B@ne 307 Napisano Jul 25, 2011 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan možda zato što ima dva hladnjaka i što ulje prolazi kroz ram I moj ima dva hladnjaka i ulje u ramu ali opet pali i to često. Proveravao sam termostat i u redu je, otvara se. Ja imam originalan auspuh, da li to možda ima veze sa grejanjem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3362 Napisano Jul 25, 2011 Drug član, 1363 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno zavisi od stila vožnje i terena, moj je bio supermoto tako da nikad nisam išao van puta i skoro nikad nisam stajao u mestu... Mislim da ventilator pali tek na predposlednjoj crti, ali nisam 100% siguran: (ako su kod tebe instrumenti ovakvi) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Jul 25, 2011 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Moj se ventilator ne pali vec mesec dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tamanitu 241 Napisano Jul 25, 2011 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Ja isto nisam primetio da se palio i po najvećoj vrućini u gradskoj vožnji, možda zato što ima dva hladnjaka i što ulje prolazi kroz ram Nijednom do sada mi se nije popela temp do preko 80c, uvek pokazuje 3 poslednja polja prazna. Ulje je u ramu, a imam jedan hladnjak. 2003 god. @Desmo i @B@ne - Koji ima 2 hladnjaka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Jul 25, 2011 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Ja isto nisam primetio da se palio i po najvećoj vrućini u gradskoj vožnji, možda zato što ima dva hladnjaka i što ulje prolazi kroz ram Nijednom do sada mi se nije popela temp do preko 80c, uvek pokazuje 3 poslednja polja prazna. Ulje je u ramu, a imam jedan hladnjak. 2003 god. @Desmo i @B@ne - Koji ima 2 hladnjaka? Ima levi i desni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3362 Napisano Jul 25, 2011 Drug član, 1363 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li možeš da vidiš hladnjake na ovoj slici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Jul 26, 2011 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja isto nisam primetio da se palio i po najvećoj vrućini u gradskoj vožnji, možda zato što ima dva hladnjaka i što ulje prolazi kroz ram Nijednom do sada mi se nije popela temp do preko 80c, uvek pokazuje 3 poslednja polja prazna. Ulje je u ramu, a imam jedan hladnjak. 2003 god. @Desmo i @B@ne - Koji ima 2 hladnjaka? I kod mene je tako. Kad se ugrije, napuni 4 crtice i tu stane. U prvoj na kvacilu zna podici jos temperaturu, ali onda upali ventilator (da na predzadnjoj crtici), pa temperatura padne. Interesantno kod kolege na 640 adv 2002. pokazuje kad se ugrije samo 2 crtice, a to bi bilo 60°C. Nesto ne pokazuje dobro ili je termostat stalno otvoren. zikasb koliko litara je to tank? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Jul 26, 2011 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan I kod mene je tako. Kad se ugrije, napuni 4 crtice i tu stane. U prvoj na kvacilu zna podici jos temperaturu, ali onda upali ventilator (da na predzadnjoj crtici), pa temperatura padne. Interesantno kod kolege na 640 adv 2002. pokazuje kad se ugrije samo 2 crtice, a to bi bilo 60°C. Nesto ne pokazuje dobro ili je termostat stalno otvoren. Ja imam Adv 2000 godište i kod njega nema merač temperature samo crvena lampica, zato se i brinem jer ne znam kolika je temperatura, a često uključi ventilator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Jul 26, 2011 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan I kod mene je tako. Kad se ugrije, napuni 4 crtice i tu stane. U prvoj na kvacilu zna podici jos temperaturu, ali onda upali ventilator (da na predzadnjoj crtici), pa temperatura padne. Interesantno kod kolege na 640 adv 2002. pokazuje kad se ugrije samo 2 crtice, a to bi bilo 60°C. Nesto ne pokazuje dobro ili je termostat stalno otvoren. Ja imam Adv 2000 godište i kod njega nema merač temperature samo crvena lampica, zato se i brinem jer ne znam kolika je temperatura, a često uključi ventilator. U normalnoj voznji? To nije normalno. Sta mozes napraviti? Prekontrolirati kolicinu antifriza i eventualno ga zamjeniti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Jul 26, 2011 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan @Alera, ne u normalnoj vožnji. U predhodnim postovima sam opisao gde i pod kakvim uslovima ali opet mi je to prečesto Antifriza ima koliko treba, termostat otvara, ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Jul 26, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Ево да ставим и овде... Марк Кома је КТМ-ом којим вози Дакар одрадио бекфлип! http://www.youtube.com/watch?v=QDtLdZUo-u8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6324 Napisano Jul 26, 2011 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 10tak motora je vozilo istu deonicu maltene istim rezimom i samo je Banetu zvrcao ventilator na svakoj pauzi. Umesto da slusamo pticice i cvrcke u prirodi, mi slusamo njegov ventilator Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Jul 26, 2011 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan ma iscupas ventilator i eto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 2984 Napisano Jul 26, 2011 Drug član, 1174 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan @Bane A da probas da operes hladnjak? Mozda... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Jul 26, 2011 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan ma iscupas ventilator i eto @Bane A da probas da operes hladnjak? Mozda... Čist je 100% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Jul 26, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan @Alera, ne u normalnoj vožnji. U predhodnim postovima sam opisao gde i pod kakvim uslovima ali opet mi je to prečesto Antifriza ima koliko treba, termostat otvara, ... Извуци му на волан прекидач и сам пали вентилатор кад сматраш да треба! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Jul 27, 2011 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan ...zakljucili smo da nije normalno, a sada da jos zakljucimo do cega je. Moze biti losa vodena pumpa pa da ne pumpa dovoljnu kolicinu antifriza kroz sustav, pa se antifriz pregrijava. Moze biti negdje zastopan sustav. Moze biti neispravan termoprekidac, pa da pali ventilator prerano. Ima li jos sta? Tesko je reci kad nemas pokazivac temperature. A da mu ugradis pokazivac temperature? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Jul 27, 2011 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Kako da ispitam ispravnost termoprekidača? Bilo bi dobro da ugradim pokazivač temperature. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnisin 165 Napisano Jul 27, 2011 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Bgd.periferija Motocikl: Uljara 750 Prijavi odgovor kao problematičan Moguce da imas termoprekidac koji se ukljucuje na nizoj temperaturi ( npr. 80 stepeni ), ne bih brinuo oko toga, bolje da pali ventilator ranije. Kod mene je isto tako, voznja prvom, eventualno drugom po terenu - sve vreme radi ventilator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Jul 27, 2011 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kako da ispitam ispravnost termoprekidača? Bilo bi dobro da ugradim pokazivač temperature. Na termoprekidacu pise na kojoj temperaturi ukljucuje. I trebalo bi biti 80-85°C. Ako imas s cime izmjeriti temperaturu lako ga je ispitati. Joskin gadjet je imao pokazivac temperature. ...ili neko industrijsko rjesenje. ...moj se ventilator po svemu ovome prekasno pali. Morat cu i ja ispitati do cega je. A mozda samo sat pokazuje krivo temperaturu. netko laze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Jul 27, 2011 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Moguce da imas termoprekidac koji se ukljucuje na nizoj temperaturi ( npr. 80 stepeni ), ne bih brinuo oko toga, bolje da pali ventilator ranije. Kod mene je isto tako, voznja prvom, eventualno drugom po terenu - sve vreme radi ventilator. Ako termoprekidač uključuje ranije to je OK. I kod mene je baš tako, voznja prvom, eventualno drugom po terenu - sve vreme radi ventilator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Jul 27, 2011 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nebi trebalo da se uzbudjujes oko toga,to je bilo na 38 stepeni(i u drugoj brzini) a tad imas mali prirodni protok vazduha kroz hladnjake pa tad ventilator radi ono zbog cega je stavljen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Avgust 24, 2011 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Da osvezim temu sa par slicica: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Avgust 24, 2011 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Da osvezim temu sa par slicica: Kad može da se pogleda ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Avgust 24, 2011 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Da osvezim temu sa par slicica: Pa i nisu bas "slicice"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...