Jump to content

Moto Zajednica

Servis Keeway skutera

Recommended Posts

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

Naime,predjoh vec uveliko 5000km i vreme mi je da uradim treci servis na skutercetu..u ovlasceni servis necu da teram,jer mi naplate (puuuno) ono sto mogu sam da odradim..na prvom su menjana ulja,na drugom ulje i filter vazduha (navodno trebalo) i sad treba da se radi treci.Da li neko zna sta je potrebno tu da se radi...svecica,ulje,filteri?Vreme mi je i da promenim rolnice i opruge kvacila jer se utromio..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2265 postova

Ventile nemas da bi ih stelovao, ulje nemas za menjanje, osim ako je neki problem u pitanju, ne vidim sta bi tu posebno trebalo da se menja.

Eventualno ulje u prenosu da zamenis, a sto se tice rolnica i opruga to svejedno ne spada u redovan servis. Doduse, trosenjem rolnice gube na gramazi, tako da je moguce jedino da ti poveca broj obrtaja, sto u tvom slucaju moze da bude samo bolje, a nisu se sugurno tako brzo rasturile da bi morao da ih menjas. Svecicu mozes, a i ne moras da menjas, ukoliko motor radi kako treba, trebalo bi da svecica izdrzi bar 10000km, a ako i bude potrebe da se zameni ranije, sam ce ti motor to dati do znanja.

U principu pogledaj u knjizici za tvoj motor sta se radi na kom servisu (nisi je dobio, ali nadji na netu za neku slicnu cvaju).

Osim toga, nije lose da sve prekontrolises i dotegnes ukoliko ima potrebe.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja