JM 0 Napisano Jun 13, 2009 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. U zivotu nisam vozio motor, ali zeleo bih sledece godine da pocnem da vozim. Ne zanimaju me ovi trkacki motori od po 1000 kubika, ali ne krijem da bih u buducnosti voleo da vozim neku mocniju masinu. Mislio sam da bas zbog toga moram preduzeti sve da sto bolje naucim da vozim. Ne bih zeleo prvo da kupim motor, pa da se samostalno borim sa njim, vise bih voleo ako bih mogao pri nekoj autoskoli ili moto klubu da uzmem casove voznje. Na taj nacin bih, nadam se, naucio pravilno i bezbedno da vozim. Molim vas, prema svojim iskustvima, preporucite mi pravo mesto za tako nesto. Dakle, dobar instruktor je uslov i, naravno, da motor nije vespa. Skutere ne bih u zivotu vozio, a i zelim da naucim da saltam brzine nogama, ne rukama. Hvala unapred. P.S. Procitao sam temu "a kategorija - konacni vodic za polaganje" i vidim da se u zadnje vreme pominju sledece skole: talija (yamaha 125cc) autoskola pravo (sachs) autoskola vir zeleni signal Misljenja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
juzni.ts2000 86 Napisano Jun 13, 2009 BMWbmwBMWbmw, 90 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan E ovako: 1 - talijina yamaha je skuter (vrlo tesko se drzi pravac) 2 - tesko da ces u skoli nauciti da vozis onako kako treba. Mozes: cas po gradu je 1000din pa izracunaj. 3 - ako imas druga koji ima neki manji motor, pravo na neki poligon pa na ucenje. U skoli ces nauciti da drzis pravac (sto i nece mnogo da ti pomogne kad budes poceo ozbiljnije da vozis) i da pravis osmicu (a to ces morati da ucis sa svakim motorom, tako da i od toga nema vajde; cisto da se pohvalim, ja sam osmicu vozio sa mojim BMW R65, a ne znam da li bih sad mogao sa nekim drugim motorom bez vise sati vezbanja). Naucices samo kako da polozis, ali ne i da vozis. Najbezbednije je da nadjes nekog starog APN-a i da vezbas, kasnije ces se snaci (osim ako uzmes Guzzi-a kome je menjac na desnoj strani:) ). Pa nadjes nekog iskusnog bajkera da ozbiljno porazgovara sa tobom sta sve mozes da ocekujes na putu i naravno kako da se ti uopste ponasas u saobracaju (ako planiras da divljas, onda ti dozvola i ne treba). I pozuri pre janurara - novi zakon... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miša bmw 284 Napisano Jun 14, 2009 Svrati ponekad, 448 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: BMW R 1200 GS, Honda CB 500... Prijavi odgovor kao problematičan Ja ima m auto školu, radim puno A kategoriju i čovek je potpuno u pravu, naučićeš samo da položiš. Najbolje za početak neki Apn 4 ili 6, pa polako... i srećno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Great ATuin 4 Napisano Jun 14, 2009 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: cogito ergo Taurunum Motocikl: Suzuki GSX 600F Slingshot Prijavi odgovor kao problematičan I računaj da ako se polaže na 125cc, a ti vežbao na nečemu većem (težem), možes imati malko problema sa držanjem pravca... Mada uopšteno deluje malo klimavo i nesigurno. Tako je bilo sa nama na polaganju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JM 0 Napisano Jun 14, 2009 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mene ne brine to kako cu da polozim vozacki ispit, vec sta cu kada izadjem na ulicu. Mogao sam i kola da naucim da vozim sam, ali neki saveti koje mi je instruktor dao tokom tih 40 casova su mi sigurno spasili glavu ko zna koliko puta. Primera radi: "Ne izbegavaj prepreke volanom, nego koci!" A vecina ljudi bi instiktivno cimnula volanom kao u video igrici kada bi im se nesto iznenada isprecilo na putu - i verovatno udarila vozilo u susednoj traci itd... Zar je moguce da se toliko govori o bezbednosti u saobracaju a da ne postoji ni jedna skola koja moze da me obuci bezbednoj voznji snaznog motocikla? Ili moram iskustvo da sticem tezim putem?!? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miša bmw 284 Napisano Jun 15, 2009 Svrati ponekad, 448 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: BMW R 1200 GS, Honda CB 500... Prijavi odgovor kao problematičan Takve stvari ćeš, iskreno, pre naučiti na ovakvom sajtu nego u nekoj auto školi, većina mojih kolega instruktora (čast izuzecima) ima staža na ozbiljnom motoru koliko i jedna kuvarica, oni te jednostavno nauče stvari koje su ti bitne za polaganje, a život..,pravi motor i da ostaneš čitav na njemu, to je već nešto drugo. Neke dve godine razmišljam o školi bezbedne vožnje motocikla, i mislim da bi bila slaba korist od toga, jer su retki mlađi motoristi kao ti, većini je bitna samo dozvola. I kad sam započinjao sa kandidatima razgovore na tu temu i pokušao sa par saveta iz ličnog iskustva (imam motor 18 godina) da ih usmerim,imali su pogled koji govori: daj matori ne gnjavi,znam ja to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Jun 15, 2009 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Pa zamisli na sta bi licio motor u autoskoli koji se daje novim vozacima . Bio bi za rashod posle mesec dana . Mislim naravno na bezazlene padove u mestu zbog gubljenja ravnoteze . Moras kupiti neki manji motor i krenuti uz neciju pomoc da ucis , to je najbolje . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jun 16, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Jasminko VIR sa foruma takođe ima auto školu, a i naš je drugar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Jun 17, 2009 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Jasminko VIR sa foruma takođe ima auto školu, a i naš je drugar Jeste al dzabe kad ti zapande neki panduros dilizansos Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jun 17, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam polagao u najbližoj auto školi, i ako ne napraviš grešku nećeš pasti, prosto ko pasulj. Ne može pandur da izmisli nešto čega nema u pravilniku za polaganje i da vas obori, ali zato može da primeti nesigurnost kod kandidata, a zatim zbog toga nadje još par dlaka u jajetu i niste položili. Dakle koncentracija na polaganju (pod uslovom da zaista znate da vozite). ps. Ja sam zbog treme pred polaganje drmnuo jednu kratku lozu rakiju, naravno posle dobrog doručka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rookie 2 Napisano Jul 21, 2009 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zbog tebe uvode duvanje u balon pre polaganja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Jul 21, 2009 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan ps. Ja sam zbog treme pred polaganje drmnuo jednu kratku lozu rakiju, naravno posle dobrog doručka Eto, lepo ti covek kaze, i ja tako dodjem kod drugara na zurku a ne znam nikog... i posto sam imao toliku tremu... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zen 3 Napisano Novembar 7, 2009 U prolazu, 75 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koliko traje ta obuka za A? Niko od moje ekipe iz BG nema motor da vezbam, pa cu morati u skoli. Otici cu u Pravo, mislim da mi je najbliza posto sam na NBGD. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zen 3 Napisano Novembar 7, 2009 U prolazu, 75 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sad vidim da je VIR na NBGD. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada#4 37 Napisano Novembar 9, 2009 U prolazu, 88 postova Lokacija: Zemun-nbgd Prijavi odgovor kao problematičan na NBGD-u je i auto skola AS-011, blok 28... polozio kod njih, oni imaju yamahu YBR 125... samo sam polagao kod njih, sam sam se obucavao, tako da ne znam kako taj deo funkcionise, ali za sve ostalo- sve preporuke!! saljem tel na pp, ako nekome treba... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zen 3 Napisano Novembar 10, 2009 U prolazu, 75 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zezash? Pa to je kod mene u bloku daj telefon Zna li neko kako ce se stvari sad odvijati po novom zakonu sto se tice polaganja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Novembar 10, 2009 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ja sam isto polagao kod njih, skroz su ok i imaju cd sa kompletnim testovima za vezbanje koji ti daju dzaba rade otac i sin Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada#4 37 Napisano Novembar 10, 2009 U prolazu, 88 postova Lokacija: Zemun-nbgd Prijavi odgovor kao problematičan da tako je, rade otac i sin- Arsa i Stefan... sin vozi motor... tel je 31-31-697 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...