Jump to content

Moto Zajednica

Isplati li se grejati motor?

Recommended Posts

Guest farbach

TTR je dobio jos jedan novi klip. Ovogodisnji je malo kasnio zbog objektivnih razloga. Ne vozim motor da bih bio bajker, niti da bih isao na susrete. Jos manje da bih defanzivnom voznjom propovedao novi pogled na moto svet. Imam ga iskljucivo i jedino zato da bih divljao i vozio na zadnjem tocku. Obzirom da sam mehanicar bilo mi je zao da ga maltretiram dok je hladan jer znam sta mu se dogadja dok je ulje jos hladno, a tolerancije velike. Na zalost TTR je otporan na grejanje. Ima spoljni rezervoar ulja i treba mu vecnost da se zagreje. Ako mi za grejanje motora treba 10 km kako kaze fabrika i da kazemo da preteruju i da treba pola od toga, ako ga palim tri puta na dan, to je 45km mesecno beskorisne voznje. Na godisnjem nivou, posto vozim 12 meseci to je 5475 km ili po potrosnji od 5l to je 273.75 litara. Sa uljem koje potrosim usput skor je 300 i  jos koji e.

Klip (mene) kosta 60, dihtung 30 i 6 radnih sati 30. Ukupno 120 e. Rad ne placam sam sebi, racunam da bih za to vreme mogao nesto drugo uraditi.

Nakon tri klipa jasno mi je, nema razloga da grejem motor, sacekam pola minuta i pun gas. Ispostavilo se da glava i radilica odlicno podnose taj nacin voznje i da je klip najslabija karika u lancu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Guest farbach

Jos gore.

Sledi par slika sa sredjivanja ttr-a.

Posto sam ga lepo odvalio, proverio sam ram. Majstor Kranik iz Mitrovice mi je pozajmio panter i asistirao. Za cudo ram nije bio kriv, a otkrio sam da je zadnja viljuska povukla skoro 1 stepen. Kod mene nije imao pad za tako nesto, moguce da lanac povuce. Prikopcao sam je preko usb kabla na kompjuter i uz pomoc poluge od dva metra ispravio. Digitalno, nema sta. Trokute mi je Gordan uzeo preko elektricnog vasara. 20 e, za ne verovati. Dva trokuta sa dva lezaja i sapama za korman. Jedan lezaj je samo 40 e. Ako nekog interesuje postupak za isprsavljanje rama neka kaze, ne tipka mi se sada.

Ram je ispeskiran za novo farbanje. Brojevi lepo izgledaju pa nisam morao da popravljam. Desi se da pogrese u fabrici, pa onda neko lose popravi.

Guest farbach

Ne gresim ;D

Pribojavao sam se sta ce biti ispod boje. Otkako sam cuo musterije da se kunu kako su kupili hondu kod Rodica u Novom sadu ne verujem nikome.

• Zainteresovan, 953 postova

Sto rece Perhan u domu za vesanje: baba, otkad sam sebe uhvatio u lazi, vise nikom neverujem  ;D

Moram da zakljucim da se u ovom slucaju neisplati grejati motor, iako to nije politicki korektno.

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: CB 600 F

Au bre brate, sad sam video ovog Golfa, po sred p**ke si ga odvalio. Sta bi, nisi ga video od prednjeg branika dok si tockirao. Kako si ti prosao?! (jel stite kondom i papuce nesto) Samo da si nam ziv zdrav i veseo.

Guest farbach

Vec sam pisao o tom dogadjaju. Isao sam u koloni, sto obicno ne radim i normalanom brzinom, sto isto ne radim, pa me deda nije ni video ni cuo.

Kada je prosao auto koji je bio ispred mene skrenuo je i isekao me. Trag kocenja je 1m i to po sljunku, isao sam skroz uz ivicu puta. Imao sam srece da sam ga udario po haubi, pa sam imao gde da preletim, inace bih se nasadio na auto. Isplatila su se ona silna padanja u mladosti, posto telo samo zna sta treba da uradi, jbg i za padanje treba treninga. Nisam imao povreda, sepao sam nedelju dana,  ali bez lomova i unutrasnjih krvarenja.

• U prolazu, 58 postova

Brate svaka ti cast za ove reci!

Ne vozim motor da bih bio bajker, niti da bih isao na susrete. Jos manje da bih defanzivnom voznjom propovedao novi pogled na moto svet. Imam ga iskljucivo i jedino zato da bih divljao i vozio na zadnjem tocku.

Od danas vise nikad ne grejem motor!

• Svrati ponekad, 335 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 660 Tenere

Brate svaka ti cast za ove reci!

Ne vozim motor da bih bio bajker, niti da bih isao na susrete. Jos manje da bih defanzivnom voznjom propovedao novi pogled na moto svet. Imam ga iskljucivo i jedino zato da bih divljao i vozio na zadnjem tocku.

Od danas vise nikad ne grejem motor!

Pa od uvek sam govorio, ako cu da se prevezem vozicu Ficu. Lepo otvoris prozor, zatvoris prozor, pustis muziku, ne kisnes  ;D  ;D  ;D

Zna se cemu sluzi motor.

Samo to nije lepo pricati javno  ::)

A i nije ni blizu situacija na ulici kao pre 10-ak, 15 godina.

Kada je ispod 5 stepeni grejem motor, ovako cisto upalim da radi dok ne stavim kacigu.

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Aiiii kakvi ste mučitelji mašina ;)

Ja upalim motor, pa polako, dok se spremim, obučem kacigu, zakopčam jaknu... I prvih par km baš ne zavrćem po gasu ;D

Em nisam majstor, em nemam para za klipove ;D

• Svrati ponekad, 369 postova

Ja upalim motor, pa polako, dok se spremim, obučem kacigu, zakopčam jaknu... I prvih par km baš ne zavrćem po gasu ;D

Samo gubis vreme i trosis benzin... :-\ ;D

• Drug član, 3046 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Kako se uzme. Recimo, meni Suzi ne odvaja kvacilo dobro dok nije zagrejana. E, sad, to moze da bude i do ulja, ali, ne mora /isto je bilo i sa jednom drugom markom/.Stuca ako je hladna, ne ide kako treba, presedne mi zadovoljstvo u voznji. To je ono pitanje lanca, koliko kosta da se pere i maze a koliko kosta nov set lanac/lancanici. Nije isto promeniti jedan klip ili cetiri. Nije isto raditi i menjac /u mom slucaju/ ili ne. Sve zavisi od motora do motora, od vlasnika do vlasnika. A ima i nesto u onome, kako su prethodni vlasnici sa njim postupali, koliko si sam spretan "u ruke", koliko /ne/volis da radis oko motora.

Po meni, generalna preporuka ne postoji.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja