sasafilipovic 290 Napisano Avgust 2, 2009 Uploader, 419 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: GSXR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Elem, kao što mi je upozorio neko sa foruma, da obratim pažnju na španer (jerbo će da ispusti svoju plemenitu dušu), došao je i taj tužan trenutak. Skot je crko u petak 24. Posle bezuspešne reanimacije, odlučio sam da napravim novi španer . Na netu sam našao MANUAL CCT koji se prodaje za 50$, a da se napravi oko 500dinara. Evo i linkova: http://www.ldrider.ca/techpages/camchaintensioner-manual.htm http://gsxrzone.com/sprockets.html E sada me interesuje, da li je neko do sada montirao manual cct, ako jeste kako je zadvoljan istim? Možda je neko i pravio španer, pa ako jeste, na šta bi trebao da obratim pažnju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6424 Napisano Avgust 2, 2009 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ovo ce svaki bravar da ti napravi, ko je malo spretan i ima alat moze i sam da ga napravi. Ja bi samo kontra-maticu stavio onu sa plastikom na kraju kako se ne bi slucajno odvila od vibracija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasafilipovic 290 Napisano Avgust 2, 2009 Uploader, 419 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: GSXR 600 Prijavi odgovor kao problematičan to sa kontra maticom nije loša ideja. Da li ulje može da probije kroz navoj? To me najviše brine, mada silikon bi sve rešio, ali je malo aljkavo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Avgust 2, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Ja imao na ZZR 1100 sa ko0ntra maticom i sluzilo je ekstra! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Avgust 17, 2009 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sve ima svoje prednosti i mane. Mana Manual CCT-a je što se on mora proveravati i dotezati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasafilipovic 290 Napisano Avgust 17, 2009 Uploader, 419 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: GSXR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Na sajtu proizvođača piše da se doteže na svakih 6000 milja. To i nije tako strašno. Mada kada počne da zveči kao zvečka, dotegneš skota, to bar nije problem. Inače, glodač mi je napravio lutkicu od španera, od aluminijuma, 500dinara me košta (uključujući i materijal). Montaža je tra-la-la posao, prvo mi je bilo frka da ga ne pretegnem, pa sam vozio jedan dan sa malo olabavljenim španerom, posle sam ga pritegao i sada ide kao zmaj. Nisam stavljao maticu sa plastikom, istopila bi se ionako kad sam vario maticu sa gornje strane - za zatezanje. Stari dihtung je ostao, ne pušta ulje, sve je OK. Razlika u ceni automatskog španera (65€ italia, 120€ Austria) i ovog ručne izrade (6€) je velika. Čudi me da se do sada nije vodila neka rasprava i preporuka za izradu i korišćenje MCCT. Na svim forumima hvale MCCT, doduše firmirane, ali nadam se da će i ovaj da bude kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Avgust 17, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan i ja sam razmisljao da pravim sebi isti posto imam mogucnosti,mada su me bas ovde mnogi odvratili i uplaasili da lanac moze da pukne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...