Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki Burgman 650

Recommended Posts

  • Teoreticar ..., 12089 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Suzuki Burgman 650

 

nxhhG_2007suzukiburgman650exe.jpg

By lalajko1

 

Dajte svoj komentar iskljucivo ako ste vozili ili posjedovali ovaj motocikl. Niposto nikakve komentare u stilu "cuo sam", "rekli su mi" i slicno. Odgovorite na sledeca pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima bice istog trenutka obrisan.

 

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

Navesti tacno godiste motocikla koji ste vozili..

 

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

"Posjedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

 

3. Sta mi se dopada:

"Odlicne kocnice i dobra zastita od vjetra." ili "Sjajan za duza putovanja, odlican polozaj vozaca, mala potrosnja" ili neko moze napisati i par pasosa ako zeli, tim bolje.

 

4. Sta je moglo biti bolje:

"Prednja kocnica ima lose doziranje i slaba zastita od vjetra" ili nesto slicno u stilu prethodnog pitanja.

 

5. Moj utisak:

Vas mali review. Tu sad moze svasta da se napise, da se detaljnije objasne i opisu stvari iz prethodne dvije stavke i da se jos malo prica o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i moze se dati i neka ocjena i recimo preporuka za kupovinu. Takodje, ovdje bi bilo dobro da onaj ko je proveo vise vremena sa motorm napise na sta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o odrzavanju...

 

 

 

Najlakse vam je da uradite copy-paste sadrzaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vas odgovor:


[b]1. Godiste motocikla koji ste vozili:[/b]


[b]2. Vrijeme provedeno na motorciklu:[/b]


[b]3. Sta mi se dopada:[/b]


[b]4. Sta je moglo biti bolje:[/b]


[b]5. Moj utisak:[/b]

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

2007, uvezen iz Italije sa 1300 predjenih km (ko zna)

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

Imam ga tačno godinu dana.

3. Sta mi se dopada:

Mnogo toga: 56 konja i usećaj snage; neverovatno prijatan automatski menjač; udobnost za vozača i suvozača i pri dužoj vožnji; ispod sedišta staju dve kacige ili ozbiljnija kupovina iz radnje; visinu wind shield-a podešavaš prekidačen u toku vožnje; prilikom provlačenja ogledala se sakupljaju pritiskom na dugme; power mode - kad ti treba dodatno ubrzanje; ABS; dopada mi se kako izgleda.

 

4. Sta je moglo biti bolje:

Rezervoar je mogao biti veći (staje 15L); prekidači na levoj strani volana su previse blizu jedan drugom i u početku možeš rukavicama slučajno da stisneš power mode ili sirenu umesto žmigavca; slobodno su mogli da izbace manualni režim promene brzina (i to je na dugme) jer automatik perfektno vrši posao. Cena bi mogla da mu bude bolja.

Dok se ne navikneš, problem su težina (244 kg) i širina (81 cm ali se to kompenzuje sakupljanjem ogledala).

Ostali minusi su standardni minusi skutera: nizak - udarao sam ga već nekoliko puta od dole; relativno mali točkovi (120/70/R15 napred, 160/60/R14 nazad) i to što pravi bajkeri po nekada neće da ti mahnu na putu…

 

5. Moj utisak:

Upravo “jedinstvo suprotnosti” je ono sto volim kod ovog motora.

Sa jedne strane ubrzava od 0 do 100 za 6 sekundi. Maksimalna brzina mu je preko 180Km/h. OK, nije R ali na semaforu retko koji auto može da te bije. Kada voziš u grupi pravih bajkera bez ikakvih problema pratiš ritam. Većina želi da ga posle proba.

Mnogi vozači ovog modela na ledjima nose natpis “Sorry, upravo te je pretekao skuter”.

Sa druge strane ima sve najbolje karakteristike skutera: lako se vozi, pantalone i cipele ti ostanu čisti kad ideš na posao po kiši, puno stvari možeš da poneseš a da ne kupuješ dodatne kofere, dupe ti ne utrne od dužih tura.

Srdačno preporučujem i to najviše zbog multifunkcionalnosti.

 

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • AlexTattoo, 120 postova
  • Lokacija: Nis
  • Motocikl: Yamaha R1

posedovao sam burgmana 650 samo stariji model, 2003god. mislim da imaju iste agregate. jedino sto mi se nije svidjalo je potrosnja. po gradu nikad nije bio ispod 6, a ponekad trosi i preko 7 litra. jeste da ide ko azdaja ali guta isto tako.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 3 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Burgman 650

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

2006. kupljen sa 30.000

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

od 2016 i dan danas ga vozim,presao 20.000

3. Sta mi se dopada:

uzeo sam ga iskljucivo zbog njegovih gabarita,udobnosti,osecaja komfora,velikog prtljaznika,ubrzanje ludacko,osecaja,zastite od vetra celog tela..

isao sa njim 3 puta na more i po srbiji svuda..bez ikakvih problema,sa devojkom i puno prtljaga,bez ikakvih problema na preticanju,osecaju u voznji,kao da ne postoji suvozac i torba,uvek snage dovoljno,komfor,sve je tu.veliki prtljaznik od preko 60l..staju 2 full face kacige i svasta nesto...skuter koji nije skup za odrzavanje,nema nikakvih kvarova..samo sve na vreme i to je to..kais je od kevlara(zato je mnogoo skup)ja ga menjao ali nikakvih drugih sitnih kvarova sto nerviraju kao kod drugih maxi skutera NEMA.

4. Sta je moglo biti bolje:

pa tesko pitanje..verovatno su sve te sitnice koje su trebale biti bolje uklonili  u novijem modelu

po meni mozda taj menjac,koji cima u voznji kada se daje gas i oduzima,neznatno ali po nekad nervira..motor koji je jako bucan,cuje se jako,kao dizel motor (ugradio sam i stop diesel klip)pa se manje cuje,vibracije pri malim brzinama.potrosnja je relativna stvar na otvorenom putu ispod 4,grad preko 6(ma koga briga za potrosnju,bitno je da se uziva)

5. Moj utisak:

Moj kompletan utisak je..odlican maxi skuter,po meni mozda i najelegantniji i najbolji izbor maxi skutera,zbog svoje elegancije,tezine,ubrzanja,voznih karakteristika,prtljaznog prostora,voznje u dvoje

kao i svaki skuter ima svojih mana..i ljudi koji razmisljaju o burgmanu 400 ili skuteru od 400,500cc...bolje da kupe burgmana 650,toplo preporucujem.

pozdrav...za sve informacije o ovom motoru,slobodno pitajte

 

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 264 postova
  • Lokacija: Celje, Slovenija
  • Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X
1. Godiste motocikla koji ste vozili:2004.

2. Vrijeme provedeno na motorciklu: Godinu dana, oko 7000 km

3. Sta mi se dopada: Kada sam prvi put seo na njega, odmah me je fascinirala njegova veličina i težina koje prosto ulivaju neku sigurnost. Startuje trenutno, bez zadrške ne nabijajući obrtaje kao klasični skuteri. To je zato što je Bugi samo po izgledu kao skuter a mehanika je više kao kod motora. Ima lamelasto kvačilo u ulju, multitronik cvt menjač (koji srećemo ko automobila Audi, Subaru, Tojota itd) i 56 konja što ga čini izuzetnim pri startu, u preticanju i u samoj vožnji. Sam motor je postavljen skroz napred i nisko tako da se zbog takvog rasporeda mase može voziti vrlo dinamično i po krivinama. Zbog njegove veličine i snage gotovo da nema razlike u vožnji sa i bez suvozača. Menjač radi perfekno bez ikakvih trzaja pri promeni brzina. Postoji i manuelni način menjanja za kojim zaista nema potrebe. Možda u slučaju ekstremnih nizdrbica da bi se obezbedilo bolje kočenje motorom! Postoji i power mod (više snage) za kojim takodje nema potrebe u normalnoj eksploataciji. Kočnice su vrlo dobre, napred dva diska, pozadi jedan. Ima i ručnu kočnicu što omogućava parkiranje na strmini. Retrovizori su u nivou instrument table, veličine kao kod automobila što daje odličnu preglednost pozadi. Potrošnja je do 4,5 l, na autoputu 6 l.


4. Sta je moglo biti bolje: Na novijim modelima je dodato el. podešavanje vizira, el. zatvaranje retrovizora i grejanje rukohvata i sedišta i znači nema šta više da bude bolje. Ako bi neko rekao: veći točkovi, veći rezervoar itd, to bi onda bila viša klasa!


5. Moj utisak: Veoma svestran motor. Nije preveliki za grad a opet dovoljno veliki i moćan za putovanja i bez problema prati grupu jačih motora. Moja najduža etapa u jednom danu (sa ženom i prtljagom) je bila 730 km. bez većeg fizičkog napora. Ispod sedišta je pravi mali gepek tako da uz kombinaciju sa zadnjim koferom možete da se spakujete za odmor u letnjem periodu. Taj izgled i filozofija skutera mu daje prednost ispred motora za gradsku upotrebu jer ima veliki prtljažni prostor i motor je sakriven plastičnim oklopom koji ujedno štiti i od vreline samog motora pa se do grada na kaficu ili do trgovine može i u šorcu i majci. Naravno, kaciga, rukavice, pojas i patike su obavezni! Odraditi mali servis je skroz jednostavno, sve je dostupno bez potrbe demontiranja bilo kakvih drugih sklopova. Takodje važi i za zadnji točak, izvadimo osovinu i točak ide van (koč. klešta se podrazumevaju). Jedino zbog manjih točkova i kraćeg hoda ogibljenja treba biti oprezan zbog neravnina u dugim brzim krivinama, motor postaje nestabilan što je jako neprijatno! Sve ostalo je top!

 

 

 
  •  

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 264 postova
  • Lokacija: Celje, Slovenija
  • Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X

I da se dopunim: malo slabije dugo svetlo jer ja levi far H7 kratko a desni H4 kratko i dugo. I možda jedina loša strana: ako vam iole oslabi akumulator ili vam iznenada zataji anlaser, nema paljenja na gurku, mora šlep do servisa ili kućne radionice, svejedno!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja