Isidor 437 Napisano Jul 22, 2009 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Kikinda, sada Dornbirn Motocikl: Honda Shadow 750, SYM Fiddle II 50(u kvaru), BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan U planu mi je da kupim touring motor. Postoje želje ali i neka ograničenja. To sve bi nekako ovako trebalo da izgleda: - do 750cc - oko 80ks - da troši do 5 litara benzina - konforan za dvoje - da nisu žičane felne - da je dokazana mašina kroz dugogodišnju eksploataciju - pristupačnost rez. delova - da može ponet' i povuć' - do 3000 eura :'( - dobra zaštita od vetra Dajte mi Vaše predloge i razloge, pa da se na kraju pojavi motor mojih želja i mogućnosti. Unapred hvala svima na učešću u temi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5937 Napisano Jul 22, 2009 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...neki polovan Suzuki V-Strom 650? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Isidor 437 Napisano Jul 22, 2009 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Kikinda, sada Dornbirn Motocikl: Honda Shadow 750, SYM Fiddle II 50(u kvaru), BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Eh da, zaboravio sam uneti vrlo vaznu stavku (po meni) - dobra zaštita od vetra, pa je dodajem u prvi post. Suzuki mi je malo "golišav" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5937 Napisano Jul 22, 2009 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Honda Deauville ntv 650? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Isidor 437 Napisano Jul 22, 2009 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Kikinda, sada Dornbirn Motocikl: Honda Shadow 750, SYM Fiddle II 50(u kvaru), BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Nije loša ta Honda, našao sam jednu iz '98 za 2800e. Ima li je neko, kakva je zaštita od vetra kod nje? Ima samo 56ks. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Jul 22, 2009 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Deauville je jedini odgovor na to pitanje, pravi se od 1998 godine, a tehnologija je s' početka devedesetih, dakle sve provjereni sklopovi. Evo je i priča http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_content&task=view&id=222&Itemid=38 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Jul 22, 2009 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan A sto Isidore odusta od K 75, zadovoljava sve tvoje potrebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jul 22, 2009 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo je tu zahteva, parametara i ograničenja sa relativno malo ''manevarskog prostora'' u Jevrima. Mislim da je malog Stroma teško naći do 3000E, a kud i kamo je sposobniji moped od Deuvila. Komforan za dvoje, ponet i povuć, retko se sreću u rečenici sa 5lit/100km. Zaštita od vetra na Stromu je sasvim zadovoljavajuća + povišen vizir... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Isidor 437 Napisano Jul 22, 2009 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Kikinda, sada Dornbirn Motocikl: Honda Shadow 750, SYM Fiddle II 50(u kvaru), BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan A sto Isidore odusta od K 75, zadovoljava sve tvoje potrebe. Nisam odustao ali mu tražim konkurenciju. A svi dobro znamo da konkurencija donosi najbolje stvari za najmanje para! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Jul 22, 2009 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan S' obzirom na dosta ograničavajućih faktora Deuvalle je odgovor. Evo dio jednog testa na koji sam naisao. ako nesto zvuci glupo to je najvjerovatnije zato sto sam lose preveo izdvojio sam samo meni najteresatnije djelove, smorno mi je bilo da prevodim sve ,,Presavsi 2800 milja kroz zapadnu Evropu mogu vam reci: ako zelte srednje teski motocikl da prokrstarite Madjarsku ili da se probijate kroz saobracajni spic Deauville ce obaviti posao lagano – i nastavice da radi bez ogranicenja. Bez uzbudjenja, bez drame i sa nevjerovatnom lakocom voznje. To perfektan prvi touring motocikl za solo vozaca.'' ... ,,Zasto solo? Odgovor je jednostavan: malo prtljaznog prostora za dvoje ljudi na odmoru, osim ako ne uzivate u tome da istu odjecu nosite 6 dana'' ... ,,Veliko pitanje, da li je velicina bitna? Da, drage moje dame apsolutno ste u pravu... a ovdje ne pricamo samo o velicini prtljaznog prostora. Kada se dodje do snage Deauville-ov 647 ccm V motor je malo preslab za motocikl ovako tezak motocikl. Cinjenica je da je suva tezina 228 kg. Za ime boga to je teze nego Guzzi V11 ili Kawasaki ZX-12R.'' ... ,,Sa niskim sjedistem i laganim kvacilom Deauville briljira u voznji gradom. Snaga se isporucuje ravnomjerno sve do crvenog podrucija na 7000 obrtaja. Nema iznenadjenja.'' ... ,,Motor ne izgleda tako, ali to je jedna od najbolje stvorenih touring masina'' ... ,,Hod rucke prednje kocnice je nesto duzi, ali za touring motocikl Deauville koci dovoljno dobro za umjerene vozace koji se vole i zabaviti na krividavim sumskim putevima. Odstojanje od tla je dovoljno veliko – bar kada je samo vozac na motociklu.'' ... ,,Najvise me iznenadilo prdvidiva i postojana stabilnost motocikla. Ocekivao bih da ce da se ljulja natovaren prtljagom ili da ce se prednja vilica izduziti do limita. Ali motocikl ima savrsen balas snage i tezine, plus precizan upravljac, sto vam dozvaljava da vozacima supersportckih motocikala zadate muke, bar prvih 200 metara'' ... ,,Pretke Honde NT 650 V Deauville mozemo naci u Hondi CX 500 vodeno hladjenom V motoru sa kardanskim prenosom i proizvodnjom od kasnih '70-ih do kasnih '80-ih. Ovo je bila masina koja je zadovoljavala vecinu vozaca koji su vozili tokom cijele godine i prevaljivali ogroman broj kilometara. Nastavljeno je sa modelom NTV 600 koji je ubrzo narastao na 650 ccm, jos jedan V-twin motor koji je kao i CX500 postao masina koju su birali profesinalni vozaci. Honda NT 650 V Deauville je zapravo NTV 650 – dokazan motocikl – sa oklopom i integrisanim bocnim koferima.'' ... ,,Na prvi pogled mozete je pomjesati sa Pan Europeanom. Na mnogo nacina to i jeste mladji brat Pan Europeana, pola motora i pola cijene.'' ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Jul 22, 2009 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Preveo sam jos jedan test Honde Deauville: ,,Ljudi kupuju NTV650 godinama i koriste ga za cjelozezonsko vozikanje na kratke (brze) relacije (150.000 milja je prije rasklapanja motora je uobicajeno) ili natrpaju ga prtljagom i idu na put. Zbog toga je Honda odlucila na napravi motocikl koji su kupci trazili i 1998 predstavila je Deauville. Ta oklopljena verzija NTV650 je predodredjena za dug put preko cijele sezone. Udoban je zahvaljujuci izdasnom sjedistu i mekanom vjesanju, i izdrzava najtmurnije vrjeme u Britanskim zalivima. Ugradjeni bocni koferi su zapremine 34 litre, dok opcioni (kostaju oko 240 funti oba) imaju veci kapacitet na veoma upotrebljivih 56 litara. Zaobljene linije znace da bi top-case naudio skladnim linijama, mada je neophodan. Ne ocekujte ubrzanja koja ce vam istrgati ruke sa upravljaca. V motor sa uglom izmedju cilindara od 52 stepena i 647 ccm je zapravo potpuno isti koji je bio i u NTV, sto znaci da isporucije samo 55 KS. ije previse za motocikl koji je pogonjen kardanom. Boje su blago-crna, bron ili bez. Ali lenji V ce krstariti citav dan. Ko uostalom zeli da svoj opusteni vikend provede tako sto ce se petljati oko masnog lanca? Deauville lezi bolje nego sto se ocekuje, i Brembo kocnice na ovoj Hondi napravljenoj u Spaniji rade iznenadjujuce odlicno. Ali kao svaki motocikl napravljen za svakog muskarca ili zenu, Deauville je grozno umiljat za vecinu ljudi. Kvalitet izrade nije tipican za Hondine standarde, i neprecizni spojevi se trude da izgledaju normalno za motocikl koji treba da se vozi tokom cijele godine. Koristite taj detalj u vasu korist ako namjeravate da pazarite polovnu.'' Ako nesto u ovom tekstu zvuci smjesno to je najvjerovatnije zbog mog loseg engleskog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Jul 22, 2009 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan BMW R850RT nema za te pare, K75 ima , ali i dosta stariji od Honde ... To su tri motocikla koja zadaovoljavaju tvoje uslove, ali kada se unese faktor novac ostaje Deauville Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Isidor 437 Napisano Jul 22, 2009 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Kikinda, sada Dornbirn Motocikl: Honda Shadow 750, SYM Fiddle II 50(u kvaru), BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Ma dao bih i više za BMW R850RT ali već za auto plaćam 25000din registracije, cenim da je i za ovog BMW-a toliko. To već moj budžet ne može istrpeti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4756 Napisano Jul 22, 2009 Ne silazi, 5552 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Proveren motor, pravi tourer, jeftin i ima da se nadje u perfektnom stanju Suzuki GSX 750 F Jedino sto se kasnije malo teze prodaje zbog specificnosti profila kupaca... A umalo da zaboravim... takodje proverena, verovatno jos i bolja Honda VFR 750... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Isidor 437 Napisano Jul 22, 2009 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Kikinda, sada Dornbirn Motocikl: Honda Shadow 750, SYM Fiddle II 50(u kvaru), BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Proveren motor, pravi tourer, jeftin i ima da se nadje u perfektnom stanju Suzuki GSX 750 F Jedino sto se kasnije malo teze prodaje zbog specificnosti profila kupaca... A umalo da zaboravim... takodje proverena, verovatno jos i bolja Honda VFR 750... Super su...samo ja preferiram sedenje na motoru ispravljenih ledja. Zakeram a,.. Ne bih da menjam motor svake druge sezone...teško se prodaju...bitno je da znam šta hoću i mislim da ću sa ovim "novim" turing motorom kojeg budem pazario dugo biti zadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Jul 22, 2009 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan bmw f650? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sailor 6 Napisano Jul 22, 2009 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Mačvanska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan moze da prodje TDM... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4756 Napisano Jul 22, 2009 Ne silazi, 5552 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Onda imas samo jedan motor koji ispunjava sve zahteve- TDM 850. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Isidor 437 Napisano Jul 22, 2009 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Kikinda, sada Dornbirn Motocikl: Honda Shadow 750, SYM Fiddle II 50(u kvaru), BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Onda imas samo jedan motor koji ispunjava sve zahteve- TDM 850. Puno para za registraciju..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Jul 22, 2009 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan A umalo da zaboravim... takodje proverena, verovatno jos i bolja Honda VFR 750... Ne uklapa se u opis potrošnje do 5l, i donekle zaštite od vetra (bar bez turing vizira). Ipak nije pure turing, kakav sam shvatio da tražiš... Ako dozvoljavaš podpitanje, kakvu namenu- način vožnje, vrste tura, itd planiraš za svoj budući motor? Možda može da se iskoriguje pokoji parametar ili neko bude imao koristan savet u svetlu novih informacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Isidor 437 Napisano Jul 22, 2009 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Kikinda, sada Dornbirn Motocikl: Honda Shadow 750, SYM Fiddle II 50(u kvaru), BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Sa ukidanjem viza planiram sa svojom suprugom da obidjem prvo Rumuniju i Madjarsku uzduž i popreko a zatim i zap. evropu. Treba mi bezbedan i pouzdan motor(ne razumem se u mehaniku)koji će nas nositi po planinama i brdima bez da se muči..... Temišvar mi je na 50-tak kilometara a ja nikada nisam bio u tom gradu za koji kazu da ima šta da se vidi......Segedin-nisam bio...kada ću ako ne sad...a petlu vreme ide..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tdm 72 Napisano Jul 22, 2009 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: YAMAHA TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sa ukidanjem viza planiram sa svojom suprugom da obidjem prvo Rumuniju i Madjarsku uzduž i popreko a zatim i zap. evropu. Treba mi bezbedan i pouzdan motor(ne razumem se u mehaniku)koji će nas nositi po planinama i brdima bez da se muči..... Temišvar mi je na 50-tak kilometara a ja nikada nisam bio u tom gradu za koji kazu da ima šta da se vidi......Segedin-nisam bio...kada ću ako ne sad...a petlu vreme ide..... Ja sam sa svojom mk eKIpom ( mozda si cuo, jer smo iz kikinde) nedavno obisli uzduz i popreko celu rumuniju( karpate sa severa, deltu dunava, crno more, juzne karpate sa transfagarasom,...) i to na F650 2x TDM( jedan je moj). TDM je idealan za puteve koje smo vozili. Istu dilemu sam imao i ja kad sam kupovao touring motor; i resio tako sto sa uzeo auto sa registracijom od 15000din a motor 24000din; i naravno nisam se pokajao. Razmisli i pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Jul 24, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam za varijantu tipa TDM, supertenere ili neki putni enduro manje kubikaze, svi lepo idu, nebitno je par KS razlike a za zastitu od vetra za svaki postoje viziri. Sto se tice zastite Afrika je ipak najbolja i sve osim cene se uklapa u tvoju pricu, ali ni tu nisi daleko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Isidor 437 Napisano Jul 24, 2009 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Kikinda, sada Dornbirn Motocikl: Honda Shadow 750, SYM Fiddle II 50(u kvaru), BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Nije bitan samo vizir, moj ćale ponekad noćima ne spava zbog bolova u kolenima od posledice vožnje motora, pa bih ja želeo da to kolko toliko ublažim kod sebe. Ruke takodje. Tražim, obićiću, probaću... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4756 Napisano Jul 24, 2009 Ne silazi, 5552 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nije bitan samo vizir, moj ćale ponekad noćima ne spava zbog bolova u kolenima od posledice vožnje motora, pa bih ja želeo da to kolko toliko ublažim kod sebe. Ruke takodje. Tražim, obićiću, probaću... Razlog za to je verovatno sto u vreme dok se on vozio motorom, oprema skoro da nije ni postojala. Sada, sa opremom si potpuno bezbedan. Ima toliko matoraca koji jos uvek jasu sa osmehom na licu i ne zale se ni na kakve bolove. Inace, putovanje motorom nije konformisticko, ima mnogo udobnijih nacina. Na jednoj strani dobijes, a na drugoj izgubis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...