Pablo87 85 Napisano Jul 28, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Na Tomosu (apn 6) je veoooma lako saltati bez kvacila.Bas zato sto je sam motor lak (55 kg),jednom mi pukla sajla i stigao sam do kuce nekako,kada krecete krenete malo nogama i onda polako u prvu,sve ostale brzine na gore idu lako pa cak i na dole(zato sto izmedju svake brzine ima ler),kada vracate iz vise u nizu prvo izbacite na ler,onda dodate gas i polako gurate nozicu na dole i i lako udje......za druge motore ne znam,uglavnom na tomosu ne da je lako nego je prosto ko pasulj... Drugar je vozio apenca bez kvacila citave tri godine. Posle kad je napunio 18 godina poceo je da vozi auto a apenac josh uvek stoji u garazi bez kvacila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mjoe 60 Napisano Jul 28, 2011 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: NBG Motocikl: CB 600 F Prijavi odgovor kao problematičan Moram da se javim jer mi je dva puta sajla skoro pukla. Svaki put sam primetio da ,,krcka,, i na vreme video da je ostala na par niti u sajli ali sam uspeo da odvezem do prvog majstora. Obratite paznju na to krckanje i na to da se sajla pred pucanje malo izduzi pa kvacilo hvata ranije, sto moze da vam bude znak da je sajla pred pucanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Jul 28, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Pa valja imati u motoru za prvu pomoc nekoliko luster klema i nesto malo alata. Sajla obicno puca na krajevima. Onda uizmete kombinirke, i prvo skratite potezni deo sajle ( onaj koji je pukao ) , a zatim ga malo povucete da udje u burzir sajle, pa onda skratite i sam burzir, al za nekoliko santimetara vise nego sredinu . Potom opet izvucete sajlu napolje, provucete je gde treba, vratite stelatore sajle na minimum i onda na kraju na sajlu navucete luster kleme i stegnete . Potom stelatorima podesite sajlu i to je to . Ovo je prva pomoc, mada u neka davna vremena kad nije bilo sajli da se kupe, i majstora da ih prave - ja sam na ovaj nacin sam sebi pravio sajle i vozio se. Nikako da nadjem na You Tube kako se ovo radi. Mislim da bih u principu znao ali najbolje je kad vidis kako i sta Moze li neko da nadje klip sa ovim sto je lisac ispricao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Jul 28, 2011 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li ikada napravio utikač? Ono odeš u prodavnicu elektro delova i kupiš šuko i 10 m kabla i napraviš produžni? Ako jesi, eto tako. U 2 rečenice: Izvadiš iz izolatora cevku sa dva šrafa i odsečeš je na pola. U jednu polovinu ubaciš sajlu, zavrneš šraf i gotova priča Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Jul 28, 2011 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je najbolje rešenje, a i ne košta mnogo: http://www.louis.de/index.php?media=beilegerflash&topic=artnr_gr&artnr_gr=10019100 Ne skraćuje se bužir, samo se provuče nova sajla i stegne stezaljkom koja je u kompletu. Dve sajle i šest stezaljki za 3€ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano Jul 28, 2011 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan E to je resenje :care: ja koristim srpsku verziju, rezervna sajla za kocnicu od bicikle i set luster klema ali ovo je majka :takoje: :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13204 Napisano Jul 28, 2011 Ne silazi, 7486 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Moram da se javim jer mi je dva puta sajla skoro pukla. Svaki put sam primetio da ,,krcka,, i na vreme video da je ostala na par niti u sajli ali sam uspeo da odvezem do prvog majstora. Obratite paznju na to krckanje i na to da se sajla pred pucanje malo izduzi pa kvacilo hvata ranije, sto moze da vam bude znak da je sajla pred pucanje. Tako je, samo ja to nisam skontao i terao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Jul 29, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je najbolje rešenje, a i ne košta mnogo: http://www.louis.de/index.php?media=beilegerflash&topic=artnr_gr&artnr_gr=10019100 Ne skraćuje se bužir, samo se provuče nova sajla i stegne stezaljkom koja je u kompletu. Dve sajle i šest stezaljki za 3€ Hvala puno za ovo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13204 Napisano Jul 29, 2011 Ne silazi, 7486 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je najbolje rešenje, a i ne košta mnogo: http://www.louis.de/index.php?media=beilegerflash&topic=artnr_gr&artnr_gr=10019100 Ne skraćuje se bužir, samo se provuče nova sajla i stegne stezaljkom koja je u kompletu. Dve sajle i šest stezaljki za 3€ Jel ovo trajno resenje? Update: Upravo sam demontirao sajlu, nije se prekinula nego izvukla iz burenceta i raspertlala. Jel ima kakvo resenje ili da saljem sve kod Bobana? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...