda timu. HRC je nezadovoljan Gabor-om i kako stoje stvari nece mu pomoci ni MOL, a Alex-je dobrodosao i za njega se pouzdano zna da je brz ali mu fale sponzori. Spanski Motocuatro tvrdi da je Sott u pregovorima sa Alex-om i sa Republikom San Marino koja bi ga sponzorisala.

• Ducatista, 2904 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

Po meni se Talmaci nije pokazao kao nista posebno ni u 250, samo je zrtva srecnih okolnosti sto je uspeo da udje u Gp (MOL racunam u jedan veliki deo srecne okolnosti)

• Integrisan, 13020 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Po meni se Talmaci nije pokazao kao nista posebno ni u 250, samo je zrtva srecnih okolnosti sto je uspeo da udje u Gp (MOL racunam u jedan veliki deo srecne okolnosti)

Jedini deo srecne okolnosti. Ja mislim da je on video sansu da se provoza na GP masinama znajuci da u manjoj klasi nece moci da napravi rezultate

koji bi ga doveli "direktno" u MotoGp. Pa ako se posreci i nesto uradi (ne mnogo, jedno 9. i par 11. ih mesta su mogli uz MOL da ga cementiraju za sledecu godinu)

super a ako ne i onako mu se na drugi nacin nikada ne bi pruzila prilika! Sad nazad u Balaton tim!

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Kako pise Spanski Motociklismo Toni Elias ide u Moto2 klasu, tacnije u Sito Pons ekipu. Ovo jos uvek nije zvanicno ali se uskoro ocekuje potvrda.

Potvrđeno.

http://www.twowheelsblog.com/post/3179/moto2-toni-elias-signs-with-sito-pons

toni_elias_andorra_01.jpg

• Drug član, 3618 postova

Bilo je vec prica o Toni Elias-u i o tome kako je nasao angazman u Sito Pons ekipi, medjutim Toni je potpisao predugovor za Sito Pons-a kojeg je pocepao kada mu Sito nije mogao sa sigurnoscu garantovati platu. On nije hteo nista da rizikuje i prema tome ostaje u istoj ekipi ali u Moto2 klasi gde bi kolega mogao da mu bude niko drugi nego Alex De Angelis  :D .

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Procitah negde "gore" nesto vezano za visinu (Spiesovu) i aerodinamiku,pa bih kratko da iskomentarisem

Moram da priznam da pravila ne poznajem bas u detalje,toliki fanatik ipak nisam,ali za jednu stvar sam prilicno siguran.

Superbike,kao takmicenje serijskih motocikala,podrazumeva da se izmedju ostalog nikako ne menja oblik oklopa koji izadje iz fabrike.Delovi mogu da budu zamenjeni,tj. napravljeni od lakseg materijal (carbon,kevlar..) ali forma mora da ostane ista.

Za razliku od njih motocikli u motoGP-u,mogu u toku sezone da pretrpe i vise izmena.Ako malo bolje pogledate dve Yamahe (Rossi,Lorenzo),koje vrlo cesto slikaju zajedno,mozete da primetite da nisu potpuno iste.Tako da licno smatram da ce Yamaha dobro da se potrudi da u svoj oklop udobno i aerodinamicno smesti svog novog pulena,kojeg Suzuki nikako ne moze da prezali.

Jos jedna stvar.Siguran sam da ce "decko" vrlo brzo da ukapira jeli brzine idu u "H" ili mozda postoji neki drugi sistem da se Uamana potera do podijuma

Ja znam da su u ducati-u mjenjali aerodinamiku, tj.  cas izbusen prednji oklop cas nije ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja