laband 162 Napisano Novembar 30, 2006 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Može li mi neko pomoæi oko izbora motora ,a u opciji su Kawasaki EN 500 ili Vulcan 500 i Suzuki intruder 400 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony 1 Napisano Novembar 30, 2006 U prolazu, 94 postova Lokacija: Budva - Rezevici Prijavi odgovor kao problematičan U klasu motora koje trazis spada i Yamaha Virago 535.Petsto kubika je neki minimum kubikaze za kastom motore vec 250 i 125 su samo na izgled kastom a kada sednes i kada ga upalis druga prica.Pri izboru motora moj ti je savet da trazis motor sa pogonom preko kardana ili kaisa bukvalno nemas odrzavanja,lanac moras mazati prlja felnu itd.Ako si vislji od 185 ece ti bas biti komotno na pomenutim motorima,trebas traziti nesto vece. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Novembar 30, 2006 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Kawa :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Novembar 30, 2006 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan U klasu motora koje trazis spada i Yamaha Virago 535.Petsto kubika je neki minimum kubikaze za kastom motore vec 250 i 125 su samo na izgled kastom a kada sednes i kada ga upalis druga prica.Pri izboru motora moj ti je savet da trazis motor sa pogonom preko kardana ili kaisa bukvalno nemas odrzavanja' date='lanac moras mazati prlja felnu itd.Ako si vislji od 185 ece ti bas biti komotno na pomenutim motorima,trebas traziti nesto vece.[/quote'] Potpisujem ovo ... U toj klasi preporucujem Yamahe DragStar 650 i Virago 535 ili Suzuki Intruder 600 ... a i Kawa EN 500 je OK... :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Novembar 30, 2006 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan najjeftinije odrzavanje i regisrtacija EN 500 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Novembar 30, 2006 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan najjeftinije odrzavanje i regisrtacija EN 500 EN500 sam probao i stvarno je dobar,ali i intruder mi na oko izgleda dobar ,pa sam zbog toga neodluèan . Šta vi mislite Pozdrav svima i hvala na odgovorima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Novembar 30, 2006 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Ako se dvoumis izmedju Kawe EN 500 i Intrudera 400 , onda uzmi Kawu Ako ipak hoces Intrudera onda potrazi 600 , nikako taj od 400ccm P.S. video sam u oglasima da u MG motors imaju u ponudi neke EN 500 www.mgmotors.co.yu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Decembar 1, 2006 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Gledao sam te motore ali su skupi za ono sto on nudi ,ako negde još èuješ da ih ima pusti mi poruku na email.Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snoopuza 3 Napisano Decembar 1, 2006 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Prijedor Prijavi odgovor kao problematičan Oba motora, osim ako nisu novi vjerovatno imaju nešto opreme i pomalo šminke iako su u osnovu slièna klasa, pa bi valjalo pogledati baš konkretan motor. Moje iskustvo je, da za najmanje para dobiješ najviše muzike u kuæi Kawasakija. Ima jedan stariji motor koji se može jeftinije dobiti, Suzuki GS 550L koji je isti kao Kawa Kastom LTD ove kubikaže. Stvar izbora se kod nas svodi na pitanje para pa zato pogledaj nekog EN-a jer je prilièno dobar motor za pare za koje se dobije. Ja znam ovoliko a ti sada znaš sigurno mnogo više. :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1744 Napisano Decembar 1, 2006 Drug član, 894 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Petsto kubika je neki minimum kubikaze za kastom motore vec 250 i 125 su samo na izgled kastom a kada sednes i kada ga upalis druga prica. Nisi jos upoznao mog BMW-a, zato tako zboris! ,-) Nego da ne odem skroz u off, moj bi izbor bio Vulcan definitivno, jer Suzuki je ipak Suuuuuuuuuu Zuuuuuuuu Kiiiiiiiiiiiii!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Decembar 1, 2006 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan EN 500 ( 1990-1995 ) : EN 500 ( 1996-2003 ) : pored razlike u dizajnu , jedna od bitnijih razlika je i u zavrsnom prenosu - kod starog modela zupcasti kais a kod novog lanac P.S. ovo gore sto sam napisao 1996-2003 se odnosi na evropsko trziste , preko bare je i dalje u prodaji kao Vulcan 500 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snoopuza 3 Napisano Decembar 2, 2006 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Prijedor Prijavi odgovor kao problematičan Kao što viking reèe razlika je remen - lanac. Kada sam prvi put èuo za Harley-a sa belt drive zamalo nisam povratio, ali kada sam se uvjerio na EN-u da belt radi posao, zamukao sam kao riba. Zamisli... odvezeš sezonu a ne isprašiš tri spreja na lanac. Moram dodati da je ponosni vlasnik EN-a "djeèko" sa 140 kila i sa milion kilometara u guzici. Kudio sam remen i što reèe Ilija Èvoroviæ "jeo sam..........."! :oops: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoneconnery 2 Napisano Decembar 6, 2006 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti je bitno i moje misljenje,reci cu ti samo ovo.Ja sam jurio da uzmem intrudera(prodat mi ispred nosa) i 400 kubika ne deluje lose dok ne sednes na isti od 750 kubika.A kawasakija iskreno nisam vozio pa ne bih da lupetam.Moj ti je savet da provozas malo oba,pa da sam vidis koji ti vise lezi.Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slowy 0 Napisano Decembar 7, 2006 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Malo da se i ja ukljucim. Kao sto vidis desno, ja vozim ENa i to vec dvije sezone. Model je 93, i bas sam tu godinu trazio jer je zadnja za A model (livene, ne zicane felge). Jako, jako sam zadovoljan. Pomenuto je da svojom klasom spada u poreski razred do 500 ccm tako da je registracija stvarno jeftina (bar kod nas u RS). Ima dovoljnih 50 KS, mada ima i verzija sa manjom snagom. Redni dvocilindras cija masina se ugradjuje i u KLE i GPZ 500. Za razliku od virago 535 ili suzukija savage 650 ima vodeno hladjenje - nema da mislis. Snagu isporucuje linearno bez ikakvih iznenadjenja. Dobro potegne iz niskih obrtaja a ne smeta mu ni da ga "oderes". Mali je potrosac i trosi oko 3.5 l na duze ture i do 5 u gradu. Kad si sam, naravno. Vrlo je pozdan i u kombinaciji sa belt drive-om stvarno ne zahtjeva nikakvu paznju, dakle "sipaj i vozi". Komentarisao bih i neciju opsku da nije za ljude vise od 185 cm. Ja imam 195 i mogu ti reci da mi je bas udoban i super sjedim na njemu i kontrolisem ga. Zena i ja smo napravili dosta kilometara zajedno, tako da voznja u dvoje na njemu nije nikakav problem, cak cisto zadovoljstvo jer suvozac takodje ima jako udoban polozaj. Dakle, jeste nizak, ali nije mali motor. Sto se estetike tice to je stvar ukusa, ali ja kad sam ga prvi put vidio znao sam da cu ga kupiti. Ja sam moj uvezaao iz svice i bio je presao 18,000 km. Inace, mislim da je svica dobra zemlja porijekla jer imaju visoke standarde odrzavanja a ima mnogo "vikend" vozaca tako da nije tesko naci bike sa niskom kilometrazom. Sve u svemu, lijep, pouzdan, stedljiv i upravljiv kao bicikl. Najtoplija preporuka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...