Jump to content

Moto Zajednica

IXS Jakne

Recommended Posts

• Ne silazi, 5574 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

@ Doktor, drugi deo posta

Slazem se s tobom u tom delu posta 100%

Pitam se samo .... Zasto je kod nas cena 375 a u SLO 290 eura (bez snizenja) ???

Uostalom i nije bitno ;)

Sta da ti kazem...jedino logicno objasnjenje je da tamo prodaju veci broj komada opreme pa sa manjom razlikom u ceni ostvare pokrivanje troskova i zaradu, a kod nas to moraju da nadomeste vecom cenom. Mada, nisam trgovac i ne znam bas tacno kako to funkcionise.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: crf 1000

Sto se tice BSZ razgovarah sa ljudima za pantalone Quasar 2.Cena na sajtu je previsoka.Medjutim u razgovoru sam dobio ponudu istu kao i na sajtu IXS.de.Narucuju se i ako ti neodgovara broj menjaju bez problema.Za mene to je  korektno ponasanje

p.s. ne treba kapara za narucivanje.

• U prolazu, 82 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS ABS

Ženi sam kupio komplet jaknu i hlače od ProBikera kod Louisa i jako je zadovoljna s tim sebi pa upravo u KMC trgovini u Ljubljani IXS i isto tako jako zadovoljan. Pri kupovini sam pazio da su iz Goretexa, da imaju zračnike i više slojeva onda nema greške. Isto tako sam napravio glupost i kupio odvratno skupe čizme Levior u trgovini Vomberger u Kranju. Nije bila samo cjena odvratna! Kvaliteta je bila još odvratnija:-( Otišao do Louisa kupio Daytona čizme sa Goretex podlogom za skoro pola manju cjenu i konačno imam dobre nepromoćive čizme.

Inače kao što vam je kolega prije rekao.Cijene u KMC u usporedbi sa cijenama u BG uffff.  Sada kad konačno više ne trebate vize za EU... pa ljudi dolazi prava moto sezona, dolaze susreti...šta da vam govorim. Povežite ugodno sa korisnim. ;)

• In memoriam, 88 postova

Pitam se samo .... Zasto je kod nas cena 375 a u SLO 290 eura (bez snizenja) ???

Uostalom i nije bitno ;)

Sta da ti kazem...jedino logicno objasnjenje je da tamo prodaju veci broj komada opreme pa sa manjom razlikom u ceni ostvare pokrivanje troskova i zaradu, a kod nas to moraju da nadomeste vecom cenom. Mada, nisam trgovac i ne znam bas tacno kako to funkcionise.

Nisam imao nameru (mada je tako izgledalo) da tebe direktno pitam oko razlike u ceni :). Vise sam sam sebe pitao :P

Spomenuh ljudima iz slovenacke prodavnice koliko kosta kod nas ta ista jakna. Kaze co'ek da oni ne mogu da gruvaju cene jer su im Italija i Austrija vrlo blizu i da moraju da vode racuna jer ce ljudi ako ne kod njih kupovati u tim zemljama.

Posto je Srbija malo dalje ;) verujem da nasa prodavnica i racuna na to pa su im cene takve kakve su :(

Da ne bih i dalje ostao u off-u vracam se na temu :). Sto se tice jakne HAWK, za ova dva vikenda se pokazala super (tako kaze moja cura :)) a nadam se da ce tako i ostati ;D

• Svrati ponekad, 146 postova

Uostalom i nije bitno ;)

Nisam imao nameru (mada je tako izgledalo) da tebe direktno pitam oko razlike u ceni :). Vise sam sam sebe pitao :P

Spomenuh ljudima iz slovenacke prodavnice koliko kosta kod nas ta ista jakna. Kaze co'ek da oni ne mogu da gruvaju cene jer su im Italija i Austrija vrlo blizu i da moraju da vode racuna jer ce ljudi ako ne kod njih kupovati u tim zemljama.

Posto je Srbija malo dalje ;) verujem da nasa prodavnica i racuna na to pa su im cene takve kakve su :(

Da ne bih i dalje ostao u off-u vracam se na temu :). Sto se tice jakne HAWK, za ova dva vikenda se pokazala super (tako kaze moja cura :)) a nadam se da ce tako i ostati ;D

Evo samo da pojasnim, pa da nemešamo temu.

Svi ovlašćeni dileri ili uvoznici dobijaju istu cenu. Problem je sto je kod nas porez 20% + 18 % PDV. Nasa carina ti racuna porez i pdv tek kad na cenu robe uračuna i prevoz. Npr. u Sloveniji ili nekoj zemlji EU troškovi su daleko manji. Postoji i mogucnost, posto nema granica izmedju tih zemalja, da jednu turu naručis regularno a nesto i u gepeku. Ako i mi i npr. Slovenci stavimo zaradu po pr.30% cena je kod njih u startu niza.

U Decembru, Abdulah,GixerK6 I ja smo bili u TC-Moto shopu, oko dogovora za TCX, i momak koji radi nam je pomenuo da za 1mesec u sezoni prodaju i do 15koznih kombinezona. Tako da na osnovu toga mozes da vidis koliko oni puta mogu da okrenu iste pare...

P.S. Kod 15 kombinezona mesečno sam se šlogirao, tako da se dalje ničeg nesecam.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja