Jump to content

Moto Zajednica

Oboren skuteraš na Južnom bulevaru

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 218 postova

Nadam se da je ova tema na pravom mestu,i da se neće seliti. Na Južnom bulevaru u Beogradu oboren je motociklista,upravo ispred pekare "Klas". Neki maxi scouter je u pitanju. Izgleda da je obilazio kolonu,jer je swift u koga je udario bočno postavljen u odnosu na ulicu. Nisam video vozača skutera,valjda ga je odvezao sanitet. To je oko pola 2 bilo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Sad sam prošao,svi učesnici sudara su bili tu. Dečko je u redu,malo je samo ugruvao rame. Gospođa koja je vozila suzuki je izlazila sa parkinga kod klasa,a desnu kolonu u pravcu od Maksima Gorkog je zauzeo kamion. Tako da je ona "istrčala" nosem napolje u momentu kad je on naišao.

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: KLE 500

To je moj drugar, javio mi se danas sa ortopedije. Dobro je proshao, ugruvao se malo, boli ga rame, ali nishta nije polomio! I kaciga je odradila posao, posto je kako kaze leteo tri metra i napravio koji salto...

Isprichao mi je samo na brzinu da se propisno kretao, i da je zena kolima izletela ispred nekog valjda parkiranog kamiona, tako da mu nije dala ni vremena da reaguje... Naravno po obichaju, ona nije ni bila svesna shta je uradila...

oprez ljudi, posebno od zena vozacha!

Tu je gradiliste blizu,i ona je skretala levo ispred kamiona,a kamion je,kao sto rekoh stajao na svojoj desnoj strani. On je covek obilazio kamion normalno,i naleteo na nju. Slika je bila malko ruzna kad sam prvi put prosao,skuter na zemlji,nigde vozaca. Ali vazno je da je ok.

• Zainteresovan, 562 postova
  • Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500

Ljudi, nemojte pogrešno dame razumete - ja se slažem da je žena 100% kriva, i sva sreća pa je sve prošlo ok, ali ja kočim i na nepreglednom semaforu kada mi je zeleno, i kada prolazim pored autobuske stanice - bar smanjim brzinu toliko da ako ne mogu da se zaustavim ako nešto ili neko izleti, a ono onda da mogu da izmanevrišem ii u najgorem slučaju "poljubim" tu osobu...

Znam da je lako sada se praviti pametan i pitanje je da li se ja baš u 100% slučajeva pridržavam ovoga što pišem, ali definitivno vredi pomenuti još jednom.

Ja redovno otvaram postove iz crne hronike, ne da bih se ne daj Bože naslađivao - duša me boli kada pročitam, nego da bi sebe podsetio da moram da pazim 5x više nego kada se vozim kolima i da obuzdam želje koje me s vremena na vreme hvataju da zavrnem gas kada se malo opustim...

Ima negde ovde tema sa kampanjom "nosite kacigu": slike nesrećnika sa obrijanim glavama i vidljivim ožiljcima i šipkama (nije za ljude sa slabim želudcem) - samo ne mogu sad da je nađem...

Sada kada sam to napisao - da ponovim - mislim da je žena kriva 100% i drago mi je što je dečko ok (ovo ponavljam da predupredim mudrice koje se već spremaju da napišu "šta pričaš - pa nije dečko kriv - šta trebamo da idemo peške jer vozači kola ne vode računa... bla bla...)

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Postavlja se tu pitanje i odgovornosti vozaca kamiona ! Da li je on smeo da bude parkiran na tom mestu, kako je dospeo tu ( ako je mozda u toj ulici zabranjen saobracaj za kamione ). Kad neko izlazi sa parkinga - moze lako da vidi da li neko nailazi kroz prozore parkiranih automobila, al kroz parkirani kamion tesko .  Mislim da i u zakonu postoji neki clan koji kaze da je zabranjeno parkiranje na manje od xx metara od raskrsnice, ili nekog drugog ukljucenja, bas zato da bi vozac koji se ukljucuje mogao bolje da vidi da li neko nailazi. Ukoliko je kamion bio parkiran uz sam izlaz iz parkinga - definitivno je on kriv, a ne zena, jer je on uskratio toj zeni mogucnost da se bezbedno ukljuci u saobracaj !

• Drug član, 1898 postova
  • Motocikl: BMW F650

Postavlja se tu pitanje i odgovornosti vozaca kamiona ! Da li je on smeo da bude parkiran na tom mestu, kako je dospeo tu ( ako je mozda u toj ulici zabranjen saobracaj za kamione ). Kad neko izlazi sa parkinga - moze lako da vidi da li neko nailazi kroz prozore parkiranih automobila, al kroz parkirani kamion tesko .  Mislim da i u zakonu postoji neki clan koji kaze da je zabranjeno parkiranje na manje od xx metara od raskrsnice, ili nekog drugog ukljucenja, bas zato da bi vozac koji se ukljucuje mogao bolje da vidi da li neko nailazi. Ukoliko je kamion bio parkiran uz sam izlaz iz parkinga - definitivno je on kriv, a ne zena, jer je on uskratio toj zeni mogucnost da se bezbedno ukljuci u saobracaj !

Tu su obicno parkirani kamioni ( refulerka kao za cement) koji istovaruju brasno za pekaru. Meni se pre tri godine desilo da bas u momentu kada sam prolazio pored kamiona, njemu pukne crevo od  brasna, a moj teget auto u sekundi je postao beo ;D

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

Postavlja se tu pitanje i odgovornosti vozaca kamiona....

....i da li je zzena-vozach Suzukija imala dozvolu?!

• Drug član, 1410 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

Ma pored svake jb..ne zgrade koja se gradi parkiraju se kamioni, a panduri cesto stoje tu i kontrolisu saobracaj. Kada sam jednog pitao sto stoji kamion na raskrsnici on mi je rekao da ima dozvolu za to jer je to gradiliste (konkretno ugao Djure Djakovica i mislim Budimske), a koliko tek peska koji niko ne pocisti ostaje iza njih ...!!

• Nesvrstan, 756 postova
  • Motocikl: R21A

Ljudi, nemojte pogrešno dame razumete - ja se slažem da je žena 100% kriva, i sva sreća pa je sve prošlo ok, ali ja kočim i na nepreglednom semaforu kada mi je zeleno, i kada prolazim pored autobuske stanice - bar smanjim brzinu toliko da ako ne mogu da se zaustavim ako nešto ili neko izleti, a ono onda da mogu da izmanevrišem ii u najgorem slučaju "poljubim" tu osobu...

Znam da je lako sada se praviti pametan i pitanje je da li se ja baš u 100% slučajeva pridržavam ovoga što pišem, ali definitivno vredi pomenuti još jednom.

Ja redovno otvaram postove iz crne hronike, ne da bih se ne daj Bože naslađivao - duša me boli kada pročitam, nego da bi sebe podsetio da moram da pazim 5x više nego kada se vozim kolima i da obuzdam želje koje me s vremena na vreme hvataju da zavrnem gas kada se malo opustim...

Ima negde ovde tema sa kampanjom "nosite kacigu": slike nesrećnika sa obrijanim glavama i vidljivim ožiljcima i šipkama (nije za ljude sa slabim želudcem) - samo ne mogu sad da je nađem...

Sada kada sam to napisao - da ponovim - mislim da je žena kriva 100% i drago mi je što je dečko ok (ovo ponavljam da predupredim mudrice koje se već spremaju da napišu "šta pričaš - pa nije dečko kriv - šta trebamo da idemo peške jer vozači kola ne vode računa... bla bla...)

Covek je 1000% u pravu!

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja