Misa 2 Napisano Avgust 2, 2009 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Pozarevac Prijavi odgovor kao problematičan I ja bih ti predlozio SHOEI, posto nisam bas zadovoljan ovom HJC. Nije da je losa,a li sam za te pare ocekivao vise. Posle predjenih nesto manje od 500 km, imam sledece zamerke: 1. U startu mi je bio pokidan onaj deo ispod brade. Ne mogu da tvrdim , ali pretpostavljam da je neko u radnji probao kacigu, pa kad je skidao zaboravio da pomeri. Evo kako to izgleda: 2. Nisam probao mnogo kaciga u voznji, ali mislim da je previse bucna, naravno uzevsi u obzir koliko kosta. Pre nje sam nosio, i jos uvek koristim FM Radikal (kupio kod Rajka u kg za 130 evra), i ne primecujem neku veliku razliku sto se tice buke. 3. Vec se pojavila jedna ogrebotina na viziru, (sad znam da nije anti -scratch ) ali je zanemarljiva s obzirom da se ne nalazi u vidnom polju. Nadam se samo da je HJC sve to nadoknadio kvalitetom same skoljke sto je i najbitnije, ako nije onda > Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Avgust 2, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj I ja bih ti predlozio SHOEI, posto nisam bas zadovoljan ovom HJC. Nije da je losa,a li sam za te pare ocekivao vise. Posle predjenih nesto manje od 500 km, imam sledece zamerke: 1. U startu mi je bio pokidan onaj deo ispod brade. Ne mogu da tvrdim , ali pretpostavljam da je neko u radnji probao kacigu, pa kad je skidao zaboravio da pomeri. Evo kako to izgleda: 2. Nisam probao mnogo kaciga u voznji, ali mislim da je previse bucna, naravno uzevsi u obzir koliko kosta. Pre nje sam nosio, i jos uvek koristim FM Radikal (kupio kod Rajka u kg za 130 evra), i ne primecujem neku veliku razliku sto se tice buke. 3. Vec se pojavila jedna ogrebotina na viziru, (sad znam da nije anti -scratch ) ali je zanemarljiva s obzirom da se ne nalazi u vidnom polju. Nadam se samo da je HJC sve to nadoknadio kvalitetom same skoljke sto je i najbitnije, ako nije onda > E da joj j.... nije anti-scrach. Hvala ti na infou.Znaci mi i ovo za buku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Avgust 3, 2009 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Miljane, pogledaj još malo po forumu, natrčaćeš na starije teme o kacigama. Ako me sjećanje dobro služi, Shark je bolji za jajastu, a Shoei za okruglu glavu... Javi se, dođi, pogledaj, prespavaj, pa odluči... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Avgust 3, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Imam Shark RSI , i kaciga je za desetku.Jos kad se setim da sam je platio 160 eur. nas popustu... Kaciga nije za okruglu glavu, inace ces da ostanes bez usiju. Ako ti odgovara M velicina, svrati probaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Avgust 3, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan za te pare, imas da kupis bilo koju kacigu na svetu samo da imas nekog da ti poruci sa ebaya Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav Gajic 158 Napisano Avgust 3, 2009 Svrati ponekad, 168 postova Motocikl: Kawasaki ZX-12R, Yamaha FZS 1000, BMW R1200GS, BMW S1000RR, Kawasaki ZX10R, Suzuki GSXR1000, Suzuki GSXR1300 Hayabusa Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj za te pare, imas da kupis bilo koju kacigu na svetu Smeško samo da imas nekog da ti poruci sa ebaya Namigivanje Ovo je istinna ali samo delimicna.Koju god da kupis pitas,probas ,razgovaras sa drugima,skupljaj tudja iskustva.Nisu sve glave iste,nisu sve kacige iste,ne leze isto na svaku glavu,pogotovo sto ti kupujes skuplju kacigu i ako kasnije ne budes zadovoljan njome prdaja ce svakako ici teze. Moj savet ,ako imas nekog da ti posudi na probu kacige za koje si se ti odlucio, probaj i tu ces dobiti pravi odgovor...poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Avgust 3, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam odlucio da probam RSI i SHOEI pa cu odluciti jer,kako mi se cini,izbor je pao na ove dve.Iako nemaju naocare iskombinovacu nesto da istrpim jako sunce na moru sledece nedelje.Imam taj problem sa prilagodjavanjem oka na jaku svetlost.Nocu vidim kao slepi mis ali danju se mrstim i placem od sunca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Avgust 3, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nacuo sam da... ...ove nove kacige poseduju tehnologiju otvaranja vizira i ubacivanja naocara za sunce izmedju vizira i glave, te zatvaranja vizira Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Avgust 3, 2009 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj nacuo sam da... ...ove nove kacige poseduju tehnologiju otvaranja vizira i ubacivanja naocara za sunce izmedju vizira i glave, te zatvaranja vizira ;D ludače Dark, što si odustao od one kaberg V2r anthracite. Relativno jeftina, a lepo izgleda i ima očale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav Gajic 158 Napisano Avgust 3, 2009 Svrati ponekad, 168 postova Motocikl: Kawasaki ZX-12R, Yamaha FZS 1000, BMW R1200GS, BMW S1000RR, Kawasaki ZX10R, Suzuki GSXR1000, Suzuki GSXR1300 Hayabusa Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj nacuo sam da... ...ove nove kacige poseduju tehnologiju otvaranja vizira i ubacivanja naocara za sunce izmedju vizira i glave, te zatvaranja vizira He he znaci to su te nove najsavremenije tehnologije.... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Avgust 3, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj nacuo sam da... ...ove nove kacige poseduju tehnologiju otvaranja vizira i ubacivanja naocara za sunce izmedju vizira i glave, te zatvaranja vizira Ma bravo majstore! ;D Pazi kad nisam znao za to.Strasno.... Poenta ugradjenih naocara je bas to da se povlace na pritisak tastera.Pri ulasku u tunel ne mozes da skidas tamne naocare svaki put.Nego lepo podignes na taster ove integrisane.I ja to obilato koristim kao sada npr. u Crnoj Gori a idem nekoliko puta godisnje.Naocare dok skines poginuces u tunelu.A vozi ti genije sa tamnim naocarima u tunelu.Kompromis sam napravio i uzeo 2 vizira-tami i providni.Na to sam mislio kada sam gore pisao da cu iskombinovati nesto. Ćili : Caberg v2r nece dobijati ove godine.Tako su me u Guevari obavestili.Zato sam odustao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Avgust 3, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto se vidi kacigu sam kupio.U pitanju je Maxmoment firma u karadjordjevoj 55.Ljudi su masimalno OK. i za svaki su dogovor.Provezao sam je nekih 200 km danas.Tiha je,prijatna.Chin guard ne treba skidati jer se povecava buka.Vizir se savrseno lako skida.Zadovoljan sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav Gajic 158 Napisano Avgust 3, 2009 Svrati ponekad, 168 postova Motocikl: Kawasaki ZX-12R, Yamaha FZS 1000, BMW R1200GS, BMW S1000RR, Kawasaki ZX10R, Suzuki GSXR1000, Suzuki GSXR1300 Hayabusa Prijavi odgovor kao problematičan Ako si ti zadovoljan i mi smo ;D sa srecom da se sluzis i ako nije problem kolko je izasla..poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Avgust 3, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Ako si ti zadovoljan i mi smo ;D sa srecom da se sluzis i ako nije problem kolko je izasla..poz Hvala na pomoci inace.Shoei sam pojurio i ostale su one skuplje od 38.000pa sam odsutao(dark wing,artifact i sl).Ova je negde oko 26.000 din.Ima antiscrach i antifog.Vizir je 2.2mm.Kaciga je : Karbon,fiber-kevlar kombinacija. Pozdrav!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Avgust 4, 2009 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Čestitam. U zdravlju da se vozate... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Avgust 4, 2009 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan Vidi u MOTO LAND-u imaju popust na Shoei XR1000 Ja je imam vec 2 godine i prezadovoljan sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Avgust 4, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Čestitam. U zdravlju da se vozate... Hvala druze.Odosmo na more sa skupa naZaltiboru.Poziv vazi i za tebe.Idemo nomadski-sator varijanta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gaston_bgd 1 Napisano Avgust 27, 2009 U prolazu, 26 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Hvala druze.Odosmo na more sa skupa naZaltiboru.Poziv vazi i za tebe.Idemo nomadski-sator varijanta. Druze, kako ti se pokazao Shark na putovanju, jesi li zadovoljan, neke primedbe, utisci...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Avgust 27, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj Hvala druze.Odosmo na more sa skupa naZaltiboru.Poziv vazi i za tebe.Idemo nomadski-sator varijanta. Druze, kako ti se pokazao Shark na putovanju, jesi li zadovoljan, neke primedbe, utisci...? Shark je tiha,prijatna i lagana super sport kaciga.Vizir se lakomenja.Jedna stvar mi nije jasna.Po nekad mi zamaglivizir od daha iako je otvoren usisnik na prednjem delukacige.Podignem vizir malo i on odmagli.Spustim i vozim.Kao da ne dobija vazduh ili kao da nije antifog a navodno jeste.Mozda mi prekidac za regulaciju vazduh ne radi.To mi se desava retko ali ipak ne sme.Provalicu o cemu se radi cim budem imao vremena.Jer je ovojako skupa kaciga da bi se stavljao los vizir. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gaston_bgd 1 Napisano Avgust 28, 2009 U prolazu, 26 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Shark je tiha,prijatna i lagana super sport kaciga.Vizir se lakomenja.Jedna stvar mi nije jasna.Po nekad mi zamaglivizir od daha iako je otvoren usisnik na prednjem delukacige.Podignem vizir malo i on odmagli.Spustim i vozim.Kao da ne dobija vazduh ili kao da nije antifog a navodno jeste.Mozda mi prekidac za regulaciju vazduh ne radi.To mi se desava retko ali ipak ne sme.Provalicu o cemu se radi cim budem imao vremena.Jer je ovojako skupa kaciga da bi se stavljao los vizir. ja sam za vikend bio u onoj radnji na batajnickom drumu, oni uvoze shark i alpinestars, i devojka koja radi mi je pokazivala neki model cini mi se da se zove eleganze ili tako nekako, na popustu kosta 27000, ima te unutrasnje naocare, inace je flip-up kaciga, i sve u svemu deluje vrlo ozbiljno. e sad, ne znam da li je to ta ista kaciga koju si ti uzeo, posto mi je rekla da nijedan drugi model nema unutrasnje naocare za sunce... a sto se te radnje tice, imam samo pohvale, jako su ljubazni i dobro opremljeni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Avgust 28, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj Shark je tiha,prijatna i lagana super sport kaciga.Vizir se lakomenja.Jedna stvar mi nije jasna.Po nekad mi zamaglivizir od daha iako je otvoren usisnik na prednjem delukacige.Podignem vizir malo i on odmagli.Spustim i vozim.Kao da ne dobija vazduh ili kao da nije antifog a navodno jeste.Mozda mi prekidac za regulaciju vazduh ne radi.To mi se desava retko ali ipak ne sme.Provalicu o cemu se radi cim budem imao vremena.Jer je ovojako skupa kaciga da bi se stavljao los vizir. ja sam za vikend bio u onoj radnji na batajnickom drumu, oni uvoze shark i alpinestars, i devojka koja radi mi je pokazivala neki model cini mi se da se zove eleganze ili tako nekako, na popustu kosta 27000, ima te unutrasnje naocare, inace je flip-up kaciga, i sve u svemu deluje vrlo ozbiljno. e sad, ne znam da li je to ta ista kaciga koju si ti uzeo, posto mi je rekla da nijedan drugi model nema unutrasnje naocare za sunce... a sto se te radnje tice, imam samo pohvale, jako su ljubazni i dobro opremljeni. NE.NAPISAH GORE.TO JE SUPER SPORT KACIGA A TO ZNACI DA NIJE FLIP UP.Ovu sam kupio sa 2 vizira.Za sunce i obicni.Sve usvemu izasla me je oko 350 eu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Avgust 28, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Po nekad mi zamaglivizir od daha iako je otvoren usisnik na prednjem delukacige.Podignem vizir malo i on odmagli.Spustim i vozim.Kao da ne dobija vazduh ili kao da nije antifog a navodno jeste. Jel u tom trenutku kada magli noisis naocare? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Avgust 28, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Po nekad mi zamaglivizir od daha iako je otvoren usisnik na prednjem delukacige.Podignem vizir malo i on odmagli.Spustim i vozim.Kao da ne dobija vazduh ili kao da nije antifog a navodno jeste. Jel u tom trenutku kada magli noisis naocare? Magli nocu iako imam breath guard.Kada dunem jace .Malko otvorim vizir on odmah odmagli.Zatvorim i vozim dalje.Ne nosim naocare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Avgust 28, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga je vise za R motore, i nema dovoljno ventilacije zbog tvog touring vizira. Probaj da je provozas na nekom golacu, za to je napravljena i tad je jos tisa. Nema turbulencije, samo tiho šššššššššššššššššššššššššššššššššš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gaston_bgd 1 Napisano Avgust 28, 2009 U prolazu, 26 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Kaciga je vise za R motore, i nema dovoljno ventilacije zbog tvog touring vizira. a koji bi model preporucio za touring? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...