b2man 236 Napisano Jul 30, 2009 taraba, 612 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan hvala svima, sada su mi stvari jasnije. pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Avgust 4, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Kako god , ja sam Transalpa i uzeo s namerom da se vozim i van asfalta ... u suprotnom ne bih ni menjao motor jer je Z750 za voznju iskljucivo po asfaltu neuporedivo bolji od TA . Takodje , zbog vanasfaltnih ambicija nisam zeleo gume poput Anakee ili Tourance (iako su mi uglavnom njih preporucivali) , vec sam se odlucio za gume vise orijentisane ka off-u . A kako cemo se Transalp 650 i ja snalaziti na offroad-u ... e to cemo tek da vidimo ... samo da mi stigne i ova prednja guma ... Milane,ti is odlepio. Po stare dane da off-ujes? :o Skrljaces se negde covece. ;D Taj TA je odlican iza asflat.NE slazem se da je tvoj prethodni kawasaki z750 bolji od njega za asfalt.Kod mene je presudna udobnost.A zekonja je manje udoban od TA.Lepse ces se voziti na TA na asfaltu tj.zadnjica ce biti manje pljosnata ;D Potrosnja kod enduro (osim afrike) tesko moze da bude velika pa je tu motorce OK.Jedino sto za TA vazi da ide onako kako ona hoce tj nema velike snage za cimanja.Taman za Easy Ridera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6326 Napisano Avgust 4, 2009 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan E to koliko trosi afrika ces licno da se uveris, izgleda te neko gadno slagao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Avgust 4, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan E to koliko trosi afrika ces licno da se uveris, izgleda te neko gadno slagao 8 LITARA kada se gazi a na laganeze oko 6-7.Dvojica ortaka ih imaju pa znam.Moj Strom na laganici( 80km/h) trosi3.3 litra (sondas,elektronsko ubrizgavanje).Tako da je Afrika za mene rusko vozilo.KLE 500 je bio karburatorska varijanta a do mora mi je trosio 3.9 litra.Nije to velika potrosnja i na africi ali ima najvecu od svih karburatorskih endurasa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Avgust 4, 2009 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Milane,ti is odlepio. Po stare dane da off-ujes? :o Skrljaces se negde covece. ;D Taj TA je odlican iza asflat.NE slazem se da je tvoj prethodni kawasaki z750 bolji od njega za asfalt.Kod mene je presudna udobnost.A zekonja je manje udoban od TA.Lepse ces se voziti na TA na asfaltu tj.zadnjica ce biti manje pljosnata ;D Potrosnja kod enduro (osim afrike) tesko moze da bude velika pa je tu motorce OK.Jedino sto za TA vazi da ide onako kako ona hoce tj nema velike snage za cimanja.Taman za Easy Ridera Dobro de , nisam ni mislio na bukvalni "offroad" , nego na puteve koji nisu asfaltirani ... A sto se tice udobnosti , hm ... ergonomija kod Transalpa je ispod mojih ocekivanja ... Mozda je stvar navike , ali na Kawi z750s mi je bilo sve potaman - polozaj za upravljacem odlicno pogodjen , odlicna zastita od vetra , cak i sediste na koje sam se pomalo zalio je daleko bolje nego na TA ... itd ... A kod Transalpa ovako stoje stvari : - korman zacudjuce nisko postavljen za jedan enduro , vec sam narucio one dodatke za povisivanje kormana - sediste nije narocito udobno a jos je i cudno profilisano , moracu i tu nesto da menjam - zastita od vetra ... uh , tek sad mi je jasno zasto svi na TA650 stavljaju one ruzne povisene vetrobrane ... ali bas zbog estetskih razloga necu to da turam na motor , pa nek bije vetar u vugla ionako je suplja ... ;D 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Avgust 5, 2009 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan E to koliko trosi afrika ces licno da se uveris, izgleda te neko gadno slagao 8 LITARA kada se gazi a na laganeze oko 6-7.Dvojica ortaka ih imaju pa znam.Moj Strom na laganici( 80km/h) trosi3.3 litra (sondas,elektronsko ubrizgavanje).Tako da je Afrika za mene rusko vozilo.KLE 500 je bio karburatorska varijanta a do mora mi je trosio 3.9 litra.Nije to velika potrosnja i na africi ali ima najvecu od svih karburatorskih endurasa. E ovo te neko debeeeeeelo slagao, vecu ima Super Tenere, neki kazu i KTM 950, Afrika jeste solidan potrosac ali 8 litra kad joj vadis dusu opet nije puno, i ne vidim sto bi iko tako vozio ako mu zivot ne zavisi od toga, ili strasno zuri da bi spasio nekom drugom zivot, ne brze od zivota! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Avgust 5, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan E to koliko trosi afrika ces licno da se uveris, izgleda te neko gadno slagao 8 LITARA kada se gazi a na laganeze oko 6-7.Dvojica ortaka ih imaju pa znam.Moj Strom na laganici( 80km/h) trosi3.3 litra (sondas,elektronsko ubrizgavanje).Tako da je Afrika za mene rusko vozilo.KLE 500 je bio karburatorska varijanta a do mora mi je trosio 3.9 litra.Nije to velika potrosnja i na africi ali ima najvecu od svih karburatorskih endurasa. E ovo te neko debeeeeeelo slagao, vecu ima Super Tenere, neki kazu i KTM 950, Afrika jeste solidan potrosac ali 8 litra kad joj vadis dusu opet nije puno, i ne vidim sto bi iko tako vozio ako mu zivot ne zavisi od toga, ili strasno zuri da bi spasio nekom drugom zivot, ne brze od zivota! Pozdrav Kako se penje kubikaza tako i potrosnja. Nebitno za ovu temu da ne naglabamo jer sam ja samoo preneo sta mi ljudi kazu,koji voze Afrike. Easy Rider: sediste mozes da resis Gel podmetacem.Mada je skup. oko 60eu je(louis).Ako z750 ima bolju zastitu od vetra onda je TA katastrofa jer zekonja ne moze da se pohvai nekom zastitom jerje polozaj sedenja uspravan a vizirmu je malen.Ja sam vozio TA i nisam imo neku frku sa verom.Sediste je bilo ok.Sad valjda, zavisi i na koliko dugu rutu ides...Koliko si presao do sada? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Avgust 5, 2009 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan ...Ako z750 ima bolju zastitu od vetra onda je TA katastrofa jer zekonja ne moze da se pohvai nekom zastitom jerje polozaj sedenja uspravan a vizir mu je malen. Miljane , mislim nemo se ljutis ... ;D ... ali u ovo mozda mozes da ubedis nekog ko nije vozio Z750S ... a ja posle vise od 20.000 km na tom motoru tvrdim da je zastita od vetra ODLICNA ... A na Transalpu 650 sam napravio tek 700 km ... i moji prvi utisci o njegovoj ergonomiji su opisani u prethodnom postu ... mozda mi samo treba vremena da se priviknem , a uskoro ce biti par malo vecih tura , pa cu nakon tih par hiljada km izneti ovde konkretnije utiske ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Avgust 6, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan ...Ako z750 ima bolju zastitu od vetra onda je TA katastrofa jer zekonja ne moze da se pohvai nekom zastitom jerje polozaj sedenja uspravan a vizir mu je malen. Miljane , mislim nemo se ljutis ... ;D ... ali u ovo mozda mozes da ubedis nekog ko nije vozio Z750S ... a ja posle vise od 20.000 km na tom motoru tvrdim da je zastita od vetra ODLICNA ... A na Transalpu 650 sam napravio tek 700 km ... i moji prvi utisci o njegovoj ergonomiji su opisani u prethodnom postu ... mozda mi samo treba vremena da se priviknem , a uskoro ce biti par malo vecih tura , pa cu nakon tih par hiljada km izneti ovde konkretnije utiske ... Ja sam vozio z750 bez onog S i njesra je jer nemam nikakvu zastitu.Ljuljao sam se na 90 na sat.A TA ima kakvu-takvu zastitu.Mada ja mislim da ti na onom S imas neki vizir dodatni ili sta vec..? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinisapop 22 Napisano Septembar 6, 2009 U prolazu, 21 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Easy, Jesi li konacno montirao obe gume? Kakva su iskustva? I ja bi trebalo ubrzo da menjam gume pa skupljam tudja iskustva. Ja bih vise bio orijentisan prema asfaltu i mozda soft off-road. E, da! Sta je bilo sa onim podizacem za korman iz Louisa? Jesi li ga montirao? Bilo bu odlicno kad bi stavio neku fotku , a ja bih mogao da imam cast i uzivo da ga vidim posto smo sugradjani Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Septembar 6, 2009 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Easy, Jesi li konacno montirao obe gume? Kakva su iskustva? I ja bi trebalo ubrzo da menjam gume pa skupljam tudja iskustva. Ja bih vise bio orijentisan prema asfaltu i mozda soft off-road. E, da! Sta je bilo sa onim podizacem za korman iz Louisa? Jesi li ga montirao? Bilo bu odlicno kad bi stavio neku fotku , a ja bih mogao da imam cast i uzivo da ga vidim posto smo sugradjani Gume (Pirelli MT90 A/T) montirane , presao sa njima oko 1800 km ... i za sad sam zadovoljan , lepo drze i na asfaltu i na makadamu , upravljivost odlicna ... mada nisam bas merodavan za ocenjivanje jer sam nov u enduro svetu i nemam iskustva sa nekim drugim enduro gumama da bih mogao da dam neko poredjenje ... A podizaci za korman mi jos nisu stigli , Rodja iz Moto centra Gajic je trenutno u Nemackoj i trebalo bi narednih dana da se vrati i da mi ih donese ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Septembar 23, 2009 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Podizaci kormana danas stigli i odmah namontirani i isprobani ... sad imam enduro-chopper ... Kao sto sam vec pisao , narucio sam iz Louis-a te podizace ( nemacki - "lenkererhoehung" ) , ima ih u vise dimenzija od 20 pa do 50 mm , proizvodjac je SW Motech , a cena je ista za sve dimenzije - 39,95 eura ... posto je cena ista ja sam naravno narucio te najvece od 50 mm ;D Malopre isprobao ... sad je mnogo bolje ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Septembar 23, 2009 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Samo jos da stavis sissy bar i produzene komande i da odjezdis nekud u oranje... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Septembar 23, 2009 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Nakaci neku sliku, zivo me interesuje kako izgleda! Inace, meni stigle gume pre neki dan(Anakee), samo da uhvatim slobodnog vremena da ih namontiram i vooozi Mishko!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Septembar 24, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Podizaci kormana danas stigli i odmah namontirani i isprobani ... sad imam enduro-chopper ... Kao sto sam vec pisao , narucio sam iz Louis-a te podizace ( nemacki - "lenkererhoehung" ) , ima ih u vise dimenzija od 20 pa do 50 mm , proizvodjac je SW Motech , a cena je ista za sve dimenzije - 39,95 eura ... posto je cena ista ja sam naravno narucio te najvece od 50 mm ;D Malopre isprobao ... sad je mnogo bolje ... Sajle imaju duzinu za podmetace od 50mm i korman ne udara u vizir? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Septembar 27, 2009 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Sajle imaju duzinu za podmetace od 50mm i korman ne udara u vizir? Sajle imaju duzinu i za vece podmetace , osim sajle kocnice koja je sa ovim podmetacima od 50mm - knap , da je 55mm ne bi moglo da se namontira ... A korman nikako ne moze da udara u vizir ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinisapop 22 Napisano Octobar 2, 2009 U prolazu, 21 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Gde je nastala ova druga fotka? Divan predeo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Octobar 2, 2009 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Gde je nastala ova druga fotka? Divan predeo Kopaonik , onim novim putem preko Krive Reke . Nisam ja to lepo uslikao , jos je lepse nego na slici ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Octobar 11, 2009 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, da pitam nesto, jel TA650 ima karburator ili injection sistem. Jos nesto, jal neko imao nekih problema ili cuo za neke boljke. Planiram da sledecu sezonu docekam za 650-icom, pa cisto ako nesto ima ... Hvala, pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Octobar 11, 2009 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan TA650 je sa karburatorima , a TA700 ima ubrizgavanje ... A problemi i boljke su mi za sada nepoznati , a tako i neka ostane ... ... TA650 imam tek od pre 2 meseca , mozda ovi koji duze voze 650-icu znaju za neki problem , ali cisto sumnjam ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Octobar 12, 2009 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo mi je druga sezona na njemu, presao sam oko 26.000, sad na satu ima 38.000, i do sada, da kucnem u drvo, nikakvih problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Octobar 12, 2009 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja moram sve ovo da potvrdim!! Kod mene je motor vec petu godinu i nikakvih problema nisam imao ( kuc kuc u drvo). Odlicna je to sprava - samo sipas i vozis!! ;D ;D Juros mi stigao MRA Variotouring vizir, pa odoh sad da namestam! Wwwoooohhhoooo ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Octobar 12, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Gagi? 3t racing Balosava? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Octobar 12, 2009 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Da da 3T Racing! Imam par fotkica, al' ne mogu da ubacim. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Octobar 15, 2009 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Evo i slika.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...