Jump to content

Moto Zajednica

motor vuce u desno na zadnjaka

Recommended Posts

• Drug član, 1137 postova

pozdrav

imam sledeci problem, interesuje me sta sve moze biti uzrok

i bilo bi dobro i navesti resenje

dakle

motor kada zaletim i pustim volan, ide pravo, mozda jako jako blago vuce u desno

kada ga podignem na zadnji, pomalo vuce u desno

ako mi neko sedne pozadi i idemo na zadnji, tad bas vuce na desno

imam osecaj kao da je tocak nakrivnjen na desnu stranu po visini , ovako nekako

/

/

/

pa, sta bi sad sve moglo da uzrokuje ovo?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3050 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Moguće je i da ti je jedna strana osovine pobegla malo prilikom španovanja lanca. Da, najverovatnioje je to, da je za milimetar zakrivljena sa one strane gde je lančanik, jer cimaš motor na točak, naglo oslobadjaš snagu itd. Ako nije bilo "fest" stegnuto, dovoljno je za milimetar da se sabije jedna strana i motor može da vuče levo ili desno. Najpre ovo proveri, 99% je da je u tome trik.

Ako nije, onda: neravnomerno pojedena guma? Kriva zadnja osovina? Stavi na apsolutno ravnoj podlozi motor na štender -onaj "trkači", pa premeri odstojanja od zemlje do ivice zadnje viljuške, udaljenost osovine od mesta kačenja zadnje viljuške.

• Svakom po zasluzi, 12439 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Moguće je i da ti je jedna strana osovine pobegla malo prilikom španovanja lanca. Da, najverovatnioje je to, da je za milimetar zakrivljena sa one strane gde je lančanik, jer cimaš motor na točak, naglo oslobadjaš snagu itd. Ako nije bilo "fest" stegnuto, dovoljno je za milimetar da se sabije jedna strana i motor može da vuče levo ili desno. Najpre ovo proveri, 99% je da je u tome trik.

Ako nije, onda: neravnomerno pojedena guma? Kriva zadnja osovina? Stavi na apsolutno ravnoj podlozi motor na štender -onaj "trkači", pa premeri odstojanja od zemlje do ivice zadnje viljuške, udaljenost osovine od mesta kačenja zadnje viljuške.

I ja mislim da je to. Kada god zatežem lanac, šubler u ruke i merim da osovina zadnjeg točka bude jednako udaljena od kraja zadnje viljuške.

zadnji tocak je dobro podesen

ali, pregledao sam prednji deo, jedna viljuska

kada merim visinu onog dela koji nije prekriven (teleskop valjda?)

je kraca za 1.5mm od druge strane

ovako nekako to izgleda, onaj donji uzi deo se razlikuje

|  |    |  |

|  |    |  |

|  |    |  |

|  |    |  |

| |      | |

| |      | |

razlika u duzini daklem 1.5mm

viljuske su podjednako podesene

sta moze biti uzrok ove razlike u visini (udarac, tockiranje, nepravilno napunjene viljuske itd?)

• Drug član, 2318 postova

pruge nisu naspanovane raznomerno. Pogledaj koliko ti crtica ima na gornjem srafu na viljusci (sraf koji regulise sabijenost opruga).

ali neide ti zbog toga u stranu sigurno.

Moguce da kao sto je Misa rekao da ti je neravnomerno pojedena guma...

A sa druge strane ne mozes ti idealno sedeti na motoru pa da ti ne vuce u jednu stranu. Pa pogledaj da svako ko vozi na zadnjaka volan napred kontrira u jednu stranu dok je u vazduhu, samo zato sto nam nije centar za ravnotezu idealan.

• Svrati ponekad, 208 postova

Pošto vidim da se puno ne razumeš idi do prvog majstora... razlog može da bude banalan ali

ima slučajeva krivljenja zadnje osovine i drugih gluposti poput zatezača lanca lufta u zadnjoj viljušci...

Bolje da neko stručan to pogleda... da bi bio siguran...

Guest farbach

I meni je vukao u desno dok nisam naucio. Mislio sam da je nesto krivo dok Stronser nije uzeo motor. Prestace da vuce kada ga podignes malo vise prema vagi i kada dupe pomeris levo. Kada si na zadnjem upravljas dupetom.

i prednja viljuska ima veze jer mozda je motor blago nagnut u stranu kad ides pravo (tj nije u osi prednji i zadnji, prednji ide pravo a zadnji malo ustranu) kad ga podignes na zadnji on ostaje pod tim blagim uglom

ali mozda i ja ne znam dobro da ga izbalansiram

sve u svemu provalio sam ako se pripremim pre dizanja tj malo ga nakrivim kao da hocu levo da idem, onda ide pravo...

videcemo, dacu i nekom od iskusnijih da probaju

Guest farbach

kada je na tocku, svejedno mu je koliko je viljuska kriva. Samo prebaci tezinu na suprotnu stranu i videces. To pali kada si u vagi, dok je ispod ide na snagu motora i tesko je upravljati.

a jesi proveravao iglicaste lezajeve na zadnjoj viljusci? da li ima lufta u zadnjoj viljusci kad je cimas levo-desno u odnosu na osu motora?

• Drug član, 1777 postova

Normalno je da ti vuce zato sto ti je pogonski lanac i lancanik na levoj strani van ose motora. Cista fizika...

Probaj po necemu klizavom da vozis, pa zabodi gas da slajfuje zadnji, uvek rep ide u desno, naravno, ako je lanac na levoj strani...

Normalno je da ti vuce zato sto ti je pogonski lanac i lancanik na levoj strani van ose motora. Cista fizika...

Probaj po necemu klizavom da vozis, pa zabodi gas da slajfuje zadnji, uvek rep ide u desno, naravno, ako je lanac na levoj strani...

gresis... jeste cista fizika ako bi ispitivao ugibanje viljuske, onda bi mogao reci e zbog pogona sa leve strane, viljuska se ugiba na tu i tu stranu, ali to nema veze sa motorom koji vuce u desno...

bitna je osa zadnjeg tocka da se poklapa sa osom motora...

Ja mislim da ne gresim...

jbg, ne znam sta da ti kazem, ja studiram masinac, motorna vozila, i prenos snage do tocka nije bitan, bitna je veza podloge sa tockom, i centar mase motora, ako centar mase motora i kontakt tocka sa podlogom nisu u istoj ravni, motor ce vuci u jednu stranu...

mozda mu je jednostavno desna strana motora malo teza od leve pa zato vuce u desno, ne mora da znaci da sa motorm konkretno nesto nije u redu...

• Drug član, 3002 postova
  • Motocikl: FleXeR

Dane je u pravu..... Izduvaj gumu na 1.0 i probaj pa ces da vidis da vise ne vuce..... I probaj da vozis na vagi, a ne nisko sa punim gasom!!!!

Dane je u pravu..... Izduvaj gumu na 1.0 i probaj pa ces da vidis da vise ne vuce..... I probaj da vozis na vagi, a ne nisko sa punim gasom!!!!

Da nije malo 1.0  :o :o :o

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja