Jump to content

Moto Zajednica

kako me je covek ladno isekao

Recommended Posts

• Drug član, 929 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0

Evo kako ja gledam na sve to.

Sva ta g*vna koja nam se desavaju svakodnevno u saobracaju mogu da istrpim, precutim, opsujem ispod kacige tj. drugim recima ne odreagujem i nastavim dalje samo zato sto jos uvek nisam padao sa motora i imao bilo kakvih povreda pa i ne znam kakva je sve to muka (jaki bolovi, nepokretnost, nefunkcionalnost, dugotrajan oporavak. ogromni finansijski troskovi...)

Ince, da sam zbog nekih retarda u saobracaju lomio ruke i noge i nekom srecom se oporavio da sednem ponovo na motor sigurno bih svakog sledeceg nasilnika koji me isece ili pokusa srusiti sustizao, izvlacio iz kola kroz prozor i prevaspitavao.

Zalosno ali istinito. Kao sto neko rece majmuni samo batine razumeju. Nema tu moj nivo, tvoj nivo, njegov nivo. Svi mi imamo isti cilj a to je da se zivi i zdravi uvece vratimo svojoj porodici.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Zverko da ti ne citiram ceo post, radi se o sledecem:

ozenim se ja i jedva nekako nagovorim zenu da kupimo motor (oni koji me poznaju znaju da je ovo istina).

Pre kupovine motora pazarili smo opremu (naravno mojoj zeni sve full a ja sam kao usput) i doteram motor kuci ekstra, lepo odusevljenje...

Sutradan sedamo zajedno na motor (ona prvi put) i posle 1 (jednog ) kilometra majmun iz sporedne ulice se ukljucuje i nas ne vidi, skrece preko nase trake i odjednom zabode na kocnicu (naravno kada je nas video) odreagujem vise refleksno stisnem prednju, zablokira tocak, mi na levi bok, motor klizi i lupi u auto. Brzina kretanja nam je bila oko 50km/h na srecu. Ustajem osvrnem se i pridjem supruzi (boleo me bas i za lika i za motor) bilo mi je VRLO BITNO sta ce ona reci POSLE 1 je*nog kilometra na motoru, PRVI PUT!!! Naravno nije joj bilo nista (fala Bogu na kvalitetnoj opremi) okrenem se sada prema liku, pridjem i skontam da mi je to komsija. Izvini komsija nisam te video, polako se iskuliram kazem mu da se tera u 3 p* m* podignem motor i polako ga pregledam.....posto sam video da se ostetila rucica menjaca predlozim zeni da idemo kuci . Znas sta mi je rekla ?! "STA?! NECU DA IDEM KUCI OCU DA SE VOZIM" UF, pao mi je kamen sa srca.... nadam se da shvatas poentu... ;)

A komsija.... on ce vec platiti, ne mora meni....ima i drugih cuprija... ;)

• U prolazu, 94 postova

Da, al ti imaš sreće pa ti je žena carica :)

Ne realno, baš sam dosta razmišljao na tu temu.... i zaista ne znam.. Pazi, moramo biti malo i realni... Ima dosta motorista koji voze po srediti, pa neće da se skloni. Evo to se meni danas desilo, dok sam išao ljermontovu da uzmem novu vozačku (btw uzeo i sad sam legalac :))

Neka ribica vozila, sredinom trake, ja žurim, al neću da sviram, ne volim nikome da sviram, pogotovo ženama. Al baš ono bilo malo bezveze... Dakle, svakakvih ima svugde, i u kolima, i na motoru, i na traktorima, ma asvugde...

ali kad čovek ovde čita kakvih bahatih ljudi ima, odmah mi se digne adrenalin...

zzz

• Svrati ponekad, 458 postova
  • Motocikl: gpz 500 s

Antone,dobro je.Znam te,nesmem ni da pomislim sta je moglo da se desi,i kako bih ja to posle prihvatio.Sreca pa si se sklonio od manijaka.

Ja sam prilicno miroljubiv covek,ali sve vise sam ubedjen da ih ipak treba mlatiti.Ajde da je izleteo odnekud,pa nije te video,kao DZoksov komsija,desava se,ALI DA SVESNO IDE NA TEBE???

Ne podsticem nasilje,ali da pocnu da dobijaju batine,recimo lancima ili necim sto se nadje,rasculo bi se,pa kad vide jedan far, znajuci sta ih ceka,vracali bi se u svoju traku.

Da li je neko primetio da su najagresivniji vozaci belih dostavnih kombija,ili sam ja umislio?

Kad vidim iza sebe beli kombi,ako nije vec kasno bezim van puta,ako je kasno dodajem gas,imam osecaj da hoce da me pojede ;D

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Kad vidim iza sebe beli kombi,ako nije vec kasno bezim van puta,ako je kasno dodajem gas,imam osecaj da hoce da me pojede ;D

U Engleskoj takve zovu "White Van Man", stereotip vezan za vozace lakih dostavnih vozila ( koja su, gle cuda, uglavnom bela ), sa manjkom vozackih sposobnposti i viskom negativne energije. Imas na YouTube-u gomilu primjera njihovih "zlodjela"

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Jako teško dokaziva situacija, možeš da prijaviš al mrka kapa. Nema tela - nema ubistva :) Malo crnog humora, al kapiraš šta sam mislio....

Ja takvih situacija dnevno imam nebrojeno, i pustim budalu da produži - on će već da se negde nasanka...

• Svrati ponekad, 458 postova
  • Motocikl: gpz 500 s

U Engleskoj takve zovu "White Van Man", stereotip vezan za vozace lakih dostavnih vozila ( koja su, gle cuda, uglavnom bela ), sa manjkom vozackih sposobnposti i viskom negativne energije. Imas na YouTube-u gomilu primjera njihovih "zlodjela"

Pa da,vidim ja da tu ima necega!Pogledacu na youtube ;)

• Svrati ponekad, 268 postova

i ja sam u sustini miroljubiv.ali sta mi to vredi kada me neko skine sa motora.mozda ja malo drugacije razmisljam ali sta coveku koji ima porodicu,zenu,decu to znaci?sta znaci njegovima kada neko kaze,jbg nisam te video.?to nije izgovor.ne puzimo mi po putu pa da se sve svodi na to da nas neko nije video.ako vozis treba da gledas.ako gledas onda ces i videti.pa ne prolazi to da te nisam video.ne vozim ja neki rr 300 kmh pa da me neko ne vidi.sta da uradim?da nosim umesto vetrobrana bilbord na kome pise da sam i ja u saobracaju.onda me mozda i vide.a ako pomisli da je to obican papir pa da moze kroz to.ipak je nesto drugo u pitanju.svi oni nas vide i znaju da nas ima ali oni voze auto a auto je jaci od motocikla.a da im pokazemo snagu?ni to ne ide.mogli bi se stalno tuci po putevima.kultura je to.a covek je takav da mu batinama ne mozes usaditi kulturu.ni onima koji voze auta pa ni nekima od nas.

• Drug član, 2265 postova

Da, al ti imaš sreće pa ti je žena carica :)

Ne realno, baš sam dosta razmišljao na tu temu.... i zaista ne znam.. Pazi, moramo biti malo i realni... Ima dosta motorista koji voze po srediti, pa neće da se skloni. Evo to se meni danas desilo, dok sam išao ljermontovu da uzmem novu vozačku (btw uzeo i sad sam legalac :))

Neka ribica vozila, sredinom trake, ja žurim, al neću da sviram, ne volim nikome da sviram, pogotovo ženama. Al baš ono bilo malo bezveze... Dakle, svakakvih ima svugde, i u kolima, i na motoru, i na traktorima, ma asvugde...

ali kad čovek ovde čita kakvih bahatih ljudi ima, odmah mi se digne adrenalin...

zzz

Ne znam konkretnu situaciju, ali posle nekog vremena voznje motora bice ti jasno zasto voze po sredini.

Kada vozis uz ivicu puta nadju se oni koji se provlace kroz iglene usi, veoma blizu, ne ostavljajuci ti prostora za manevrisanje. Jos zanimljivije je kada te obilazi kamion sa prikolicom, prodje kabina, a prikolica sve blize i blize. Iznenadni udari vetra, rupe, blato i rizla uz ivicu puta takodje umeju da budu "zanimljivi", a posebno bih se plasio ovoga na Speedu, da sam na tvom mestu, zbog tankih guma i male tezine.

Cak i ako mi se desi da se priblizim desnoj ivici, veoma brzo se nadje neko da me podseti da se vratim u sredinu trake, naravno ako su OK uslovi, povucem se u desno i mahnem onom iza da me pretice ukoliko ga zadrzavam.

Takodje nije losa rutina zaustavljanje na semaforu blizu leve ivice trake. Desava se da se ljudi zapricaju na mobilni, pa "malo kasnije koce". Jednom me je izvadilo, snimio u retrovizoru, malo gasa i pomerio se jos u levo. Da sam bio na sredini, pa mozda bi me stigao, mozda i ne, nisam siguran, ali sigurno bi bilo blizu, ili malo blize nego sto treba.

Kako god, jedna traka nije dovoljna za dvoje, bar iz mog, a verujem i iz iskustva vecine motorista.

• U prolazu, 94 postova

eto, moje neiskustvo :)

ali poenta je da mnogi vozači krive motoriste, i obratno, itu nastaje velika zbrka...

ali, samo iskusatvo

A toliko ste me isprepadali, da me strah da odem sa banovog brda do servisa keeway :) Moram da odem na redovan serivis :) Ali, opet, iskustvo se tako stiče :)

• Zainteresovan, 805 postova
  • Motocikl: ktm

pa da :) cak su i vic napravili na temu belih kombija :)

nesto u stilu koji je auto najizdrzljiviji: Pa sluzbeni :) tako da... mada ja i od Pancevaca bezim iskreno, zao mi je ako neki bajker ovo vidi, ali tako je...

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

nesto u stilu koji je auto najizdrzljiviji: Pa sluzbeni :) tako da... mada ja i od Pancevaca bezim iskreno, zao mi je ako neki bajker ovo vidi, ali tako je...

BEZI OD PANCEVACA!!!!

evo na temu belih kombija...

http://www.youtube.com/watch?v=HQ8jSOs67-g&eurl=http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=27153.0;topicseen

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Hornet S

@ Blackbite +1.

Evo situacije danas... Idem kolima levom trakom,treba da se prestrojim u desnu jer skrecem desno za 200-tinjak m.A neka mala sve vreme na skuteru u desnoj traci u mom desnom mrtvom uglu i okleva da prodje.Propustam,ali ne reauguje,vec se povlaci skroz desno. Neki ficfiric se izmedju mene i nje u desnoj traci provukao i prestrojio u levu. Da se nisam povukao levo,ne znam kako bi taj prosao,a da malu ne skine sa skutera. A nije imala ni kacigu,ni upaljeno svetlo...

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova

BEZI OD PANCEVACA!!!!

evo na temu belih kombija...

http://www.youtube.com/watch?v=HQ8jSOs67-g&eurl=http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=27153.0;topicseen

Evo danas za malo da se ponovi ista situacija, ali sa Reno-om 5 u selu Patkovaca na 5 km do Bijeljine.Vracajuci se sa Moto skupa iz Uzica tip me ladno sasjece preko pune linije i zatvori mi put u mojoj traci.Uz silovito kocenje i prebacivanje u lijevu traku uspijem obici automobil misleci da ce mi fuzraster zakaciti njegov zadnji branik, ali na svu srecu to se nije desilo i ostao sam na motoru.Kada sam uspjeo obici auto i zaustaviti se okrenem motor i podjem za njim da ga upitam jeli me uopste registrovao, medjutim brzo sam shvatio da jeste jer je odmah poceo bjezati sa kolima, izbjegavsi "Strasni sud" u prvi sokak pored puta.Nisam ima nista drugo vec da odustanem od "potjere" i odem do MUP-a u Bijeljini gdje sam ga prijavio dezurnom u saobracajnoj policiji, jer sam mu uspjeo "snimiti" registarski broj.Policajac je odmah zvao patrolu na tom terenu uz obecanje da ce ga naci.Samo jedno mogu reci CUVAJTE SE MOTORISTI previse je BUDALA za volanom.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

@zverko: u pravu si, motorista je vozio stvarno preterano brzo i slabe su sanse da ga je vozac kombija mogao videti.

Ne znam s cim vi mjerite,ali ja sam izmjerio 250 km/h.  ::)

Slabe su sanse da ga je slijepi,retardirani vozac kombija koji prelazi punu liniju mogao vidjeti. Slazem se.

Kombi je bar dao zmigavac, znaci da je motorista trebao poci od prvog axioma, tj. od toga da je u njemu retardirani slijepac.

Da izanaliziramo malo:

- 0:04 kombi pocinje da skrece

- 0:06 motor je vec prosao pored njega

Ako se kretao brzinom od 250 km/h u trenutku skretanja je bio 140 metara ispred njega.

S obzirom na onu krivinu iza, 250 je malo pretjerano extremno, tako da mozemo reci da ako je isao 180 da ga je solidno peglao.

Znaci bio je 100 metara ispred njega.

E sad bakici u stojadinu treba oko 4+ secunde da predje 100 metara sa brzinom od 80 na sat,

sto znaci da bi i ona morala da koci da je bila umjesto motoriste.

Da ne pominjemo da moras prije skretanja (preko pune) i da izanaliziras brzinu vozila iz suprotnog smjera, sto bi kombista vjerovatno uradio,

da je umjesto motora bio BMW X6, a mozda ni tada nebi.

Znaci motorista kriv za optimizam, a za kombi nema opravdanja.

• U prolazu, 94 postova

Koliko sam ja shvatio, ti prijatelju opravdavaš što je motor išao nenormalno brzo? Izvini, ali i ljudi sa jako dobrim vidom i refleksima ne mogu da primete tu brzinu. Mislim, nemo se ljutiš, ali samo malo realizma

poz

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Koliko sam ja shvatio, ti prijatelju opravdavaš što je motor išao nenormalno brzo? Izvini, ali i ljudi sa jako dobrim vidom i refleksima ne mogu da primete tu brzinu. Mislim, nemo se ljutiš, ali samo malo realizma

poz

Zasto bi se ljutio?

Ne opravdavam ja nikoga, ali se meni ucinilo da ti opravdavas kombija.  ;)

Dzaba mu oko sokolovo ako ne gleda gdje treba da gleda, kad treba da gleda i ako ne moze da isprocesuje sta je vidio.

A diskusiju o brzini motora ne vredi ni pocinjati....Ima ih par u Crnoj Hronici koji su ovako nadrljali pri 50-60 km/h.

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Mene je juče jedan papak skroz izgurao sa puta! Neki plavi pikap... Ko mi kriv kad sam bio više uz desnu ivicu puta. LADNO je prošao pored mene na milimetar i mnogo ranije nego što je trebao i on krenuo ka desnoj strani puta! Za dlaku me je promašio zadnjim desnim delom vozila. Sva sreća pa sam u trenutku sišao skroz sa puta, a pored puta nije bilo ništa što bi me moglo prevrnuti. Samo trava. Ima lik sreće što mu nisam video tablicu, nisam ni stigao o tome razmišljati, gledao sam samo kako da me ne pokosi.. Znači nije me ni registrovao! VT600 baš i nije tako mali da se ne vidi, a usput je i dovoljno glasan. Tačno ne verujem da me nije video. Više je to bilo "ma boli me..." Strašno :(

• U prolazu, 38 postova

Ja sam pao zbog nepazljivog vozaca...

Isao je ispred mene automobil brzinom od oko 40km/h, ja sam isao na Gileri oko 60 km/h, i krenem da ga zaobilazim, a on odjednom pocne da skrece u ulicu levo bez migavca, i presece mi put, ja sam naravno zakocio sa obe kocnice do kraja i proklizi mi prednji tocak, i padnem...

LIK NIJE NI STAO DA VIDI DA LI SAM DOBRO...

Strasno.

Na svu srecu samo sam se malo izgulio... i motoru nije nista, samo par ogrebotina.

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

@Fatal1ty

Sva sreća pa si prošao bez težih posledica.... a moglo je biti kobno.

Mogu ja da razumem kad te neko zaista NE VIDI. Makar onda podigne ruku u znak izvinjenja i u meni bes trenutno splasne, bez obzira šta da mi je radio... Ali likovi koji se ni ne okrenu da vide posledice svoje budalaštine A TI SI PAO SI ZBOG NJEGA ne mogu da razumem. Takav je, bez daljnjeg, zaslužio "po pičci". Nisam pristalica nasilja, baš naprotiv, ali nekada ne može lepo...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja