aca-pn 6469 Napisano Jun 26, 2009 Enduraš, 6416 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Na Hondi XL600R mi je curelo ulje na poklopcu glave i mnogo su se culi ventili. Resim ja da skinem poklopac glave i predihtujem to i istovremeno pogledam kakvo je stanje u glavi masine. Posto je pola srafova u glavi nestandarde duzine morao sam da vadim masinu iz rama. Skinem poklopac glave, bregasta u prilicno losem stanju, na dve klackalice od cetri se skinula cementacija (otpale ljuspice). Lanac bregaste malo istegnut, ali nije strasno. Lokalni majstor (i drug) me posavetuje da ne menjam nista, nego da mi on obradi malo bregastu na strugu (osmirgla bregove) i da osmirglam klackalice malo. Naravno, najbolje je sve promeniti i staviti novo, ali trenutno nisam u finansiskoj situaciji da to radim. Kad sam vec skinuo poklopac glave, resim da skinem i glavu i proverim kako dihtuju ventili i ustanovim da su ok (proveravao metodom sipanja benzina). Ocistim stare metalne dihtunge od starog silikona, nanesem nov (najkvalitetniji i najskuplji koji sam nasao), spakujem sve nazad i danas upalim motor. Ventili lupaju i dalje (to sam i ocekivao), a na auspuhu bljuje plav dim (to vala nisam). Prvo je bas izlazio i na leru, kao kad upalite dizela ujutru, sad posle malo voznje nema ga na leru, ali kad isturiram motor izlazi plav dim. Pre rasturanja dima nije bilo, pa je ocigledno greska negde u mojoj montazi. Prvo sam posumnjao na gumice ventila, ali njih nisam vadio, pa ne verujem da sam tu nesto mogao da "pokvarim". Mozda dihtung glave pusta ulje u cilindar ? U cemu bi mogla da bude stvar ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 85 Napisano Jun 26, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan da nisi koristio ulje pri sklapanju i podmazivao cilindar ,pa nagurao ulje u auspuh ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6469 Napisano Jun 26, 2009 Enduraš, 6416 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan I to sam razmatrao kao varijantu, ali motor je radio 15 min u leru jutros kad sam ga sklopio, a danas kad sam dosao sa posla sam ga provozao 15tak minuta, vise nema dima na leru, ali ima kad turiram, valjda bi izgorelo za 30 min rada masine.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8878 Napisano Jun 26, 2009 nekrunisani kralj moto cigana, 3216 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan provozaj ga ti jos malo, da sagori to ulje koje je mozda sada samo u auspuhu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jun 26, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Prevrtano, okretano, sipan benzin, rastvorio se stari cunder po glavi... vozi ti to jos malo pa vidi. A mozda je benzin malo ukrteo gumice ventila pa sacekaj da malo "zaduje na vrucinu". Najvetovatnije neces kupovati nov motor. Dzabe kukas :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6809 Napisano Jun 26, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Istrosene delove si dodatno obradjivao ??? Motor ne zna da nemas love.Situacija je cini mi se,"dok dimi,dobro je" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...