Jump to content

Moto Zajednica

izrada auspuha

Recommended Posts

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

planiram da pravim lonac auspuha za hondu od inoxa

pa sam mislio da ovde podelimo iskustva,koja nekom mogu koristiti,pocevsi od nabavke materijala,skica slika i slicno

za suzuki sam radio grane 4u1 i prolazni lonac i super je ispalo,stim sto je lonac bio plolazni za prohromskom vunom,zvuk je bio ok ali je bio i tup,

e sada za hondu bih radio nesto slicno,ali bih i da malo bude reskiji,pa me intresuje sta da radim,dali da radim sa komorama,ili da uradim jednu komoru sa vunom,jednu bes ili kako vec,

dali ima negde da se kupi tankozidna cev fi 110 prohromska?imam deklove imam vune imam nesto cevi,ali mi je problem plast i perforirana prohrom cev..

mogu nabaviti aluminizirane cevi sa perforacijom,ali bih najradije uradio sve od prohroma

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

znam druze za tu temu,ali je to drugacija koncepcija motora....ovde sam vise mislio na lonce za r motore zujalice i sl....

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Pa ne znam, imaju i skice i slike, protocnih i komornih, ipak su to sve 4T motori.

hteo bih da lonac bude protocni ali da ima malo rezak zvuk,radio sam na suzani ali je imao vunu i bio je dosta tup.u svakom slucaju uvek mogu ubaciti db killer ako bude bucan previse,znaci kako da dobijem malo rezak zvuk.nemam ni jedan markirani lonac da pogledam.razmisljan o nekoliko modela pokusacu da skiciram ako budem znao kako.

skica nije neka ali vidi se bar nesto

prvi je bio na suzani,ima lep ali malo tup zvuk,nema bas puno reskosti..cevi su svuda perforirane i gde ima vune i gde nema...a ono crno je vuna :)

auspuh.jpg

P.S.

dali neko zna koji je precnik cevi na ulasku u lonac na cbr 600?nije mi motor tu da izmerim,a koji je precnik cevi na grani gde je spoj sa cevi od lonca.

hvala

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: @ UBER ALLES

Svojevremeno sam razmisljao na istu temu ...Pa ako je od pomoci . ;)

Inace za 600ccm ne bi trebao ulaz za slip-on da bude manji od 45mm.

Ako je veci odes u auspuh servis samo da ti razvuku ulaz na masini u dubini od cca 50mm.

hvala druze,danima vec trazim neke slike na netu ali nista nisam mogao naci,pokusao sam sve moguce kljucne reci i nista .trebala mi je potvrda da je moje razmisljanje ok,ovo je neki slican sistem kao moj crtez br 1

pravicu za vikend verovatno,pa ako stignem da zavrsim za vikend,okacicu slike

plast ce biti fi 120 duzinu cu odrediti na licu mesta,a perforirana cev ce biti fi 55mm

naravno bice kao slika u boji,i povijen izlaz,imace i db killer koji se moze skidati,samo posto trenutno nemam gde da varim prohrom,uradicu ga od aluminiziranog lima  tako da ce biti crne boje ,ali ce plast biti oblozen prohromskim limom.znaci cev i danca crna a burence prohromsko.ima u mom potpisu link kako je to izgledalo na suzani :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja