stevo 58 Napisano Novembar 24, 2006 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan SVE KONTAM U OVOME SAMO NE KAPIRAM GDJE IDE OHLADJENI vazduh iz interkulera u sta on ulazi pod pritiskom i da li se turbo ugradjuje samo na ubrizgavanje ili moze i karburator? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Novembar 24, 2006 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan SVE KONTAM U OVOME SAMO NE KAPIRAM GDJE IDE OHLADJENI vazduh iz interkulera u sta on ulazi pod pritiskom i da li se turbo ugradjuje samo na ubrizgavanje ili moze i karburator? Toliko puno si pitao, da vidim uopste ne kapiras kako radi turbo. Sutra ako imacu vise vreme, sve cu napisati. :wink: Inace svejedno, da li karburator ili injektor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Novembar 24, 2006 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan ajde napisi bas me interesuje taj sistyem jer mo ovdasnji majstori p[une glavu svakakvim glupostima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Novembar 25, 2006 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Da vidimo kako radi taj "cudno" turbosistem, sa interkulerom. Prvo i mozda najvaznije: od vazduha nikad nece biti jace motor, samo od vise mesavina vazduh-benzina. Idemo po redu: iz motora izlazi auspuhni gasovi i ulazi u turbo. U turbo ima jedan "ventilador" i pocinje da okrece, i ovde vec i izlazi auspuhni gasovi. Izmedu turbo i kompresora ima osovina koji isto krece kao turbo. Nakraju osovinu ima kompresor, i poceo da povuci svez vazduh. Posto turbo previse vruc, oko 500 celsius, i vazdu isto bice vruc. Sigurno svi znate, da vruc vazduh vise manje tezina ima nego hladno. Znaci moramo da ohladimo, zato guramo u interkuleru. Interkuler tako radi, kao kod auto hladnjak. Samo ne voda ohladimo, nego vazduh. Posle interkulera ude u karburator ili u ubrzgavanje. Evo jos nesto interesantno podaci: Ako u motor, na 1 bar pritiskamo vazdu, to je priliku isto, kao duplo kubikaza ima. 1216ccm + 1.2 bar turbo ~ 2918ccm Ali po sto duplo obrtaja ima nego obicni auto: 2918*2=5836 Znaci ako stavim 1216 ccm cilindar, i radi na 12000 obrtaja to isto kao auto koji ima 5836 ccm i radi na 6000 obrtaja. :roll: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Novembar 25, 2006 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan SVE SAM ovo kopcao ali gdje dolazi vazduh iz interkolera da li na filter ili direkt na karburator kako se to kopca to neznam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GIXER 0 Napisano Novembar 27, 2006 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Sisak Prijavi odgovor kao problematičan SVE SAM ovo kopcao ali gdje dolazi vazduh iz interkolera da li na filter ili direkt na karburator kako se to kopca to neznam Filter se stavlja na ulaz turbine,a air box gdje je prije stajao filter,pravi se od aluminija,èeliènog lima ili nekog èvršæeg materijala jer mora da izdrži pritisak koji turbina "nagura",znaèi,od 1 bar pa na više ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Novembar 27, 2006 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan SVE SAM ovo kopcao ali gdje dolazi vazduh iz interkolera da li na filter ili direkt na karburator kako se to kopca to neznam Filter se stavlja na ulaz turbine' date='a air box gdje je prije stajao filter,pravi se od aluminija,èeliènog lima ili nekog èvršæeg materijala jer mora da izdrži pritisak koji turbina "nagura",znaèi,od 1 bar pa na više ![/quote'] HVALA NA SLIKOVITOM OBJASNJENJU SAD SVE ZNAM STO ME INTERESOVALO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Novembar 29, 2006 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Evo nasao sam intercooler. Ovo cu staviti izpred hladnjaka. Ali sad moram i haladnjak da trazim od 1200 Bandita. Intercooler od VW Passat Vec narucio sam westegate, i regulator za pritisak benzina. Jos nisam nasao pumpa za benzin. Kad ovi stizu, onda bice sve kompletan, i mogu da pocinjem da ugradim na motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GIXER 0 Napisano Novembar 29, 2006 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Sisak Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je debeo taj intercooler ? Mislim da ti je od Lancije tanji i da bi ti lakše stao ispred uljnog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Novembar 29, 2006 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Debjina je 6cm. A duzina i sirina isto kao hladnjak za ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Decembar 9, 2006 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Napravili su "produzetka za zadnja viljuska". Kad imacu vreme, izvadim sadasnji, pa secem, pa odnesem za zavarivanje, vratim u motor, pa stavim novo lanac. I onda gotovo je zadnjak. Zato ima toliko rupa na produzetku, da mogu stelovati razmak tocaka. 1. rupa original, 4. rupa max dozvoljen razmak 1720mm. A to zavisi od trkacke staze. Ako kliza staza onda manje razmak, ako ne kliza onda veci. Produzetka je od specialno aluminijuma ( ALMGSI 1). Ako hoce jos neko da napravi, naka mi javi, i poslacu u emailu crta. Napravjen u corel draw-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MARSHAL 0 Napisano Decembar 9, 2006 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ovako nesto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Decembar 10, 2006 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Pa tako nesto :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Decembar 11, 2006 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan ovo je sad malo-mnogo tuning ))))))))))))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Januar 3, 2007 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Poceo sam da produzim zadnja viljuska. Bice tako napravjen, da mogu da stelujem razmak izmedu tocak. Od fabricko, gde je 1460mm, do 1725mm. Max dozvoljen u superstreet kategoriju 1730mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AArnold 80 Napisano Januar 3, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Vojvodina-Novi Becej-Germany svuda po malo. Motocikl: Suzuki V-Strom 1050xt 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Jedva cekam da ga vidim kad bude gotov licno cu doci da ga pogledam Bice zver :twisted: od motora :twisted: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Januar 6, 2007 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Malo ispolirao sam, svaki lezaj ocistio sam, namazao sam sa tavotom i stavio sam u ram. Tako izglada kad ja na maximum razmak (1725 mm). Juce stigao je iz Amerike "boost kontroler" i "waste-gate". Ovi delovi sluzi za turbo. Jos je u Madarsku, ali neki dan donesu, pa onda pocinjem, da stavim turbo na motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AArnold 80 Napisano Januar 8, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Vojvodina-Novi Becej-Germany svuda po malo. Motocikl: Suzuki V-Strom 1050xt 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Super Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Januar 8, 2007 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Da, ali sad imam takav problema, da moram menjati oprugu, za jace, na amortizerom. :cry: Ili vozim bez amortizera :!: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Januar 8, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Da' date=' ali sad imam takav problema, da moram menjati oprugu, za jace, na amortizerom. :cry: Ili vozim bez amortizera :!:[/quote'] Bez amortizera? Na onom sundjedu debljine 1cm??? :shock: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Snake 06 7 Napisano Januar 8, 2007 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Velika Krsna Prijavi odgovor kao problematičan Jedva cekam da ga vidim kad bude gotov licno cu doci da ga pogledam Bice zver :twisted: od motora :twisted: A shta je sad ako ce tek da bude zwer,malo mache? Prewario si se,sad je zwer,a shta ce da bude,u shta ce da ewoluira. . . Pitanje je sad :!: :? P.S. Drag,neka ti je Bog u pomoci sa owim. . . sa owom samoubilachkom naprawom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AArnold 80 Napisano Januar 8, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Vojvodina-Novi Becej-Germany svuda po malo. Motocikl: Suzuki V-Strom 1050xt 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Jedva cekam da ga vidim kad bude gotov licno cu doci da ga pogledam Bice zver :twisted: od motora :twisted: A shta je sad ako ce tek da bude zwer' date='malo mache? Prewario si se,sad je zwer,a shta ce da bude,u shta ce da ewoluira. . . Pitanje je sad :!: :? P.S. Drag,neka ti je Bog u pomoci sa owim. . . sa owom samoubilachkom naprawom. [/quote'] Ja verujem da ce biti zverèina :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Januar 10, 2007 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam, da dok cekam delovi za turbo, skidam malo tezinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Januar 10, 2007 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan vidim da nista ne prepustas slucaju. samo, s obzirom na snagu koju ce monstrum imati, ovo ciguliganje mi se stvarno cini nepotrebnim. ja bih cak, naprotiv, dodao jos ojacanje tocku udri :!: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Januar 10, 2007 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan ja bi tome dodado i dva propelera hm zashto da ne s obzirom na stanje puteva i vozacke kulture bolje sa tim da letish iznad nego da si na zemlji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...