Jump to content

Moto Zajednica

Da li da kupim Suzuki GS 500? Molim za vase misljenje!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: SV 650

Imam neke ponude za Suzuki GS 500 1992/93 god. Interesuje me vase misljenje (ili ako ste culi neko) o ovom motoru.

ZA i PROTIV

Hvala unapred!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 605 postova
  • Motocikl: CBR600RR

ja mislim da je super motor ali samo za niske,tj. nije za vioke vozace jer je ekstremno nizak i mali....kapiram da nije za nikog preko 175,ali u svakom slucaju ok masina,citao sam da se vozi bukvalno u svim moto skolama u evropi a i da je ovako popularan...........zpo

O motoru sam citao da ima neki zajeb sto se tice paljenja, svi se zale na paljenje kad iole nije toplo, saugh problem se nesto cesto spominje (koa i visina) ali to su inostranci, kako se pokazao kod nas pitam se, pa i dalje molim za misljenja o ovom motoru! Hvala.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

O motoru sam citao da ima neki zajeb sto se tice paljenja, svi se zale na paljenje kad iole nije toplo, saugh problem se nesto cesto spominje (koa i visina) ali to su inostranci, kako se pokazao kod nas pitam se, pa i dalje molim za misljenja o ovom motoru! Hvala.

Mnogi ga hvale kao pouzdanog i lakog za odrzavanje. Moj je bio 5 godina star i na 25.000 sam revizirao motor jer je ostao bez ulja.

Zasto je za nekih 500 km ostao bez ulja ne znam, ali nisam ocekivao da tako rapidno pije.

E sad, mozda ga je prethodni vlasnik handrio extra (bili su mu otisli i semerinzi na vilici - tockarenje?), 'bem li ga...to je moje iskustvo.

Motor je u svakom slucaju jednostavan i lak / jeftin za odrzavanje. Ide dosta solidno, za uslove po Srbiji vise nego dovoljno, ali da je azdaja, nije.

Stavis mu malo bolje gume i lezi k'o pegla.

poz

• Zainteresovan, 587 postova
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition

Pa pazi, to što se tiče paljenja nije neki problem pošto se ipak radi o malo starijoj koncepciji mašine i kad god se ohladi traži paljenje pod sauhom i to je tako. Visina istog zavisi koliko ga "zavrneš" ali motor pali uvek bez problema (ukoliko je sve ok). Meni lično je smetao 1 disk napred mada se radi o vizuelnom utisku-motor koči sasvim adekvatno za svoju klasu. Pre nego što se "izuješ" za kešinu odvezi ga obavezno na pregled kod pouzdanog majstora  ;) Koja cifra je u pitanju to nisi napisao?

1300e (tj. 1250e rece prodavac i kao sve ok) jos ga nisam vozao jer prodavac nije bio kod kuce videh ga 'nako poreko ograde, registorvan jos skoro god. dana.. prvo trazili 1500e...?? ???

• Zainteresovan, 587 postova
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition

Pa realno ukoliko je sve ok-oteraj na pregled kod majstora pa ako ga aminuje dadni 1200 na ruke i teraj  ;)

Tu gde je motor nema majstora za Zuzuki, sumnjam pravog i za motocikle uopste, a da ga teram 80km nekom tesko da cu se dogovoriti sa prodavcem?? Uff! ???

Pogledao onako malo motor, diskovi i plocice ok, lanac i lancanici treba da se menjaju uskoro, izduvi nisu masni ni zardjali..ostalo neudarano, boja dobra (nisam ga jos vozio), naravno trebace ulje, filter...

Da li neko ima preporuke sta kod ovog motora posebno pogledati?

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Lazo, taj motor je sjajan za ulazak u svijet velikih motora za pristupacnu cijenu. Jednostavne konstrukcije, dovoljno snazan i za duzi put, dosta pouzdan, malo trosi i jeftin je za odrzavanje. Povedi nekog ko se razumije u motore, i ako je u pristojnom stanju uzmi ga. Te price da se dijelovi od Suzukija trose brze su vrlo proizvoljne.

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: suzuki gs 500e

Taj motor trenutno kosta u Nemackoj skoro toliko, ukoliko je u dobrom stanju.

Ja sam gledao ovde prosle godine kad sam kupovao, nije ga bilo ispod 1600e a da nesto vredi.

Evo kod mene je druga godina ( uvezo iz Nemacke ), nisam imao problema osim semeringa viljuske.

Nista nisam menjao osim ulja i filtera.

Sto se tice paljenja, celu zimu je palio bez problema, naravno sa sauhom.

Motor je za niske vozace pa je meni ( 173 cm ) idealan.

Delovi se lako nalaze i u odnosu na neke druge modele i proizvodjace mogu reci da nisu skupi.

Ne trosi ulje ( barem moj ), ide solidno ( ja sam ga vozio do 170, to mi je bilo sasvim dovoljno) i lak je za upravljanje.

Moj glas za njega, mada sam ja verovatno pristrasan a i nista drugo nisam vozio! 8)

Nadam se da sam malo pomogao.

Pozdrav.

• Hronični Motociklopata, 7431 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom

ZA:

Potrosnja - 5,5 lit po gradu  , na otvorenom 4 lit

Odrzavanje - jednostavan i jeftin motor za odrzavanje, 2 cilindra, 4 ventila, 2 diska, vazdusar...

Registracija - oko 9-10 hiljada dinara a to je dosta povoljno naspram vecih motora

Jos uvek se proizvodi - znaci ima delova, bez brige

PROTIV: nedostatak brave za zakljucavanje kacige

Uzeo sam prosle godine svoj GS i zadovoljan sam njime, presao je 37.000km  radi ko sat, pali BEZ problema zimi-leti svejedno....

Hvala na dosadasnjim informacijama, mad anije na odmet jos poneko misljenje...

Jos je u toku potraga za motorom, GS-ova raznih, boljih losijih a nevezano skupljih jeftinijih, budzet za motor mali tako da u obzir dolaze 1993...

Naravno tekos je sa tacnoscu utvrditi u kakvom je motor stanju, svaki ciga svoga konja hvali, ali posle toliko godina svakom nadjem neku manu, ako je noviji ili odrzavan sa nejga padano vidi se iz aviona, kod ovih drugih kad na iz sporog odcepim gas stuca, ne prima gas, kao to je normalno hladan motor, koliko li mu treba da se zagreje.. garezi u auspuhu, cujem ne voli velike obrtaje... Dilema puna kanta, al' valjda to ide uz kupovinu starijeg polovnjaka..

Moze li jos koji komentar - Hvala unapred!

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

Uporedi ga sa nekim GPZ500s pa izvazi tek onda ima jedan u oglasima cinimi se povoljan

I moj glas ide za GPZ-a jer ima bolju zaštitu od vetra, duple diskove napred (znači bolje koči), ista kubikaža, vodeno hladjenje (što je po meni bolje) i 10 ak konja više, a cena ... pa otprilike im je ista

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Cini mi se da ti "dzep" diktira izbor.Ovo je vec druga tema koju otvaras vezana za GS,koji ti se ocigledno dopada.

Za vise od 15 godina zivota,sigurno bi imao svasta da nam isprica taj Suzuki,koji te toliko muci.Ako imas na umu da je prosek predjenih kilometara za motocikle od 6 do 10k za godinu dana,sto nije pravilo vec pretpostavka,ovaj o kojem pises je sigurno "video" puno asvalta.Opet i to nije neka tragedija.Tvoji su kriterijumi prilicno visoki,ali ako hoces da udjes u svet motocikala nekako moras da pocnes.Problema ce sigurno biti.Ako mislis da se vozis i da ne popravljas nista,kupi novo.Mada cak ni tada nista nije sigurno

• Svrati ponekad, 116 postova
  • Motocikl: zgodni BMW K100

Eksta motor, izdrzljiv, pouzdan, za kratko vreme dostiže krajnu brzinu

iako izgleda skromno za svoju kubikažu opravdava sve svoje karakteristike na putu.

Ako misliš da se voziš a ne da se trkaš, ja ti ga preporučujem!!!!

• Svrati ponekad, 240 postova
  • Motocikl: honda CBX 550,Yamaha RD 350 ypvs,MZ TS 250-1,Danuvia 125.

bolje uzmi gpz 500,bolje ces proci,imas vodeno hladjenje dva diska napred[kod novijih modela],i pouzdaniji je od suzukija,a cena otprilike ista. to je moje skromno misljenje.pozdrav

Probao sam u nekoliko navrata da vozim GPZ 500 i jednostavno mi se ne svidja njegova vozljivost, ubacivanje i izbacivanje iz pravca... Suzuki i Yamahe (samo sto Yamahe nema u klasi 500ccm) mi vise odgovaraju. Hvala svima na dobronamernoj pomoci. Pozdrav!

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja