Jump to content

Moto Zajednica

Zemlja bezbednih motociklista

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 147 postova
  • Motocikl: ZX6R 2007, Versys 650 2008

Ja sam to vec zavrsio a evo i diplome. Kurs je bio na poligonu u okviru sajma motora u Milanu i bilo je besplatno.

PCXMv_img3218800x600.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

Nas kriticara????????

Pa neznam sta je to lepo ova drzava u zadnjih skoro 20 godina dala najvecoj vecini od nas......kome bre da pruzamo sansu .....nek dovedu jednom na neki polozaj nekoga ko je stvarno "pedigriran" za to...sve ostalo se vodi na sprdnju.....nesumljam da ce i za ovo dobiti ekskluzivno pravo rodjak od nekog ministra koji je do sada gajio maline pa mu sada ne odgovara otkupna cena.....

Edukacija se sprovodi sa malo ozbiljnijom kampanjom ako je nekome stvarno stalo da nam poboljsa svest.....

• Drug član, 3119 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

@ Mrdjan1

Da li mislis da sa tom diplomom mozes /imas znanje/ da obucavas nekog? Nista licno, samo je to primer raznih diploma kojima mogu /a ne moraju/ da masu i da se kriju iz njih.

@ Dexxter

Nije bolja bilo kakva obuka, jer ono sto je pogresno nauceno, tesko moze da se ispravi, posebno ako pogresna obuka dovede u pitanje neciji zivot.

@ Charuga

100% se slazem

• Aktivirao se na času, 3281 postova
  • Motocikl: Tamić XL-1000V

Pa neznam sta je to lepo ova drzava u zadnjih skoro 20 godina dala najvecoj vecini od nas......kome bre da pruzamo sansu .....nek dovedu jednom na neki polozaj nekoga ko je stvarno "pedigriran" za to...sve ostalo se vodi na sprdnju.....nesumljam da ce i za ovo dobiti ekskluzivno pravo rodjak od nekog ministra koji je do sada gajio maline pa mu sada ne odgovara otkupna cena.....

Edukacija se sprovodi sa malo ozbiljnijom kampanjom ako je nekome stvarno stalo da nam poboljsa svest.....

Sami sebi da pružimo šansu, braći po 2 točka sa kojima delimo parče asfalta (za doručak :D). Da ne ulazim u politiku, nekoliko puta su doveli nekog ''pedigriranog'', ali po starom dobrom običaju, momentalno je dobio par kvalitetnih klipova spoticanja i zahvalio se budalama na suradnji. NARAVNO da će i ovaj put ''ekskluzivno pravo'' dobiti ministrova tetka od strica uzgajivača malina, ali prozivka i dalje ne daje ni gram rešenja. Mislio sam na konstruktivnu kritiku...

Nije bolja bilo kakva obuka, jer ono sto je pogresno nauceno, tesko moze da se ispravi, posebno ako pogresna obuka dovede u pitanje neciji zivot
A samoobuka sa L tablicom je ISPRAVAN NAČIN UČENJA?!?!? I dalje ne vidim rešenje u SAMOOBUCI!!! L tablica i pljas u saobraćaj sa 150ks medj nogama. Hvala lepo, ja bih pre ovu (pogrešnu) obuku za teletabise! (da imam para ;D )

Zamislite scenario po kome bi se neko iz ministarstva saobracaja setio da se obrati asocijaciji motorista ili nekim slucajem da su posavetovani da malo udju na ovaj forum i procitaju aktuelne probleme i malo udju u tematiku  vozaca na dva tocka.....i .....onda pokusali da donesu zakone uredbe itd...itd....tada bih stvarno imao tolerancije i za greske jel bi video da se neko zaista trudi u resavanju problema bezbednosti saobracaja i edukaciji mladih vozaca.......

Davno kada sam bio momcic imao sam neku devojku u Mainzu.....i u jednom delu novog naselja vozaci su sami preko livade napravili precicu.....sledeci put kada sam dosao umesto te precice bio je asfaltiran put tj. skretanje.....zacudjen sam pitao kako je to moguce a oni mi objasnise da gradske vlasti u takvim slucajevima a kada vide da je resenje gradjana bolje....koriguju puteve...

SF za nas......ili ko zna mozda se i desi u dogledno vreme da pozovu nekoga iz asocijacije da im pomogne nekim savetom.... ;D ;D ;D

Samoobuka je idiotizam, to svi znamo. Ali, ako dolazim kod "instruktora", ocekujem da on zna vise od mene, da zna najbolji nacin da savladam voznju i da se na najbezbedniji nacin ukljucim u saobracaj. Ako "instruktor" daje pogresne savete/obuku, to je podjednako, ako ne i opasnije od samoobuke. Znaci, cewla prica ima i te kako smisla, pod uslovom da se za instruktore postave ne samo neko ko dugo vozi motor, nego neko ko je zavrsio nekoliko "skola", ali ne za obicnog vozaca, nego za instruktora i to ne kod nas, gde ne postoji niko ko je dovoljno kompetentan za takvu obuku.

Kao i kod softvera, imas kurseve razlicitog nivoa. Ako zavrsis jedan /jeftiniji/, ti si obucen da radis sa softverom i dobijes licencu/diplou. Ako zavrsis drugi, dobijas licencu da obucavas druge za taj softver. U tome je razlika. Skolovanje instruktora kosta, a svako ko se prihvati odgovornosti da nekog nauci kao da sacuva svoj zivot, a da nije prosao odgovarajuci kurs, podjednako je samouveren u svoju voznju /sto se pokazalo kao prvi razlog prepunih bolnica i grobalja/ kao oni mamlazi u majicama, papucama na tocku.

• Drug član, 1695 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

Podržavam teoriju da je bilo kakva obuka bolja od ove sada (čitaj nikakve). Neka počne kako god da počne, neka otimaju pare koliko god otmu, vremenom i brojem posetilaca će doći i kvalitet na red, pa kakav takav. Ako na postojeći program ne dodje ni minimalan broj polaznika, i to će im biti neki pokazatelj nečega! Samo polako. Do pre 7-8 godina po Beogradu si mogao videti tek par desetina motocikala  za celu godinu, a kacige na glavi, za na prste jedne ruke. Danas ih već ima nekoliko hiljada na BG table, kacigu ne nosi tek svaki treći (ili slično), pa dok takvom evolucijom i tim tempom dodjemo do SVESTI i kulture u saobraćaju, pa mora proći još bar 50-tak godina, da se ne lažemo. Ako pre početka kažemo da NE VALJA a nismo probali, ništa nismo uradili, niti imamo nameru. Svaki početak je težek, a od vas kritičara, ne vidim da je neko nešto uradio po tom pitanju, sem možda obuke svojih bližnjih. Dajmo ljudima šansu, dajmo je bilo kome ko hoće NEŠTO da uradi. Znam i ja da ADAC i ovaj i onaj imaju do 00 obuku koja košta XYZ $, ali i to treba zaslužiti. I do toga su došli tek nakon nekoliko pokušaja ovoga ili onoga...

P.S. Kad se setim stanovnika Indijanopolisa koji su nam se ubacivali u kolonu (organizovanu pod pratnjom) za vreme Relija, njih bi prvo na Poniku, pa BMX, pa tek ondak na desetobrzinca (i dalje smo na bicikli), da šalta, pa kod psihijatra, pa tek ondak na Apeenca...

potpuno se slažem.....čini mi se pogrešno razmišljanje "šta je ova država učinila za mene"....mislim da je mnogo bolje "šta ja sam mogu da učinim za sebe"....

• Aktivirao se na času, 3281 postova
  • Motocikl: Tamić XL-1000V

1.Država i ne zna da ima problem(niti je interesuje), dok je neko ne ubode prstom u oko, u vezi istog. Kada budeš osmislio, ili imao projekat, pa istim pokucao na nekolika vrata, pa državi mahao pred nosom, pa trubeo kako imaš rešenje za enorman broj poginulih na 2 točka, pa te svi odbiju i iscooliraju, e onda možeš da pišeš ovakve postove (s punim pravom), a ne- ništa nisu uradili, ništa neće uraditi, ništa ne valja...

2. Otkud bilo ko može da zna kako će neki instruktor da drži obuku, kad i sam kažeš da diploma ne mora ništa da znači. Vrlo je nezahvalno da ti koji si 30+ godina na 2 točka, pričaš kako neki instruktor treba da zna više od tebe. Jel' treba svi instruktori da budu stariji od 48 godina da bi bili ''iskusni''?- Ne treba!  Jel' treba matori bajkeri/motociklisti od 60 god da polažu razno razne škole i kurseve da bi ''mi'' bili sigurni u njihovo znanje? Pa nemoguće! Budimo realni! Ko je taj pojedinac ili organ koji će da proceni koliko je ko kvalifikovan (kad takvih nema ovde) i po čijoj meri? Od nečega se mora krenuti, a mi smo krenuli od kritike! A može i tako...

Da, treba instruktor da zna vise od mene, posto sam sve sto sam naucio, naucio time sto sam drao kozu po asfaltu.

Za 30+ godina na dva tocka, presao sam mnogo, ali nemam odgovor na neke situacije koje mogu da se dese i ne verujem da ih ima iko ko je sve sam ucio. Za to postoje skole, skole sigurne voznje, sa poligonima na kojima se buduci instruktori obucavaju. Ja znam za sebe, kao i za svakog, samo sto malo ko hoce da prizna, da gresim, da u nekim situacijama nisam odreagovao kako treba, ili da ni ne znam kako da odreagujem u nekoj situaciji.

Zato postoje kursevi na koje treba da ode onaj ko pretenduje da obucava druge. Zato ne mislim da je samo iskustvo dovoljno da se obuce drugi. Da je dovoljno, svima bih ovo rekao i to bi bio kurs:

-upoznaj sebe i motor

-ne precenjuj se i ne misli da znas da vozis samo zato sto dugo vozis/znas gde su komande na motoru

-misli i za sebe, i za onog iza tebe, za onog ispred, onog sto ti ide u susret i onog sto ti ide sa strane

-ocekuj neocekivano

-uvek nosi opremu

-ne pij

-u krivine kojima ne vidis izlaz, udji kao baba

To je po meni OSNOVA bezbedne voznje, ali to ne znaci da sam ja instruktor.

Zato bih hteo da znam, pre nego sto se iko osloni na znanje koje moze da dobije u toj nasoj skoli, sta zna predavac, demonstrator i sta je taj covek negde /ako je/ naucio, sto je sertifikovano nekom ozbiljnom skolom za bezbednu voznju /recimo ADACovom skolom za instruktore/ a ne bespatnim kursem od dva sata,ili necim slicnim.

Skolovanje, svako, kosta. To je prva investicija koju pokretaci ove skole moraju da imaju i da "dokazu" to. Svuda na svetu, a i kod nas, ima nadristrucnjaka, laznih poznavalaca, neukih koji uce ostale. Ne zelim da se ikome desi da neko takav /ne kazem da ce to sigurno ovde biti slucaj/ unisti svojim neznanjem neki zivot. Posto ovde nemamo konkretne podatke ko ce, sa kojim obrazovanjem, kako i gde da obavlja obuku, za sada samo iznosimo svoje strahove da se ne desi najgore.

Znaci, ne moze na faksu da bude profesor covek koji nije zavrsio fakultet. Isto vazi i za ovo. Molim te, kazi mi da li mislis da bi to bilo u redu?

• Ne silazi, 6318 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Potpuno delim misljenje sa Misom, jos bih dodao da ne prihvatam zdravo-za-gotovo coveka koji ce ovo da me uci, ako je kojim slucajem  znacajno mladji od mene (35) ... Jednostavno, dosadasnje iskustvo moje to potvrdjuje, da sto se tice voznje motora (a i jos kojekakvih zivotno vaznih stvari) vredne i pametne savete i 'tajne' sam dobijao jedino od starijih ljudi...

Nego sta cu da pisem..."cvetaju nam ruze"....svi smo svesni da je ova drzava tj. politicki vrh ....skup visoko korumpiranih koje interesuje samo trpanje para u svoje dzepove.....ko god se tome priblizio imao je prilike da se u to uveri....a nazalost toliko je zarazno da je visoko rasirenom i po opstinama itd...itd....

Ja sam sebi dovoljno pomogao u zivotu i naziveo se......neznam ko ce pomoci ovoj omladini tj. mladim ljudima pored kojih prolazi zivot a vecina njih nema neku predstavu o nekoj boljoj buducnosti.....vec im zamazuju oci "evropom"....i boljom budiucnoscu.....i dok se obrnu i okrenu procice im mladost u pukom prezivljavanju......

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Ajd da se i ja oglasim ovaj put kao instruktor. Ne instruktor vožnje već ronjenja. Nemam nameru da bilo kome solim pamet kako se vozi motor ali mislim da znam ponešto o tome kako se postaje instruktor ronjenja a zatim i instruktor koji "proizvodi" druge instruktore. Dakle moja ronilačka kategorija i moj posao je da obučavam buduće instruktore. Da bi postao "običan" instruktor koji potpune laike uči da rone, morao sam da završim školu za instruktore. Prvo sam završio višu trenersku školu na DIF-u, pa sam imao mesec dana specijalističke škole takođe na DIF-u gde sam učio materiju koja je usko vezana za vodene sportove i trening plivača i ronilaca. Zatim sam imao 6 (šest) meseci specijalistički kurs koji organizuje Savez Organizacija Podvodnih Aktivnosti Srbije, jedino stručno i priznato telo za podvodne aktivnosti u našoj zemlji i koje postoji od 1956. Tu sam učio nanovo sve što sam ranije morao da naučim da bih napredovao u ronjenju a zatim sam proširivao to znanje "do u sitna crevca". Da ne tupim, to je vrlo ozbiljna škola sa mnogo ispita i veoma opširnim gradivom. Da bih se uopšte upisao u školu za instruktore, morao sam da imam određen broj zarona sa određenim ronilačkim kategorijama i određen broj godina provedenih u aktivnom ronjenju. Zaroni se broje stotinama, godine decenijama. Konkretno, ja ronim od 1974. Tek posle četiri godine kao "običan" instruktor sa više desetina organizovanih kurseva i napisanim stručnim radom koji je odobrila nadležna komisija, mogao sam da podnesem prijavu za sledeći instruktorski kurs za višu kategoriju. Ni taj kurs nije ništa lakši od prethodnog, samo je gradivo drugačije. Da ne tupim, to traje godinu dana. Kad sam položio sve ispite, postao sam instruktor koji obučava instruktore.

Čisto me zanima, ako je naša zemlja sposobna da u ronjenju ima tako jak i čvrst program obuke ronilaca i instruktora, koji instruktor vožnje ima toliko vremena provedenog u školskoj klupi koliko smo moje kolege i ja sa njima imali za višu instruktorsku kategoriju? Ne branim državu, daleko bilo, pu, pu, pu... ali me, eto, zanima. Da li neko zna kako i gde je taj neki instruktor za A kategoriju stekao svoje znanje?

• Zainteresovan, 587 postova
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition

ali me, eto, zanima. Da li neko zna kako i gde je taj neki instruktor za A kategoriju stekao svoje znanje?

Pa ronjenje je vrlo opasno i zato mora da se prođe sve što si pomenuo i deluje sasvim logično i ispravno. A pošto vožnja motocikla/skutera uopšte nije opasna delatnost i od toga se ne gine i ne osakaćuje kao u ronilaštvu, instruktorska dozvola će se verovatno izdavati u kafani uz pečenje i pivce - isto kao trkačka licenca ili dozvola za upravljanje čamcem/gliserom/brodićem... što se znanja tiče, pa, možda je gledao MotoGP i Dakar pa je valjda to dovoljno i adekvatno, a i familija može da potvrde da čovek ZNA

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

"Zemlja bezbednih motociklista",covece kakav naslov za bajku.

Odmah na pocetku bih da kazem da su me izuzetno pogodile CHARUGINE reci,narocito ono vezano za Evropu i vreme koje prolazi.Sta covek da uradi?Pade mi na pamet nesto,sto sam vise puta koristio kao "ilustraciju" tako u prici sa ljudima,a moze po mom misljenju (na zalost) i ovde da se primeni.

Svi ste verujem gledali film "Munje".Nisam skoro "obnavljao" gradivo,nadam se da necu mnogo da pogresim.U pitanju je "Deda" (Zoran Cvijanovic),objasnjava "deci" u kolima "o cemu se radi"

Kaze:Imas dva izbora.Prvo je da zapalis i zaboravis SRBIJU,a drugo da ostanes i da naucis sta je OTIMANJE.

Ovo je bilo malo jako,a?

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Evo kako u Americi polazu za vozacku za motor :

vulegm

Motor:: YAMAHA VIRAGO 535, VESPA PIAGGIO NV 150

Odg: kako sam kupio motor u americi!

« Odgovor #7 poslato: 16.06.2009. 12:03 »

Odgovori sa citatomCitat

Citat: Milosmtt  16.06.2009. 11:57

Ti si car Vule, mogu da zamislim kako ti je bilo dobro kad si odradio akciju ''pljus keš na sto'', kupiš motor laganeze!  A reci mi, kakvo je polaganje za dozvolu tamo?

ima deo teksta treba ti 4 papira, i samo dobijes knjigu i za par dana odes, nema zakazivanja, i od 20 pitanja moras da das tacnih 14 odgovora na kompu, placa se 40$, i ako padnes opet posle 3 minuta mozes da polazes, naravno das jos 40$  Zelenko!

i kad polozis dobijas privremenu dozvolu, i posle par dana ima road test, voznja na putu, to mora da se zakazuje! poligon i voznja do raskrsnice i nazad, i dobijes vozacku!

Opušten

• Vlasnik sajta, 5389 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Drugari, najavili smo pre nekog vremena da smo isplanirali u okviru godisnjeg plana za ovu godinu i besplatnu obuku motociklista. Pripremili smo program na osnovu relevantnih materijala iz inostranstva (uglavnom MSF) i spremili se da za vikend sprovedemo u delo prvu akciju iz edukacije pod imenom 'Kurs Defanzivne Voznje'.

Vise informacija saznajte u temi:

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=37855.0

Kurs je besplatan, nije na nivou komercijalnih kurseva koje nude organizacije poput NAVAK-a, ali je utemeljen na proverenim vezbama i programu edukacije koje druge slicne organizacije sprovode u svojim zemljama. Svakako cete biti u situaciji da cujete puno korisnih saveta i cinjenica, a bicete i u prilici da vezbate voznju svog motora na poligonu koji organizujemo, tako da sve zainteresovane pozivam da se jave u toj temi i prijave slanjem mejla na adresu 'ams@bjbikers.com'.

Sveske u ruke i vidimo se u ucionici u Cetvrtak! :)

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

ima deo teksta treba ti 4 papira, i samo dobijes knjigu i za par dana odes, nema zakazivanja, i od 20 pitanja moras da das tacnih 14 odgovora na kompu, placa se 40$, i ako padnes opet posle 3 minuta mozes da polazes, naravno das jos 40$  Zelenko!

i kad polozis dobijas privremenu dozvolu, i posle par dana ima road test, voznja na putu, to mora da se zakazuje! poligon i voznja do raskrsnice i nazad, i dobijes vozacku!

Opušten

Da, ali to tamo FUNKCIONIŠE. Tamo država i osiguranje i zakoni i policija FUNKCIONIŠU... Dojadio sam više sam sebi koliko tupim da problem nije na pojedinačnom nivou, već da je sistemske prirode. Nije kriv samo zakon, nije kriva samo policija, nije kriv samo građanin. Svi su krivi zajedno. Građanin je kriv jer ne poštuje zakon, policajac zato što ga pušta za određenu nadoknadu, a zakon zato što ne (mal)tretire te i takve (policajce i građane). Jer, da postoji unutrašnja kontrola koja će policajca zbog primanja mita i ne odrađivanja svog posla za koji prima plaću da izbaci na ulicu i stavi mu u radnu knjižicu zabranu zaposlenja u državnim organima, e onda bi stvari bile mnoooogo drugačije. Bez obzira koja država i koji narod bili u pitanju.

Samo dok to dođe ljudima u Srbiji iz guzice u glavu, prvo je potrebno pljuvati po državi i vikati na sav glas kako država za tebe nije uradila ništa. Mnogo je stvari postavljeno na krive noge, na krive osnove i onda nije ni čudo što je situacija ovakva kakva je. Ne kaže se za džabe - prvo počisti u svom dvorištu, pa onda ganjaj komšiju...

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Slažem se da je ronjenje ipak mnogo drugačije od vožnje. Uopšte ne mislim da sebe trpam u koš onih koji bi mogli da nekoga obučavaju da vozi. Samo kažem da je škola za instruktore ozbiljna stvar i da kod nas nema dovoljno jake institucije koja bi školovala takve kadrove. Na žalost, bar u ronjenju, višedecenijsko iskustvo od mnogih nije napravilo instruktore. Prosto, za to je potrebna škola. Mogu da vozim 35 godina i da imam dozvolu 30 a da opet ne budem dobar instruktor vožnje. Nisam školovan za to. Ovakav način školovanja vozača kakav je kod nas, ne valja. To želim da kažem. Sigurno bi mnogi bolje vozili da su imali bolju obuku. I sigurno bi instruktorima bilo lakše da su i oni imali bolju školu. Samo iskustvo ne znači bolju obuku. Ima tu još dosta stvari okolo koje se moraju ispoštovati. Nov zakon zateže obuku, pravi od toga fakultet, nameće da auto škole vode saobraćajni inžinjeri a nigde se ne pominje konkretna škola za instruktore vožnje. Nije svaki diplomac medicinskog fakulteta dobar internista. Treba mu specijalizacija. Takav pristup ne vidim u auto školama. Tvrdim da za svakog polaznika postoji rešenje. Čak i za napaljene klince. Samo treba biti obučen da se nađe takvo rešenje. I treba vremena za to ali ne putem kojim to nameće nov zakon. Čini mi se da će nov zakon ogaditi vožnju i polaznicima i instruktorima, što je, možda i cilj svega ovoga. Da se nama kao narodu oduzme mogućnost da se vozimo iako nemamo leba da jedemo. Ove na zapadu mnogo boli i nervira to što se mi nekako uvek snađemo. Zašto izdavati privremenu dozvolu ako si siguran da si ga naučio svemu što treba i utuvio mu u glavu da ga tek čeka učenje kroz praksu? Ovako ni privremena dozvola neće doneti rezultat. Ti mu ograničiš da dve godine ne sme da vozi više od 250 kubika i da sme da vozi samo danju. Znači, ne može da se propuvaka pred devojčicama u ponoć. I šta će uraditi dve godine i prvog dana? Sešće na najjači motor koji nađe, zavrnuće ga po gasu i ubiće se ko zec. I šta si uradio? Ništa. Zašto? Zato što mu nisi dao pravilnu obuku da ukapira zašto ne treba da se izživljava na jakoj mašini dok ne stekne iskustvo nego si mu zabranio da stiče iskustvo jer si mu ograničio slobodu izbora, raspolaganja imovinom, praviš od njega idiota i majmuna koji nešto ne sme. Treba mu objasniti zašto to ne treba a ne ne sme. Svakog gnjurca koga obučim obično više ne pitam kako roni nego ga pitam gde je sve bio. Zašto? Zato što sam mu kroz temeljan sistem obuke objasnio koliko ne zna i šta ne treba da radi da bi imao dugu ronilačku karijeru i naučio sam ga kako da uči ronjenje kroz praksu. Nisam mu rekao da ne sme roniti sa velikom bocom, da ne sme ići duboko, dugo, u jojo fazonu itd. Naučio sam ga zašto to ne treba da radi dok sam ne stekne iskustvo a iskustvo stiče tako što zna svoje limite i svaki put ih dokazuje a zna način kako da pravilno proširuje znanje a samim tim i limite.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Evo sad pre 15 - tak minuta prodje mojim bulevarom grupa od desetak policajaca na plavim skuterima.  Nisam video dal imaju rotaciono svetlo, al sam cuo da imaju onu zavijajucu sirenu .  Zao mi sto mi aparat nije bio pri ruci da ih slikam . Pretpostavljam da je ovo bila neka promotivna voznja da bi se gradjani upoznali sa novitetima u policiji !

PS. Sad ce nadrapati klinci koji divljaju po biciklistickim stazama !

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja