JevtaNS 1958 Napisano April 16, 2009 Drug član, 2912 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam zbunjen.Po prodavnicama prodavci oni malo ozbiljniji koji uzmu katalog pa provere koje ulje meni treba kazu za Yamahu XJ 600s ide mineralno ulje tipa motul 5000 5000 10W40 HC-Tech Protects the engine and gearbox. Meets JASO MA. Ideal for f oil immersed clutches. Compatible with catalytic converters. Standards: API SJ / SH / SG – JASO MA http://www.motul.fr/uk/conseils/index_moto.html ili http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/d_mineralisch_nt0005f456.html Znaci gde god sam pitao ,a oni pitali koji motor imam odgovor je bio otprilike ovakav. Ja sam po vecinskoj preporuci sa foruma mislio da sipam motul 5100 sad vise nisam pametan(doduse nisam bio ni pre). Dajte sada konstruktivan savet u ceni je razlika duplo izmedju polusintetika i mineralnih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlaxxdee 7 Napisano April 16, 2009 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Cacak Prijavi odgovor kao problematičan Mozes pogledati na ovom linku da mnogo veci strucnjaci od mene preporucuju za GSXR 750 Motul 5100 10W40. Preko ovog linka sto si ostavio se takodje vidi da nisi u pravu...Sta kazu strucnjaci: For 1988 to 2007 Models Jel ovo dovoljno? Covek vozi SUZUKI GSXR 750 1990 godiste!Sto znaci da ako malo vise pratis razvoj motocikala uopste i malo vise znas o toj masini trebao bi da znas da je taj motor ULJARA ili VAZDUSARA kako ga zovu nasi strucnjaci,gde glavnu ulogu igra ulje koje je naravno bolje ( za masinu) ako je kvalitetnije... Kada je motor pravljen nije bilo tog ulja ali kakve to ima veze.Ne pravi se motor za odredjen tip,ili vrstu ulja.Ono sto je bitno su aditivi koje ulje sadrzi zbog mokrog kvacila.Motul 5100 kao i 300v sadrzi te aditive dok je 300v pravljen na drugoj bazi i radi se o full sintetic ulju. Uglavnom tog suzukija jedino moze da unisti cekicem tako da sta god sipa nece pogresiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano April 16, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Svartpilen 401 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam kako to 1990 godina nije izmedju 1988 i 2007???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 228 Napisano April 17, 2009 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, ubih se citajuci sve i svasta po internetu i nisam dosao ni do jednog pametnog i KONKRETNOG odgovora na pitanje, koje ulje da sipam u motor tj. zamenim u motoru... Na chepu pishe 10w40 SAE... I sve je to ok. Za toliko se i ja razumem u ulja, a i nacitah se vala... Poshto u ovaj forum imam najvise poverenja, molio bih vas da mi pomognete oko izbora ulja za moj motor. Interesuje me koje KONKRETNO ulje treba da sipam u motor? Ono sto me najvise zbunjuje jeste da li bih trebao da sipam Sinteticko ili Polusinteticko ulje?!? :-\ Svi preporucuju sinteticko, ali nemam ja bash poverenja dok ne pitam Vas... Odgovor tipa Motul 7100 ili Motul 5100 ili Motul 300v factory line 15w-50 bi mi najvise odgovarao! Da znam sta da kupim... Molim vas da mi ne odgovarate kako cu odgovor naci u pretraz na sajtu, ili na google.com ili u user manualu, jer tamo nema konkretnog odgovora. A trazio sam i trazio i trazio i citao i citao i citao... I do konkretnog odgovora nisam dosao... :-[ Ah da, motor je Suzuki GSX R 750 1990.god. Unapred zahvalan! Puno pozdrava. Ivan Nebudi lijen poput mene , jer mi se ne piše , ali evo ti link pa pročitaj (ali cijelu raspravu) možda ti nešto pomogne . http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=23654.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 228 Napisano April 18, 2009 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam zbunjen.Po prodavnicama prodavci oni malo ozbiljniji koji uzmu katalog pa provere koje ulje meni treba kazu za Yamahu XJ 600s ide mineralno ulje tipa motul 5000 5000 10W40 HC-Tech Protects the engine and gearbox. Meets JASO MA. Ideal for f oil immersed clutches. Compatible with catalytic converters. Standards: API SJ / SH / SG – JASO MA HC-Tech nije mineralno ulje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlaxxdee 7 Napisano April 18, 2009 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Cacak Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam kako to 1990 godina nije izmedju 1988 i 2007???? Uredu,zasto si neurozan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...