brnio 84 Napisano Novembar 15, 2006 Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Shadow 750 ACE, AFRICA XRV RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Imam moto guzzi V35 Florida 91g. Primetio sam da se jedna od bobina strasno ugrije. Motor i nemora da radi, dovoljno je da bude ukljucen kontakt i bobina se bas dosta ugrije, na motoru se nalazi elektronsko paljenje (dve aluminijumske kutijice). Sistemom zamene kablova dolazi do toga da se onda grije druga bobina, pa sam dosao "naucnog otkrica" da je u pitanju elektronika. Sta da radim? Da li se ovi djelovi mogu popravljati? Gde se moze naruciti novo el.paljenje (koliko to otprilike moze da kosta) ili od kojeg motora bi moglo da odgovara? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Novembar 15, 2006 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan ja imam V35 II platinsko paljenje a nebi ti znao reci u cemu je problem a recu ti da paljenje neces naci nigdje jer ga ja trazim 5god nadji nekog dobrog elektricara.ne odgovara ni od jednog motora osim od v750 v65 v50 v35 samo od ovih guzonja odgovara paljenje. jer guzi ima specifican rad masine kad ti je 1klip u gornjoj mrtvoj tacci drugi nije u donjoj vec na sredini zato je tesko napraviti ovo paljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
md 3 Napisano Novembar 16, 2006 In memoriam, 69 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: GS850G Prijavi odgovor kao problematičan Moze uspesno da ga zameni ignitor ("kutijica") od na pr. honde bol`d`or (samo nekie verzije gde su posebni ignitori za 1-4 i 2-3 cilindar),VF750 i sl.Tamo postoje dva ignitora:Veci i manji.Tebi treba manji tj. onaj bez korekcije ugla pretpaljenja.Naravno,bez vecih problema je moguce ubaciti ignitor u jednom kucistu umesto ta tvoja dva od na pr. Suzuki-ja gsx400,gsx-r750,Yamaha FJ750 ili 900 itd. pri cemu se koriste postojeci pick-up-ovi i bobine. Puno uspeha u resavanju problema.Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...