Jump to content

Moto Zajednica

Dug put za Umag (Staaari Rokeri 8) - 2009

Recommended Posts

 • Călător motocicleta, 2361 postova
 • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
 • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Kraj 2008 godine... Ekipa od 10-15 motorista se dogovara za put na skup Staaarih Rokera u Umagu. Svi naostreni, svi spremni, svi se slazu oko puta...

 

Mart 2009 godine... Ekipa je spala na 3 motora, t.j. 5-oro nas. Ostali, nece, ne mogu, spreceni su,... Nema veze, mi cemo da se navozamo i provedemo i umesto njih!

 

Kuda? Sabrali smo, oduzeli, pomnozili i podelili i ispalo je da imamo 4 dana da se uklopimo. Da ne bi bilo jednostavno, odlucujemo da izvadimo schengenske vize i da idemo preko Madjarske, Austrije i Slovenije. Priprema dokumentacije, office u Temerinu, predali papire... iscekujemo. JosephB dobija vizu na godinu dana - multi, ja dobijam na 11 dana - multi, Federfufna na 11 dana - jedan ulazak, Bata i Gile odbijeni. Promena plana!!! Idemo preko Sarajeva!!!

 

Na mojoj plutanoj tabli pored ulaznih vrata, plasticne ciodice u boji ispisuju broj preostalih noci... Broj sve manji, polako pocinju pripreme... Jos samo xy puta spavamo i napokon, posle zimskog sna krecemo na prvo visednevno putovanje, voznju, kako god da ga nazovemo, samo da nije jednodnevna voznjica/izlet.

 

07.05.2009.

 

Ustajem, pijem kafu, pusim nekoliko cigareta... Vreme ne prolazi. Posto Federfufna i Gile rade, cekam da se jave cim uspeju da smugnu sa posla pa da krenemo. 13:00 - javlja se Federfufna, da je spremna. Kacim kofere, idem po nju i sedamo u bastu kafica na bulevaru. Samo sto smo seli, stize i Joseph. Oko sat vremena kasnije napokon stizu i Bata i Gile. Pijemo kafu, i sokic. Dolazi Zena za volanom, da nas isprati i.... pokret!!!

 

JosephB (Joska) i njegov bivsi Transalp

 

VMwcr_joseph.jpg

 

 

Bata i Gile - BMW F650GS

 

Zs3Gb_batagilet.jpg

 

 

quasaar (Davor) i Federfufna (Sandra) - Transalp

 

P6q61_88928247.jpg

 

 

Plan za prvi dan: Novi Sad - Loznica - Zvornik - Sarajevo. Tim putem smo i isli.Lagano, bez zurbe, razgledanje... tek se budimo iz zimskog sna... I na kraju krajeva, nigde ne zurimo. Stajemo za kafu, da ispusimo cigaretu, da slikamo... U Sarajevo stizemo oko 9 uvece.

 

Novi Sad - pokret

 

KHsrP_1001k.jpg

 

3aw8S_1002u.jpg

 

kZ4oY_1003f.jpg

 

FQrkI_1004s.jpg

 

404.jpg

 

ZPMCz_1006.jpg

 

DEjY3_1007.jpg

 

PSeRS_1008.jpg

 

Cim smo stigli u Sarajevo, uputili smo se do recepcije hostela LJubicica, gde smo rezervisali smestaj. Ljubazni recepcioneri, kada su videli da smo motorima, promenili su nam smestaj i licno nas odveli u deo Sarajeva, Jekovac, gde smo na koriscenje dobili dve sobe, 3 kupatila i kuhinju u trospratnoj kuci. Bili smo jedini gosti ovog objekta. Motori sigurni u dvoristu... Na brzinu smo se raspakovali, presvukli u "civilke" i prosetali do Bas Carsije. Usput sam ja nazvao mog prijatelja iz detinjstva, koji je 7-8 godina ziveo u Temerinu, i nasli smo se u restoranu "Zeljo 2", gde smo nas petoro nemilice unistavali cevape, somune i kajmak.

 

Posto je Admir stigao, potrpali smo se u njegova kola i odveo nas je u odlicnu pivnicu "Korner Pub", gde smo popili par Sarajevskih, sta svetlih, sta tamnih. Nadoknadili smo pricom delic poslednjih nekoliko godina, koliko se nismo videli, a zatim nas je odvezao na vidikovac iznad Sarajeva. Ipak, koliko god smo se lepo zabavljali i druzili, umor nas je polako stizao, vreme je proticalo, a do budjenja i nastavka puta je ostalo svega nekoliko sati, pa smo se oprostili i otisli na kupanje i spavanje.

 

Pub Korner

 

3wHHL_1009o.jpg

 

ONRam_1010w.jpg

 

NhskZ_1011x.jpg

 

HcUa4_1012i.jpg

 

K24W6_1013.jpg

 

Sa vidikovca

 

V2qRU_1014.jpg

 

Q3vpx_1015r.jpg

 

U hostelu

 

2FpjH_1016f.jpg

 

tqPMJ_1017.jpg

 

Ei1M4_1018.jpg

 

611L9_1019n.jpg

 

Mapa prvog dana puta

 

9JPFY_1mapa.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Călător motocicleta, 2361 postova
 • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
 • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Dan 2 - 08.05.2009.

 

Alarm nas budi oko 7 sati. Pakovanje, oblacenje, kafa... sitni jutarnji rituali... Ja i Bata okrecemo motore u malenom dvoristu, dok se ostatak ekipe pakuje u opremu. Idemo da vratimo kljuceve i da malo prosetamo Bas Carsijom.

 

Oi07R_2001.jpg

 

 

Pogled ispred hostela - Sarajevo na dlanu

 

ckcbS_2002y.jpg

 

 

Recepcija hostela Ljubicica (tacno preko puta Sebilja na Bas Carsiji)

 

zQg7c_2003.jpg

 

 

Setnja

 

waKXo_2004p.jpg

 

KKAvM_2005.jpg

 

 

Sebilj

 

8xG0k_2006.jpg

 

 

Kafa? .... Pa naravno!!!

 

T7sPz_2007.jpg

 

 

Oko Sebilja se sakupilo mnogo golubova. Navikli su da ih ovde hrane. Odmah tu pored je prodavnica u kojoj se moze kupiti semenja. Sandra ulazi u prodavnicu a golubovi je svi do jednoga prate... peske. Cim je izasla, nastupila je euforija! Znaju zasto je usla i znaju da ce ih hraniti!

 

Ce5ti_20080.jpg

 

uuO4A_2008y.jpg

 

mK4sh_2009v.jpg

 

0nOQM_2010n.jpg

 

spGLS_2011r.jpg

 

Ipak, prekoputa, cuje se nervozno rzanje metalnih ata. Dosta im je bilo odmaranja i zovu nas na pokret. Pa se polako pakujemo, pozdravljamo sa osobljem hostela i krecemo dalje.

 

EQdKM_2012k.jpg

 

 

Plan puta: Sarajevo - Travnik - Jajce - Kljuc - Bihac - Plitvice - Rijeka - tunel Ucka - Umag. Manje vise tako je i bilo... sa manjim izmenama.

 

Iz Sarajeva smo krenuli oko 10 sati pre podne. Uhvatili smo se magistrale do Travnika. Mapa kaze da se magistralni put do Jajca proteze prvo na jug preko Donjeg Vakufa. Put je veoma opterecen saobracajem. Na mapi ucrtan regionalni put koji ide manje vise ravno do Jajca i ja skrecem i vodim ostatak grupe na uspon, malim asfaltnim putem joji lagano krivuda kroz planinu.

 

tYxU9_2013g.jpg

 

Pfznk_2014e.jpg

 

PG5mb_2015z.jpg

 

lVlA0_2016l.jpg

 

QwfAU_2017.jpg

 

LxIJ1_2018.jpg

 

UCGj6_2019.jpg

 

f9BKB_2020i.jpg

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Călător motocicleta, 2361 postova
 • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
 • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Put postaje sve uzi i sve krivudaviji. Kasnije postaje sve losiji i losiji. Na trenutke je izgledalo kao da ce nas dovesti u necije dvoriste i da ce se tu zavrsiti. Skoro da je tako i bilo. Stizemo do malog seoceta i kod poslednje kuce asfalt nestaje. Zemlja, prasina, malo kamenja... uglavnom tvrda podloga. prolazimo prekid bez stajanja i posle nekoliko kilometara stizemo dva kamiona koji se muce da predju neku kvrgu na putu. Nisam znao sta ostali misle. Sandra je ushiceno uzvikivala (naravno nije znala sta ce nas jos docekati), ali nisam znao sta o svemu misle bata i Joska. Nije jednostavno voziti ovakvim putem sa suvozacem i sa koferima. Nije preterano tesko, ali nija kao da si sam na motoru bez icega. Polako okrecem glavu nazad dok cekamo da se kamioni izbore sa putem... Ispod kaciga se vide osmesi... podignuti palcevi... cuje se ispod jedne od kaciga: "Iiiiiiiiihaaaaaa". Znaci nastavljamo... ekipa uziva!!!

 

Kamioni nas pustaju da ih obidjemo i idemo dalje. Posle nekoliko kilometara Joska signalizira da stanemo. Parkiramo se pored puta da bi mogli da nas obidju eventualni prolaznici. Joska saopstava da mu se temperatura motora popela skoro u crveno a ventilatori se ne ukljucuju. Neki od releja je otkazao, pa odlucujemo da s'vremena na vreme stanemo i da pogledamo sta moze biti kada izadjemo u civilizaciju.

 

14Ye0_2021h.jpg

 

FKf0r_2022b.jpg

 

ZC9j5_2023b.jpg

 

T9bdA_2024j.jpg

 

4BkSj_2025o.jpg

 

Mali odmor, hladjenje motora i nastavljamo dalje. Posle nekog vremena ulazimo u sumu. Puti nas vodi levo-desno, gore-dole,... Na nekim mestima tockovi tonu i roklizavaju na krivinama preko 180stepeni na nizbrdici na kojoj nema zaustavljanja ni peske a kamoli na motorima. Sa leve strane litica, sa desne strane drvo za koje je zakucana crvena tabla na kojoj ja nacrtana mrtvacka glava, i natpis PAZI MINE! Sandra vristi iza mene: "Vi niste normalni". Ja se smeskam, znam da se i ostatak ekipa smejulji ispod kaciga... mnogo je vremena proslo od kada smo poslednji put prasinarili kroz neku sumu.

 

404.jpg

 

uUkAk_2027t.jpg

 

404.jpg

 

csTTO_2029.jpg

 

hiFdE_2030.jpg

 

GHUEJ_2031.jpg

 

sT0pS_2032.jpg

 

WKYsk_2033.jpg

 

tZHbW_2034.jpg

 

BTGmV_2035s.jpg

 

Ovo sto se na slikama vidi je samo mali delis onoga sto smo prosli. No ostalim delovima ni suvozaci nisu mogli da se skoncentrisu na fotoaparate... bili su zauzeti stezanjem bilo cega na motoru kako bi ostali u sedlu  :) posle oko 3 sata naisli smo na raskrsnicu prasnjavih puteva. Ni mapa, ni GPS, ni intuicija nam nije mogla reci da li levo ili desno. Posle malo konsultacija odlucili smo se za levo. Nekoliko krivina, i pored potoka vidimo parkirani kombi. Trojica starijih ljudi odmara u hladovini. Na pitanje kuda vodi put dobili smo odgovor: Travnik. Znaci skrenuli smo pogresno. Okrecemo motore i vracamo se. Za oko sat vremena izbijamo na magistralu samo nekoliko kilometara od Jajca. oko 50km smo presli za oko 4 sata! Ali odlicna 4 sata!!! Necu zaboraviti Batine reci na onoj raskrsnici: "E ovo je put za Umag... a ne autoputem!"

 

Stajemo u Jajcu da se osvezimo i vidimo kuda dalje. Odlucujemo se da idemo magistralom do Bihaca, pa da vidimo kuda dalje. Zavisi od vremena. Dok pravimo pauzu, zovem prijateljicu iz Lovrana kod Opatije da joj kazem da smo u velikom kasnjenju i da necemo moci da je posteimo... mozda u povratku. Pakujemo se i idemo dalje. Posle Bihaca prelazimo granicu, idemo kroz nacionalni park Plitvice. Ne stajemo. Nemamo ni vremena ni finansija za ovo sad. Stajemo u Josipdolu da se osvezimo i prodamo malo evrica. Tu se ukljucujemo na auto put, kojim idemo sve do Rijeke.

 

Pred Rijekom nas polako prekriva mrak, vec je kasno. Na jednom od iskljucenja ja sam pratio putokaze i naravno, pogresno se iskljucio. U medjuvremenu nisam primetio da su Ostali stali. Sandra i ja smo se nasli u nekom zescem predgradju Rijeke. Hteo sam da izadjem na put za Pulu pa da stanem negde. Mislio sam da ce meostatak grupe stici kasnije. Put prema puli zatvoren zbog radova... malo dalje znak za obilaznicu, pratim prvi, drugi, treci... gubimo se ponovo. Pitamo za pravac, salju nas na sever, kasnije stajemo, pitamo ponovo, salju nas kontra,... Napokon stajem na pumpi da pitam gde dalje i dobijam odgovor da je i obilaznica zatvorena zbog radova posle 23 casa. Onako, preko one stvari, pumpadzija mi kao objasnjava kuda, nista nerazumem, ali posto vidim da nije zainteresovan da nam pomogne, batalim sve. Pokusavamo da se snadjemo sami... Vreme prolazi... vec oko 2 sata se muvamo ukrug i ne mozemo izaci iz ijeke... bilo kuda... Stajem, zovem Josku koji kaze da mi je sva elektrika na motoru prestala raditi, nema svetla, nema migavce, nista... pali na gurku i vozi iza Bate. Ne znaju ni oni kako ali su se nekako dokopali tunela Ucka i cekaju nas na drugom kraju.

 

Mi napokon pronalazimo jednu gospodju koja nam objasnjava kako da dodjemo do tunela i zahvaljujuci njoj, malim ulicicama nalazimo izlaz iz grada i posle nekog vremena pridruzujemo se ostatu ekipe. Nastavljamo dalje... ja sam napred, osvetljavam put, nosimo prsluke da bi nas Joska, koji vozi bez ikakvog osvetljenja, lakse pratio, a Bata i gila na kraju, pribijeni uz nas, da bismo svi bili zasticeni od eventualnog nepazljivog obilazenja.

 

Stizemo u Umag posle ponoci! Uzimamo apartman, samo ubacujemo kofere u sobe i pravac skup. Odmah smo pronasli prijatelje koji su nas cekali: Sasa Umag, Mokl, TomoB, Bojan (BMW), Kepo,...

2-3 pica i Sandra i ja se vracamo u sobu da odspavamo. Nesto posle nas stize i vesela druzina koja je u pocetku lupala nekim serpama i loncima, ali su ubrzo utihnuli. Mislili smo da su zaspali, a u stvari....

 

Njih trojica su uzeli svoje vecere i otisli u marinu da se izlezavaju do jutra.

 

ucOTv_2036.jpg

 

UlbCv_2037.jpg

 

dveIP_2038.jpg

 

tTJVm_2039s.jpg

 

ogdaQ_2040.jpg

 

 

Mapa drugog dana puta

 

78YSu_2mapat.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Călător motocicleta, 2361 postova
 • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
 • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

09.05.2009. - Dan treci

 

Ujutro smo ustali malko kasnije. Umivanje, razbudjivanje,... Bata i ja kuvamo kafu... Izlazimo na balkon i vidimo da Joska na parkingu pokusava da popravi motor. Tada nailazi Vili iz "Otpisanih". Vili mu ostavlja nesto alata, raspituje se sta se desilo. Joska objasnjava sta je bilo. Vili okrece kljuc u kontakt bravi... sve radi, sve finkcionise... Nastaje enigma... sta je onda bilo? Vili odlazi da testira svoj motor koji je takodje imao nekih problema,a mi ostajemo da vidimo sta se desava sa Transalpom. Tada nailazi i Bojan (BMW) i Tanja. Zajednickim snagama pokusavamo da odgonetnemo zagonetku, ali dolazimo samo do zakljucka da je verovatno negde, nekakav kontakt popustio. Motor dobija svoj prethodni oblik i ostaje da vidimo sta ce se desavati narednih nekoliko dana.

 

Narednih nekoliko sati ostajemo na parkingu gde je neko izneo sto i nekoliko stolica i provodimo vreme u druzenju sa dugom ekipom i Bojanom i Tanjom.

 

jZ4VK_3001n.jpg

 

SbwIc_3002z.jpg

 

Rano popodne, kad je defile prosao, i putevi se procistili, odlucujemo da odemo negde na voznjicu i rucak. Sasa Umag nam je dao savet za restoran Dali u Porecu, pa se pakujemo i krecemo. Na izlazu iz Umaga pravimo zajednicku fotku pred znakom i nastavljamo dalje prelepim putem primorskim gradicima.

 

renuE_3003.jpg

 

8DrLt_3004.jpg

 

qprIe_3005f.jpg

 

Nhk91_3006a.jpg

 

PCo0f_3007.jpg

 

 

Posle kratke voznje pronalazimo restoran i ... Da li je preporuka bila dobra? Da li je hrana bila dobra? Sta kazu slike?

 

Predjelo, naravno Carpaccio

 

JxH56_3hrana.jpg

 

A onda ostalo

 

cs1ZF_3hrana1.jpg

 

xbkFv_3hrana2.jpg

 

VbUQl_3hrana3.jpg

 

Bdi0E_3hrana4.jpg

 

DiAJn_3hrana5.jpg

 

Kada smo napunili stomake i popili pice, polako smo se vratili nazad da odemo na druzenje na skupu.

 

L9pCf_3008.jpg

 

gr4yW_3009.jpg

 

Dok smo se spremali za skup u sobi, pili kaficu i po koje pivo, ludi Gile se "tetovirao". Pridruzili su nam se na balkonu i Bojan i Tanja. Polako je padao mrak.

 

57g3Y_3010.jpg

 

 

A onda na skup... zurka... druzenje... muzika... vatra... vatromet... do kasno u noc!

 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Călător motocicleta, 2361 postova
 • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
 • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Sta reci o skupu? Jedan od najboljih skupova u regionu! Mnogo dobrih ljudi na jednom mestu, odlicno druzenje, odlicna muzika,... sve naj naj naj!!!

 

I mi smo se odlicno zabavljali. Nezaboravna druzenja sa Moklom, Sasom, Bojanom, Tanjom, Stipetom, Biljom,... i sa jos dosta prijatelja i forumasa. Mada, jako mi je zao sto se nismo videli sa nekim dragim prijateljima, koji su bili tamo, kao sto su Ceh, Hellena, Ernesto, i jos mnogi drugi. Ali skup nije mali i tesko je pronaci se. Ipak uspeli smo da lociramo nekako Artura iz Temerina, koji je na skup dosao sam, a u planu je da sa nama ide nazad jedan deo puta. Jedina zamerka je na pivo, koje nikako ne pasuje nasem ukusu, ali kad nema izbora i to tece u neogranicenim kolicinama. A iskreno, posle nekoliko, vise ni nema veze kakvo je  ;).

 

WxoUk_3pivo.jpg

 

Evo i nekoliko slika koje koliko-toliko opisuju atmosferu na skupu:

 

VAXM6_3011g.jpg

 

cKFDI_3012p.jpg

 

UbHWw_3013u.jpg

 

zl4mX_3014.jpg

 

giHDg_3015r.jpg

 

Oat5X_3016b.jpg

 

Fotografija vise skoro da ni nemamo, uglavnom smo pravili video snimke. Njih cu naknadno ubaciti.

 

Druzenje i zurka se za nas zavrsila negde oko 4 ujutro i tada smo otisli na spavanje. Treba ujutro ustati i spremiti se za put nazad.

 

Mapa voznje treceg dana

 

jliUI_3mapar.jpg

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Zainteresovan, 755 postova
 • Lokacija: Beograd
 • Motocikl: Multistrada 950S

kako je krenulo ove godine, dobro je da je bas neko otisao...

 

sledece godine po cenu krvnog delikta ima da odem pa sta bude

 

 

lep putopis dobro zezanje! :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Ne silazi, 5387 postova
 • Lokacija: Kraljevo
 • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Dok sam citao, ovaj deo puta od Jajca preko Bihaca pa do Umaga, mislim u sebi prosao sam prosle godine... sta prosao, pa kad sam video ove puteve na fotkama, gde ste to prosli? :o

Lepo ste se nauzivali...

Ja sam iz Umaga malo nastavio dalje, ali dok sve srocim... ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Călător motocicleta, 2361 postova
 • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
 • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

10.05.2009.

 

Ustajanje, malo kasnije. Na brzinu smo sve stvari potrpali u kofere, pregledali da li smo sve poneli, pozdravili se sa apartmanom, vratili kljuceve i otisli u obliznju pizzeriju, gde je bilo dogovoreno da se nadjemo sa Arturom, Stipetom i Biljom. Svi zajedno cemo danas da putujemo do Splita. Okupili smo se, popili kafu i cedevitu, i ranom zorom, oko 11 sati krenuli.

 

Odlucili smo da ne idemo na tunel Ucka vec na prevoj Ucka, pa za Rijeku, a onda Jadranskom magistralom do Splita.

 

FnUzX_4001l.jpg

 

Zov prirode uzrokuje da stanemo uskoro na obliznjoj pumpi:

 

byhWW_4002.jpg

 

A ubrzo zatim ponovo u jednoj konobi da se ugasi pozar u stomacima onih koji su malo presisali prethodnu noc  ;) (Inace u ovom delu sveta se cedevita zove fanta, a kratka kafa - kapucino ... sudeci po fiskalnom racunu)

 

8yh3q_4005.jpg

 

Malo slika sa puta do Rijeke

 

ZjnpY_4003.jpg

 

EoUGs_4004.jpg

 

1b6Fq_4006.jpg

 

Posle Rijeke izlazimo na Jadransku magistralu i po planu idemo do Crikvenice na kupanje i rucak

 

tRuNa_4007.jpg

 

YDOzh_4008.jpg

 

HcV1L_4009.jpg

 

GU3Aw_4010y.jpg

 

poGAr_4011d.jpg

 

1dnPX_4012e.jpg

 

2DMg3_4013u.jpg

 

sBlVz_4014m.jpg

 

YoLh1_4015b.jpg

 

Neki od nas su se malo kupali, a neki su sedeli u hladu i lecili se od mamurluka. Uglavnom posle malo vise od pola sata smo se spremili i krenuli prema izlazu iz grada u fini restoran sa jos finijom klopom. U razgovoru i jelu smo proveli narednih dva sata ili nesto vise, a onda smo se vratili magistrali sa pogledmo na more i nastavili prema Splitu

 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Călător motocicleta, 2361 postova
 • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
 • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Nastavljamo, znaci magistralom dalje. Malo smo se smorili od gledanja da li smo svi na gomili, u koloni, da li neko zaostaje,... sve to nekako sprecava sve nas da uzivamo u krivinama da prelepim pogledom na more, pa odlucujemo da se na kratko vreme razdvojimo i da narednih sat vremena svako vozi svoju pricu. Sandra i ja odlazimo prvi, a osali svako svojim tempom za nama. Narednih sat i petnaest minuta cistog uzivanja, bez pogleda u retrovizor za potragom za ostatkom farova.

 

ZWx63_4040.jpg

 

d7SNt_4041.jpg

 

mJqxJ_4042m.jpg

 

9otqb_4043z.jpg

 

4qfSh_4044w.jpg

 

6o0qp_40441.jpg

 

noIz7_40442.jpg

 

Posle malo vise od sat vremena zacuo sam glas iza mene: "Molim te stani negde, ne mogu vise!". Sandra je morala da protegne noge  :). Stao sam sa strane, pa taman i da vidimo da li su svi OK, da se ne razdvajamo previse ako neko ima nekih problema.

 

w1Gcp_4045.jpg

 

Samo sto smo parkirali, pored nas je prozujao Artur, ali se i on zaustavio posle par kilometara. 15-ak minuta kasnije prvo su naisli Joseph, Bata i Gile, a par minuta kasnije i Stipe i Bilja. Polako smo se popakovali i krenuli prema Karlobagu u potrazi za benzinskom pumpom, posto smo imali dogovor da tamo tocimo gorivo. Dvadesetak minuta kasnije smo stigli ekipu koja je vec zavrsavala dopunu rezervoara. Natocili smo i mi i sklonili smo se u stranu da saberemo utiske uz cigaretu i malo vode.

 

yLwgn_4046.jpg

 

2oUsR_4047d.jpg

 

Sunce se ceo dan drzalo visoko na nebu, ali se malo umorilo odupiranju gravitaciji i videlo se da polako krece da pada. Odlucili smo da vozimo magistralom do Paklenice a tamo da se ukljucimo na auto put prema Splitu.

 

VHLFL_4048r.jpg

 

gn2n6_4049w.jpg

 

w1x5q_4050n.jpg

 

m6B0a_4051.jpg

 

Malo pre Paklenice, Stipe je dao migavac i parkirao pored puta. Na zadnjoj gumi je iskocilo ogromno "jaje" koje je cesalo kardan i bacakalo zadnji deo. Sta ciniti? Do Splita jos oko 175km... do Zadra oko 40km. Nazvao je prijatelja iz Zadra i odlucili smo da polagaaano (35-40km/h) dodjemo do Zadra da pokusamo da resimo nesto. Joseph je preuzeo Bilju, Zadnju gumu BMW-a smo malo ispustili i laganica...

 

Trebalo nam je malo vise od sat vremena! Boris nas je cekao na ulazu u grad i poneo malo hladnih osvezavajucih pica. Kratko zaustavljanje i uputili smo se u predgradje u njegovu garazu. Dobili smo savet da je najbolje da se preterano ne zadrzavamo u Zadru, pa je Stipe ostavio svoj motor i uzao Borisov, pa smo se uskoro ukljucili na autoput. Jedno stajanje u sred noci na jednom stajalistu sa pogledom na Krku.

 

ayBQD_4052b.jpg

 

I nastavljamo dalje... U Split stizemo posle 1 sat po ponoci. Stipe nam je sredio smestaj kod jednog njegovog poznanika koji izdaje male apartmane. Ljubazni gazda nas je cekao gledajuci TV, do kasno u noc, dao nam kljuceve i ostavio nas da se razbaskarimo. Vruc tus i spavanjeeeeee.

 

Mapa cetvrtog dana

 

LBD8y_4mapa.jpg

 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Călător motocicleta, 2361 postova
 • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
 • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

11.05.2009.

 

Budjenjeeee!!! Pakovanje i kacenje kofera... stize Stipe da odemo negde na kafu i pice i da nas isprati... Ljubazni domacini nam kuvaju kafu i nude nas sokovima... Palimo motore i odlazimo u preepu bastu uz more blizu rive. Pijemo jos jednu kafu, hladnih napitaka, pricamo malo,... Artur se odvaja i odlazi dalje magistralom, pa ce kasnije da presece preko BiH, Sarajeva pa za Temerin. Mi smo se odlucili da idemo preko Livna, Kupresa, Bugojna, Samca, Vinkovaca, pa na Backu Palanku za Novi Sad.

 

Stipe nas prati daleko van Splita, gde se pozdravljamo. Hvala Stipe na svemu, lepo smo se druzili, i vidimo se uskoro, ponovo.

 

1Wxeh_5000m.jpg

 

Qdj3f_5001.jpg

 

ouQrO_50021.jpg

 

dWqCP_5002c.jpg

 

Uskoro prelazimo granicu i ponovo smo u BiH. Idemo prema Livnu a zatim prema Kupreskoj dolini.

 

9TKEv_5003.jpg

 

JL6sB_5004.jpg

 

Prelepa voznja! Oko 100km blagih krivinica, vreme taman, nigde nikog na putu osim nas... Krece potraga za jagnjetinom. Uskoro prolazimo Kupres, tunel, i ulazimo u sumu. Ubrzo sa leve strane drvena kolibica... "Ima jagnjetine!" Stajemo!!! Sedamo za jedan od stolova... jagnjetina, cevapi, hladno pivo... opustanje sat vremena ili vise. Joska i Gile kupuju sireve i krecemo dalje.

 

FdyqN_5005.jpg

 

eS279_5006.jpg

 

3nQxL_5007.jpg

 

Idemo polako prema Doboju... polaaaaako!!! Uleteli smo u gust saobracaj u oba smera. Ispred nas konvoj kamiona US Army!!! 67km/h!!! Ni manje ni vise. Trebalo nam je skoro sat vremena da ih sve obidjemo!!! Kasnije se odvajamo na put prema Samcu i stajemo na jos jednu kafu pre granice.

 

IEnWr_5008c.jpg

 

Jedna interesantna reklama

 

404.jpg

 

Uskoro prelazimo granicu i jos jednom smo u Hrvatskoj, ali samo na kratko... Vinkovci - Vukovar - Sarengrad - Ilok i stizemo u Backu Palanku. Bata i Gile se ovde odvajaju prema Vrbasu a mi nastavljamo prema Novom Sadu. Joseph odlazi za Temerin, a Sandra i ja idemo do baste kafica PUB na bulevaru, gde se nalazimo sa drustvom i pricamo ima kako nam je lepo bilo. Oko ponoci, napokon odlazimo da malo odspavamo i povratimo snagu. Ujutro na posao  >:(

 

Sve u svemu, prelepo petodnevno druzenje, odlicno vreme, lep provod,... ma... ajmo ponovo!!! Sad mi ostaje kupovina novih guma! Putevi BiH a pogotovo besprekorni putevi Hrvatske gde gripa ne manjka, su mi pojele zadnju gumu! sa obe strane su mi celave skroz, samo na sredini je ostao breg sa malo sara.

 

Mapa petog dana

 

9hggf_5mapa.jpg

 

 

Mapa celog puta

 

EnRXY_mapav.jpg

 

 

Sada se planira godisnji, neko novo putovanjce  ;), uskoro cete citati i o tome.

 

Pozdrav do neke sledece voznje i nekog sledeceg putopisa.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Drug član, 1480 postova
 • Lokacija: Bratunac, Earth
 • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Sjajno, sjajno...bravo za Artura, njemu je ova sezona puna k'o fisek. A nama prica kao pa eto...tek sam poceo...ja to po malo... ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Svrati ponekad, 181 postova
 • Lokacija: Kraljevo
 • Motocikl: Suzuki DL 650 V Strom

svaka cast. najvise mi svidela deonica oko Jajca. A mogli ste i da izadjete na Travnik na cevape na Plavim Vodama. Od travnika je bar pre tri godine asfalt bo kao makadam, tako da bi ste nastavili pravu enduro voznju. U savkom slucaju prelepa voznja.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Aktivni korisnici   0 članova

  • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
 • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja