sstruja 115 Napisano April 19, 2009 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Zapala mi je za oko ova mazga: U pitanju je Yamaha YZ 250 LC iz 1993 godine ali nisam našao nešto više podataka o njoj na internetu, samo za mlađe modele od 2001 pa do 2009 i par komentara ljudi koji su posedovali model iz 93 godine... Da li je neko imao iskustva sa ovim motorom? Neke tehničke karakteristike, snaga, na koliko obrtaja, održavanje, potrošnja i slično? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stronser 16 Napisano April 19, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Dobanovci Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vozio vecinu dvotaktnih 250etica i po mojim kriterijumima takvi motori nisu za pocetnike u sportu za koji su namenjeni, vecina nas cuvsi zapreminu od 250cm pomisli pa sta je to voze malo veca deca i to je taman da ja probam za pocetak ali se tu zeznemo jer voziti ovakav takmicarac onako kako on ume da ide je veoma zahteven posao. Po meni je bolje prvo voziti 125cm ili 250cm4t i ako se to usavrsi onda preci na 450cm4t ili 250 2t. doduse za koliko para toliko muzike ali preporuka glasi kao sto sam vec napisao. mozda sam jedan od vecine nas koji hocemo da probamo kros pa se nisam bas najbolje snasao, neznam dodjite na jazak ili u pancevo, deliblato !pa da posle probe pomenutih motora cujem vase komentare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano April 19, 2009 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan I 125 dvotaktni ide nenormalno a kamoli 250, i to takmicarski ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1030 Napisano April 19, 2009 Drug član, 2996 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Moram da se malo umesam, nemoj krivo da me shvatis..... Nebitno, ali CROSS dvotakni nije za ENDURO!!! (mislim da ne planiras motocross ako ne gresim) Moze ali da se teraaaa..... :o :o :o Duga prva polako samo na kvacilu, snaga tek gore, kad provali hoce da skine sa motora.... (izuzetak bas 2T enduro kao EXC, koji su malo upeglani, 6 brzina i namenski doterani za HARD enduro) Mislim da ti nije dobar izbor, pogotovo tako stara cvaja.... Koje uz to kod nas imaju bolesne cene!!!! ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano April 19, 2009 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam se u petak po nekom kamenolomu i penjeo na Straževicu uz neke bolesne strmine i XT mi je bio pretežak na tako zahtevnom terenu... a neke su mi se kockice složile za ovaj motor (povoljna cena) pa se žestoko razmišljam da uzmem neki lakši motor i da napravimo nekakvu stazu na padini jednog brdašceta ovde... al prvenstveno bih uzeo lakši motor za zahtevniji - hard enduro, ako mi se svidi, što da ne i vikend vožnje po improvizovanim stazama... XT bi sigurno ostao da se koristi za duže vožnje po asfaltu i prirodi a ovaj ili neki sličan kross za ispunjavanje dečačkih fantazija... Edit: Šta je otprilike bolesna cena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zozon 6 Napisano April 19, 2009 Zainteresovan, 554 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Prijavi odgovor kao problematičan Dvotaktni motori iz vremena '90-ih vec imaju resen problem eksplozija snage, Kawa KX 250 iz '91 je vukla "odozdo' kao čudoviste! Ako resis da preskocis 125 i odma' uzmes 250 2T, moras imati respekta prema snazi od 53-58 konja na svega 96-98 kg tezine ... to ide kao ludo, taj motor ne ubrzava - on katapultira! Puno srece sa kupovinom i dobru zabavu zelim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 174 Napisano April 20, 2009 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Postujem tvoju zelju za 250 cvaju i takodje komenter rbobana i mog prijatelja zozona - ali zaboravi yz 250. Ipak su je izmorile godine, a posto vozis xt znam da si naviko da kad god sednes na nju ona upali i odradi voznju koju si zamislio bez da stucne. Ful cross su ipak zahtevniji motori i sto se tice voznje i sto se tice odrzavanja. Silne pare ces dati da ti yz uvek bude u top formi. I ne prija im enduro voznja - samo staza gde se zavrti 30 sekundi, minut max, pa kocenje. Sve duze peglanje po gasu kolje cvaje iz tog vremena. I meni je zelja laksi motor od 90 - 100 kg. ali mislim da treba sacekati priliku - skupiti lovu za noviji 4t kros. A cene polako padaju na nasem prebukiranom trzistu. A sto kaze rboban za yz 250 1993 sve preko 800 , 1000 e je bolesna cena. RAZMISLI dobro i provozaj i ovu sezonu na xt pa ces videti posle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4740 Napisano April 20, 2009 Ne silazi, 5544 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan I sam sam imao slicnu dilemu...Kod nas vec dosta ljudi vozi po planini, u sustini je to vise hard enduro nego pravi cross... Ja sam se dvoumio da li da uzmem neki enduro tipa TTR, XR, KLX, ali svi su isuvise teski. Probao sam CR250 i video sve ovo sto je Stronser napisao. Obzirom da bez obzira na dugogodisnju voznju motora nemam iskustvo na off-u, taj motor mi se cinio kao lud. Eksplozija snage, sve vreme sam stegnut u stomaku dok ga vozim. Tako sam odlucio da kupim cross 2T, ali 125. Naravno sa tendencijom da ga zamenim za neki lagani hard enduro kad za to dodje vreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...