Мали Ћаћа 9873 Napisano Jun 15, 2009 Drug član, 4455 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan za pocetak samo dve slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Jun 15, 2009 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Sta si se stisn`o, napisi koje slovo. Kako radi nova masina? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9873 Napisano Jun 18, 2009 Drug član, 4455 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Dva dana trkanja,cetiri trke dnevno i osam startova,je bilo vise nego dovoljno da mi vrati deo izgubljenog adrenalina na zavrsetku prolse trkace sezone. Sve je krenulo kako ne treba kad sam otisao za Beograd i propustio prvu trku sezone zbog porodicnih obaveza.Po povratku kuci u Vankuver stvari su krenule jos gorim tokom.Delovi koji su bili naruceni jos pre 6 sedmica nikada se nisu pojavili iz Engleske tj. tacnije iz Triumpha. Odlucujem da ulicni agregat ubacim u trkaci ram i da sve to sklopim za drugu i trecu rundu WMRC sampionata.Samo je ostlao 5 dana do trkaceg vikenda i delovi polako pocimlju da stizu,kad kazem polako jenda po jedan svaki dan.Dva dana pred trku sve je stiglo,ali ja sam vec ubacio ulicni motor u trkaci ram i motor je bilo spreman da se odveze na dyno sto da bi se fino nastelovao. Petak ujutro pred trku propustam trening i idem na dyno gde mi motor polse potignutih 10ks lomi usisni ventil i malo se proseta po celu klipa i kompresionom prostu glave motora. Vracam se nazad u servis da sklopim trkaci afregat.Tu ostajemo do dva ujutro kad je sve bilo gotovo.Ali zbog umora propustam trku u subotu i sve to ostavljam za nedelju. Sa samo sest krugova na treningu mi se isto desava sa trkacim agregatom tako da sada ima cetiri zadrava cilinda od dva agregata……………………….idemo dalje Prosli vikend je bila cetvrta i peta runda WMRC sampionata,a sve je obecavalo da ce biti odlican trkaci vikend….od same vremenske prognoze do mog motora i novog SS agregata.Posto se radilo zadnjih deseta dana svako vece do ponoci ili do dva ujutro.Motor je morao da bude kako samo ja zelim.Novi 25mm ulisci u prednjim viljuskama i posebno prepravljem zadnji Ohilnosv amortizer samo za mene i moju tezinu.Je trebalo ustelovati,ali posto obaveze prema poslu mi nisu dozvolile da odem u petak na stazu i da se igram stelovanjem ogibljenja.Sve je to ostalo da se uradi u subotu na dva treninga po 20 minuta.Naravno nista od toga i ja sam se trkao ceo dan,pa bio ubedljivo njasporiji.Kao da nikada nisam vozio ovaj motor ... ma nikako da se prilagodim brzini motora i da kocim sto kasnije mogu. Posto nemam nijedan bod u sampionatu startuje ceo vikend zadnji ,a tako sam i zavrsio svaku trku u subotu.Tek na zadnjoj trci u subotu sam se srodio koliko toliko s motorom i usao u “stos”.Da bi u nedelju bilo mnogo bolje i tu sam svaku trku imao bolji start ,a zavrsavao u nekoj zlatnoj sredini.Ali sto je najvaznije skinuo samo skoro 6 sekundi po krugu od subote ujutro.Posle "grubog" stelovanja ogibljena u nedelju gume su trajale duze i motor se ponasao kako sam ja zeleo osim na kasnim kocenju gde je prednji tocak gubio trenje sa povrsinom staze.Kasnije samo otrkili da prednja viljuska ima malo vise praznog hoda nego sto treba pa je vec dana vracena da se otvori i pogleda sto nije uredu. Ja sam zadovoljan svojom voznjom i mogu vam reci da je bilo lepo opet sesti na trkaci motor i obrnuti po koji brzi krug na stazi(svakim danom sam blizi da prestanem da vozim motor na drumu)……..sledeca trka je prvog Jula I nadma se d ace biti jos bolje…… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Jun 18, 2009 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Smo naprijed Nidzo. Ova sezona nije krenula kako treba, ali valjda si sada ispucao pehove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5999 Napisano Jun 18, 2009 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nidžo, bitno je da ti imaš adrenalina za još mnogo trka, kad središ motor tek će onda biti jurcanja a i pobeda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1238 Napisano Jun 18, 2009 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Namuci te Englez samo tako. Nadam se da se bar masina nece vise kvariti. A uvozaces se ti za to se ne brinem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3323 Napisano Jun 18, 2009 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Brza brzina nece razocarati! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Jun 18, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan ...Petak ujutro pred trku propustam trening i idem na dyno gde mi motor polse potignutih 10ks lomi usisni ventil i malo se proseta po celu klipa i kompresionom prostu glave motora... Strahota :o Samo nek je krenulo, udri! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9873 Napisano Jun 18, 2009 Drug član, 4455 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Kada se "pakuje" Supersport motor tu su tolerancije veoma male i svako povecanje tolerancije se gubi na snazi.Ali ako u prpracunu promasis jedan broj sve je pri sklapanju poglesno.Kad sam sklapao drugi motor koji je imao samo 6 krugova i produvao.Tada sam razmisljao kao trkac ,a ne kao mehanicar.Dobio sma zelejno brdo snage i obrtnog momenta,ali motor je radio vise od 6 krugova ili 10.8 km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spop 3 Napisano Jun 20, 2009 U prolazu, 68 postova Lokacija: Smederevska Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da obrukas fanove TRIUMPHA. Pozdrav, bice bolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9873 Napisano Jun 20, 2009 Drug član, 4455 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da obrukas fanove TRIUMPHA. Pozdrav, bice bolje Naravno da necu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...