mrxfon 1495 Napisano Jun 15, 2009 Drug član, 1430 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Citao sam u jednoj temi da je registracija motocikala u Brckom mnogo jeftinija nego u drugim gradovima RS. Posto je moj motor bio registrovan u Brckom od strane prethodnog vlasnika i mogao bih da produzim registraciju na njegovo ime, interesuje me da li neko iz Brckog moze da mi kaze okvirno koliko bi me izasla registracija (ili produzenje) za Yamahu YZF 600 thundercat, 599ccm, 72kw, 2003.god. Da li uopste moze da se izvrsi produzenje registracije ako je registracija istekla 11.2007.god? Relativno mi je hitno da saznam ove informacije da bi se sto pre vozio sa vama :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Jun 16, 2009 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Da, tacno je da je registracija dosta jeftinija nego u RS pa i Federaciji. Medjutim, posto je na tvom motoru registracija istekla u novembru 2007, a cini mi se da nista nije preduzimano povodom toga (nije odjavljen i vracena tablica), moguce je da ces morati platiti kaznu, koja je u RS oko 50KM ako se ne varam. Dalje, sasvim je sigurno da moras platiti novu saobracajnu i tablice. Da bi dobio precizne informacije, nazovi broj osiguravajuce kuce koji sam ti poslao u PP. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Jun 16, 2009 Drug član, 1430 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Zvao sam, trebalo bi sve sa vracanjem tablice i novom saobracajnom da izadje oko 220km (~110e), dok je u Zvorniku sve oko 550km (~280e). Nije bas mala razlika :-) Hvala na br. telefona. Videcu da registrujem za 7-8 dana, samo da nadjem malo vremena da odem do Brckog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Jun 19, 2009 Drug član, 1430 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Pojavio se MALI problem :-( Ja sam prijavljen u Zvorniku i trebacu da prevedem motor sa coveka na kome se vodi motor na sebe. Problem je sto onda necu moci da ga registrujem u Brckom vec u Zvorniku gde je dosta skuplja registracija. U Brckom ne poznajem nikoga na koga bih mogao da prevedem motor. Jel ima neko sa foruma iz Brckog da mi ucini uslugu da samo prevedem motor na njega i da mi napravi punomoc? Sta mislite, da li je to pouzdano uraditi, prepisati motor na nekog koga licno ne poznajem, vec samo sa foruma? E tako ispadne kad sam sad u finansijskom raskoraku :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Jun 19, 2009 Drug član, 1430 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Ovde samo ja odgovaram :-) Da li je moguce da ga covek na kome se vodi motor koji je iz Brckog registruje na svoje ime i onda da uradimo prenos vlasnistva? Jel ja tada placam opet registraciju i porez ili sta vec? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okin 21 Napisano Jul 14, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Modriča Republika Srpska Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ovde samo ja odgovaram :-) Da li je moguce da ga covek na kome se vodi motor koji je iz Brckog registruje na svoje ime i onda da uradimo prenos vlasnistva? Jel ja tada placam opet registraciju i porez ili sta vec? Prenos vlasništva, a da nemijenjaš tablice i da ne registruješ ponovno motor, možeš uraditi samo ako živiš na teritoriju iste opštine gdje je i motor registrovan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Jul 14, 2009 Drug član, 1430 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Zavrsio sam ovo. Skroz sam smetnuo sa uma da mi je drug sa faxa iz Brckog, tako da sam preveo motor direktno na njega, odjavili tablice, podneli zahtev za registraciju i posle ce meni da da ovlastenje. Inace SUP u Brckom nije radio 10ak dana jer ima je kako sam cuo pao sistem, tako da cekam registraciju vec skoro 10 dana :-( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okin 21 Napisano Jul 16, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Modriča Republika Srpska Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Inace SUP u Brckom nije radio 10ak dana jer ima je kako sam cuo pao sistem, tako da cekam registraciju vec skoro 10 dana :-( To je uvijek tako u našoj državi, nikad ništa na vrijeme. Ja sam tablice čekao 15 dana, Ludilo!!! :-\ :-\ :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Jul 16, 2009 Drug član, 1430 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma mogao sam ja cekati kad je padala kisa, ali sad mi je sve teze da ga gledam parikranog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14712 Napisano Jul 16, 2009 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan nemoj pogresno da me shvatis ali gledaj ovako, za sezonu: dve promene ulja i filtera po 60 eura 120 eura jedna prednja i dve zadnje gume: 400 eura dnevni prosek 5 l goriva (ako racunas da je voznih 5 meseci u godini) 750 eura plocice kocnica 90 eura troskove, sto bi rekli, van pansionske vezane za voznju (klopa, pice, itd) upisite sami ovo su troskovi bez posete servisima i kvarova kojih ima nekom vise nekom manje. sve izadje cca 1400 eura da bi se vozio ko covek. koliko je na tu cifru bitno 100 eura +- za registraciju i da li je vredelo truda? pa jos da te smaraju marsovci, kao sto umeju, ciji je motor i ostalo. ja obicno podelim troskove po predjenom kilometru pa manje strasno izgleda ;D ;D ;D bavimo se skupim hobijem pa moramo biti spremni i da plivamo sa stvarima koje nam ne prijaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Jul 16, 2009 Drug član, 1430 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Upravu si ALI, ja ne prelazim toliko km da bih sve to radio za jednu sezonu, a verujem da ni 40% clanova BJB-a ne daje toliko para u sezoni za motor. Trenutno imam nove gume na motoru i one ce mi trajati sigurno 2 sezone, ne palim gume niti vozim na stazi tako da im je produzen vek trajanja. Ulje menjam 1 u sezoni, dnevno prelazim dosta manje, ne kocim toliko agresivno da bi plocice menjao toliko cesto. Slazem se da je to pozeljan sezonski servis , ALI ne u Srbiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14712 Napisano Jul 16, 2009 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan osim sto prelazim veliku kilometrazu ni ja ne radim vecinu stvari koje si nabrojao. gume sam menjao 05. 05.2009. i od tada sam presao 6000 km. od ukupnog vremena polovinu je bilo lose vreme. do kraja sezone mi ne gine jos jedna zamena ulja i zadnja guma. jbg ali volim da se vozim :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Jul 24, 2009 Drug član, 1430 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Stigle tablice posle 17 dugih dana. Ovo mi je najduza registracija do sad :-) ALI retardi nisu uradili ovlascenje iako je bilo dogovoreno i uzeli su mi kopiju licne karte. E sad je pitanje, da li saobracajci mogu da prave probleme oko toga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okin 21 Napisano Jul 24, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Modriča Republika Srpska Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Stigle tablice posle 17 dugih dana. Ovo mi je najduza registracija do sad :-) ALI retardi nisu uradili ovlascenje iako je bilo dogovoreno i uzeli su mi kopiju licne karte. E sad je pitanje, da li saobracajci mogu da prave probleme oko toga? E mogu,a nebi trebali. Ali posto ti vidim zivis u Srbiji a motor registrovan u BiH, treba ti međunarodna punomoć koja važi do isteka registracije. A možeš je izvadit u Automotodruštvu (AMD).To je 5 minuta, ali mora biti i vlasnik sa tobom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Jul 24, 2009 Drug član, 1430 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo se i dogovorili (lik iz agencije i ja) da mi odrade medjunarodnu punomoc. Problem je sto moj drug na koga se vodi motor radi u drugom gradu, i to 6 dana u nedelji od 8-20h i ne moze da nikako iskombinuje da dodje do Brckog da to zavrsimo. Jedva sam iskombinovao jedan dan kad sam isao da predam za registraciju, jer je i on isao da kupi neki auto. Jel moze to neka agencija da odradi bez vlasnika, samo sa kopijom njegove licne karte (znam da ne bi trebalo ali ipak smo u Srbiji)? Jel moram u Brckom to da izvadim ili mogu bilo gde u Republici Srpskoj? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okin 21 Napisano Jul 27, 2009 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Modriča Republika Srpska Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo se i dogovorili (lik iz agencije i ja) da mi odrade medjunarodnu punomoc. Problem je sto moj drug na koga se vodi motor radi u drugom gradu, i to 6 dana u nedelji od 8-20h i ne moze da nikako iskombinuje da dodje do Brckog da to zavrsimo. Jedva sam iskombinovao jedan dan kad sam isao da predam za registraciju, jer je i on isao da kupi neki auto. Jel moze to neka agencija da odradi bez vlasnika, samo sa kopijom njegove licne karte (znam da ne bi trebalo ali ipak smo u Srbiji)? Jel moram u Brckom to da izvadim ili mogu bilo gde u Republici Srpskoj? Evo druže nebi mi mrsko pa ti provjerih! Međunarodnu punomoć možeš dobiti u Automotodruštvu Republike Srpske (AMD) u bilo kom gradu, bez obzira gdje je motor registrovan (naravno mora biti u BiH). E sad treba ti sledeće: Ti, vlasnik motora, saobraćajna, vlasnikova lična, tvoj pasoš i lična, i 20KM (10 evropskih). A za neku agenciju koja to radi bez vlasnika neznam. Jer znam da se obojica morate lično potpisat na punomoć... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Jul 27, 2009 Drug član, 1430 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti na brzom odgovoru. Poslacu drugu na kog se vodi motor, licnu i pasos pa ce on to zavrsiti u Ugljeviku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...