Jump to content

Moto Zajednica

Malo "tuning"

Recommended Posts

• Drug član, 1854 postova

ne moraš, dosta su i ove dve. :D

ako te ne mrzi opiši malo kako æeš to napakovati, samo ovako kako si nacrtao ili ubacuješ neki ventil ili nešto slièno.

koja je prednost ovog sistema osim kompaktnosti i što je turbina iznad nivoa ulja u karteru?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 446 postova

Prekjuce i juce i danas, ovo sam napravio.

404.jpg

qkoqU_t2nb4.th.jpg

Stavio sam nov ulje i filter. Sutra jos treba da stavim "waste-gate", rezervoar, sajlu za gas i treba da izprobam (ako nece biti kisa).

Ako sad, vec treci put, necebiti dobro, sve vraticu po fabricki.

ma nema šanse da ti odustaneš od ovoga.

Tako izgleda' date=' da ne treba da prepravim na fabricki. Na zalost danas nisam mogao da probam, zbog kisa. :cry: Ali kako primi gas, to nesto fantazija. Kao da ekspodira. Bogami bojim da isprobam. :shock:

èime si to obavio cev od auspuha?

Traka od azbesta. Posle 2-3 minuta rada mogao sam da pipnem (i jos imam prst :D ).

• Drug član, 1854 postova

boga mi, ja sam sumnjao u taj sistem jer ga nigde ranije nisam video, ali drago mi je da sam se prevario.

sviðaju mi se izduvi, jako praktièno.

• Svrati ponekad, 275 postova

Taj sistem je jeftiniji I jednostavniji,ali mislim da je onaj prvi sistem puno bolji jer izmeðu ostalog može da se stavi intercooler.

Taj sistem je jeftiniji I jednostavniji' date='ali mislim da je onaj prvi sistem puno bolji jer izmeðu ostalog može da se stavi intercooler.[/quote']

Jeste, ali mislim na 402m nije potrebno intercooler.

• U prolazu, 34 postova
boga mi' date=' ja sam sumnjao u taj sistem jer ga nigde ranije nisam video, ali drago mi je da sam se prevario.

sviðaju mi se izduvi, jako praktièno.[/quote']

taj sistem je nesto stariji i tako nesto se koristilo kao punjac na starijim automobilima i vidjao sam takav slican princip na bubinim motorima.-

Sta pokrece punjac? izduvni gasovi?

boga mi' date=' ja sam sumnjao u taj sistem jer ga nigde ranije nisam video, ali drago mi je da sam se prevario.

sviðaju mi se izduvi, jako praktièno.[/quote']

taj sistem je nesto stariji i tako nesto se koristilo kao punjac na starijim automobilima i vidjao sam takav slican princip na bubinim motorima.-

Sta pokrece punjac? izduvni gasovi?

U ovom turbosistem to je dobro, da jako jednostavno.

Mogu(ne mogu)tek da zamislim kako ide.radi... :shock: :shock: :shock:

Ne mozes da zamislis kako ide :wink:

Prosle godine, motor bio je 227ks+60ks nitro. Sad kolko ima ne znam, ali nisam mislio da imacu toliko razlika

Nedavno su mi promakli novi karburatori za moj motor-za tuning' date='prodati su.Ali posle sam saznao da na njih nisam mogao da montiram standardnu kutiju filtera za vazduh,pa mi i nije bilo zao,posto ipak ostajem u putnoj varijanti,ali bi sigurno imalo velike razlike od ovih standardnih.Zanima me tvoje misljenje i pozdrav!!Motor-zx11 8)8)8)[/quote']

Bez filtera nikako, osim na betonske stazu, gde nema prasina.

Mozes da koristis K&N filter koji direkt ide na karburator (sportski filter). I nemoj da zaboravis da namazes filter sa uljom (specialna ulja za filter).

Sad opet "malo" stimao sam karburator, da redovno radi do 4000 obrtaja. Nije bas dobro, ali sad je najbolje.

I jos stavio sam turbopritisak na 1 bar. Isprobao sam, i opet usraosam. :!: Kad je kazajka pokazao 1 bar a obrtaja bio je negde 8000-9000, skinio sam gas, kocio sam i motor staviosam u garazu. UPLASIOSAM :!: :oops:

Izracunao sam po podacima, da na 1 bar i 9000 obrtaja ima negde 310 ks. Na zalost neznam da izracunam obrtnimomenat. Ali ja mislim da negde 300-350 Nm. I ja mislim da od toga uplasiosam.

• Zainteresovan, 953 postova
Sad opet "malo" stimao sam karburator' date=' da redovno radi do 4000 obrtaja. Nije bas dobro, ali sad je najbolje.

I jos stavio sam turbopritisak na 1 bar. Isprobao sam, i opet usraosam. :!: Kad je kazajka pokazao 1 bar a obrtaja bio je negde 8000-9000, skinio sam gas, kocio sam i motor staviosam u garazu. UPLASIOSAM :!: :oops:

Izracunao sam po podacima, da na 1 bar i 9000 obrtaja ima negde 310 ks. Na zalost neznam da izracunam obrtnimomenat. Ali ja mislim da negde 300-350 Nm. I ja mislim da od toga uplasiosam.[/quote']

Respect!

Ujutro idem u Kunmadaras (Madarska), na trk. Videcemo da stvarno tako jak, kako primetim, ili samo tako primetim, da je jak :!: :wink:

Kad stignem kuci, napisacu kako je bio.

Pozdrav :!:

P.S. I navijate me. nije potrebno da budem pobednik, samo da imam vreme na 402m 8,5 sec i 280 km/h :!: :wink:

Guest Cubric
Ujutro idem u Kunmadaras (Madarska)' date=' na trk. Videcemo da stvarno tako jak, kako primetim, ili samo tako primetim, da je jak :!: :wink:

P.S. I navijate me. nije potrebno da budem pobednik, [b']samo da imam vreme na 402m 8,5 sec i 280 km/h[/b] :!: :wink:

Samo to? :):) Malo li je.

Puno srece na stazi.

Guest gasa
Ujutro idem u Kunmadaras (Madarska)' date=' na trk. Videcemo da stvarno tako jak, kako primetim, ili samo tako primetim, da je jak :!: :wink:

P.S. I navijate me. nije potrebno da budem pobednik, samo da imam vreme na 402m 8,5 sec i 280 km/h :!: :wink:[/quote']

srecno, i da ih oderesh bre tamo sve :lol:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja