Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Princ 250 (Jinlun 250-5) i Princ 125(Jinlun 125-11)

Recommended Posts

• Drug član, 1245 postova

nisi video??? auuuuu pa ti ne znas sta propustas  :D  mare sredjuje onog njegovog endurca od 50cc, a sad je valjda stavio hondin motor, ali nisam siguran koji... promena agregata jeste komplikovana, ali realno na kinezu i nije toliko  ;D

ja sam razmisljao da zamenim agregat na mojoj princezi od 125cc, i da stavim jaci... e sad ako bih nasao neki koji nije npr prince 250cc ili slicni, nego neku hondu ili yamahu, a da ne moram da pravim novu karoseriju, to bi bilo idealno  ;D  ;D  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2265 postova

Pozdrav,

e ja jos nisam cuo ni video da je neko zaista stavio masinu sa vecom kubikazom na "kineza"....zapravo, i prethodne prepravke "japanaca" su se pre svodile da se menjao oblik i namena motocikla nego da se menjao agregat. To su vrlo slozene stvari za izvesti. Naravno da ima i da je bilo i takvih prerada u smislu zamene agregata ali veoma malo u odnosu na permanentno nezadovoljstvo vlasnika svojim standardnim agregatima, a cak su uglavnom radjene na nekim drugim motociklima, mahom ne dalekoistocnim.

Poredili smo jednom prilikom ramove i agregati se od cilindara nanize ne razlikuju, kao ni nosaci, rekao bih svi osim gornjeg nosaca u obliku trougla koji se usrafljuje u ram. Na 250 i 125ccm je razlika samo u obliku "trougla", sve ostalo cini se da ide sraf na sraf, a taj trougao sam po sebi i nije neki problem, kad se vec sve ostalo hvata.

Uglavnom, u slucaju PT agregata, uacivanje 250ccm umesto 125ccm ima smisla, naravno osim da je cena agregata premasuje cifru koja bi bila potrosena u kupoprodaji.

Eventualno u slucaju neispravnosti 125ccm agregata i zamenom iz tih razloga, jer ne verujem da je bitna razlika u ceni, a razlika u voznji nije zanemarljiva.

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

nisi video??? auuuuu pa ti ne znas sta propustas  :D  mare sredjuje onog njegovog endurca od 50cc, a sad je valjda stavio hondin motor, ali nisam siguran koji... promena agregata jeste komplikovana, ali realno na kinezu i nije toliko  ;D

....

iz nekog razloga mi ovo zvuci kao da JOS UVEK nisam nista propustio, odnosno da jos nije vidjeno :)

Poredili smo jednom prilikom ramove i agregati se od cilindara nanize ne razlikuju, kao ni nosaci, rekao bih svi osim gornjeg nosaca u obliku trougla koji se usrafljuje u ram. Na 250 i 125ccm je razlika samo u obliku "trougla", sve ostalo cini se da ide sraf na sraf, a taj trougao sam po sebi i nije neki problem, kad se vec sve ostalo hvata.

Uglavnom, u slucaju PT agregata, uacivanje 250ccm umesto 125ccm ima smisla, naravno osim da je cena agregata premasuje cifru koja bi bila potrosena u kupoprodaji.

Eventualno u slucaju neispravnosti 125ccm agregata i zamenom iz tih razloga, jer ne verujem da je bitna razlika u ceni, a razlika u voznji nije zanemarljiva.

poredjenja jesam video, mnogo proracuna, pa cak i neuspesnih pokusaja sa onim rezervnim agregatom koji se dobija prilikom uvoza na bar deset komada....ali jos uvek nisam video da je neko zaista uklopio i uradio to i da to vozi. Naravno, uvek je moguce da je, ko god, video prethodno i finansijsku konstrukciju sumnjive price (sumnjive po mogucem uspehu) i da zato ja jos nisam video da je neko provozao pomenutu budzevinu.

To nikako ne znaci da sam ja sve video, naprotiv, lako je moguce da to neko zaista i jeste uradio, ali zato nas i ima ovoliko na forumu pa mozda na kraju ispadne da neko drugi ipak jeste video to. Ovako, to je to, malo proracuna, procena, premeravanja, prebrojavanja i to je sve ;)

Marko je poceo, Zipo sprema projekat cim pronadje karburatore, pa se nadam da cemo do proleca i videti, a nadam se da ce i da dokumentuju radove do kraja. :)

Sto se tice Princa, koga god poznajem da ga vozi, svima je na umu agregat od 250ccm, jer zaista je Princ pomalo nejak za njegovu klasu, tako da ova prica ima perspektivu, bar za sada, jer jos uvek ne znamo kakva je isplativost.

Pozdrav,

pa, i po meni je ta prica eventualno kozistentna samo mozda kod Princa, sem ako bi i ram morao da se sece, menja kocioni sistem, prenos prednji i zadnji itd. Zvuci kao da ima kompatibilnosti dovoljno da se udje u projekat, a opet...videcemo. Cak i da uspe, uvek ostaje ono kako ce se ponasati plus finansijska racunica.

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: BMW F650 GS

Pazi ram od princa 125 i 250 je identican po svemu koliko sam mogao da vidim mada mozda bi mogao zoran032 da nadje nekog ko ima model od 125 pa da uporede,al uveren sam da bi masina od princa 250 savrseno pasovala na princa 125.Jedino ako bude trebalo onaj gornji nosac( trougao da se zameni i to je to.

Pozdrav,

Uz brusilicu i aparat za varenje svaki agregat pashe ;)

tacno...ali ja i pored toga jos ne videh ono sto ne videh. Uglavnom tacna stavka i uglavnom teoretska stavka. Malo se ljudi prihvata takvih stvari iako svi znaju za ovu stavku ;)

Mozda zato sto posle uzimanja brusilice i aparata za varenje u ruke neko pomeri ciklistiku, nesto drugo mora da prebudzi pa to posle predstavlja problem, postoje problemi vezani za skidanje bas svega sa rama i ponovno vracanje istog i slicno.

Nekada davno, sredinom i krajem osamdesetih igrao sam se i ja prebudzivanja, u to doba nije se moglo kupovati sve i svasta, pa jos i za male pare kao danas. Prepravljas ono sto imas, onim cime stignes i nema nista sto te odvrati od toga jer nemas alternativu. Da bih dobio chopper za relativno male novce jer ne znam hoce li mi se svideti, pazarim jedan MZ150ts jer on upravo ima zgodan ram i nenormalno ruzan rezervoar. Kako sam ziveo u Splitu tih godina, snalazio sam se za kojesta u tamosnjem Brodogradilistu i Jugoplastici. Imao sam i agregat od 250TS-a na raspolaganju ali na kraju nikako nisam uspeo da ga ubacim u ram na kome sam radio. Posto nije bas uspelo, vratio sam se 150-ki i "okrecio" ceo chopper u broznu za chunkove (opet ce to najpre znati stariji), dok sam sediste i ostatak customizacije uglavnom resio tako da sam bio veoma zadovoljan iako ne bas onoliko koliko moja okolina. Rezervoar sam kompletan drugi stavio i to dosta uspesno, ali masina je na kraju ostala ona koja je bila, samo ispeskirana i sjajna za razliku od prethodnog izdanja. Cela operacija uz svesrdnu pomoc prijatelja trajala je nekih 4-5 meseci, poceo sam je pred sezonu i zavrsio na njenom kraju (mada na moru sezona traje stalno ako nema vetra i nemas kola) ali je stalno ostalo kojecega da me podseca na tu avanturu sa preradom - zveketalo, otpadalo, popravljalo se non-stop. Srecom sam imao sve vreme drugi motor pa sam ovome mogao posvetiti dovoljno paznje, ali sam na kraju sav srecan prodao taj "srebrni chopper" prilicno cvrsto resen da cu sledecu prepravku uraditi bez greske....prvi i jedini MZ koga sam ikako vise kupio bio je ETZ251, samo sto se pojavio i nikad vise nisam kupio nista dvotaktno, to je bio moj definitivni razlaz od dva takta, a prepravku....ni to nikad vise nisam radio sem ulepsavanja, ukrsavanja, dodavanja kojecega za komfor u voznji, stavljanja kofera....

Mladi treba da pokusavaju sve i svasta, za mene je malo kasno sada, ali to ne treba da spreci druge, samo me malko ta melanholija intrigira, mnogo parola a nigde jos ucinka, iako bih rado video da neko to uradi uspesno. Kao sto rekoh, Prince mi deluje kao idealna podloga za takav eksperiment.

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Brusilica i cekic, srpski alat :D :D :D

Evo vidite sta se sve moze, neki su prepravljani kinezi neki su prepravljani drugi motori ali

ima tu i agregata od zastave 101, peglice.....

Ciklistika znatno narusena ali zato nisu pravljeni za drag nego za ubijanje vremena po drumovima

mada ima i onih za drag :D :D :D

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=30825.0

http://forum.coper-srbija.com/index.php?topic=5961.0

http://forum.coper-srbija.com/index.php?topic=4185.0

http://forum.coper-srbija.com/index.php?topic=389.0

http://forum.coper-srbija.com/index.php?topic=432.0

• Svrati ponekad, 420 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju

drugari videh da se pominje zamena agregata na princu sa 125 na 250, vec sam zagledao malo kod servisera (ne mnogo jer nemam ni jednog drugara koji vozi 125). ono sto sam ja primetio je da je ram identican, oko nosaca motora nisam nesto mnogo gledao , ali neke razlike koje su na prvu uocljive su mnogo tanji lanac i lancanik zadnji i veci nogostopi za vozaca...

• Svrati ponekad, 420 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju

kakvo je odvratno vreme sve mi se vise cini da su slabe sanse da se ove godine zajedno vozimo :(

nadam se non stop nekom lepsem vremenu a ono sve hladnije... :'(

treba joska sa foruma da mi napravi gadzet pa da vidim da spojim sta ja budem umeo a sta ne videcu da skocim (ako bude toplijih dana) do njega u temerin pa vam se javljam :)

e ljudi, ubija me ova kisa, pa sam malo ceprkao oko motora... sad rek'o da skinem svecice i da vidim kakve su... kad sam ih skinuo, imao sam sta i da vidim... kapiram da svecice ne treba da budu crne, tj garave, nego da vuku malo na sivo, ali bre meni su bele kao sir  >:(  jel to tako treba  ??? razmisljao sam da bi mozda bilo dobro da malo povecavam kolicinu goriva, ali nemam pojma kako se to radi. odnosno, mislio sad da malo obogatim smesu... jel zna neko da li se to podesava na ovom motoru i kako?

Sa donje strane karbratora imas srafove (po jedan na svakom) moraces da smislis nesto da bi imao pristup bez skidanje karburatora. Uglavnom, odvij svaki za pola kruga i vozi. Nakon par stotina kilometara vidi svecice, u slucaju da su previse cadjave, smanji za cetvrtinu, mada verovatno za tim nece biti potrebe.

hvala, druze, idem sad da probam  ;)

pauza od sat vremena...

evo, zavrsio sam sa stelovanjem, ali mi kisa nije dala da se provozam i da probam, tako da su prvi utisci ovakvi:

teze pali kad je hladan, u odnosu na paljenje pre stelovanja, ali nista znatno...

mnogo krace motor radi pod saugom...

motor mirnije radi kad mu vratim saug i mnogo bolje prima gas...

e sad, ovo su prvi utisci bez voznje, znaci samo rad u mestu, tako da cemo jos videti, mada mislim da cu mozda da vratim malo, ali samo malo...

To sto teze pali kad je hladan, moze biti i stvar trenutnog raspolozenja, a moze biti i da je zato sto nisi vozio ovih dana.

Ne vracaj nista, za pocetak malo izvozaj pa ces videti.

Inace, posle ovog trebalo bi da i malo bolje povlaci.

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535 Virago

e ljudi, ubija me ova kisa, pa sam malo ceprkao oko motora... sad rek'o da skinem svecice i da vidim kakve su... kad sam ih skinuo, imao sam sta i da vidim... kapiram da svecice ne treba da budu crne, tj garave, nego da vuku malo na sivo, ali bre meni su bele kao sir  >:(  jel to tako treba  ??? razmisljao sam da bi mozda bilo dobro da malo povecavam kolicinu goriva, ali nemam pojma kako se to radi. odnosno, mislio sad da malo obogatim smesu... jel zna neko da li se to podesava na ovom motoru i kako?

kada su svecice bele,jeli to zbog viska benzina ili vazduha?

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Pa trebalo bi da budu bele ali ne i previse. Ako su previse bele znaci da ima vise vazduha. Ako su crne ima previse goriva.

• Svrati ponekad, 224 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER5, Lyberty125, Typhoon 50...

Ja sam stavio nove a stare su bile garave toliko da se garez protego i do navoja.

znaci treba malo vise vazduha ili manje goriva.

A zna li neko gde se to steluje na krburatoru?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja