Jump to content

Moto Zajednica

kako ovo srediti?

Recommended Posts

• Advanced Member, 791 postova
  • Motocikl: Sv650n

posto u temi kupujem ljudi slabo trzaju, moram da pitam i ovde. kako ovo da sredim? naime, jedan od onih magneta se raspao i to trebam da promenim. sva sreca pa sam na vreme skontao! e sada, od cega sve to moze da pase? kle, en? ili jos neki treci? koliko to moze da kosta? posto prodajem motor zelim da sredim to sto pre, i naravno da ga prodam bez ikakvih kvarova  :-\ hvala unapred...

post-4174-12879033074399_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Sto mi lep prs' na slici!  ;D

da li neko mooooozda slucajno neko zna nekoga ko ima delove za gpz-a ili kle-a, pa da me uputite prema toj osobi. ili neko drugo resenje postoji, stvarno hocu da ovo sredim sto pre! ljudi me zovu za motor, a ja im samo govorim da nije na prodaju trenutno  :-\  :( :(

• Zainteresovan, 760 postova

Pa verovatno imas malo problema sa razbalansirnim magnetom  i malo slabijim punjenjem. Moze i tako da prodje. A moze i da se zameni taj izlomljeni segment sa nekog drugog magneta istog precnika.

• Svrati ponekad, 316 postova
  • Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7

Kako se ovo desilo?  ???

To se sve vrti u krug, a samo jedan je otisao?

Vrlo zaje...o!Kako je do toga doslo?Pregrevanjem ili los materijal?

malo sam istrazivao i skontao sam da se to desava na gpz-u prve generacije, znaci do '93. taj cuveni flywheel zna da pobrlja tako, tako da su kasnije sredili taj problem stavljanjem drgacijeg magneta, tj. zatvoren je i ne moze nikako da se desi to sto se i meni desilo. pitao sam na forumima specijalizovanim za moj motor i rekli su mi da je moj u dobrom stanju, i da samo treba da se ocisti to malo sto je otislo. bilo mi je cudno da mi predlazu to kada se vidi da je to otislo malo. a onda su mi pokazali sliku kako izgleda kada 'stvarno' ode  :D

post-4174-12879033198551_thumb.jpg

Pa verovatno imas malo problema sa razbalansirnim magnetom  i malo slabijim punjenjem. Moze i tako da prodje. A moze i da se zameni taj izlomljeni segment sa nekog drugog magneta istog precnika.

pa sigurno bi bila jeftinija varijanta da se nakaci neki magnet umesto ovog. ali ne znam bas koliko to valja. a i kako da znam kakav da stavim  ???

pogledaj listu na ovoj stranici (naravno ne gledaj ovu cifru, jeziva je nego listu gde sve pasuje isto zvono tj rotor)

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230340763453

hvala druze, znam za to vec ;). i znam da je nov papreno skup. nasao sam i za 120ev isto iz germanije. a nasao sam i kod nas za 40-50 evrica, ali ta dva lika su BAS prodali skoro  >:( a i koliko sam pricao sa nekim ljudima iz USA, moze se i ovo nekako srediti. ali ako najdem deo bolje mi je sigurno! poZ

• Drug član, 1847 postova

pa vidi, zamena samo jednog magneta bi bila moguća kada bi taj zamenski bio sličnih dimenzija/jačine i ako je sretnije montiran osim sumanutog lepka. odvaliti magnet sa nekog drugog zvona bez grejanja (a to tek ne valja, eventualno kuvanje)  ili slične nasilne metode je malo teže.

zato i jeste trula filozofija "zameni drugim zvonom" ali jedina garantuje ishod.

radi i ovo tvoje sada kakvo jeste ali jedno oko 30% slabije

pa vidi, zamena samo jednog magneta bi bila moguća kada bi taj zamenski bio sličnih dimenzija/jačine i ako je sretnije montiran osim sumanutog lepka. odvaliti magnet sa nekog drugog zvona bez grejanja (a to tek ne valja, eventualno kuvanje)  ili slične nasilne metode je malo teže.

zato i jeste trula filozofija "zameni drugim zvonom" ali jedina garantuje ishod.

radi i ovo tvoje sada kakvo jeste ali jedno oko 30% slabije

naravno, zato i dalje jurim za delovima  ;)

na zalost ne verujem da to moze da se budzi. cak i rotor od novijeg gpz-a mora da se budzi, nije komplikovano ali trazi vremena  :-\

• nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova
  • Motocikl: 4x4

Da li imas neki problem sa strujom ili si samo video ostecenje? Akp sve lepo radi ja to ne bi' dir'o. Samo bih zalio necim da se ne ostecuje dalje.

Da li imas neki problem sa strujom ili si samo video ostecenje? Akp sve lepo radi ja to ne bi' dir'o. Samo bih zalio necim da se ne ostecuje dalje.

nemam problema sa strujom, samo se taj jedan magnet raspao i to ne ceo. to dole smo ja i maki otvarali zbog nekog strugajuceg zvuka, sto je bio lanac od alnasera. tj. lanac je jako otpusten, pa je grebao...

a gde su ti ostaci magneta?

malo mi neobično da se tolka komadina odvali i odma samelje u nebitne parčiće koji ne smetaju.

(i da na statoru nema nikakvih oštećenja)

ili je to prethodni vlasnik (ukoliko ga je bilo) počistio?

a gde su ti ostaci magneta?

malo mi neobično da se tolka komadina odvali i odma samelje u nebitne parčiće koji ne smetaju.

(i da na statoru nema nikakvih oštećenja)

ili je to prethodni vlasnik (ukoliko ga je bilo) počistio?

pa svi ostaci su ostali zalepljeni za ostatak tog magneta i nesto malko za ostale. stator je ono sa navojima, tako? nigde nema nikakvih ostecenja, bas sam zagledao vec 3 puta, da mi nesto nije promaklo. pa ne znam da li je predhodni vlasnik nesto cistio, posto je iz uvoza, a ja sam sa njim presao oko 8 hiljada i problema nikakvih nisam imao...

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Honda Helix CN250

pa ako nisi pobacao odvaljene komade, bar one veće, odmasti magnet i parčiće i udri superlepkom komad po komad.

Ma kakav super lepak? Ljudi moji, kad se odvali magnet, pomoć je samo novi (mogu i polovni ispravni) delovi.

Prošle godine imao sam istu situaciju o kojoj sam i pisao.

Da se ne ponavljam, evo:

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=99999999&topic=16509.msg275470#msg275470

BTW, Bera može da ti nabavi delove. Kontaktiraj ga

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: RF600+

Imao sam i ja isti problem na GPZ500S. Gotovo identicno kao i kod tebe, odvalio se deo magneta i ostao na svom mestu, a to sam primetio kada sam skidao magnet zbog zamene  frajlaufa, inace drugih problema nije bilo. Dobro sam sve odmastio i zalepio WURH dvokomponentnim lepkom ( mislim da je bio K+D) sve zajedno sam zagrejao u rerni na, cini mi se, 200 stepeni da bi epoksid sto bolje vezao. Od polietilenske flase napravio sam sablon koji odgovara precniku statora i sve magnete zalio poliesterom. Malo je posle trebalo smirglati na mestima gde je stator strugao po poliesteru posto je zazor izmedju magneta i statora mali.  Jednu sezonu sam vozio bez problema, a zatim prodao motor, a i novi vlasnik se nije zalio jer smo jos neko vreme bili u kontaktu. E sad dokle je to trajalo, ne znam.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja