Jump to content

Moto Zajednica

Poginuo VladanR SILVER RIDERS iz Velike Plane! (08.08.2009)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 369 postova

nije cuo r motor

pa je sve jos i akusticno!?

Dali to znaci da se r motor drugacije cuje od ostalih motora ili da se nije obratila paznja na akustiku?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: Panasonic 89.

Da su nišanili jedan drugog, teško bi se pogodili pri toj brzini. Valjda je to ono što se zove sudbina. Tuga i žalost.

Počivaj u miru, komšo.

• U prolazu, 47 postova

Ako je i isao neprimerenom brzinom kriv je, ALI da li je mozda kriv i biciklista koji mu je presekao put ne zastavsi pored desne ivice puta da se okrene, pogleda preko ramena ONOLIKI pravac

Pa naravno da je kriv i biciklista to niko ne spori!!! Koliko znam ogrničenje na putevima u Srbiji je do  80km/h na  90%  puteva neračunajući auto-put, dalje ne želim ništa da kažem.... Tragedija

• Svrati ponekad, 349 postova

i ako se okrenuo,biciklista je mogao da vidi samo tachkicu u daljini,a ko je prolazio tuda zna da je autoput paralelan sa tim putem i udaljen nekoliko stotina metara vazdushnom linijom tako da je teshko proceniti da li neko leti sa 200kmh po autoputu ili po ovom drugom..

svoj motor ponekad vozim preko 200 kmh,svestan sam rizika ali mi sigurno ne pada na pamet da pretichem ili obilazim sa 200 nekoga ko se krece 10 kmh..

Predsednik suda u Batočini Miroslav Lepojević kaže da se nesreća desila na „savršeno ravnom i pravom putu".

- Radosavljević je išao motorom ka Zaječaru, sa dva druga. Na dva kilometra pre mesta udesa zazvonio mu je telefon, on se javio, pa je usporio da bi mogao da razgovara. Za to vreme drugovi su mu odmakli, pa je pokušao da ih stigne kad je završio razgovor. S druge strane, Stefanović je sa prijateljem, koji je bio na drugom biciklu, bio oko kilometar ispred. Sa glavnog puta rešili su da skrenu levo na bočni put ka Brzanu. Jedan biciklista već je skrenuo, a kada je Stefanović počeo da skreće Radosavljević je već krenuo u preticanje. U tom trenutku jedan biciklista bio je u levoj traci, a Stefanović na pola desne. Motociklista je zato pokušao da prođe između njih, ali nije uspeo - kaže Lepojević.

Udarac motora odbacio je nesrećnog Stefanovića, a motor je pao i klizao se oko 150 metara! Telo Radosavljevića pronađeno je na stotinak metara od mesta udesa. Biciklista je preminuo u Kliničkom centru.

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Saucesce obema porodicama i prijateljima obojice nastradalih.

a motor je pao i klizao se oko 150 metara! Telo Radosavljevića pronađeno je na stotinak metara od mesta udesa

Pa da je vazdusni jastuk umesto asfalta bio, ne bi toliki put otklizao  :o

Toliko o zavrtanju gasa  >:(

Pa naravno da je kriv i biciklista to niko ne spori!!

Tesko je suditi bilo kome,biciklista je ubijen a motociklista poginuo.

Ukoliko je izbacio levu ruku tj. odrucio pre nego sto je zapoceo skretanje,nemora da znaci da je kriv,bez obzira sto nije gledao nazad i osluskivao...

• Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang

Ukoliko je izbacio levu ruku tj. odrucio pre nego sto je zapoceo skretanje,nemora da znaci da je kriv,bez obzira sto nije gledao nazad i osluskivao...

ma nemoj reci  ??? ??? ???

i tako budaletina mahne i skrene pod sleper? i ko je kriv?

mora proveriti da li je neko zapoceo obilazenje, u svakom slucaju, pogotovo ako nije propisno prestrojen za skretanje preko suprotne trake.

koliko se ja secam procedura je proveravanje situacije iza sebe pa tek onda davanje zmigavca i skretanje.

• Svrati ponekad, 432 postova

LJudi , dvojice mladih ljudi vise nema ! Retko ko ko je ikad seo na motor nije podobro zavrnuo gas po neki put , a pogotovo kad ispred sebe ugleda

komad novog pravog puta ( retkost kod nas ). Ne bih trazio krivca za ovu tragediju , mislim da je ovo , to , sto se naziva sudbina >:(

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

LJudi , dvojice mladih ljudi vise nema ! Retko ko ko je ikad seo na motor nije podobro zavrnuo gas po neki put , a pogotovo kad ispred sebe ugleda

komad novog pravog puta ( retkost kod nas ). Ne bih trazio krivca za ovu tragediju , mislim da je ovo , to , sto se naziva sudbina >:(

+1

Bez zabune, poznavao sam dechka, i stekao utisak o njemu kao vrlo prijatnoj i HUMANOJ osobi. Shta sad, voleo je brzo i platio je ceh za to. :'( nemojmo da se lazemo da nije vozio brzo, pa i ja sa mojom BATAROM u odnosu na njegov motor sam tu izvukao ko od shale 120 a osecao sam se ko da stojim u mestu. Ishao je brzo ne moram da budem svedok da ZNAM to. I nemojmo biti licimeri ko ce ga znati dal je biciklista dao znak rukom i koji procenat nas to radi kad vozi bajs?? Ja chesto na takvim pravcima kad nema nikog blizu iza mene zaboravim zmigavac da dam a kamoli ruku da ispruzim na bajsu. Pa da je biciklista imao i letvu u ruci i opet da je ispruzi opet bi bilo dzaba jel je Vlada ishao.... :'(

E a bash mi zao prvi put da pogine neko koga sam poznavao :'(

Smanjite rizik na minimum.

POLAKO BRE!

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma

koliko neljudskosti u vasim dusama, mislim najpre na osobe koje u ovoj temi komentarisu i traze krivca za nemili dogadjaj...

nemam komentara za vasa pisanja jednostavno zamislite se ako imate bar trunku humanostii prema tragicno nastradilm u ovom slusaju !!!

molim administratore da uklone sve postove koji ne prilice da se nadju u ovoj temi !

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

koliko neljudskosti u vasim dusama, mislim najpre na osobe koje u ovoj temi komentarisu i traze krivca za nemili dogadjaj...

nemam komentara za vasa pisanja jednostavno zamislite se ako imate bar trunku humanostii prema tragicno nastradilm u ovom slusaju !!!

molim administratore da uklone sve postove koji ne prilice da se nadju u ovoj temi !

Pretpostavljam da si Vladu poznavao 10x bolje nego ja. Ali nemoj se naljutiti kada ti kazem da ovaj podforum NAZALOST za to i sluzi. Da uvidimo greshke koje su pochinjene, napravimo od njih chinjenice i trudimo se da se nikome od nas ne ponovu isto! :-X

Ripovanja i sauchesca nece vratiti Vladu (ma koliko to zverski zvuchalo od mene :-\ )

Moj otac mi je jednom rekao jednu pametnu stvar: " Pomozi choveku dok je ziv, nadji mu se, pomozi mu da mu bude bolje... Shta mu vredi da ga oplakujesh i kukash za njim tek kad ga nema to tad njemu nishta ne znachi! Nadji se choveku za zivota!"

Kad nismo mogli njemu da pomognemo na ovaj ili onaj nachin hajde da pomognemo ostalima koji chitaju izveshtaje o ovom nemilom dogadjaju, onima koji su josh uvek sa nama....

....... :'(

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

"Ni jedan čovek nije Ostvo, sam po sebi celina;

svaki je čovek deo Kontinenta, deo Zemlje;

ako Grudvu zemlje odnese More, Evrope je manje,

kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo Posed tvojih prijatelja ili tvoj;

smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen čovečanstvom.

I STOGA NIKAD NE PITAJ ZA KIM ZNONO ZVONI - ONO ZVONI ZA TOBOM"

P.S.

dva puta počinjem da pišem dopunu i bliže objašnjenje ali moje reči nikako ne mogu da dopune gore citiranog nobelovca... ukoliko neko ne razume šta je pisac hteo da kaže i šta sam ja hteo da kažem citatom - nije ni vredan truda....

ma nemoj reci  ??? ??? ???

i tako budaletina mahne i skrene pod sleper? i ko je kriv?

mora proveriti da li je neko zapoceo obilazenje, u svakom slucaju, pogotovo ako nije propisno prestrojen za skretanje preko suprotne trake.

koliko se ja secam procedura je proveravanje situacije iza sebe pa tek onda davanje zmigavca i skretanje.

Ovde uopste nema krivih i okrivljenih,posto je valjda poznat ishod.I da je drugacije, ja sigurno nikoga nebih okrivio.

Mozda je najtacnije ono  sto kazu jbg."namestilo se"...Uostalom niko od nas nezna sta ga sutra ceka na drumu.Zato je najbolje:tTastaturu za zube...

Saucesce porodici i prijateljima bicikliste i motocikliste.

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

Pretpostavljam da si Vladu poznavao 10x bolje nego ja. Ali nemoj se naljutiti kada ti kazem da ovaj podforum NAZALOST za to i sluzi. Da uvidimo greshke koje su pochinjene, napravimo od njih chinjenice i trudimo se da se nikome od nas ne ponovu isto! :-X

Ripovanja i sauchesca nece vratiti Vladu (ma koliko to zverski zvuchalo od mene :-\ )

Moj otac mi je jednom rekao jednu pametnu stvar: " Pomozi choveku dok je ziv, nadji mu se, pomozi mu da mu bude bolje... Shta mu vredi da ga oplakujesh i kukash za njim tek kad ga nema to tad njemu nishta ne znachi! Nadji se choveku za zivota!"

Kad nismo mogli njemu da pomognemo na ovaj ili onaj nachin hajde da pomognemo ostalima koji chitaju izveshtaje o ovom nemilom dogadjaju, onima koji su josh uvek sa nama....

Potpuno se slazem !

• Drug član, 1895 postova

E pa to je lepo Hemingvej rekao/napisao, upravo u tome i jeste stvar mnogi su napali biciklistu jer se nasaao na putu raketi i niko ne moze da opravda motociklistu a da se objasnjanje granici sa zdravim razumom. Onima sto su ga poznavali to nije nikakva uteha a samo moze da oteza porodici bicikliste, naravno oni verovatno nece videti nista sto je napisano u ovoj temi ali bi bilo posteno da budemo iskreni pred sobom...

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma

vidim da nisi shvatio moje pisanje koje se odnosi u mnozini sto znaci na oba tragicno nastradala a neko je vec ovde jednostavno rekao sudbina za obojicu i mislim da je suvisan bilo kakav komentar o krivici bilo koga u ovom slucaju ,  proci ce mnogo vremena i predjenih kilometetara da bi neki ukapirali istinu zivota i smrti jer ja bar to znam i osetio sam kroz mojih 18 dana kome i nekoliko meseci nepokretnosti, jednostvano to je bila moja sudbina i moj zivot

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja