Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Apollo

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: Honda Transalp xl650v

sediste ne da je tvrdo nego otkida ;) zato svaki put kad sam kretao na more sa apollom sam prvo pitao zadnjicu dal moze da izdrzi :nanana: normalno po povratku sa mora prvo idem kod zubara da mi popravi sve plombe koje su ispale :P ali moram pohvaliti masinu, nikad mi nije stala niti se pregrejala :moto3: jednom je padala kisa i 12 sati po kisi natovaren ful i ni stucno nije :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3087 postova

Neke od zamerki su,amortizer,koji je vec procureo

Људи, је л' неко пумпао ове амортизере? Када се напумпају, нема проблема са цурењем.

ma to i mene cudi, menjali mi dva dok je bio u garantnom roku i posle cuo da treba da se napumpa,,, cudi me da ovi u servisu to nedopumpaju kad im ljudi to stalno reklamiraju, ja od kad sam moj napumpo sve ok

Колико сам могао да схватим из писања од којекуде о "Аполовим" моделима, когод је још на почетку пумпао задњи амортизер, није имао проблема са цуркањем.

• U prolazu, 27 postova

Moj je procureo totalno,i nisam probao sa upumpavanjem vazduha,jer jos sam u garanciji,zasto ne zameniti to...

E sad,ako neko zna,smem li doduvati ili sta vec,kad stigne taj 'nov' ..?

Kakvi jos probleme mogu ocekivati i kako ih resiti,ako recimo krenem na neki dalji put,sta poneti od delova,alata...? ;)

Надувај амортизер, шта те кошта (осим пумпе за амортизере бицикала са манометром или да ти ту услугу ураде у сервису за бицикле)?

Ако кренеш на пут, понеси са собом аутобуску карту. :lol:

• U prolazu, 27 postova

Nadam se da ce garantna reklamacija biti uspesna, i da cu dobiti novi amortizer,sad,videcemo,ali cu ga ipak doduvati,inace sve sam radim na motoru..

A daj,nemoj tako,daj mi malo optimizma,lepih reci,ne razocarenje.. :D bar dok ne krenem :D

Па добро, требају ти свећица, капица, кабл, бобина, ЦДИ, спреј за крпљење гума, мало жице, мало канапа, боца антифриза, потребан алат...

ma vidi ja cu ti dam optimizma :takoje: tri godine sam isao apollom na more i nikad nije bilo nekih zescih problema osim sa dupetom :zvizduk: vidi sve srafove posto radis sam na apolu obavezno stavljaj onaj lepak da ti se ne odvijaju,,, recimo meni se odivla na 110 cela prednja kocnica i zamalo da mi upadne u tocak :moto3: obavezno poneses ona dva srafa dole sto spajaju ram, jer ja sam to lepo tovario imas slike gore i u pocetku su mi pukli ili ispali ti fabricki, pa sam nosio to u rezervi e da obavezno sprej za gumu, mada mi se dogadjalo da probusim zadnju i da po 50km legnem na prednji tocak ili ti ga korman i vozim se sa probusenom gumom ,, znaci ako vam se probusi zadnja nikakav problem legnes na korman i vozi misko, malo u pocetku ljulja al kad dostignes brzinu 60 - 70 ide skroz ok i nije mi iseko zadnju, doduse sve bio asvalt.. ptrazicu ti slike sa mora da vidis zvijer na moru a obilazio sam sa njim celu crnu goru od ade bojane do boke ;)

• Podržavam 1

• U prolazu, 27 postova

Hvala vam na savetima,jako sam zainteresovan za apolla,i prosto,zavoleo sam ga... a treba mi optimizma,sto ce me jos vise asocirati i poterati na dalji put,zivim za to,avanturu do maximuma.. :D

Zakis: Pratio sam vase teme,i odusevljen sam pre svega apollom,a i vama,jer treba se odlucinti na tako nesto,inace,ja sam za to uvek :D

Sto se popravke i sitnica oko apolla,sve sam radim,pregladao sam ga od srafa do srafa,dodao,zamenio sve sto sumnjam da je lose,zubaste podloskice su dobro resenje da sprece odvijanje,inace,sve je u ok stanju,na prolece mu sledi zamena ulja,filter,neke estetske sitnice,i spreman je u full-u..

Za pocetak cu praviti neke krace ture,do svega 200km,obici taj neki deo meni blizi,vec kasnije opredeliti se za dalji put...pa cak i put mora..

Nisam ga vozio preko 95km/h ,eto,najvise zbog njega,vibracija,znam da moze da potegne vise,ali,smatram da za normalnu voznju i lep oblizak,da nesto vidis,zapazis,to je dovoljno i bezbedno :)

• Podržavam 1

• zaludan, 383 postova

Pumpanje produzuje vek ali nikako neresava problem amortizera, kao sto vec neko rece obavezno proveravajte srafove od nosaca motora lepak ili ih zafarbajte resava problem.....

Sto se puta tice moze magare dosta da izdrzi ali zahteva izvesno poznavanje mehanike.

• Podržavam 1

da obavezno proveravati srafove sto drze motor,,, jednom sam isao duz dunava, sve do kladova i odjednom nesto nije ok, pogledam lanac se otpustio? malo bolje se zagledam fale dva srafa sto drze motor... gurno sam srafciger privezo zicom smanjio gas i tako se dovuko do kuce nekih 150km puta... poznavanje koliko toliko mehanike nije lose. a inace ja sam to vozio do 120km koliko dupe izdrzi, uglavnom nikad nije bio problem motor, ne greje se, ali vibracie su dovodile do tog da recimo procuri hladnjak, zato uvek flasu vode sa sobom, ako ju ne popijete vi popice je motor ;) i da ja sam uvek nosio sa sobom flasu benzina, jer se dogadjalo gde je malo zaostao predeo nema pumpe i po 50km, a posto apollo ima mali rezervar dodjete na pumpu dogodi se nema benzizna ili pumpa radi svaki drugi dan i eto nevolje, zato sam uvek nosio rezervu sa sobom, mada potrosnja se uvek kretala negde oko 3.3 litra na 100km :D

• Podržavam 1

• zaludan, 383 postova

Boze 3orge, pa to kinezi daju u standardnoj opremi, medjutim desava se usled prevelike snage koju motor poseduje da ni one nepomazu prosto srce oce da odjezdi svojim putem........ :nanana:

Знам. Имам и ја на свом мото-култиватору (као) самоосигуравајуће матице на истом месту. Додуше, мој мотор не вибрира толико да попусте, али те фабричке матице заиста се "самоосигуравају" слабије од матица које купујем на бувљаку када ми устребају за нешто.

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: R1200GSA

Imao sam slican problem sa odvijanjem srafova i matica, ne samo na Kinezima nego i na prethodnoj Yamahi. Ovaj Locktite je resio problem sa svakim srafom koji se bunio. :) Cini mi se da sam negde video i jeftiniju varijantu, mada ovde ima za 200 srafova, sto je meni ok jer mi ne treba cesto..

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: R1200GSA

Ovaj sto sam narucio je 243 medium.

Ima i hard, ali za njega pise da se bas tesko odvrce pa nisam hteo da se zezam sa tim. :)

Evo sta kaze na sajtu za dve verzije locktite-a:

You can choose between medium strength (can be released using a normal tool, Loctite 243) and high strength (difficult to release using a normal tool; must be heated, Loctite 2701).

post-26761-0-17363400-1352733722_thumb.jpg

evo na kisi i na moru sve sa apollom :takoje: ako kazem da imam 120 kg zive vage i da je to guja podnela sta reci ;) najvise mi se dopadalo sto nisam vodio racuna gde cu ostaviti motor i dal ce mi ga neko maznuti... ostavim ga na plazi ujutro dodjem on tamo kljuc i vozi miskoooo :jee: a inace pred put sve srafove obavezno prelepiti inaceeee skupljaj delove putem :nanana: e da kupio sam trandzu pa ako je neko zainteresovan za apollo nek se javi slobodno :Mina:

• Podržavam 2

• U prolazu, 27 postova

Cao drugari.. :)

I u garanciji moze nesto da se vajdi.. Upravo mi je stigao nov amortizer za Apolla,i prebiksnovan i zamenjen iglicasti lezaj na donjem nosacu amortizera,amortizer zapakovan i ganc nov,izgleda odlicno,a nosac na prvi pogled je ok,kako ce se pokazati masa koja se nalazi oko biksne,to cemo tek videti..

E sad,ima li neko iskustva sa stelovanjem amortizera,ja sam prosek oko 90kg,i nastelovao bih ga za mene,sad,koliko i kako opruge i protok ulja nastelovati,i treba li se upumpavati vazduh u nov amortizer...?

Sutra sledi ugradnja i budjenje motora iz jesenjeg sna,da uhvatim jos koji lep dan,pa u zimski san.. :D

post-26283-0-19597400-1353007711_thumb.jpg

Мислим да је чика Скуба направио једну тему на овом форуму о основним стварима код подешавања амортизера, па потражи то и види да ли ће ти помоћи.

• Svrati ponekad, 241 postova
  • Motocikl: HONDA VARADERO XL1000V

Мислим да је чика Скуба направио једну тему на овом форуму о основним стварима код подешавања амортизера, па потражи то и види да ли ће ти помоћи.

Ja sam pisao na koliko se propisano pumpa i postupak prilikom pumpanja. I podesavanje preko klikova.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja