Jump to content

Moto Zajednica

Kupujem malo bolji amaterski fotoaparat, a neznam puno o tome

Recommended Posts

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Naslov objasnjava, drug ima FUJI Finepix S5800, obican digitalac sa dobrom optikom po pristupacnoj ceni

http://www.fotocene.com/fotoaparati/fujifilm-finepix-s5800/191/detail/

a onda mi je za oko zapao Nikon: Coolpix S560, klasicni digitalni fotoaparat, amaterski sa dosta opcija, prost, lagan, dobija se i baterija s punjacem u kompletu, koji kako vidim ima bolji senzor ali losiju optiku

http://www.fotocene.com/fotoaparati/nikon-coolpix-s560/5286/detail/

Posto je cena slicna, interesuje me dali se isplati mlatit okolo sa ovim Fuji-em koji uopste nije mali ili je ovaj Nikon dovoljno dobar da slike nebi bile nesto posebno losije od onih slikanih Fuji-em

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 712 postova
  • Motocikl: cbr900rr

Ja imam slican Fuji (stariji model).

Ne znam kakav je Nikon, pa ti ne mogu reci kojim aparatom ces dobiti bolje slike.

Sto se tice gabarita, dosta puta sam zazalio sto Fuji nije manjih gabaritnih dimenzija. Ali isto tako, dosta puta sam bio srecan zbog njegovom zoom-a (10x).

Ja bih (ponovo) izabrao Fuji...

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Koliko razumem,tebi ortak hoce da proda njegov S5800?Ili bi ti da kupis nesto slicno?Taj Fuji ti je vec po malo zastareo,bolje gledaj neke njegove naslednike,recimo S8100,ili S1000 (kao jeftiniju varijantu).Naravno,super bi bilo ako bi nasao polovan,dobro ocuvan S9600  ;)...

Aparat kupujem novi, znaci iz prodavnice i budzet je oko 200eura, znaci ako kupim s1000 ili nesto slicno necu imat para ni za baterije. Al jeste interesantan predlog  :-\

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Pa,S1000fd ti je u prodavnici ravno 179e  ;).Pusticu ti link na PP...Kartica od 2gb je 500-600 din.,Sanyo Eneloop baterije 4 komada oko 1200 din.,neka dobra torbica 800-1000 din,punjac oko 1000 din...Jbg,dodaj jos 20-30e,i imas sve,sa garancijom ;)...Ili se strpi jos malo,pa da ti prodam moj Nikon D40,kad uzmem D300  ;D...

@mrle Fuji S1000fr je malo bolji od A590is...

• Zainteresovan, 655 postova

Pa,S1000fd ti je u prodavnici ravno 179e  ;).Pusticu ti link na PP...Kartica od 2gb je 500-600 din.,Sanyo Eneloop baterije 4 komada oko 1200 din.,neka dobra torbica 800-1000 din,punjac oko 1000 din...Jbg,dodaj jos 20-30e,i imas sve,sa garancijom ;)...Ili se strpi jos malo,pa da ti prodam moj Nikon D40,kad uzmem D300  ;D...

@mrle Fuji S1000fr je malo bolji od A590is...

Aje posalji i meni na pp gde ima za te pare taj s1000  :)

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Ja bih ti preporucio Samsung S850.

http://www.fotocene.com/fotoaparati/samsung-digimax-s850/214/detail/

Ono sto je specificno za njega je da ima malo veci senzor od ostale konkurencije, dosta veliki iso sa malo suma, dobru optiku 5x zum f2.8 max otvor blende. Vecina fotoaparata snima klipove na rezoluciji 640*480 sto je 0.3mp dok ovaj samsung snima u rezoluciji 800*600 sto je 0.5 mp tj duplo veca rezolucija, skoro kao na prostijim digitalnim kamerama. Veoma je pogodan za snimanje video klipova i mogucnost snimanja u hd rezoluciji. Ima potpuno manuelne kontrole tako da je odlican za amatere koji vole da experimentisu a i za naprednije korisnike. Slucajno imam jedan takav koji skoro i da ne koristim (imam dslr) pa ako si zainteresovan javi se na pp da se dogovorimo.

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Mnogi kljudi kada cuju za Samsung misle da je los aparat samo iz razloga zato sto Canon ima duzu tradiciju. Mozda Samsung krenuo kasnije sa proizvodnjom fotoaparata ali tehnologiju koju koristi je stvarno dobra, ima dobre funkcije, kvalitet izrade i kvalitet slike. Koristio sam dosta fotoaparata i veruj mi da je ovaj stvarno odlican.

Evo samo da se pohvalim, uzeo sam Fuji S1500, prezadovoljan, samo mi smeta sto se na videoklipu cuje zvuk zumiranja i fokusiranja.

A i dobio sam Sony T5 na poklon od sestre tako da imam i dzepno resenje  ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja