Jump to content

Moto Zajednica

Proverena informacija ili ne? Registracija od 01.maja skuplja

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: CBR 900 RR Fireblade

Malocas me zove sestra i kaze da je upravo cula na RTS-u da od 01.maja vazi poskupljenje registracije... Nacula je da to poskupljenje ukljucuje i motore naravno... Nije najbolje cula, uhvatila je tu vest na par sekundi pa bih voleo da znam nesto vise o tome...

Interesuje me ima li neko proverene informacije vezane za tu temu? Mislim nije da se preterano sikiram jer to vazi od 01.maja a meni registracija istice 06.maja tako da cu vec u toku ove nedelje da odem da registrujem motor.  ;D :D

Ono sto mene konkretno interesuje, hoce li, i koliko, poskupeti cene registracija za motore, ili to vazi samo za automobile preko 2000 kubika?

Pozdrav!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

ukupna registracija se sastoji od nekoliko stavki koje je cine i ako makar jedna od njih poskupi, sveukupna cena registracije svih vozila se povecava, osim ako neka nisu izopstena od upravo one stavke koja poskupljuje (recimo taksa na luksuz kod teretnih vozila). Svako poskupljenje kaci sva vozila, samo ne linerano uvek, pa nesto ume da poskupi manje u odnosu na ono drugo ponekad, iako se vec godinama ustalio koeficijent poskupljenja.

Dakle, ako poskupljuje registracija za automobile, poskupljuje i za motore samo u razlicitim iznosima. Ja nemam podatke o poskupljenju nekog od elemenata registracije sto ne znaci da je ta informacija netacna, naprotiv, iz iskustva je smatram vrlo pribliznom ako ne i tacnom jer se nekoliko puta godisnje razni elementi uskladjuju sa inflacijom ili popunjavanjem rupa u budzetu.

Hvala na odgovoru.

Procitah i ovaj tekst na novosti.rs i tu se ne spominu motori uopste, ni u jednoj recenici konkretno... Spominju automobile visoke kubikaze, jahte, avione, splavove... Mozda ce nas postedeti. :)

Bio sam malo skeptik i oko ovoga:

Nezvanično se može čuti da se vlasnici vozila, posebno onih veće kubikaže čija registracija ističe u narednih mesec dana, ovih dana intenzivno raspituju o mogućnosti da svoje četvorotočkaše registruju pre nego što novi nameti stupe na snagu. Na to imaju i zakonsko pravo - u proces registracije vozila može se ući mesec dana pre isteka važeće. A prema planu koji je krajem prošle nedelje predstavila Vlada, izmene zakona stupiće na snagu prvih dana maja, odnosno u isto vreme kada i rebalans budžeta.

Za dlaku sinko... Huh... :)

Bilo bi dobro ukoliko neko ima informacije da li ovaj novi, izmenjeni zakon utice na cenu registracije motorcikala i u kojoj meri (konkretne cifre) da to objavi...

Pozdrav!

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat

Ja konkretno znam da ce registracija za kubikazu od 600 do 750 poskupeti za 1000 dinara. Sto kubikaza ide gore i poskupljenje je vece.

E takve informacije su dobrodosle...

Mada, to su neka nazovimo ih "normalna" poskupljenja koja je lancia88 pomenuo u svom tekstu.

To su ok poskupljenja, ja sam temu postavio da se raspitam hoce li doci do nekih poskupljenja tipa + 75000 dinara za automobile od 2000-3000ccm... E to je vec problem... :)

Samo kazu, e znate, vi sto vozite motor, da vi, bas vi, bajkeri, motorasi, Vi da date jos po 25000 za registraciju na postojecu cenu, da nam se nadje u budzetu... :)

Pozzz

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

hehe ja cu oko 29-30 og da idem u SM da ga odjavim a ovde ga registrujem 30-1 tako negde... Mene ce da promashi za 2-3 dana... mada i ja vozim do 500 tako da me i ne bi pogodilo mnogo.... :D

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat

Evo ovako :)

Motocikli

do 125 ccm sa 950 na 990 dinara

od 125ccm do 250ccm sa 1650 na 1650

od 250ccm do 500 ccm sa 1980 na 2500

od 500ccm do 750ccm sa 3960 na 4995

od 750ccm do 1100ccm sa 9890 na 12495

preko 1100ccm sa 24730 na 31230  :o

ko vozi preko 1100 ccm, lose mu se pise  >:(

Automobili

do 1150ccm sa 820 na 850

od 1150ccm do 1300ccm ostaje na 1650

od 1300ccm do 1600ccm sa 3630 na 3650

od 1600ccm do 2000ccm sa 6600 na 7500

od 2000ccm do 2500ccm sa 24730 na 37000

od 2500ccm do 3000ccm  sa 49470 na 75000  >:(

preko 3000ccm sa 65960 na tricavih 155000  >:(

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Auuuuuu za kola preko 2000ccm.... Sreca pa sam 1997ccm

A bash kao shto si rekao  ko ima preko 1100ccm NAJEBO je... Pfff meni skuplje samo 500 din. ja se potreso koda ce da bude 3000 hiljade :)

Od kad tachno pochinje da se ovo primenjuje?

• U prolazu, 6 postova

Ne znam meni nista nije jasno.

Supruga mi radi u Dunav osiguranju i sad sam je zvao da mi pojasni.

Ona kaze da zvanicno nije dobila nista iz centrale u Bgd o poskupljenju registracije tj.osiguranja!

E sada da li ce biti ovih dana ne zna ni ona.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja