DovlaK 0 Napisano Jul 21, 2009 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima! Imam potrebu za skuterom, ali osim toga nikakvog predznanja, iskustva niti umeća nemam. Jednostavno, pojavila mi se potreba za skuterom i što kažu - skuter će i biti samo treba videti kakav. Pošto bih često prelazio relacije od 50ak km prvo što sam dobio savet je da bude jai od 50 kubika tj. skontao sam da je 125 kubika sasvim ok. Sledeći savet sam dobio da točkovi budu veći tj. 16'' zbog udobnosti rekoše I to je otprilike to što imam u glavi i što znam. Imam nekih 700-900eur za to i interesuje me šta biste mi predložili... koliko sam ja nešto gledao Piagio Liberty je vrlo kulturan skuter koji ispunjava moje potrebe, ali opet s druge strane, za ove novce se može uzeti tek 2000god. Koliko to može biti loše po motor? Takođe, ovaj Liberty koliko sam video nema mesta za dvoje, a to mi je takođe potrebno. Gledao sam i neke domaće iz Kragujevca marke ORION, navodno sa Hondinim motorima... valja li to išta? Oni su doduše 1200eur novi, ali eto možda bih se malo i nategao jer ipak novo je novo (ako valja ). Kineze ne bih uzimao ni sam ne znam iz kog razloga, ali eto... ne bih Dakle, potpuno sam neupućen i neobrazovan u ovom smislu pa sam zato i došao ovde... imate li neki predlog šta da uzmem da eto, ispuni moje potrebe i očekivanja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Jul 21, 2009 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan ....Gledao sam i neke domaće iz Kragujevca marke ORION, navodno sa Hondinim motorima... Da ne ispadne da pljujem po skuterima koje nisam nikad vozio...opaska se odnosi na prodavce mrsomude Da to ima hondin motor zvalo bi se honda a ne orion i koštalo bi mnogo više Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Jul 21, 2009 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Zhivim 200m od Oriona (gde se sklapaju, ne prodavnice) i moj ti je savet da ih zaobidjesh u shirokom luku. (nagledah se svega i svachega) I da, to ti je klasichan Kinez, nije proshlo pored Honde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DovlaK 0 Napisano Jul 21, 2009 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Čuo sam slične komentare za ORION-e, ali reko' ajd' da pitam samo A imate li neke konkretne predloge kog proizvođača da jurim, koji model? Nešto čime bih se vodio u potrazi... čemu da težim, a od čega da bežim @Flujd Interesantna ponuda, a i blizu si mi... samo što trenutno nisam kod kuće, ali kontaktiraću te narednih dana da pogledam o čemu se radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1972 Napisano Jul 21, 2009 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Imam savet, pogledaj na netu i kupi sediste za dvoje za Liberty 125. To sto mozes da uzmes tek 2000. godiste, nista ne znaci stvar je prakticno ne unistiva, servisi nisu skupi, delova ima maltene kao za yuga, na svakoj trafici, tockovi su 16'. Sto se tice Pezoa, nemam iskustva. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DovlaK 0 Napisano Jul 22, 2009 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Može li neko da mi kaže, kakvi su servisni intervali kod ovih motora kao ono na kolima tipa na 7 000km se menjaju ulje i filteri, na 40 000km veliki servis menjaju se zupčasti, rolnice, španeri blabla... znači onako okvirno na koliko km se šta radi i koji je to cenovni rang koliko koštaju ti servisi... p.s. naravno da znam da zavisi od motora do motora i načina vožnje itd itd, ali pitam onako uoopšteno više informativno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1972 Napisano Jul 22, 2009 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ma najlakse ti je da okrenes nekog servisera iz oglasa, verovatno i najverodostojnije! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 384 Napisano Jul 25, 2009 Zainteresovan, 471 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan More kakav skuter. Pazari lepo neki MZ250 ili Jaworku 350 i stvar resena. Prvo: veliki tocak. Drugo: kad to naucis da vozis, naucis da vozis, vece ces samo lakse. Trece: Sam ces da ih popravljas uz nasu skromnu pomoc, a kad saznas od cega su (ili si) sazdan(i) pred tobom je prelep svet motociklizma. A ako ovo ne upali, pa kupi skuter pa cemo da te tesimo. Pozz i srecno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Titja 5 Napisano Jul 26, 2009 Zainteresovan, 875 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Vidi kymco Grand Dink 125. Drug uzeo sad skoro 2002. godiste i platio 700 eura i jos platio registraciju. Vrlo udoban motor koji bez problema moze da predje i vise od 100km pri brzini od 90 km/h sa dve osobe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DovlaK 0 Napisano Jul 27, 2009 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan @negro Motor tj. skuter mi treba iz praktičnih razloga. Voleo bih naravno da se oprobam i na pravim motorima, ali trenutno nisam u situaciji @Titja Šta znači ''može da pređe više od 100km pri brzini od 90km/h sa dve osobe''? Da li si mislio na potrošnju goriva ili na neku vrstu izdržljivosti motora ili šta? Nije valjda da ovi motori tj. skuteri ne mogu da izdrže više od toga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Titja 5 Napisano Avgust 7, 2009 Zainteresovan, 875 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Mogu da predju dosta ali kazem bez problema da se ne pregreju i slicno. Nadam se da me razumes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolanixy 174 Napisano Avgust 7, 2009 Zainteresovan, 550 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: Nemam ništa :( Prijavi odgovor kao problematičan ja imam sprint f vision koji je na prodaju dođi probaj pa pričaj dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnja 32 Napisano Avgust 7, 2009 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia leonardo 250 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i moje ponude, dao bih ga za 900e motor je u odlicnom stanju, jedino sto mi je neki budjavi komsija zaderao necim sa strane ali to je sitnica. Sto se tice zamene ulja na Liberty-u, ima neko prozorce na kojem se vidi nivo, ja sam ispustio svo ulje iz njega i sipao skoro litar sintetickog, kosta 500din i lako se menja tako da sam mozes da proveris stanje i naspes, filtere i to mozes menjati na pocetku sezone a kais i rolnice sto mu dodje kao veci servis isto mozes sam da zamenis a menjas kada osetis da ti motor slabije ide a mozes sam i skinuti deklu i proveriti debljinu kaisa. Sva objasnjenja o ovim motorima imas na piaggio forumu. Evo mog oglasa http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=37985.msg563727#msg563727 A ovo je piaggio forum http://scooterclubbeograd.forumup.com/index.php?mforum=scooterclubbeograd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...