Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina motora za pocetnika - savet iskusnih (preko 50 ccm3)

Recommended Posts

• U prolazu, 94 postova

Pozdrav svima,

Relativno sam nov, i bio na samo par tema, ali mi je ponovo potrebna vasa pomoc...

Naime, uskoro treba da polazem, i u nadi da cu sve poloziti, treba da se polako pripremam za kupovinu svog prvog motora...

E sad, ja zelim neki motor za pocetak da najbolje naucim da vozim, i to da traje oko godinu, godinu i po, pa da ga posle menjam za veci, jaci itd..

I naravno, za pocetak dao bih maksimum 1000-1200e

Dakle, sta mi preporucujete da uzmem za pocetak?

Unapred ogromno hvala!

z

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 212 postova
  • Motocikl: Yamaha R6

Nisam nesto iskusan,ali yamaha ybr ti je super za pocetak ,i ako planiras da je menjas posle sezone jer ce te smoriti;)

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Hornet S

Sedi na njega (za bilo koji da se odlucis) da vidis da li ce ti polozaj odgovarati. Zamoli drugare koji imaju motore da probas.I nogama da mozes komotno dohvatiti put kada stojis.

Ako bi jos mogao napraviti probnu voznju sat,dva...

• U prolazu, 94 postova

Pa problem je sto nemam mnogo drugara koji imaju motor, svega dva, ali imaju uzasno jake motore, i ne vredi :)

a sta znam za kineze, nisam operisan od njih, mada mi govore da ih izbegavam...

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Hornet S

Pa problem je sto nemam mnogo drugara koji imaju motor, svega dva, ali imaju uzasno jake motore, i ne vredi :)

Mislio sam da probas da sednes,pa da u odnosu na to biras oblik koji ti odgovara. Bilo kog motorasa da  zamolis ,pustice te da sednes.

A oko kineza...kazu da je bolje uzeti polovan jer su sve `decje bolesti` zaboravljene.

• Nesvrstan, 756 postova
  • Motocikl: R21A

Ja mislim da niti jednom prodavcu motora nece smetati da dodjes do njega i pogledas motor/sednes na njega! Odvoji jedan dan i idi pogledaj 3-4-5 motora razlicitih cisto da osetis kako je sedeti na njima i kako izgledaju!

Sto se odabira tice mislim da je YBR super ili Virago 125 zavisi ko sta voli!

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: XV 250

Ja mislim da niti jednom prodavcu motora nece smetati da dodjes do njega i pogledas motor/sednes na njega! Odvoji jedan dan i idi pogledaj 3-4-5 motora razlicitih cisto da osetis kako je sedeti na njima i kako izgledaju!

Sto se odabira tice mislim da je YBR super ili Virago 125 zavisi ko sta voli!

Sa tim sto virago kosta malo vishe od 1200-1300 eura. (dodaj 500-600e )

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: CB500XA

Yamaha XT 250;

Honda XR125;

Honda XR250;

Yamaha DT125;

,itd... ;)

pa mozhda se dechku ne vozi po shumama i gorama nashe zemlje ponosne  ;D

• U prolazu, 94 postova

Pa iskren da budem,

vise sa zeleo neku trkalicu, onako mocno da izgleda, ali za pocetak to nece da moze, s obzirom da dobre trklacie kostaju preko 1000 eura, a i nisu toliko dobre za ucenje... To cemo kasnije, tako da sad moze neki polu kros, kao sto je quingqi pulser, ili tako nesto

ne znam, jos uvek gledam, pogledacu par motora tokom nedelje, pa cu da razmislim

vama svima hvala puno, i naravno, nastavljajte da dajete predloge, i po mogustvu koji se uklapaju u 1.000,00 eura

zzz

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Honda CM125 Custom,4 takta,2 cilindra,2 auspuha (izuzetno lep i dubok zvuk,gotovo kao da je 250ccm),dobar obrtni moment,udoban,mali potrosac,pouzdan,max. brzina ~110 km/h,cruise brzina 70-90 km/h,dovoljno mesta za suvozaca+za kofer...Po meni,za taj cash i za pocetak,najbolji izbor.

• Drug član, 538 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit

Pa vidi druze... moram ti odmah reci da ti je budzet mrsav. I ja sam razmisljao da mi to bude plafon ali sam ubrzo shvatio da cu morati da ulozim jos love. U svakom slucaju moj ti je savet... ako kupujes kineza uzmi NOVOG koji god da je. A sto se japanaca tice... otvori cetvore oci. Inace nemoj da te loze mali r motori. U 90% slucajeva su to 2taktne masine, koje strava izgledaju, extra jure ali im je zvuk smesan. Moj predlog ti je da se bacis na KEEWAY SPEED ili QINGQI QM 125 2D... za pocetak. Ja jurim jedan od ta dva :)

• U prolazu, 94 postova

Hvala na savetu druže :)

al, pazi, baš sad gledam taj keeway 125, on može da se nađe za 900 eura (ne fixno) i to 2008 godište još pod garancijom?

Zašto mu je tako niska cena?

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

al, pazi, baš sad gledam taj keeway 125, on može da se nađe za 900 eura (ne fixno) i to 2008 godište još pod garancijom?

Zato sto je nov bio oko 1100.

• U prolazu, 94 postova

Zato sto je nov bio oko 1100.

au stvarno? pa onda za pocetak nije to lose da uzmem... jeftin, malo trosi, samo nadam se da mogu da stanem na njega :) ipak imam skoro 2 metra

• Nesvrstan, 756 postova

da li neko zna sajt od keewaya, a da nije officijalni, posto na njemu nema liste distributera...

z

Gde zivis?

Imas na Batajnickom drumu kod Zemun Polja,na Zrenjaninskom putu u Borci,ima ih jos!

www.keeway.rs

• U prolazu, 94 postova

Na brdu sam. Nego nigde na tim sajtovima ne pise cena motora... a pre sam bio nasao jedan sajt gde pise... ali sad ne mogu da se setim tog sajta, a nasao sam ga preko distributerske mreze na www.keeway.rs a sad se ta strana ne vidi

bem liga...

nego, mogu li ja sa skoro 2 metra da vozim keeway speed 125?

p.s. upravo se pojavila lista?! omg, im blind

• Nesvrstan, 756 postova

Nemam pojma sta da ti kazem i ja imam 195 cm i imam isti problem! Sto se tice tog SPEED-a meni se on uopste ne svidja ali to je samo moje subjektivno misljenje obzirom da ga mnogo ljudi hvali i kazu da je super! Moj predlog je da odes do nekog distributera i sednes/osetis motor i vidis kako ti lezi tu niko ne moze da ti pomogne! Srecno!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja