vecicrnogorac 48 Napisano Jul 30, 2009 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Podgorica - MNE Motocikl: BMW S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan Jes bogme. Počelo je kao pošalica a završilo se sa skoro 3.000km pod točkove i ko zna koliko još km u budućnosti Uglavnom, put je trajao 10 dana a ruta je bila otprilike sledeća: Podgorica/Albanija/Grčka-Meteori-Solun-Halkidiki-Tasos-Solun/Bugarska-Sofija/Srbija/CG. Dosta se viđelo i prošlo, ustanovilo se da su Grci za turizam ništa manje lijeni od nas, da i njima manjka vode za tuširanje a i to da su namrtvo slabi sa tuševima na plaže - čitaj NEMA IH. Druga stvar, cijene su im malo jače od naših - niđe se ne može nać smještaj jeftiniji od 40 ojra i OBAVEZNO se moraš cjenkat jer ćeš proć prilično skuplje. Lijepe plaže imaju, more im čisto, kafane su ok, kokteli još bolji, žene... hm, aj da kažemo ovako da su Bugarke izmislile svijet za Grkinje. No, sve je počelo ovako... na Albansku granicu smo već gladni bili mi neki klasika, Skadar-Drač-Elbasan pa put Ohrida, i kad ste na vrh brda skrenete desno put Korče-a da idete. Onda ugledate Ohrid prođete sve te dosadne granice a ispred vas znak: poslije vožnje od cirka uru ipo ukaže vam se ova ljepota... a kad završite naporan dan na Meteorima poželite uveče da pojedete nešto. Sendvič možda? hmm, ne znam, aj da vidimo kako Grci pišu "sandwich"... onda slijede teški dani sa obilaskom plaža Halkidikija i malo koktelčića pred spavanje ok. dosta Halkidikija - misija Tasos!! penjanje na Ferry koji košta za 2 osobe i motor oko 16 ojra ako se dobro sjećam. vožnja do ostrva oko sat ipo sa pticama koje nas prate sve do destinacije ovakav je tamo pijesak... noge nisu svuđe ovakve, khm... i jedna žurka koju smo nažalost MOOOOORALI propustit.... apihhhh!! ali zato NIKAKO nismo smjeli propustiti jagnjetinu u mjestu koje se zove Teologos. Procijenite sami junaci... no, i toga nam bješe dosta. Uzesmo ferry nazad za kopno, pravac Solun ponovo. Ovaj put riješili da ostanemo noć jer oće đeca u akvapark da se igraju. Od tamo nemamo slika jer - što sa aparatom dok se brčkamo jel? dakle, Solun đavo nam ne da mira tako da sjutradan odma palimo za Sofiju. Bugarska braća imaju dobre ceste, ok su vozači, a Sofija puna kontrasta. Jedna ulica puna modernih zapadnjačkih radnjica, ultramoderne kafane itd, samo jedna raskrsnica dalje i klošara koliko oćeš. Motor sam parkirao ispred hotela a gospođica sa recepcije me molila da ga maknem odatle jer će mi nestat čim pane mrak. Ne stopira mi se do kuće pa ga mičem Sofija: ova kuća je tik uz ultramoderni dio grada, ilitiga takvu ulicu. Centar sami kad se nagledasmo Sofije uzjahasmo Bembaru i pravac u Srbiju. Uvatili smo krug po Vrnjačkoj Banji. Preporuka za sve koji žele da odmore psihofizički od svega. Za mene premirno u povratku čujemo se sa jednim seljakom, čitaj Komom, i dogovorimo se da se nađemo u Čačak, malo vožnje, malo ručak pa rastanak. A žao mi čovjeka, vozi KTM... pa non stop nekog posla oko njega... :mrgreen: sve u svemu bijaše više nego dobro. Provod odličan, vrijeme me poslužilo kao NIKAD do sad. Kišna odijela nismo vadili ni da vidimo jesu li tu a kamoli što drugo nikakvih problema nismo imali ni na putu ni na granicama ni u gradovima... ama niđe. Što se Tasosa tiče, prelijepo mjesto bez puno halabuke i diskoteka. Ima finih mjesta da se izađe, prošeta, vidi, okupa... i da odmorite dušu par dana od svega. Preporuka! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zekazmaj 16 Napisano Jul 31, 2009 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Lepa voznjica. Nego, ko li je pravio plan puta. Kao po hyper svemiru da skaces Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jul 31, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Uh, vala se grdno namučiste. A šta ćeš, nekom je život majka, nekom maćeha... ;D ;D ;D svaka čast, vidi se da ste uživali za sve pare. Bravo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Jul 31, 2009 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam za hani mun! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Jul 31, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bas ste se namaltretirali, nezgodan je taj hanimuun...a da su Grci lenjivci, i to nije nista novo :o Sve u svemu, bas vam zavidim na lepom putovanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Jul 31, 2009 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Jos puno ovakvih tripova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Avgust 2, 2009 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Lepo ste zaokruzili...skoro sve destinacije sam prosao i nije lose za obici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefan 24 Napisano Avgust 2, 2009 Svrati ponekad, 337 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Street Triple Prijavi odgovor kao problematičan Video sam vas kod Baja u Mackatu,nisam hteo da prekidam borbu sa jagnjetom Lepa tura,kao i svaka do sad! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Avgust 3, 2009 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Baš lepa vožnja,svaka čast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Avgust 3, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam...lepa voznja....zelim Vam da se jos mnogo...mnogo...mnogo godina vozite zajedno, bezbedno u sreci i veselju a u medjuvremenu nek vas na put prati puno buducih malih vozaca....:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...