Jump to content

Moto Zajednica

Peskarenje i plastifikacija

Recommended Posts

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

da ne otvaram novu temu,pitat cu ovde moze li se upotrebiti pistolj za tektiranje(nov) u svrhu peskiranja? gledao sam po netu i neki lice na to sto ja imam! :stabre:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

da ne otvaram novu temu,pitat cu ovde moze li se upotrebiti pistolj za tektiranje(nov) u svrhu peskiranja? gledao sam po netu i neki lice na to sto ja imam! :stabre:

Ja probao pa ne ide. Možda nisam nešto umeo da namestim da može ili stvarno ne može, ne znam.

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Nemoj! Prvo sam to probao i baš ništa se ne dešava. Kroz nju u stvari ide vazduh i trebalo bi da pravi podpritisak na ustima cevi i tako povuče pesak iz posude. I još sam koristio veoma fini kvarcni pesak, skoro granulacija "dunavca". Prosto, kao da to nije za to i neće zato ni da radi.

a kada bi se cela ta duga cevka skratila,mozda bi lakse povuklo pesak iz posude?

jer neznam sada gde i za koje pare naci pistolj za to!

PP aparat? on svakako neku prasinu izduvava?! da se na njega dovari prikljucak za vaduh natakne crevo vazduha i mozda bi mogao............? :stabre:

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

moze moras da izbusis rupicu ispred te cevi da ide direktno u u izlaznu cev ja sam pravio pre 10 godina ,ali je zajebancija ako ne utrefis rupu na pravo mesto ,a imas u woby haus da kupis pistolj za peskarenje ja kupio pre 3-4 godine bio je negde oko 1100 dinara za te pare ne isplati se da se zezas da prepravlas..............

nasao sam coveka koji peskari 1kvm za 500din! sa nekim ludackim protokom vazduha od preko 1000lit/min,ima iskustva sa tim glupostima oko motora! :zdravo:

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Ja sam plastificirao na MZ-u sve što nije ram i to dva puta. Prvi put sam pogrešio jer sam izabrao neravnu teksturu, super je izgledalo ali kad se nakupila prljavština u porama više nije moglo ničim da se skine.

Onda sam se odlučio za mat boju, glatku, bez teksture.

Posle ove 4 godine matiralo je još više ali ogrebotine nisu moguće. Kod pada sam ulubio rezervoar ali se plastifikacija nije skinula.

Jedini problem sam imao da zalepim slova na rezervoar. Promenio sam 1000 lepkova ali je ta plastika teška, ne trpi ništa. Ova zadnja stoje - za sada.

Plastifikacija je super stvar ukoliko estetika nije na prvom mestu. U kraju ja sam prvi plastificirao motor, jedva sam ih ubedio da urade, nisu hteli da rizikuju. Mojim primerom se poveo jedan ponosni vlasnik Vespe samo što nije imao uspeha, usrao je načisto i nepovratno.

Pre plastifikacije savetujem da nađeš stare urađene stvari, da vidiš kako to izgleda posle par godina.

Na Forumu je član Zverinjak, zna dosta o tome jer ima više vrsta granulata a kod nas se obično koristi ona najgora jer je najjeftinija.

Ako te interesuje kako sve izgleda na motoru, Crnac je tu.

• Zainteresovan, 534 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 2kf

Sto bi se cimao sa time kad mozes da kupis pistolj za peskiranje za male pare. Ja sam prosle godine kupio, ne secam se tacno koliko je kostao al je bilo manje od 500 dinara. Za neke sitnije stvari je super, ja sam pekirao prednje stapove i jos neke sitnice, sad bih trebao izduvnu granu da odradim.

• šta bi ovo bilo, 303 postova
  • Motocikl: regal raptor

evo da ne davim puno,ja se bavim peskarenjem i to sa tim kompresorom od preko 1000l/min,

neznam smem li da reklamiram druge sajtove ali na

peskarenje ili peskiranje

imas ponesto objavljeno o tome,pazljivo procitaj mozda i nadjes neko resenje za sebe...

a sto se plastifikacije tice ona je stigla vec do nivoa akrilnih boja i visokog sjaja,

ako bilo koga jos nesto zanima oko peskarenja slobodno neka pita pp ili tel

poz

• šta bi ovo bilo, 303 postova
  • Motocikl: regal raptor

e'o ja ću pitam: jel se baviš peskiranjem/peskarenjem za svoju dušu ili i uslužno?

pa uglavnom za neke novce...onako sitne...

• Svrati ponekad, 168 postova
  • Motocikl: Gilera Runner

Bavio sam se plastifikacijom duze vreme tako da pricam iz iskustva.MORAS ocistiti povrsinu od starih boja ili plastifikacije,rdje,masnoce itd da bi novi sloj legao.Peskarenje najbolja priprema pred bilo koju zastitu materijala

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja