Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Apollo

Recommended Posts

• Drug Član, 370 postova
  • Motocikl: Sprint Apollo RX250

@ Dachi,tvoj je ceo u karbonskoj foliji,e sad dal je jedini nisam niguran,znam da je u Hrvatskoj bio nov apolo nešto oko 1850e a sa karbonskim plastikama još dodatno se doplaćuje pa košta oko 2000e tako se sećam bilo je ovde na forumu pričao je jedan kolega,on je u Hrvatskoj kupio taj nov sa alu felnama i lepšim farom.

i moj ima karbona al po malo,nije još ceo izlepljen :-)

Proveri u kakvom su ti stanju radilica i bolcna klipa,dok su otišle klackalice znači da nije bilo ulja.Moguće je da je crkla uljna pumpa pa nije pumpala ulje i zbog toga to u glavi zaribalo,a moguće je i da nije bilo dovoljno ulja,možda je radio na suvo,tako da dok je rasklopljen proveri da posle ne bude sklopio pa opet nesto ne valja.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• zaludan, 383 postova

@Marko

Sonda vec postoji fabricka zute je boje bar je bila na mom, samo treba da nadjes sat koji ce da je ocita.

Kontkretno kod mene je reagovala samo na sat od nekog traktora mislim da je di tafe ali se nije pokazalo kao dobro resenje zato sto skakuce kazaljka od vibracija, da digitalni sat bi bio idealno resenje......

• Drug član, 3087 postova

Ако вам није мрско да се зезате стругара да вам направи то нешто што се уврће на место стандардне сонде, давача и да му се прави одговарајуће место за сонду, можда би од користи био термометар какав може да се пазари на "Алиекспресу"

• Drug Član, 370 postova

@ Malizmaj

Znam da ima sonda,video sam,ali nešto nevalja jer neće sat da je očita,tu je problem,zato bi zamenio sondu i onda bi stavio ovako neki kao što kaže zorge.

• Go fuck yourself!, 823 postova
  • Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije...

Ako nekog zanima ja prodajem apolla registrovanog do avgusta na moje ime masina perfekt od ulaganja nema nista.

Daj link do tog oglasa, jurim jednog za mog brata sad... :moto3::care:

• YouTube.com/CrazySupermoto, 566 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250

Kako da znamo ako crkne uljna pumpa.

Da li je dobar nivo ulja kod mene:

Ovako izgleda kada je na nogari postavljen:

(Prva slika 4 X puna)

Ovako kad je ispravljen vidi se u uglovima malo ulje:

(Druga slika malo preslo)

I vrlo bitno da napomenem motor nije radio 7h, np. Kad ga vozim pa pogledam prozorče je polu puno na polovini stoji. Kad se slegne onda je baš pri vrhu.

Poslato sa Xperia Z2 uz pomoć Tapatalka

post-29350-14221181166632_thumb.jpg

post-29350-14221182066192_thumb.jpg

Kako da znamo ako crkne uljna pumpa.

Da li je dobar nivo ulja kod mene:

Ovako izgleda kada je na nogari postavljen:

(Prva slika 4 X puna)

Ovako kad je ispravljen vidi se u uglovima malo ulje:

(Druga slika malo preslo)

I vrlo bitno da napomenem motor nije radio 7h, np. Kad ga vozim pa pogledam prozorče je polu puno na polovini stoji. Kad se slegne onda je baš pri vrhu.

Poslato sa Xperia Z2 uz pomoć Tapatalka

Isto je i kod mene, kad se ugasi na onom prozorcetu nivo ode na maks( ne odmah

vec kako se hladi tako se i puni), mozda i milimetar iznad, a

kad radi onda povuce sve, verovatno uvuce gde treba...:neznam::lol:

Kontam da tako treba pa sam prihvatio, radi normalno, nema cudnih zvukova, znaci da je nauljeno sve kako treba...valjda :care:

• Drug Član, 370 postova

Realna cena za taj motor je oko 500e,možda malko više,ali sve preko je loše uložen novac.

Priznaj brate da ti je apolo razdrndan još pričaš da ide 140,taj tvoj,a kao dobro ustelovan 160,to je nemoguće,stoga mislim da si nerealan.

Bez uvrede.

1zdravo.gif Moze li mi neko reci na koliko daju garanicuju za Apolla?? :)

Hvala.. :D

Nisam 100% siguran mislim da je 2 godine.

• U prolazu, 12 postova

Da ne znas mozda kako se krecu cene za Apolla?? ;):D

• Drug Član, 370 postova

Daju 2 god garancije,nov je 138 000 dinara,ali nema kod nas više nov da se kupi.

Polovni su svi precenjeni.koji vredi 700 on je 900 koji je 500 ustvari vredi 300,a ima jedan vredi 900 a on je 1340 :-?

Znam odes na MojAuto ili PolovniAutomobili i vidis kako se krecu cene za Apolla :)

• U prolazu, 12 postova

Znam odes na MojAuto ili PolovniAutomobili i vidis kako se krecu cene za Apolla :)

Mene interesuje cena novog apolla.. :D

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Sprint Apollo RX 250

Evo ja malo svratio da vidim sta ima,i izvinjavam se sto se vracam na skorasnje teme, ali po meni na Sprintu se svi ti najcesci kvarovi, i los rad motora javljaju zbog Srba,jer oni taj motor dobijaju u delovima na paleti,i onda ga na brzinu sklope kao najgori slepci,onako koliko da se upali i da moze da krene, zato se i motor tehnicki receno raspada i kvari,jer nista ne sastave kako treba, ne dotegnu i u opste nista ne nasteluju kako treba.Bar tako mislim po mom motoru.Jer sam dosta kvarova do sada imao i sve sam radio drugacije, mislim ubacivao druge delove kvalitetnije,ili je prepravljano,a sve ono sto sam radio isto kao sto je bilo,i u servisu ,se ponovo kvarilo.Tako sam sa paljenjem imao problem vise puta, jer ,mi je lomio zupcanike na osovini anasera i sledeceg zupcanika koji prenosi,i sada sam napravio mnogo veci zupcanik i duzu osovinu u anaseru,da bi imao vece gaziste ,i sada cemo videti kako ce to da posluzi,ali misilim da to vise nece trebati da predstavlja problem,jer je od kvalitetnijeg materijala,i plus je kaljeno ,tako da nebi smeo to ponovo da polomi,jedino da pukne nesto drugo sta je slabije,i sve to sam sada upakovao.I oko paljenja ipak mislim da je akumulator koji je na njemu fabricki ipak je slab za njega ,jer kad ga prikacim na ispravljacu ,drasticno brze vergla,i zapazio sam da mi je akumulator koji mi je dosao uz motor od 7 Ah,a da u tehnickim podacima pise da ide akumulator od 9Ah,a motor sam uzeo nov,i to ustvari nije akumulator,to je ustvari baterija.Ali me drugo interesuje,zato sam se i ubacio u razgovor,interesuje me vise oko karburatora,pa nzm kako je bilo kod Vas ,ali evo da kazem kako je bilo kod mene,kada sam kupio motor on je mogao da ide do nekih 6500 obrtaja ,do 6700, u glavnom u tom delu je pocinjao da trokira i nije mogao vise da ide,a u papirima je pisalo da najvecu snagu ili ne znam sta tacno dostize na 7500 obrtaja,i odmah sam znao da nesto nije uredu sa motor,i onda sam pozvao decka koji je pre imao takav motor,kog je prostudirao skroz,otkad mi ga je nastelovao on je isao i do 10.000 obrtaja bez problema,pa zato sam bio i rekao da je problem do Srba jer ne steluju motor kako treba.A pred kraj sezone kada mi je bio kod majstora,on mi ga je nastelovao,ali opet nije lepo,jer je stelovao motor dok nije bas bio zagrejan ,kada sam ga dovezao kuci ,kada ga je moj otac prisilio,on je isao u 12.000 i kusur obrtaja,kada sam ga turirao.Mislim da cak moze bolje da radi,jer i dalje cudno radi,tako da cim ga dobro zagrejem nekog dana, vozim ga kod majstora,specijaliste koji je cudo za mehaniku.Tako da kome motor radi cudno ,ili ne moze da izvukuje obrtaje lepo neka odveze motor kod neko ko se razume u karburatore i verujte da ce Vam motor ici mnogo,mnogo bolje.Pa da i eto da vas pitam ko je kupio novog Apola,ako zna mozda,ili nebitno Vas sad koji vozite Apola,koje isprobavao da vidi koliko najvise moze da dostigne obrtaja vas motor,pa me to interesuje ako moze neko da mi kaze,da bih mogao da uporedim zbog ovih stvari .I sa obzirom ja sam sve te stvari doziveo do jos ne predjenih 2.500 km,a desavalo mi se da mi procure obe predjne viljuske,da mi je cureo zadnji amortizer,da sam lomio zadnji amortizer,da mi je lomio one zupcanike vise puta,da mi je stucao lagere koji idu na onoj vagi,ili kako se vec zove ispod zadnjeg amortizera,da mi se pokvario ventilator,lomio sam osovinu za kurblu,tada sam rasturao celu masinu,i prepravljao sam sediste koje je sada mnogo udobnije ,i mozda mi se jos nesto pokvarilo ali trenutno ne mogu da se setim,ali pored svih tih stvari,i dalje mi je ostao u srcu 1aha.gif.

Tako da se sad polako doterujemo za sezonu,i planiramo da bar ovu izguramo kako treba,jer ne znam sta bi vise moglo da se pokvari 1mda.gif ,a sto nije 1oda.gif

• ★★★★★, 654 postova

Vec sam pisao ovo ali dzabe neki bas vole da teraju po svome...

Dakle, motori dolaze sklopljeni iz fabrike zapakovani u kutiju, ta prica da se ovde sklapaju je cista budalastina.

To sto se sve zivo kvari i otpada sa apola je problem samog tog modela, a ne zato sto ga neko nije sklopio kako treba.

Ima jos gomila kineskih motora koji se voze po srbiji pa se ne kvare i raspadaju kao apollo.

Vec sam pisao ovo ali dzabe neki bas vole da teraju po svome...

Dakle, motori dolaze sklopljeni iz fabrike zapakovani u kutiju, ta prica da se ovde sklapaju je cista budalastina.

To sto se sve zivo kvari i otpada sa apola je problem samog tog modela, a ne zato sto ga neko nije sklopio kako treba.

Ima jos gomila kineskih motora koji se voze po srbiji pa se ne kvare i raspadaju kao apollo.

Pa dobro sad, nije bas sve toliko crno...:staa:

Posle onih fabrickih bolesti, koliko znam, niko nije imao nekih vecih problema sa raspadanjem ili kvarovima...:lol:

Eventualno, po neka sajla, guma...

Вуче, 'ајде ти сад објасни да мотори долазе у SKD стању и да су расклопљени тек толико да буду што компактнији, тј. да стану у што мању кутију, да би тих кутија стало што више у транспортни контејнер.

Јок, то само код нас они долазе у ринфуз стању.

Аха, како да не...

28_1.JPG

• Podržavam 1

Slazem se sa DjBikers ja sam ga uzeo novog i odma sam stavio gumice na hladnjake zbog vibracija, zamenio onaj zeleni zele sto ga zovu antifriz, rucica za gas imala veliki prazan hod...sraf koji drzi motor nije bio zkroz zategnut, i jedan sraf koji drzi izduvnu granu za agregat isto nije bio skroz zategnut i to samo zato sto je tesko da se pridje tom srafu obicnim alatom. Ja sam koristio one nastavke sa kolenima da bi ga sto jace zatego a eto njih je mrzelo i tako ga ostavili...

Zorge ne preporucujem ti da ulazis u raspravu sa vukom posto je decko napaljen i za njega su svi motori sranje osim samo njegovog motora. Ja sam pre nekoliko meseci pisao kako mi je otpao sraf sa izduvne zato sto ga nisu zategli ko sto rekoh gore u tekstu i on je isto pisao kako je apolo sranje i kako se ceo motor raspada, jednostavno decko ima dijagnozu za takvo ponasanje... Zato izbegavaj da ulazis sa njim u raspravu, danas svakavi imaju pristup internetu...

Da se vratim na predhodni tekst, setih se kad mi je pukla sajla za gas gledao sam po internetu kako je postavljena na ostalim apollo motorima koji se ne sklapaju kod nas, i video da normalni ljudi stavljaju lulicu(krivinu) iz karburatora pa tek onda buzir crevo, dok je kod nas direktno buzir crevo nabijeno u karburator pa onda iskrivljeno i tu se sajla grebe i puca. Primetio sam da na zadnjoj kandzi ima 2 rupe koje nisu iskoriscene odem pogledam na youtube apollove i vidim da tu ide plastican stitnik za zadnju kandzu, pozovem sprint oni kazu da to oni nemaju i da to sigurno spada u dodatnu opremu!

A da ne pricam o tome sto u sprint manualu ima 2 papira i prvi kaze gde da sednem na motor a drugi gde se nalazi kutica sa alatom koja ne postoji bar je ja nisam dobio.

I da setih se kad sam kupio motor znate da se sediste drzi na 2 srafa, skinem ta dva srafa da vidim kako je unutra i da pronadjem alata kad vidim od sedista plastika u kojoj se gura sraf koji drzi sediste sa desne strane polomljeno sa leve nije. Sto ukratko znaci da su u sprintu skinuli samo jedan sraf koji drzi sediste i cimali vukli kao stoke dok drugi drzac nije puko...

Pozdrav

Не Миле, ниси схватио мој саркастичан тон. Ја се слажем са Вуком, када каже да ти мотори код нас долазе минимално расклопљени да би били што погоднији за транспорт.

Не знам да ли постоји негде фирма која из Кине увози CKD (од complete knock-down - потпуно растављени) мотоцикле. Све то стиже баш као на фотки изнад, расклопљено толико да заједно са ортаком, можеш да га "поставиш на точкове" у гаражи за само пар сати. Исто тако раде и наши увозници. Отворе кутију, постављају амортизер/амортизере, предњи точак, кочиона клешта, пластичне панеле, маску са фаром, гувернал, формирају акумулатор, притегну неке шрафове и то је читав пос'о. И не стављају они неке друге делове осим оних који су дошли у кутији са моторчетом (то ја у вези твоје приче о сајлама, штитницима и где је склопљен). Остало што се затекне недотегнуто, иде на душу фабрике ништа мање него на локалне склалаче, који то нису накнадно проверавали.

А у вези дијагнозе... И ја сам става сличног Вуковом - "Аполо", овакав какав је дошао до нас, изневерио је очекивања. Сећам се да је и он, када се појавио на форуму, имао дилему "Пулсер"-"Аполо" и да сам био међу онима који је дао глас оном првом. Изгледа да је и Вук задовољан својим избором.

"Аполо" се појавио после "Ћингћија"/"Пулсера" и личио је као степеница више, али испаде да није тако. За разлику од поменутих "Пулсера", овај "Аполо" је баш нека непоуздана справа. Вечито неко дрндање! Да су уместо тог "Лонћиновог" мотора ставили неког обичног кинеског клона CB мотора, па да те види Бог... Овако, или постанеш екстра механичар, или се "Апола" брже решиш

• Podržavam 1

• Drug Član, 370 postova

Ja sam prešao 4000km sa apolom,NIKAKVIH problema nisam imao,kad sam ga dotero sve srafove sam prekontrolisao,dotegao šta je trebalo i celo leto se vozam bez problema, samo gorivo sipam i teram,motor ide sve lepo radi,nema curenja hladnjaka ne curi amortizer,ali baš ništa.

I zato mi nije jasno kako imaju ljudi toliko problema.?sve se svodi na nestrucno rukovanje i zbog toga se dešavaju kvarovi.

To je moj zaključak, možda grešim.

Колико ја схватам, то и јесте велики проблем код "Кинеза". И сами сте свесни да је данас већини први корак у свету мотоцикала, управо неки "Кинез". Ем ти, као новопечени мотоциклиста немаш неког искуства са неким таквим дивајсом, ем ни Кинези не помажу да све иде к'о подмазано, па ти дају нешто чија експлоатација без проблема изискује некакво искуство, возачко, механичарско - свеједно, кога ти у том тренутку немаш. А "Аполу" се, генерално, потрефио лош хороскоп...

Додуше, Марко, немају сви ни ћаћу који капира ствари у вези мотора....:zvizduk:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja