Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Princ 250 (Jinlun 250-5) i Princ 125(Jinlun 125-11)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 192 postova

Ja sam pravio taj home made vukuumetar sa uljem i radi super,samo treba da se udje u stos.Prvo otpustis srafove na koje se kaci instrument,onda zagrejes motor,prikacic vakuumetar,na verglanje vidis koji vuce jace pa pokusas sto bolje na verglanje da ga namestis, a onda ga upalis i stelujes dok radi,znaci vidis u koju stranu treba da okrenes sraf za sinhronizaciju pa ugasis motor okrenes sraf i pustis da se slegne ulje ili jos bolje sam ga vratis na iste nivoe. Bolje prvo na verglanje da se steluje da nebi usisao ulje. Jel znas mozda koje su ti dizne bile kada si ga rasturio

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 191 postova
  • Motocikl: Suzuki Intruder M800 K5

Ja sam pravio taj home made vukuumetar sa uljem i radi super,samo treba da se udje u stos.Prvo otpustis srafove na koje se kaci instrument,onda zagrejes motor,prikacic vakuumetar,na verglanje vidis koji vuce jace pa pokusas sto bolje na verglanje da ga namestis, a onda ga upalis i stelujes dok radi,znaci vidis u koju stranu treba da okrenes sraf za sinhronizaciju pa ugasis motor okrenes sraf i pustis da se slegne ulje ili jos bolje sam ga vratis na iste nivoe. Bolje prvo na verglanje da se steluje da nebi usisao ulje. Jel znas mozda koje su ti dizne bile kada si ga rasturio

Nisam siguran ali mislim da je nešto pisalo 9,5. Na onu veliku diznu što se odšrafljuje ključem.

Za nase kineze potpisujem da ne postoji dobar majstor u NIsu, samo neko ko zna malo vise od nas samih, slobodno napisi ko ti je radio motor da se neko od nas ne bi zeznuo i otisao kod istog. Ako ne nadjes vakuum metar az karbove, probaj da ga napravis u kucnoj radinosti imas cak i temu negde ovde na forumu ili odi do Ćićevca imas lika koji radi sinhronizaciju, znam da mi je matori vozio tamo jamahu ore desetak god kada sam je bio kupio

Servis MOTO-GARAGE kod Vidikovca. Deliju OK, ali samo tako deluju.

Vakumirao sam karburatore, motor radi ko sat. Nema ništa dok sam čovek ne uradi poso. Jebeš servise. Kupio sam 6 metra crevo 4 mm unutrašnji prečnik, i dve mazalice za ulje koje sam šrafio na na one gume što drže karburatore (ne mogu da se setim kako se zovu) samo sam pre početka te mazalice razbušio da ispadne ona kuglica da vazduh bolje protiče. Prvo sam pokušao sa uljem ali nije išlo jer ulje mnogo teško prolazi kroz crevo, onda sam sve završio sa antifrizom. Vrlo je prosto i sve sam završio za 5 minuta. E sad najvažniji deo, kad vam kažem zbog čega mi je motor nenormalno vibriarao na većim obrtajima nećete da verujete, kao što i ja nisam mogo da verujem u početku. Naime sve je to bilo zbog jebenog filtera za gorivo koji sam stavio na ono crevce što ide iz rezervoara do karburatora. Šta se ustvari desilo i kako sam ja došo do tog odkrića. u rezervoar sam uvek imao dosta goriva i polozaj ventila za gorivo mi je uvek bio u donjem polozaju, ali juče sam malo bio utanjio sa gorivo i prebacim ja slavinicu na položaj rezerve, kako sam to uradio motor kao da je oživeo. Vibracije na većim obrtajima manje za 50 %. I tu ja ukapiram o čemu se radi, izbacim fiter i rešim se muka. Sad motor samo prede. Pozdrav. I još jednom hvala svima koji su pokušali da mi pomognu.

post-7386-0-70649500-1315379551_thumb.jpg

Sa ovim sranjem od motora samo iz problema u problem. Na desnom karburatoru kao da mi nešto curi. Oko dihtunga za lonče sve požutelo kao vosak. Slikaću danas pa ćuda postavim slike. Verovatno da je gorivo, mislim da preliva na plovku ali me čudi kako tu da izlazi. Ne znam šta da mu radim.

ma samo stegni malo srafove na loncicu,ili u krajnjem slucaju stavi silikon ili diht masu na dihtung.da li prelivaju karbovi,tj da li ti curi gorivo na donju sisicu. :)

Ne curi ali kao da su vlažna.

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Dihtung lonceta ti je ostecen kada si skidao karbove (tj ako si skidao) dotegni ih na ona cetiri srafa koja imas i koji drze lonce, a ako ponovo krene da curka predihtuj crvenim silikonom za dihtovanje ili napravi drugi dihtung

Koliko treba da bude odvijen šraf za podešavanje smese koji se nalazi sa donje strane karburatora. Kod mene je do sad bio na dva i po kruga i motor tresao kao lud, smanjivao sam po malo i došo do nekih (precizno) 1,75 kruga i tu motor kao da najbolje radi u svim obrtajima. Ali bi hteo da znam koliko propisuje fabrika.

• U prolazu, 40 postova
  • Motocikl: Honda CBR 929

Ja sam cuo na 3 kruga...al to u tvom slucaju nece da valja...ne znam koliko je kod mene, ali lepo radi...mada mora malo da trese...bitno je kako ide sad sa 1,75 kruga :)

• Podržavam 1

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: bice uskoro neki kruzer :)

Moze li detaljnije o ovome " s kojim sprejom prskati i kako plasticifirati ram" :))) pozzz

,

Samo da skrenem paznju na po koji detalj,

prijatelj vozi 125ccm verziju pa pricam sta se izdesavalo na njegovom motociklu.

Lanac i lancanici uz pravilno dotezanje i podmazivanje nemogu da izguraju preko 1000km,

ukoliko motocikl uhvati rosa (o kisi da negovorim) odmah korodiraju izduvne grane,zadnji amortizeri,stitnik lanca,svi varovi na ramu i srafovi...

Masina za sada(1500km) dobra.

Savet_

nedozvoli da motocikl bude vlazan preko 1h vremena,ram i srafove kako bi zastitio od korozije prskaj onim sprejom za instrument table.

Po isteku garancije mozes plastificirati ram,zameniti srafove kvalitetnijim(isto vazi i za gume).

Da podsetim,pisao sam o 125ccm modelu,250 je mozda kvalitetnije uradjen.

Pozdrav Nenad.

• U prolazu, 21 postova

Zdravo.Ne znam da li trebam u ovoj temi da pisem i postavljam pitanje,ali ajde da probam

Pre koji dan sam isao u Nisu da pogledam jedan prince,125ica,presao 16000km,slabo je odrzavan,zadnji zupcanik varen(sigurno da nebi kupvao nov) PREDNJI TAKODJE TREBA DA SE MENJA, zadnji zmigavci pokidane zice,sajla za kvacilo pokidana,da puno mesta greban,kaze da nije padano sa njega,prednja kocnica ne reaguje kad se pritisne,.kaze da je iscurelo ulje,i jos neke sitnice,ako se setim izmenicu tekst.SAD ME ZANIMA vase misljenje koliko da vredi taj motor? A nije registrovan...evo i slike....

vpkc0jyey5zk1pnc8vi.jpg

Promenio član mladja-denca

• Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

300 maksimalno i još da se lupa u dupe od sreće što je dobio toliko...

• Podržavam 1

• U prolazu, 21 postova

Ali mi se cini da bi ga tesko vozio,jer sam visok 193cm. i cini mi se da mi kolena udaraju u rucice kad skrenem skroz u stranu?

jel to kod svakih? I koji je vas predlog ,kakav model da trazim od chopera? :stabre:

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Ali mi se cini da bi ga tesko vozio,jer sam visok 193cm. i cini mi se da mi kolena udaraju u rucice kad skrenem skroz u stranu?

jel to kod svakih? I koji je vas predlog ,kakav model da trazim od chopera? :stabre:

Има варијанта, ја сам радио, исправљање волана и продужене команде, претражи мало овде по форуму. . . .иначе ја имам 196...

• U prolazu, 40 postova

Ma bezi od ovog krsa...ulozices jos 800 u njega bezveze...bolje potrazi nesto bolje :D

da ti prodam ja mog princa :D 250ccm preso 4500 kupljen marta meseca. :D

• U prolazu, 40 postova

Koliko ja nemam vremena...odlicno sam se izvozao ove sezone..i mogu da se pohvalim da je 90 posto kilometraze van grada bilo...znaci laganica i uzivancija :D :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja