Student 765 Napisano April 29, 2009 Security Consultant, 342 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilja Pegaso Prijavi odgovor kao problematičan Da li postoji mogucnost da se na skuter montira neki kit, uredjaj... pa da na pritisak dugmeta promeni smer kretanja, tj ide u nazad kad se dodaje gas? Nekada me je ta ideja drzala kad sam gledao TAXI 1 ali sad me samo interesuje sa tehnicke strane gledista?Na primer Liberty 125. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano April 29, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan moze na tomosu ali sve brzine idu unazad to jest nemoze da ide napred . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleTenere 49 Napisano April 29, 2009 Svrati ponekad, 335 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha XTZ 660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan ako tomos upalis na gurku u rikverc onda ide u rikverc ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enone 10 Napisano April 29, 2009 Svrati ponekad, 489 postova Lokacija: Kraljevo<->Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mozze ako okrenesh magnet. Tj. napravish mehanizam koji cce ti pritiskom na dugme pomeriti magnet za 180 stepeni. Deshavalo se na nekim kinezima :S Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Student 765 Napisano April 30, 2009 Security Consultant, 342 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilja Pegaso Prijavi odgovor kao problematičan Koliki je to posao i jel moze da se napravi pouzdan sistem koji bi i vratio magnet u pravi polozaj, da ne mora da se posle stalno vozi u rikverc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enone 10 Napisano Maj 1, 2009 Svrati ponekad, 489 postova Lokacija: Kraljevo<->Beograd Prijavi odgovor kao problematičan E to vecc ne znam. Mada ima mnogo veccih struchnjaka od mene na forumu! Mozzda neko mozze da ti pomogne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemkec 3 Napisano Maj 2, 2009 U prolazu, 88 postova Lokacija: NS Motocikl: GSXR K5 Prijavi odgovor kao problematičan Nece da moze, ljudi su svasta izmisljali ali ovo ja jos nisam cuo. Kad je tebi tesko da okrenes skuter? sta mi sto vozmo R-a treba da kazemo u uskim ulicama kad trebas nazad da se okrenes nit cuprije nit iceg okolo. pa 6 puta napred nazad napred nazad dok se ne okrenes za 180 stepeni. ako izumes nesto sretan rad! Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 146 Napisano Maj 2, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Evo teme zarazmisljanje. Honda goldving , od nekih devedestih godista , ima rekverc ( zbog velike tezine) Funkcionise tako sto se pritisne dugme za to i ukljuci alnaser , i motor lagano ide u reikverc. Odmah pada na pamet ideja da se to moze uraditi i na nekom drugom motoru , zamenom polariteta struje na alnaseru , ali NE MOZE. (bar ne jednostavno) Fraljauf na alnaseru hvata samo u jednom smeru , u smeru okretanja motora , u suprotnom nece. E tu je kvaka za mozganje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemkec 3 Napisano Maj 3, 2009 U prolazu, 88 postova Lokacija: NS Motocikl: GSXR K5 Prijavi odgovor kao problematičan ako tomos upalis na gurku u rikverc onda ide u rikverc ) e juce sam bas istero apenjaru probo i stvarno lol mal nisam pao guro me drugar i on upali ja drzo malo gasa i on kreno ide unazad nisam imo raznotezu. to je fora unazad on vri radilicu unazad a magnet ko i normalno baco struju na svecicu i motor upali, jedino je razlika sto kurble i alnaser pri startu motora okrecu radilicu u napred pa onda upali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Student 765 Napisano Maj 3, 2009 Security Consultant, 342 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilja Pegaso Prijavi odgovor kao problematičan Nece da moze, ljudi su svasta izmisljali ali ovo ja jos nisam cuo. Kad je tebi tesko da okrenes skuter? sta mi sto vozmo R-a treba da kazemo u uskim ulicama kad trebas nazad da se okrenes nit cuprije nit iceg okolo. pa 6 puta napred nazad napred nazad dok se ne okrenes za 180 stepeni. ako izumes nesto sretan rad! Pozdrav. Vozio sam ja i suzukija uljaru koja je imala ko zna koliko preko 200kg pa mi nije smetalo da se okrecem(ima trik sa nogicom ) nego pitam, eto palo mi na pamet. NPR izmedju kolona na brankovom mostu nema gde vise napred, svi stoje, guzva, ludnica. Sa leve strane 2 extra ribe u pezou 206cc a sa desne 3 cice u meganu kabrio, a ja stisnem dugme i lagano se vratim nazad i zaobidjem sve kad nadjem prolaz... Vozio sam ja BMW K1200LT isto sa rikvercom na dugme i uspeo sam da predjem 3 m pre nego sto sam pomislio da ce ``krmaca`` da mi padne. Ali je fora, slazete se sa mnom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Maj 3, 2009 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan 2T motori mogu da rade u rikverc ali 4T nema šanse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Student 765 Napisano Maj 5, 2009 Security Consultant, 342 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilja Pegaso Prijavi odgovor kao problematičan a kako 2t motori da se naprave da idu unazad? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7935 Napisano Maj 5, 2009 nocni cuvar, 2586 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Nece da moze, ljudi su svasta izmisljali ali ovo ja jos nisam cuo. Kad je tebi tesko da okrenes skuter? sta mi sto vozmo R-a treba da kazemo u uskim ulicama kad trebas nazad da se okrenes nit cuprije nit iceg okolo. pa 6 puta napred nazad napred nazad dok se ne okrenes za 180 stepeni. ako izumes nesto sretan rad! Pozdrav. Vozio sam ja i suzukija uljaru koja je imala ko zna koliko preko 200kg pa mi nije smetalo da se okrecem(ima trik sa nogicom ) nego pitam, eto palo mi na pamet. NPR izmedju kolona na brankovom mostu nema gde vise napred, svi stoje, guzva, ludnica. Sa leve strane 2 extra ribe u pezou 206cc a sa desne 3 cice u meganu kabrio, a ja stisnem dugme i lagano se vratim nazad i zaobidjem sve kad nadjem prolaz... Vozio sam ja BMW K1200LT isto sa rikvercom na dugme i uspeo sam da predjem 3 m pre nego sto sam pomislio da ce ``krmaca`` da mi padne. Ali je fora, slazete se sa mnom Ajde molim te mi opisi kako si to vozio u rikverc BMW K 1200 LT Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Maj 5, 2009 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan a kako 2t motori da se naprave da idu unazad? Pa pokreneš ga u kontra stranu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola.NX650 0 Napisano Maj 5, 2009 U prolazu, 70 postova Lokacija: Novi Beograd, Stara Bezanija Prijavi odgovor kao problematičan mogu ja da ti prodam kopcu od broda hahah imas tu da podesavas dal oces napred ili rikverc hahahahahaha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Maj 6, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nece da moze, ljudi su svasta izmisljali ali ovo ja jos nisam cuo. Kad je tebi tesko da okrenes skuter? sta mi sto vozmo R-a treba da kazemo u uskim ulicama kad trebas nazad da se okrenes nit cuprije nit iceg okolo. pa 6 puta napred nazad napred nazad dok se ne okrenes za 180 stepeni. ako izumes nesto sretan rad! Pozdrav. Pritisnes prednju kocnicu, das malo gasa i nakosis motor malo u zeljenu stranu i voila. Pritom paziti na eventualne sherpe i saksije iz okolnih prozora. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...