Cope 215 Napisano Maj 6, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Čitam zadnjih dana neverovatan broj novih tema o ukradenim motorima, pa sam došao na ideju da otvorim ovu temu i tu pohranimo znanje i iskustvo vezano za sredstva zaštite naših ljubimaca od krađe i sl. Dosta je što država to radi lopatom, pa nam ne treba preko svega još sekiracija od nedaj bože krađe. Slutim da se vraćaju vesele devedesete, kriza i nemaština, a juče sam uhvatio sebe kako izlazim na ulicu iz kafane gde svako veče opušteno pijem pivo i proveravam da li je motor bezbedno parkiran i ima li sumnjivih kretanja u blizini... :o :o :o Dakle - lanci, katanci, alarmi, dobermani... Šta, gde ukupiti - ugraditi, kako i pošto, itd...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zekazmaj 16 Napisano Maj 6, 2009 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan 1. Secas se kako se svojevremeno skidao volan sa kola. Pa u torbicu, onu lepu koznu. Tako mozemo i mi sa motora da skinemo pa da ih vidim onda 2. Skines lanac 3. Skines tocak ... Mislim da nema pravog resenja. Kada hoce da ga ukradu ukrasce ga. Nocu ukoliko je ispred kuce/zgrade mislim da je najbolje imati tvrdju ciradu koja ima proreze da se od dole navuce sajla. A pre toga xena sa alarmom na disk. Pa cim ga pomera ona da pisti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8464 Napisano Maj 6, 2009 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan xena kada ostavljas na kratko motor. Trajno resenje kupis kucu sa dvoristem i garazom i tu ga cuvas, mada i odatle kradu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Maj 6, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Xena ja opasna po zivot i zdravlje...pricao mi je Shejtan... ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Maj 6, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Xena ja opasna po zivot i zdravlje...pricao mi je Shejtan... ;D ;D ;D ;D ;D Toliko o Xeni... Kada neko može da upali motor i zajaše ga, a alarm se ne aktivira Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marisav 7 Napisano Maj 6, 2009 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: atar Stare Pazove Prijavi odgovor kao problematičan Na zalost nekoliko kolega forumasa je iskusilo ono najgore, ukraden im je motor. Pouceni tome mozemo da konstatujemo. -Zabraniti probne voznje potencijalnim kupcima sve dok ne ostave podatke iz licnih isprava i deo kapare. Dozvoliti samo poznanicima ili onima koji su dosli na preporuku dobrih prijatelja, kumova, familije... Dakle, proverenim osobama. -Menjajte navike. Nemojte svako jutro u isto vreme ici u istu pekaru, prodavnicu... Budite nepredvidivi. Lopovi iz komsiluka prate navike. -Prilikom kupovine kupci (c. lopovi) se raspituju koji bi sistem zastite imali kada bi kupili taj vas motor. Dakle, minimum informacija ili pogresne informacije. Neka se iznenadi kada nocu dodje da vam mazne motor. Potpune informacije tek kada kupi motor. -Posto svaka zgrada ima neku radio milevu, uvek postoje babe koje po ceo dan vise na prozorima. Nedeljno im kupite po 100 grama kafe i imacete osmatracnicu za preko dana. ;D Za nocnu, lanci, katanci, xene, alarmi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Maj 6, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Uvek se setim prijatelja koji je kupio nov motor, a garažu u kojoj ga drži pregrađivao svojim automobilom da ne može da se otvori. Kada smo ga pitali zašto to radi kada u toj zgradi žive mahom policajci i vojna lica, on nam je odgovorio "Pa baš zatooo!!!" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jamana 43 Napisano Maj 6, 2009 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT Prijavi odgovor kao problematičan U poslednje vreme se motori kradu tako sto ih na brzinu ubace u kombi i zapale. Jako je bitno da nisu u mogucnosti da tim istim kombijem(neobavezno parkiranim) zaklone pogled na motor. Po meni je najbolje kombinovati zastitu.Dobar katanac i lanac pa za neku banderu,drvo,neka elektricna blokada,drzati ga na osvetljenom mestu gde ne mogu da vrsljaju neprimeceno,jos bolje ako u komsiluku imate prodavnicu ili trafiku koja radi celu noc... Dzaba vam kodirani kljuc i preskupi alarm ako ce cujuknuti samo par puta pre no sto se nadje u zatvorenom vozilu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 848 Napisano Maj 9, 2009 Cuore Sportivo, 1337 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan U poslednje vreme se motori kradu tako sto ih na brzinu ubace u kombi i zapale. Jako je bitno da nisu u mogucnosti da tim istim kombijem(neobavezno parkiranim) zaklone pogled na motor. Po meni je najbolje kombinovati zastitu.Dobar katanac i lanac pa za neku banderu,drvo,neka elektricna blokada,drzati ga na osvetljenom mestu gde ne mogu da vrsljaju neprimeceno,jos bolje ako u komsiluku imate prodavnicu ili trafiku koja radi celu noc... Dzaba vam kodirani kljuc i preskupi alarm ako ce cujuknuti samo par puta pre no sto se nadje u zatvorenom vozilu. U potpunosti se slazem. Ja sam uzeo Abus lanac granit extreme 65 koji ima namenu za ostavljanje motora kad sam negde napolju, naravno vezan zadnji tocak za neku banderu ili slicno. Stalni smestaj podzemna garaza u kojoj niko neovlascen nema pristupa, video nadzor. Ja sam hteo disc lock da kupim al badava mi sto se disk lock ne moze preseci ili ostetiti kad polome disk ko od sale i odu bez prednje ili zadnje kocnice. A u planu mi je nabavka bezkontaktnog imobilajzera u slucaju da me neko na semaforu obori s motora a drugi sedne na njega i krene (zbog kodiranog kljuca) cim sa odmakne od mene nekih 5- 10 metara motor se automatski gasi, a onda bih im j...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grdoje 3 Napisano Maj 9, 2009 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Johann-e o kakvom imobilajzeru je rec? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Maj 10, 2009 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Toliko o Xeni... Kada neko može da upali motor i zajaše ga, a alarm se ne aktivira Moja se dere i na ''povetarac'' Treba samo redovno da se menjaju baterije. Sto se tice ''realne'' zastite, preporucio bih nesto iz domaceg programa. Prvi je u vazda popularnom cal. 357 a drugi u 44 Remington Magnum . Za cenu po kojoj se prodaju kvalitet vise nego zadovoljavajuci. Preciznost na zavidnoj visini, a svojim izgledom preventivno deluju cak i na drogom pomucene mozgove narkosa iz komsiluka. Jedina mana, maltretiranje oko dobijanja dozvole i redovan godisnji porez. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baba 0 Napisano Maj 10, 2009 U prolazu, 1 post Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan meni su jedan motor ukrali, drugi pokushali ali sam ga spasao sa polomljenom jagodichnom i shrafcigerom u nepcima. moje iskustvo kazze sledecce: nikad, ali nikad, ni kad kupujesh pljuge ne ostavljati samo zakljuchan volan. uvek, ali uvek vezati motor sajlom ili josh bolje lancem za banderu, klupu, itd. dobro je ako motor nije ostavljen do ulice, nego na trotoaru iza reda automobila ne bi li se mnogo iscimali da ga odnesu do kombija. alarm je obavezna oprema! parking mesto mora biti osvetljeno. savet: ako vidite da vam kradu motor, nemojte napadati kradljivca nego vichite, pretite u prilasku mestu zlochina da biste ga uplashili ne bi li pobegao poshto imaju kod sebe neki oshtar predmet ili alat zasigurno i necce oklevati da ga bez razmishljanja upotrebe ili nosite jedan iz gore navedenog asortimana(meni je duga devetka omiljen kalibar), ili nadjete kamen, shtanglu, ciglu ili bilo shta i obavezno stavite kacigu na glavu i obucite jaknu ako ih imate sa sobom, ali opet nije ni red nekoga nositi na dushi zbog jeb..og motora. ovoj drugi momak koji me je unakazio bio je manji od mene za glavu. toliko me je poneo bes, imao sam zzelju da ga uhvatim tako da sam mu se prishunjao da me je primetio tek na par metara i odreagovao je potpuno instinktivno, zgrabio je ciglu, kamen prvi koji je bio u dometu, nabo me u glavu njime i potvrdio me shrafcigerom (kapiram ne smishljeno) u usta(imao sam srecce da nije bilo u lice ili vrat jer mogao sam ostati na betonu)tako da mi je samo probushio sinus i polomio jagodichnu kost. da sam ga uhvatio sekao bih ga perorezom koji sam imao sa sobom na komade satima tu na ulici. kako god sve je ispalo manje vishe ok na kraju. sreccno i chuvajte se! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Maj 11, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Au kakva šokantna priča... :o :o :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Maj 11, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan znaci ili larmati s nadom da ce pobeci ili tiho i ciglom u vugla da ne napadne... uf... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Maj 12, 2009 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ili vilama u bulju/grabuljama po ledjima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sinclair 335 Napisano Mart 21, 2010 Svrati ponekad, 486 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 500s - Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan koja priča...a ja danas sav srećan jer sam stavio alarm od 25€! Pa...nadam se da se neću sresti sa prijateljima mraka...stvarno ne znam šta bih radio u datoj situaciji!!!! Svoje ne dam, tudje ne diram! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Mart 21, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan lanci ne, lako se lome sajla, najdeblja koja postoji, 20-30 mm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5769 Napisano Mart 21, 2010 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Sajla, alarm i pozivanje na mobilni čim se alarm uključi. Cerada obavezna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surb 66 Napisano Mart 21, 2010 Zainteresovan, 612 postova Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972 Prijavi odgovor kao problematičan Imam ideju kako naci ukreden motor. U motor se ugradi mobilni i jedna mala bombica. Kada pozoves taj broj .... Sutra u novinama procitace se gde je (bio) motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Mart 21, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Imam ideju kako naci ukreden motor. U motor se ugradi mobilni i jedna mala bombica. Kada pozoves taj broj .... Sutra u novinama procitace se gde je (bio) motor. jes... a jes ti čuo za ono "Mileta mogu li dobiti, ups pogrešan broj" ;D ;D ;D ;D ;D pa posle da mi znamo gde si ti bio kad je neko pogrešio broj ... najbolje je mobilni sa tihim zvonom i automatskim javljanjem, daleko bilo da kad pozoves čuješ šta se dešava oko motora... i onaj ortak lokator... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
prkinns 0 Napisano Mart 21, 2010 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ovo pomogne . http://www.spybase.com/product-p/gps039.htm GPS locator Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikri 3 Napisano Mart 21, 2010 Svrati ponekad, 113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Policajac koji zivi dvoristu + rotvajler+cerada sa sajlom+veza u interventnoj+nemam zivaca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nick Blue 26 Napisano Mart 21, 2010 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Samo disc locker, nekada na prednjem nekada na zadnjem. Ispadam bespomoćan mada poštujem pravila - da je na oku kada sam u gradu, kafiću, da je osvetljeno, prometno mesto. One sajle - sa metalnim prstenima su jako slabe. Video sam jednu precvikanu na zemunskom keju. Sajlica u njoj kao za pecanje štuke. Šta reći. Iza svakog ćoška vreba neka keba Treba kao Radovan III da osmatramo okolinu neko vreme pa posle sve ostalo..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Mart 22, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan kad se namerache odnece ga sa sve banderom , nema pravila to je rizik koji je ukalkulisan onog trenutka kad si kupio motor , ne razmishljam mnogo o bezbednosti , shansa da bude ukraden je ista kolika je i da ga uhvatim na delu , znachi 9 jugovica pa napunish sharzer ... po meni chim je strepnja mnogo velika jednostavno se desi ... naravouchenije : sve je to chovek napravio , sve ce to chovek da razbuca ... samo je pitanje da li vam je sudjeno p.s. pre deset godina ostavim ja auto uveche u susednoj ulici , otvoren prozor do pola , shiber ceo otvoren , u kolima dvd player , tv nakachen na tablu i ostala muzika , ulica neosvetljena , za razliku od moje gde prolaze 2 autobusa , kamioni , kola ljudi ... i u mojoj ulici komshiji razbili staklo i izvadili kas , ja ustao krenuo negde popricham sa komshijom shta zse desilo , odem do kola i sa 30metara izvalim da shibera nema , padne mi mrak na ochi pridjem vidim prozor , auto idalje zakljuchan , sve na svom mestu i tako ... kad te oce oce ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kanarinac 334 Napisano Mart 22, 2010 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: BG Motocikl: Suzana GSXR 750 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Pa meni je yugo bio otkljuchan 6 meseci.Plochica i elipse unutra.Niko nishta. To je kad hoce onda hoce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...