Jump to content

Moto Zajednica

Kako promeniti neke od nas (hronologija jednog? skupa)...

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer

Kako prozboriti o ovome a da se odma` ne dobije etiketa?!

Elem, znam da se dogadja godinama unazad i nije nista novo, ali kako da se opametimo

iliti kako da promenimo svoje ponasanje?

Radi se o moto skupu (nije bitno gde i kada)...Na prolazu do svog odredista ,grupa

od 50tak motora pod pratnjom policije,staje,pravi pauzu...Lokalni klub organizuje osvezenje...

Naravno u vidu tocilice (da ne gresim dusu bilo je i sokova i vode).Masa naravno u vecoj meri

konzumira tecnost sa tocilice.Da stvar bude totalno nerazumljiva,pratnja je jos uvek tu...

Nikom nista...Posle osvezenja tecnoscu iz tocilice nastavlja se put...pod pratnjom naravno.

Isto se sve ponavlja i dolaskom na skup.

Krece se na defile  i onda dobro poznat epilog:

1.voznja pod punom opremom (naocare,papuce)

2.preticanje sa desne strane (iliti kad moze Rossi sto ne mogu i ja)

3.tockiranje u masi motora

4.ostala ebavanja ala

Ja licno mislim da se ovo nikad nece promeniti jer nije slucaj da je ovo radilo 10-15 ljudi

vec dobranih 20 % ako ne i vise...a bilo je motora kao nikad.

Zar je moguce da toliko ljudi pati od nedostatka percepcije mogucih jbn.sranja

koja samo cekaju,tu iza krivine, da se dogode.

Sta uciniti da se nasi "nesvesni" prijatelji dozovu pameti (dok nije kasno)?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 819 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

A za kraj uvek ostaju kazne.

Para za budzet kolko ooooces. Samo da cika policajci hoce da rade. Od jednog do drugog: kaciga,duvaj pa kazna pa ajd sledeci ::)

• Aktivirao se na času, 3281 postova
  • Motocikl: Tamić XL-1000V
Samo da cika policajci hoce da rade. Od jednog do drugog: kaciga,duvaj pa kazna pa ajd sledeci ::)

Kako se zove film??

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer

u ovoj temi sam prevashodno hteo da porazgovaramo

zasto se tako lako prelazi preko konzumiranja alkohola i voznje...

i to sve u prisustvu organa.

p.s.ne razumem ljude,cela nedelja je tu ,svaki dan da se cirka pivo i ostalo

u kafani,kafeticu,ispred zadruge ;D naravno da niko nema nista protiv povremenog

druzenja sa casicom,ali zasto kad se seda na 2 (brza) tocka???

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

@zli

Razumem o čemu pišeš i u potpunosti se slažem sa tobom. Ovo se nije desilo samo na tom jednom skupu o kojem pišeš. Dešavalo se na apsolutno svakom koji sam posetio, a kako stvari stoje i dalje će se dešavati.

Ja ni do susedne ulice ne idem bez MINIMALNO kacige. Ako i padnem u gradu (nedajbože), sačuvaće mi glavu. Za iole dalje puteve, ide kompletna oprema.

Pa majku mu, što sam ja seljak i idiot ako UVEK nosim tu prokletu kacigu i baš nikada ne vozim u papučama?

Jedini, ali bukvalno JEDINI način da se ovo prekine i vozači koji ne nose kacige dozovu pametu su RIGOROZNE kazne. Umesto što nas je.u panduri zbog sitnica i na taj način pune budžet, za nenošenje kacige i vožnju u papučama bih stavio kaznu od 10.000 din, pa ko voli nek izvoli. Ako te 3 puta ulove, oduzimanje dozvole na 3 meseca. Da vidiš kako bi svi u roku od ODMAH počeli nositi kacige....

Što se tiče alkohola, za dvotočkaše bih uveo NULA promila... ma i za četvorotočkaše. Ako mogu profesionalni vozači, zašto se bilo koja količina alkohola toleriše "neprofesionalnim"?

No, da bi se tako nešto sve i desilo, treba pre svega država i policija da odluče da žele da RADE. Možda će i ukapirati da tu leži zlatna koka za popunjavanje budžeta, bar na neko vreme... dok se svi dozovu pameti. A i ne mogu da razumem da policija koja je u pratnji kolone, tako olako toleriše konzumiranje alkohola ?!? Mora da su i oni malo "drmnuli"... nema drugog objašnjenja.

Ovako, srce mi se stegne kad vidim da čak i deca, maloletnici, malo-malo pa izgiboše na 2 točka :( :( :( a da je kaciga bila na glavi umesto na laktu, ili da se nije popilo četvrto pivo, verovatno ne bi bio smrtni ishod...

• Drug član, 981 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma

Ja bi to ovako: Kazna je 10000 din. Država ti oprašta te pare ako dokažeš da si kupio kacigu. Npr. kaciga 17000, doneseš u MUP račun na tvoje ime i oni ti otpišu kaznu od 10000. Ti kupio pravu kacigu za 7000. I svi sretni i veseli. ( a ako te opet uhvate, eto kvalitetne kacige za suvozača). ;)

• Drug član, 1096 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Honda VT750 ACE

Sve je to u redu ali treba ljudima ili deci kako već hoćete objasniti ili naterati (pa makar i kaznama) da shvate da kaciga i oprema se ne nosi zbog policije već da bi zaštitio sebe...povremeno odlazim na skupove i redovna je pojava,u stvari na svakom defileu sam video barem jednog klinca a ponekad i starije tzv bajkere da su poljubili asfalt zbog svoje ili tudje gluposti...i za sada nevidim načina da se to spreči.

Zamislite situaciju da za vreme defilea ili pre početka policija pokuša da spreči motoriste bez kacige da voze...kako bi gomila motoraša na to reagovala?

• Drug član, 3087 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Vidi, to je pitanje organizatora i saradnje sa policijom. Ako organizator ne bi pokrenuo defile dok svi ne stave kacige ili da se organizator dogovori sa policijom da kacige moraju biti na glavama, sve bi islo lakse. Ucesnici defilea bi bili na vreme upozoreni i to je to. Sve ostalo je njihov licni problem. A da vidim ko sme da krene na 10+ pandura... Samo lepo, kulturno, kazne i prijave. Nista na silu. A ako neko od motorista i krene, onda primena sile. Pa razbijali su i vece demonstracije nego sto je jedan defile na moto skupu, imaju oni iskustva.

Ako se tako postave stvari da svako radi svoj posao, onda ce i to da se resi. Mada, meni licno mnogo vise smeta. te sam zato i prestao da idem na defile, gomila napaljenih mamlaza koja dize motor u sred guzve, puca i tera u iber. Ajd, iber i pucanje nisu opasni, ali tockarenje jeste. A to je policija nemocna da spreci.

Sve cesce sam primetio da me je tako bas briga sto neko zeli da razbije /svoju/ glavu, pogotovu ako je neki "stariji" covek. Deci i da se objasnjava, ali ako matori konj od 25+ godina ne shvata da nije zdravo da skace bandzi bez konopca, pa i nije mi ga zao.

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

na putu ka Mitrovici pre par nedelja jedan popio i kaznu na kraju, i to sa sve dodatkom. Dojadio policiji....oni nasi policajci pisali. Kazu, videli su kako moze i bolje da se vozi, pa nece ovo da tolerisu ;)

• Svrati ponekad, 237 postova
  • Motocikl: nista do daljneg. . .

Samo da cika policajci hoce da rade. Od jednog do drugog: kaciga,duvaj pa kazna pa ajd sledeci ::)

Kako se zove film??

i ja bih voleo da vidim ovaj film?

Grad je pun likova u max opremi(papuce da cuvaju kurije oko,sorc da mu se ne prehlade 00,maximalno uska majca da se istakne tezak rad proteklih 2 meseca sa steroidima, i obavezan modni detalj feget torbica preko ramena i da pise sto vecim slovima Dolce gabana) i ta prica se ponavalj po skupovima i zato izbegavam ta mesta !

A druga stvar kolko sam primetio poenta vecine njih je otici ,napiti se ko bulja i posle takav sesti na motor iztockirati pred svima da pokazu kako oni to znaju(jer to jel te niko do sada nije uradio i izmislio ) i naravno sve to sa nekom nesrecnom devojkom koja ne zna sta je snaslo

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja