Jump to content

Moto Zajednica

Proljetni radovi u vrtu. 3. WEC Italija, Sardinija

Recommended Posts

• Ne silazi, 5470 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Samo da obavjestim one koje interesuje da sutra vece pocinje treca runda WEC sampionata. Grand Prix Italije u gradu Iglesijas na Sardiniji. Proljetni radovi pocinju, KTM super testom u petak uvece i to na sred bejzbol stadiona koji se nalazi u gradu. Posto u Sardiniji koze pasu pod rucnom, prilicno sam siguran da ce se "ratari" prilicno napatiti.

Inace Iglesijas se nalazi na nekih 50km od Caljarija,a u njemu je jedan od najvaznijih, ako ne i najvazniji Enduro klub u Italiji, koji datira jos od 1974 godine.

* Duzina : 50 Km

* Krugova : 4

* Cross Test: 1

* Enduro Test : 1

* X’Treme : 1

* Super Test : Petak 17 at 19.00 na gore pomenutom Baseball Stadionu

Otvaranje u danas u 18h na Piazza Sella.

Evo jedan klipic iz Spanije,kao uvertira, pred ono sto nas ceka:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5470 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

3. WEC GP Italija, Iglesias

Prvi dan-kiša na Sardiniji

Kiša je izenadila sve koji su došli na treću rundu MAXXIS FIM WORLD ENDURO Šampionata. Za prvi dan na Grand Prix Italije svim zvijezdama takmičenja, kao i navijačima je obezbjeđeno besplatno tuširanje. Prije nego je postalo klizavo, staza na Sardiniji nije propustila šansu da pokaže sve svoje pikanterije, od tvrde zemlje do kamenja, a sve to kroz bajkovite predjele.

Kao što smo već gledali u Portugalu i Španiji, proljetni radovi u vrtu su započeti KTM Super testom petak popodne. Po dvojica pionira su išla na oranje po tipičnom moto cross terenu. Jedan od pionira koji je specijalac za dvoranske trke, Italijan Fabio Mossini (HM) je pobjedio. Bio je ispred Christophe Nambotina na GAS-u i Ivana Cervantesa na KTM makini.

U subotu, najbrži su bili motorini iz Enduro 1 klase. Uprkos greškama u Enduro testu, Mika Ahola (HM) je od ovoga sektora napravio svoje igralište i pobjedio sa solidnom prednošću od 45 sekundi. Drugo mjesto je zauzeo Italijan Antoine Meo (HVA), a treći uvjek raspoloženi kad se vozi na domaćem terenu najbolji rookie 2008 sezone Simone Albergoni (KTM).

U Enduro 2 klasi , kako smo i mogli očekivati pobjeda Johnny Auberta na KTM, ali ovo je Francuzu bio najteži put do trona od početka sezone. Aubert je napravio veoma komotno vođstvo od 1 minut i 9 sekundi, ali kada je pogledao rezultate drugih kategorija, primjetio da je uzeo drugo mjesto u Enduro testu. Bartosz Oblucki je dograbio fenomenalno drugo mjesto, što je veoma ohrabrujući rezultat i u njegovom slučaju veliko zadovoljstvo što se tiče samokontrole. A vjerujem da ništa manje nije bio srećan ni Juha Salminen koji je konačno donio BMW-u podijum, sa 1.13 sekundi zaostatka u odnosu na Obluckog. Nakon čega je izjavio " Danas je bilo veoma tijesno u E2. Napravili smo napredak tokom pauze, a takođe sam unaprijedio i svoju vožnju. Još uvjek pravim dosta grešaka, ali sam zadovoljan.”

Crna serija za BMW u Enduro 3 klasi se nastavlja. David Knight , vozač BMW motorina je odlučio da odustane na Enduro testu. Na specijalnom testu, čas suvom, čas klizavom, Sebastien Guillaume se pokazao odlično. Nakon što je počeo sezonu u Cervantesovom zasjenku, Husqvarnin vozač je došao do pobjede sa prednošću od skoro 6 sekundi nad najvećim rivalom.

Sebastien Guillaume: “Vozio sam trku neobazirući se na vremena. Iz tima su mi saopštili rezultat tek na kraju drugog kruga. Rekli su mu da vodim sa 10 sekundi prednosti. Od toga momenta, sam imao pritisak i nisam vozio baš najbolje u posljednja dva specijalna testa. Sigurno je da ću ovu strategiju zadržati za sutra.Danas je bilo neophodno da se vozi čisto i da se nađe što bolje prijanjanje zadnjeg točka, znao sam kako da to uradim i isplatilo se.”

Malo sam u frci sa vremenom, ali se nadam da cu popodne zavrsiti izvjestaj i za drugi dan i postaviti kompletne rezultate.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja