klimbra 13 Napisano Jun 5, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: Ljubljana Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima. U julu mesecu imam u planu putovati.......najprije do Makedonije.......a za par dana, bih se vaćao natrag u Srbiju i lagano zik-zak prema Crnoj Gori. Moram priznati, da još nikad nisam bio u ovim krajevima, al znam, da ima puno ljepoga za vidjeti. A sad jedna molba.......imam cca 10 dana na raspolaganju.........pa bih volio izraditi neki put, kojim bih obišo što više ljepih mijesta........najradije oko jezera, samostana...WE..... u centralnoj Srbiji i brdovitom djelu Crne Gore. Ako ima neko bilo kavu ideju........ili, da mi utura u moju praznu glavu, u stilu " to moraš vidjeti "......biču zahvalan. Želim vam puno ljepog vrijemena......i sigurnih kilometara. LP Klimbra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4775 Napisano Jun 5, 2009 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ako vec ides iz Srbije u Crnu Goru, mislim da put Kraljevo-Novi pazar ne bi trebao propustiti. To je po misljenju mnogih jedan od najlepsih puteva za voznju motorom u Srbiji, a na tom putu imas dosta toga za posetiti. Prolazi kroz kolevku srpske srednjovekovne drzave, puno je manastira, predivni predeli, odlicne kafane... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
klimbra 13 Napisano Jun 5, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: Ljubljana Prijavi odgovor kao problematičan Eto......već pišem. Puno hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4775 Napisano Jun 5, 2009 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ako se budes odlucio za ovaj put, javi pa da ti dam tipove gde svratiti i sta videti... Ne znam samo koliko severno zelis ici iz Makedonije, da bi ti dao sugestije kuda proci. Po meni minimum je do Pojata kod Krusevca, pa odatle prema Kraljevu. Na putu ti je Vrnjacka banja, ako budes zeleo da svratis. Koji ti je termin u planu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
klimbra 13 Napisano Jun 5, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: Ljubljana Prijavi odgovor kao problematičan U planu mi je od prilike ovako: cca 10.07. što brže preko Hrvatske u Srbiju i prenoćiti što bliže Makedonske granice. Beograd ostaje za neki drugi termin......možda sledeće godine. Onda Skopje, pa Titov.....pardon sada je još samo Veles......te u Štip, da se mi vrate uspomene na JNA. Onda par dana turističkog izležavanja na Ohridu, jednom skok na vidikovac između Ohridskog i Prespanskog jezera......te možda obilazak Meteore u Grčkoj. Mislim, da će nama biti dovoljno 5 dana hvatanja braun boje.......zato onda laganini natrag u Srbiju.........e odavde nemam pojma više kde, što gledati, gdja voziti.........jasno mi je samo to.......da želim doći u BIH negde oko Trebinja......onda polaka prema Sarajevu.....pa Banja Luka......Velika Kladuša.......još malo i eto me opet kući. Od prilike 20 +- 2-3 dana. Dakle......ostaje mi totalna crna rupa.......Srbija i Crna Gora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
night hawk 3 Napisano Jun 5, 2009 U prolazu, 55 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Dragstar 650a Classic Prijavi odgovor kao problematičan evo u ovoj temi imas par zanimljivih sajtova http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=36419.0 A ako ides preko Crne Gore obavezno prođi putem od Trse do Žabljka preko durmitorske visoravni..definitivno najlepsi put za bajk na kom sam bio..ima oko 40 km i jedno 300 krivina . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Jun 8, 2009 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan A ako ides preko Crne Gore obavezno prođi putem od Trse do Žabljka preko durmitorske visoravni..definitivno najlepsi put za bajk na kom sam bio..ima oko 40 km i jedno 300 krivina . +1. Nisam išao motorom, ali je prelep kraj. Deluje pomalo nestvarno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Jun 8, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan I ja cu da potvrdim za put preko Trse da je fantastican, uopste, ceo taj kraj. Jos ako poslusas doktora pa dotle dodjes putem preko Kraljeva i Novog Pazara nagledaces se lepote. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
klimbra 13 Napisano Jun 9, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: Ljubljana Prijavi odgovor kao problematičan Durmitor zapisao! Pa i Novi Pazar........al onaj put, koji spominjete, nikako da pronađem na mapi! Puno vam hvala. Nek vam budu sretni......i ljepi kilometri. Klimbra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
klimbra 13 Napisano Jul 2, 2009 U prolazu, 58 postova Lokacija: Ljubljana Prijavi odgovor kao problematičan Bilo mi je rećeno, da ima neki put u klisuru Tare.....jako slab......i da se ga treba izbjegavat. Jel to istina..........???????? I još nešto........Crna Gor mi nije neki cilj..........to pokušavam u većinini ostaviti za sledeču godinu......zato jedno pitanjce............koji je najpovoljniji granićni prelaz u BIH iz Crne gore..........OK.....može i iz Srbije.........da nastavim put prema Sarajevu i dalje. Dečki......nek vam budu ljepi kilometri........i vidimo se......ze nekoliko dana ( sitno......još 10 ), ako noko pestigne srebrnu FJR.....il me sretne na nekoj benzinskoj pumpi......častim piće!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Jul 2, 2009 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan IZ CG prema HR imaš 2 granična prelaza: Debeli Brijeg i Prevlaka. Oba prelaza se nalaze na putu Herceg Novi - Dubrovnik IZ CG prema BiH imaš nekoliko prelaza, pa zavisno od "dubine" ulaska u CG može da ti se desi da prelaziš na gran.prelazu Šćepan Polje - ka Foči, Na g. prelazu Crvena Stijeni ka Gackom ili Trebinju i na g.prelazu Sitnica prema Trebinju. Pošto planiraš da odeš na Žabljak, a put preko Trse se nastavlja duž kanjona rijeke Pive, regularan nastavak puta je ka g. prelazu Šćepan Polje. O ovoj ruti (Šćepan Polje - Plužine - preko Trse - Žabljak) sam pisao na ovom postu: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=37861.0 Za put Herceg Novi - Sitnica - Trebinje pogledaj moj odgovor na ovoj strani: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=37853.0 Pošto planiraš da putuješ ka Sarajevu, najbolja deonica iz CG, naravno ako si upisao plus pored Durmitora je sledeća: (srbija) Kraljevo - Raška - Novi Pazar, prelaz u CG - Rožaje - Berane (ex Ivangrad) - Ribarići - Mojkovac - desno - preko Djurdjevića Tare - Žabljak. S obzirom da si rekao da te interesuju i manastiri, u Beranama imaš 2: Djurdjevi stupovi i Šudikova, na putu Mojkovac Djurdjevića Tara imaš prelep manastir Dobrilovina, kada predješ preko mosta na Djurdjevića Tari, 3 km uzbrdo i 2 km makadama imaš manastir uz samu Taru. Na Durmitoru ima još nekoliko izuzetnih sakralnih spomenika. U slučaju da ti treba više info, ne ustručavaj se da pitaš Sretan put i mnogo sigurnih kilometara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeepDrunk 171 Napisano Jul 6, 2009 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: BG Motocikl: MaxSym 400i Prijavi odgovor kao problematičan Pošto planiraš da putuješ ka Sarajevu, najbolja deonica iz CG, naravno ako si upisao plus pored Durmitora je sledeća: (srbija) Kraljevo - Raška - Novi Pazar, prelaz u CG - Rožaje - Berane (ex Ivangrad) - Ribarići - Mojkovac - desno - preko Djurdjevića Tare - Žabljak. Alternativa,iz Berana skreni levo prema Andrijevici (uz Lim) i posle do Plava (plavsko jezero-izvor Lima)koje vredi videti.Berane Andirjevica oko 17 km,malo pre Andijevice na krivini na Bandovica mostu imas skretanje desno prema vasojevickom Komu.To vredi videti,put je jako uzbrdo i pun lakat krivina,dolazis asvaltom do Stavna gde ima jedno kafance i nista drugo a tu ce te uputiti sumskim putem do pod sam Kom u katune.Ja sam isao kolima a nadam se uskoro i motorom,vidik je nezaboravan,katuni,zaravan i pasnjaci pod samim komom na oko 2000 m mozda i vise.Ako je vreme lepo vidi se dalekoo a ako si u kondiciji mozes i peske na vrh Koma.U svakom slucaju ako vec ides pravcem N.Pazar Rozaje-Berane onda je greota ne videti Plav i Komove. Istim putem,znaci kod te kafanice na prevoju prema Komu asfaltom ides dalje nizbrdo,kada sidjes dole imas varijantu desno dobrim putem do Kolasina pa dalje Kanjon Morace podgorica ili ne skrenuti prema Kolasinu nego pravo preko Lijeve reke i Mateseva izlazi se malo pred Podgoricu ali je tu put jako los (osim za endurase naravno)asfalt je ali jako sjeban.Inace i tu je jako lepa priroda,ide se uz Taru koja je tu jako mala ali zadnji deo puta preko Kucha je sam kamen i meni je odvratno,kao na mesecu.Taj pravac je stari put Berane Titograd,pardon Podgorica, i krace je nego preko Mojkovca dosta.Naravno ako skrenes prema Kolasinu kad sidjes sa Komova (pola sata lagane voznje) onda u Kolasinu mozes levo za Podgoricu ili desno na Mojkovac pa Zabljak. I jos jedan savet,put oko Pazara i Rozaja je los,radi se nesto pa cak i moj tast sada ide za Andrijevicu preko Zlatibora a ne preko Rozaja(a i de bar jednom mesecno). I pazi se ima puno tunela u kojima znaju da budu krateri a desavalo mi se da krave leze usred neosvetljenog tunela. Ako ides tim pravcem javi mi se na 063/602362 mozda bi posao i ja skuterom 250 (ako te ne usporava) iz Beograda do Andrijevice na dan dva a popeo bi se i do Komova samo ne znam moze li moj skuter tamo da izvuce ali imam tastova kola u selu pa....Nisam bas shvatio kada planiras tu turu za CG, ja cu mozda 23.7. za Srpsku na moto skup u Kozarskoj Dubici ali javi se u svakom slucaju ako ti treba vise informacija o ovoj ruti koju sam gore spomenuo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Jul 6, 2009 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan ...a ja mislio da sam sve CG staze i bogaze pregazio... Ovo je super deonica za više od par dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Jul 6, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pecen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...