Marokanac 1882 Napisano Jul 7, 2009 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast druze moj. Ovo je stvarno san svakog bajkera. Prelep putopis, predeli, klopa.....prava uzivancija! Jako mi je zao sto ne popismo pice onaj dan, ali posao je posao, i sam znas kako je to Pozdrav Neshkebg, da, posao je posao.................i moramo ga postovati jer nam on omogucuje da kasnije ostvarimo neko putovanje....... Zao je i meni za pice, ali bice prilika kada budem u Beogradu......... Drago mi je da se moj putopis svidja velikom broju bajkera............meni se jedan san ostvario ..........ostaje da ostvarim jos neke.........putovanja su pred nama........Boze zdravlja! Bravo za Mali OFF, most u Zrenjaninu....................Super ! Pozdrav Sheitan-u, drago mi je da sam se "izvukao".............bez kritika........... Pozdrav iz Afrike........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Jul 7, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast druze moj. Ovo je stvarno san svakog bajkera. Prelep putopis, predeli, klopa.....prava uzivancija! Jako mi je zao sto ne popismo pice onaj dan, ali posao je posao, i sam znas kako je to Pozdrav Neshkebg, da, posao je posao.................i moramo ga postovati jer nam on omogucuje da kasnije ostvarimo neko putovanje....... Zao je i meni za pice, ali bice prilika kada budem u Beogradu......... Drago mi je da se moj putopis svidja velikom broju bajkera............meni se jedan san ostvario ..........ostaje da ostvarim jos neke.........putovanja su pred nama........Boze zdravlja! Bravo za Mali OFF, most u Zrenjaninu....................Super ! Pozdrav Sheitan-u, drago mi je da sam se "izvukao".............bez kritika........... Pozdrav iz Afrike........ Ma pusti ti Shejtana, on se skoro ozenio, nije mu doobroooooo...slike su super,i samo nastavi dalje. Cekamo Marokoooooooooo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3323 Napisano Jul 7, 2009 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Mali off Ima i u Sarajevu preko puta shoping centra Skenderija Ajfelov most ali nazalost nemam sliku Uslikacu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Jul 7, 2009 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Pa ovo postaje interesantno............G-din Ajfel je izgleda dosta toga napravio.......... Za sada na spisku Ajfelovih mostova imamo: 1. most u Porto (Portugal) 2. mostu u Zrenjaninu (Srbija) 3. mostu u Sarajevu (BiH) Ajde da vidimo koliko ih ima...................ko zna, neka javi.......... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Jul 7, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas je jos konstruisao prevodnicu kod Beceja. A sad idemo dalje u Maroko ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Jul 7, 2009 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan [offtopic] Čitao sam o tome, ali nisam stigao da posetim. Navodno je njegova kompanija na ovim prostorima gradila i neku branu u Bečeju, ali postoje kontradiktorne dokumentacije, pa ime graditelja još uvek stoji pod velom blage misterije Blizu Segedina ima most jedan za koji znam, dobar deo zapadne železničke stanice u Budimšešti. U gradu Lasi u Rumuniji je gradio jedan poznati hotel gde sam imao čast popiti kafu, samo se sad ne sećam kako se zove :-\ Inače zanimljivo je da je jako malo gradio u samoj Francuskoj pošto za života tamo nije ni bio mnogo omiljen(izmedju ostalog i zbog skandala oko panamskog kanala), a najviše po Južnoj i centralnoj Americi, pa čak i po Vijetnamu. [/offtopic] Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Jul 7, 2009 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan U pravu ste ..........ovo je vec tema za sebe. Ko zeli neka je otvori .........."Ajfel i njegova dela". ..............a mi da ostanemo sa nasim motorima i nasim putovanjima. Uskoro ide ulaz u Maroko........... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Jul 7, 2009 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan A 'oce li biti i plantaza pomorandzi? ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Jul 7, 2009 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan A 'oce li biti i plantaza pomorandzi? ;D ;D ;D ;D HOCE !.................A STO NE BI BILO !........... pa nije sramota izgubiti se.........nakratko. Sve je to ljudski, a mi mu dodjemo neki ljudi, zar ne? Pozdrav "Djavole".............izvini "Sheitan" ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidoff 27 Napisano Jul 7, 2009 Nesvrstan, 756 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R21A Prijavi odgovor kao problematičan Au ;D! Za ovako nesto vredi ziveti! Ziveti i biti ziv ovde se vidi razlika! Svaka sat Marokanac! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daki 302 Napisano Jul 7, 2009 Zainteresovan, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: st 1300 i r1200gsa i 250 madison3 Prijavi odgovor kao problematičan A toliko sam slusao o ovom putesestviju... Drago mi je da je putopis krenuo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4775 Napisano Jul 10, 2009 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Posto dodjoh do neta posle par dana apstinencije, srucih sve u dahu... Svaka cast! Nadam se da si kumu dao prava uputstva za Portugal... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Jul 10, 2009 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Posto dodjoh do neta posle par dana apstinencije, srucih sve u dahu... Svaka cast! Nadam se da si kumu dao prava uputstva za Portugal... Uputstva su sigurno OK....... .......... Javio mi se Oktavio .......prijatelj iz Portugala da Hoze sa devojkom stize 07/07/09. uvece ..........i da ce ih docekati njegov prijatelj Sergio jer se on zadzao na Filipinima ............i stize...... Znaci ..........zbrinuti su.........bez brige Kume !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GoranTini 319 Napisano Jul 10, 2009 Zainteresovan, 542 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: GS Prijavi odgovor kao problematičan Matori, ovo se mora pretociti u knjigu....fantasticno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Jul 10, 2009 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan 9. DAN.........Serpa (Portugal) – Algeciras (Španija) – trajekt do Tanger (Maroko) - Rabat..........oko 430 km – trajekt – pa još oko 250 km do Rabata: Serpa je jedan mali gradić u Portugalu, do njega nije teško doći........pogledate na kartu, naštelujete Garmina i .................vozi „Miško“............... Ono što je mene oduševilo to je .........JUTRO . Kada smo se probudili............oko 06:00..........potpuna tišina i iz daljine blejanje koza i ovaca. Ja otvorim prozor sobe i vidim ..........totalni MIR. Ne........ne haluciniram, takav sam osećaj imao..............totalni mir. Verica je još spavala, ja uzmem foto aparat i napravim nekoliko snimaka.......... Ispod prozora vidim lep bazen Istuširam se i probudim Vericu (koju je inače sve teže probuditi ujutru.... ???...........moja žena koja u Beogradu ustaje kao vampir.............sada na putu spava........kao beba – pa neka kaže neko da joj ne prija vožnja motorom. Siđemo, doručkujemo sami - naručili smo doručak u 06:15.............te ja obavim jutarnju gimnastiku (tovarenje motora sa prtljagom). Hotel koji nosi naziv San Gens je u stvari bivši samostan gde su nekada bile Časne sestre.........vremenom je deo postao hotel, a crkva je ostala crkva. Vrlo brzo smo ušli u Španiju ...........a da nismo ni primetili. Nastavili smo kroz Andaluziju, kroz provinciju Huelva............gde smo videli da su njihovi bikovi vrlo disciplinovani.............dodju i mirno čekaju da ih utovare u vagone.............pametni neki bikovi......... Pejizaž je prelep..............po neki srednjovekovni zamak...........gradići su u beloj boji........ Španski seljaci obrađuju zemlju .............kao i Srpski seljaci...... Imaju neke traktore sa gusenicama..............marke Ferguson. Nastavljamo put, vidimo još srednjovekovnih građevina............. Industrijske zone su im ukrašene ................na ovom dimnjaku je prisutan nama svima poznat ALF ! U Sevilji hvatamo pravac prema gradu Cadiz...... Autoputevi su im ukrašeni cvećem................maltene kao naši .......korovom. Interesantno je da su nacionalni putevi vrlo često „isprekidani“ kružnim tokovima.........koji dosta efikasno smanje brzinu saobraćaja. Izuzetno dobro su obeleženi saobraćajnim i putnim znakovima. I stižemo u Algeciras.......... po temperaturi od 31 stepen. Trajekt........u stvari Hydro-jet stiže..........kompanije Acciona.......... Mi čekamo........... Dok oni istovaraju vozila............a ima ih ..........mnogo.........čudo jedno šta sve stane u ovaj brod. Tokom puta ispunjavam kartončiće koje su nam podelili kako bi na brodu uradili policijsku kontrolu Marokanskih vlasti..............dok isplovljavamo vidimo Giblartarsku Stenu u svoj veličini......... Posle samo sat i po vožnje.............stižemo u Tanger – MAROKO......... Siđem ja dole u garažu, na vreme, i pripremim se da odmah izadjem sa prvim vozilima........Verici kažem – ti idi peške, ispred mene ......... Kako smo izašli, tako ja odem direktno na carinsku kontrolu i prvog carinika zamolim da pomogne...............on ljubazno prihvati, sve zavrsimo za 10 minuta, on mi zatraži bakšiš (stari Marokanski običaj, čim ti učini neku uslugu...........pruži ruku za bakšiš), ja mu dam 50 dirhama (1 evro = oko 11 dirhama)..........on zatraži još............a ja mu objasnim da sam odrastao u Maroku i da sam time i ja polu marokanac, pa smo u stvari podelili bakšiš.......on se na to nasmeja i mi se rukovasmo kao najbolji prijatelji. Uhvatismo pravac RABAT......... I uskoro smo videli prve marokanske džamije, koje su specifične po tome što nisu okrugle već ćetvorougaone............mislim na samo telo džamije. Put do Rabata je brzo prošao.............malo smo dali gas, jer smo kasnili u odnosu na naš tajming. U Rabat smo ušli oko 20:30 i krenuli da potražimo hotel. Ugledali smo hotel “Le Diwan” i odlučili da stanemo, parkirali se ispred ulaza, Verica sišla sa motora …………..i ja čujem “u jebote ! .....pa ovo naši”................. Okrenem se i vidim nekoliko muškaraca.........predstave se oni........Mi smo iz “No Smoking Orchestra” sa Neletom Karajlićem i Kusturicom.........i tu nas Nele pozva da idemo sa njima jer imaju koncert večeras. Naime, u Rabatu je u toku muzički festival.........nešto slično kao naš Egzit, a oni su večeras glavni gosti. Hotel nam odgovara..........odličan je.........na brzaka se mi smestimo, istuširamo ............... I pridružimo se Kusturičinom bendu............ Sam koncert nisam snimao jer bi bila potrebna posebna dozvola, zato nas je snimio Zeka (član grupe) i postavio 2 fotografije na njihov sajt u okviru njihove Svetke turneje – koncert u Rabatu http://www.thenosmokingorchestra.com/ Slikali smo se po povratku zajedno za uspomenu..........“zvezda“ Kusturica je pobegao u sobu sa Neletom.............znači............................ ostatak grupe na slici. Ja se pozdravih sa motoro..........i poželeh mu laku noć.........i odoh i ja na spavanje........ Sutra nas čeka novi dan..................do Marakeša....... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D........... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktorka 0 Napisano Jul 10, 2009 U prolazu, 50 postova Lokacija: Uzice Prijavi odgovor kao problematičan Divno je pratiti svaki dan ovaj prelep putopis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Jul 11, 2009 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan 10. DAN.........od Rabata preko Kazablanke do Marakeša..............oko 400 km: Jutro je................još jedan lep sunčan dan.......... ;D osmeh i dalje na licu.........Pogledam kroz prozor.........motor još drema...........OK probudim Vericu i odosmo na doručak............sala prelepa............... Posle doručka........................jutarnja gimnastika.....prtljag. i krenusmo mi iz Rabata..............par snimaka stare Kraljevske palate i zidina starog grada Izlazimo polako iz Rabata kroz avenije gde su drvoredi pomorandžino drveće. Kazablanka je blizu Rabata............oko 100 km, stajemo da slikamo znak......Verica strpljivo čeka............. Malo kasnije osetismo jak miris CRNOG LUKA............ ???...............i vidimo pikap natovaren crnim lukom koji širi opojan miris putem......... Na Vericino insistiranje smo ušli u Kazablanku .............. i zatekli MARATON u toku................ neke ulice je policija zatvorila........... tako da smo se parkirali, malo slikali, popili čaj........... i kroz dosta gust saobraćaj, vratili se putu za Marakeš....... kako smo odmicali od Kazablanke pejizaž se menjao i polako postajao pustinjski................. jedna od retkih reka gde je bilo i vode u rečnom koritu, obično suvo rečno korito....... polako, pa se čovek i umori............onda stanemo, osvežimo se vodom (koju nosimo) i nastavimo naš putić............. naiđe i pokoji kamion............... Priroda je čudna........čak i u pustinji brine da ima lepote. Verica je radoznala po prirodi i voli cveće, životinje..............pa i ljude. Ovaj put slikala je par cvetova u pustinjskom delu Maroka. I tako mi stigosmo u Marakeš, bez problema..........sa osmehom na licu. Vrlo lako smo našli hotelski kompleks “Palmeraie Village“ gde smo rezervisali 4 noći i 3 dana..........................kažu da je OAZA kada si u pustinji...........Raj na zemlji..........ovaj hotelski kompleks je vrlo blizu ovog opisa........... Nastavljamo sa sledeća tri dana koje smo proveli u Marakešu...............lepo, lepše.....još lepše............ma lepo u p.......u m...........u !!! Ciao...........do sledećih dana................... ;D ;D ;D ;D ;D ;D 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4775 Napisano Jul 11, 2009 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ne disem...cekam! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3247 Napisano Jul 11, 2009 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ne disem...cekam! ;D Jos jedan bez vazduha! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Squirrel 93 Napisano Jul 11, 2009 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: SRB Uzice Rade-Squi... Prijavi odgovor kao problematičan Kako ću zimus (kad zapadnu teški snegovi) na tenane još jednom sve iz početka da pregledam... Bravo Marokanac... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ANTIC GM 43 Napisano Jul 11, 2009 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: cacak prislonica g.milanovac Motocikl: Super Tenera 750 91. Prijavi odgovor kao problematičan E prijatelju ja nemam reci za ovo putovanje.Pozdrav tebi i naravno Verici koja je sve ovo i zabelezila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Jul 11, 2009 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Kako ću zimus (kad zapadnu teški snegovi) na tenane još jednom sve iz početka da pregledam... Bravo Marokanac... ;D Hvala na pohvalama..........na kraju cu se pokvariti od silne hvale...... ??? Salim se......prija kada te hvale ;) Pozdrav svim bajkerima Srbije...........idemo dalje.......sa osmehom na licu ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Jul 13, 2009 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan 11. – 12. – 13. DAN.........Marrakech ........3 dana odmora: Stigli smo u Marakeš.............sa osmehom na licu. ;D ;D ;D Dočekali su nas isto tako sa osmehom i ljubaznim rečima. Hotelski kompleks ’’Palmeraie Village’’ je napravljen na svojevremenoj plantaži palmi pa zato i nosi ime ’’Selo Palmi’’. Šta da vam kažem ..............sve je PREDIVNO, usluga odlična, svi ljubazni................... Sam kompleks se sastoji iz dva dela. Deo koji se zove GOLF – tu je malo skuplje........i imaju i golf. Dolaze sa skupim kolima........ Postoji i Japanski restoran koji vrši dostavu sa mopedima marke Yamaha Prelepo je......... I drugi deo PALMERAIE koji je prepun cveća, bazena, vila........gde smo mi bili u apartmanu. Apartman se sastoji od dnevnog boravka, kuhinjice (kompletne sa sudovima, čašama, escajgom.....čak i srebni čajnik nam je bio na raspolaganju), kupatilo odvojeno od wc-a, spavaca soba ...........sve centralna klima......i terasa. Roletne na struju, TV u dnevnoj sobi i u spavacoj, kamin..........da, da........kamin (valjda je zimi hladno....). Medjutim - desilo nam se da smo morali da zamenimo apartman koji su nam dodelili. Kada smo ušli, osetili smo neki neprijatan miris koji i posle provetravanja nije nestao.............zatražili smo da nam zamene apartman i oni su odmah poslali osoblje i preselili nam stvari u drugi apartman gde je sve bilo OK. Uživali smo............ali baš UŽIVALI..........na bazenu. Pauza ..............za pivo........ Pa opet na bazen......... Kao što sam napomenuo, vile se nalaze u lavirintu prelepe prirode....cveća... Išli smo i u grad u laganoj opremi........... Marakeš je vrlo zanimljiv grad, moderan, sa lepo uredjenim saobraćajnicama, vrlo lepim prodavnicama.........svetski poznatih firmi Obilazak grada je moguć i modernim autobusima.............ali i fijakerom.....laganica.... Na ulici možete sresti žene obučene u tradicionalne Dželabe, ali i moderno obočene isto tako........ U Marakešu se nalazi poznata džamija Koutoubia pored koje je značajno arheološko nalazište......... Kada se umorimo od obilaska, mi lepo sednemo i popijemo sok....čaj.....kafu.... I ............gle iznenadjenja............ulica koja nosi ime Yougoslavie............da, kažu da su Jugosloveni zaslužili da ulica nosi njihovo ime jer su mnogo pomogli jugoslovenski agronomi da Maroko ima izuzetno razvijenu poljoprivrednu proizvodnju porvća, voća, žitarica...........lep način da se zahvale............meni je bilo drago da ovo vidim. Obišli smo i "medinu" (stari zanatski deo grada......nešto kao baš-čaršija u Sarajevu) gde smo kupili neke suvenire, ručali u restoranu "Argana".... Tako smo mi proveli divnih tri dana potpunog odmora, leškarenja, brčkanja u bazenu i šetnji po Marakešu................ Sledeće je ..................POVRATAK..........sišli smo od Beograda do Marakeša i sada ćemo lepo da se vratimo............ne istim putem...........videćete............biće zanimljivo..........i kao što sam već napomenuo.........sa osmehom na licu.......... ;D ;D ;D 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Roki-Roki 10 Napisano Jul 13, 2009 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Njemacka Motocikl: BMW K1200R i F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan E Zoki, Zoki, .... Bravo vam ga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boboška 13 Napisano Jul 13, 2009 U prolazu, 40 postova Lokacija: ČAČAK Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast majstore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...