VoxRS 56 Napisano Maj 5, 2019 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Matic 3m,peugeot 50 wrc,Aprilia scarabeo, Beverly 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pa to sto sam mogao sredio sam očistio sam karburator kao nov je zamijenio pikse i ležajeve na viljušci ali mi je onaj đavo gdje su rolnice skoro kao motor plav... i lamele su pri kraju da li da to mjenjam? očistio sam sve ...radi kao sat ,remen je na putu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15954 Napisano Maj 5, 2019 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sto videh, ne bi rekao da su ti lamele pri kraju, samo obrada da se sve poravna i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VoxRS 56 Napisano Maj 5, 2019 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Matic 3m,peugeot 50 wrc,Aprilia scarabeo, Beverly 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 31 minuta, Satelis je napisao: Imas li kakvu sliku nosača kofera ,imam nosač ali nepaše za burg da mogu napraviti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15954 Napisano Maj 6, 2019 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Odes do @seba011 i svi problemi reseni, napravi ti covek bez mnogo da razmisljas. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Maj 6, 2019 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Imas na oglasima za malu lovu,saljem link kada ga pronadjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 896 Napisano Maj 7, 2019 BJB Maxi Scooter Club, 2076 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Ја сам узео плочу од њега, ал сад не могу да га нађем на КП Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sonic974 3 Napisano Maj 7, 2019 U prolazu, 27 postova Prijavi odgovor kao problematičan ...e ovako...dosadilo mi je stalna kupovina nosaca navigacije na vakum soferke...em je nesigurna, em puca ona plastika nosaca koja je tanka ko qu...razlog pucanja plastike su uglavnom "kvalitetni" putevi, ne znas koju rupu da izbegnes, a bugi nosi 13.tice tockove. Dosao sam do idealnog resenja,a isto zelim da podelim sa Vama drugari. Prosto i sigurno Potreban Vam je samo magnet, po mogucstvu od nekog starog hard diska iz racunara(raskupusate hdd i izvadite magnete, u hardu postoje 2 magneta, a za ovo Vam je potrebam samo 1 ), i parce lima(ne tanje od 1mm) Skrojite lim po dimenzijama poledjine navigacije i zalepite sintelanom (provereno da je odlican za to), a magnet od hard diska ima rupe sa obe strane. Skinete gornju plastiku kormana i izbusite rupe po dimenzijama magneta (vodite racuna da postavite magnet tako da kad stavite navigaciju ne ometa pogled na instrument tablu) , usrafite i to je to...samo nabacite navigaciju i sidate po potrebi Dosadilo mi je vise kupovine nosaca koji nisu pouzdani zbog losih puteva, na zalost... Evo slika u prilogu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12994 Napisano Maj 7, 2019 Ne silazi, 7430 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 4/12/2019 at 7:04 PM, muljaz said: Biće ti problem punjenje. Kontakti na ulazu će prekidati. Ima par elegantnih rešenja, da se iskoristi retrovizor ili poklopac kočione tečnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dusantomic 90 Napisano Maj 8, 2019 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS Dakar 2005. Prijavi odgovor kao problematičan Momci treba mi mali savet oko voznje motora nakon sredjivanja agregata (klip, karike nove, cilindar honovan). Koliko vidim postoje dva metoda, ali se uglavnom pominju kod NOVIH motora i to kod onih sa klasicnim kvacilom: 1. Kako fabrika nalaze, malo po malo sa varijacijom obrtaja 2. Vozi kao da si ga ukrao Koje metode koristite kada je reparacija u pitanju? Obzirom da je cilindar od starih materijala (star 20godina ), a klip i karike nove (noviji materijali) nisam siguran sta je najpametnije. Kod opcije broj 2 mi je malo teze da izvedem jer Burgman ima CVT pa promena broja obrtaja u ekstremne je malo teza jer ce CVT uvek pokusavati da prilagodi stepen prenosa pa ce broj obrtaja biti stabilniji nego sto bih ja mozda zeleo/tebalo da bude. Molim iskusne da posavetuju. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko rakic 6 Napisano Maj 8, 2019 U prolazu, 32 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Burgman 400 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam zimus radio motor,original karik i gumice,cilindar honovan,5 litra benzina sam potrosio dok je radio u mestu i dodavanjem gasa po potrebi nikako pun gas....sad ga vozim kao da sam ga ukrao,prosao sam 1000km,ni kap ulja nije potrosio..sad bih trebao da zamenim ulje i filter.Tako sam ja uradio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dusantomic 90 Napisano Maj 8, 2019 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS Dakar 2005. Prijavi odgovor kao problematičan Ovo mi je plan, snimacu hard break-in kamerom (prvu voznju): 0. Sipanje Mineralnog automobilskog ulja u odg. viskozitetu (10w40), sipanje antifriza i sklapanje motora 1. Prvo paljenje (da se prozraci sistem sa antifrizom, moguce i vise paljenja da bi se kompletno ozracio) - 5 sec 2. Drugo paljenje - zagrevanje pre voznje (3 - 5min ler bez dodavanja gasa i sl) 3. Prva voznja (odmah nakon drugog paljenja, odnosno bez gasenja) - 30km Par min voziti umereno samo da dodje do radne temp 100% i onda poceti sa naglim dodavanjem gasa, pustanje gasa i kocenje motorom 4. na 30KM Menjanje filtera i ulja (opet sipati mineralno) 5. Voznja narednih 500-900km, sa sto cescim promenama brzine, kocenjem motora i izbegavanjem konstatne brzine i ler rada, ali manje obaziranje nego prvih 30km 7. Menjanje filtera i ulja 600-1000km - sipati ulje po preporuci fabrike Po mojoj proceni za mesec da bi trebalo da predjem tih 600-1000km i onda voznja po zelji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dusantomic 90 Napisano Maj 11, 2019 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS Dakar 2005. Prijavi odgovor kao problematičan Klip ubačen, pređeno prvih 50km, zamenjeno ulje. Sad čekam lepo vreme da sabijem ostatak za razradu.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko rakic 6 Napisano Maj 21, 2019 U prolazu, 32 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Burgman 400 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je nekako moguce da se ubaci neki senzor ili manometar pritiska ulja na ovim starijim modelima Burgmana? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dusantomic 90 Napisano Maj 21, 2019 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS Dakar 2005. Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, vlajko rakic said: Da li je nekako moguce da se ubaci neki senzor ili manometar pritiska ulja na ovim starijim modelima Burgmana? KupujemProdajem | Preko dva miliona oglasa WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Korisno za svakog. Kupite ili prodajte Vaše polovne ili nove stvari i usluge na KupujemProdajem.com Imas tu nesto sto bi moglo da se zasrafi na blok i da cita pritisak, ako se ne varam na mom (2000god) je ta tacka dole negde, pa ne znam koliko glomazno bi to izgledalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko rakic 6 Napisano Maj 21, 2019 U prolazu, 32 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Burgman 400 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Pa to sam i ja gledao....ali bi bilo dosta nisko,jer ovaj sraf gde se meri pritisak stoji bas nezgodno,pa sam mislio da se tu stavi senzor od nekog auta,zavisi koji je navoj,pa da na tabli otkacim kontrolku za rucnu posto je ona crvene boje i da povezem sa senzorom,jer na autu senzor za pritisak ulja radi na masi,tj prekida masu i tako pali kontrolku,samo treba naci odgovarajuci senzor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6795 Napisano Maj 21, 2019 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan U sistemu u kojem vlada pritisak apsolutno nije važno šta je dole, a šta gore. Po mom mišljenju to je samo bespotrebna komplikacija koja će ti samo reći da je konačno došao kraj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko rakic 6 Napisano Maj 21, 2019 U prolazu, 32 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Burgman 400 1999 Prijavi odgovor kao problematičan S obzirom da je pumpa za ulje pogonjena lacem,ne bi trebalo da tako lako crkne.Gubitak pritiska bi se desio samo zbog nedostatka ulja a to je opet vlasnikova greska zbog neredovne kontrole.Neka me neko ispravi ako gresim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dusantomic 90 Napisano Maj 21, 2019 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS Dakar 2005. Prijavi odgovor kao problematičan S obzirom da je pumpa za ulje pogonjena lacem,ne bi trebalo da tako lako crkne.Gubitak pritiska bi se desio samo zbog nedostatka ulja a to je opet vlasnikova greska zbog neredovne kontrole.Neka me neko ispravi ako gresim.Imaš gore u slici razloge zbog kojih može da dođe do promene pritiska, ima ih dosta, nije samo totalni gubitak loš, a promene mogu da pomognu da ne bude havarija.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2042 Napisano Maj 21, 2019 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Uzmes manometar od traktora ili kamiona, oni su na “gajtanu” pa mu nadjes neko zgodno mesto na tabli. Mozes i od satrijih audija 80-90. Ili sa aliexpressa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dusantomic 90 Napisano Maj 22, 2019 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS Dakar 2005. Prijavi odgovor kao problematičan 22 hours ago, pronto said: U sistemu u kojem vlada pritisak apsolutno nije važno šta je dole, a šta gore. Nije bitno gde je u sustini, ali prikljucak koji je fabrika ostavila je nisko, odnosno dole ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sonic974 3 Napisano Maj 22, 2019 U prolazu, 27 postova Prijavi odgovor kao problematičan 34 minutes ago, dusantomic said: Nije bitno gde je u sustini, ali prikljucak koji je fabrika ostavila je nisko, odnosno dole Evo ja sam nesto googlao preko wish.a jer ja tamo kupujem, to mu dodje isto kao i alliexpres nije tako lose malih je dimenzija i moze se dodati negde u gornjim mskama pored instrument table Motorcycle Oil Preasure | Wish WWW.WISH.COM A new motorcycle oil preasure, a new you. Shop motorcycle oil preasure and get up to 80% off. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole. 0 Napisano Jun 8, 2019 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Vlasnik sam BURGMANA AN400 K7 2007 godiste, korektan motor u isto dobrom stanju. Problem koji mi se javio od pocetka i koji bih voleo da resim uz vasu pomoc je sto mi se guvernala pri brzini od 50-100 km ako bih pustio ruke sa nje, pocne trzati levo desno. Menjao sam gume, skidao kofer, stavljao tegove, balansirao felne. Za sada nista od navedenog nije pomoglo pa ako neko ima predlog, unapred hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 896 Napisano Jun 8, 2019 BJB Maxi Scooter Club, 2076 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Лежајеви кормана Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko rakic 6 Napisano Jun 8, 2019 U prolazu, 32 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Burgman 400 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Lezajevi kormana,lezajevi u tockovima,nosaci motora,proveri da li neki sraf nije popustio ili u najgorem slucaju kriva prednja vila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VoxRS 56 Napisano Jun 11, 2019 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Matic 3m,peugeot 50 wrc,Aprilia scarabeo, Beverly 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan On 5.5.2019. at 23:34, Satelis je napisao: Ovo sto videh, ne bi rekao da su ti lamele pri kraju, samo obrada da se sve poravna i to je to. On 23.4.2019. at 20:10, sonic974 je napisao: Evo ti druze, sve je objasnjeno n youtube: Ovo je najjednostavnije rijeseno carbcleanerom ,bio je katastrofa crn usis kao da je bio u blatu dobro je i radio, sad sve naštimano radi i pali kao sat,izmjenjao sam sve , valjkaste ležajeve na viljušci,remen ,ulje ...plastike ću ostaviti za zimu ,otkrio sam par šarafa nedostaje na deklu i to je riješeno . Prespreman za ...ljeto . Vozajući se po gradu i preko ležećih spadne mi negdje plastika koja stoji između zadnjeg svjetla poručim iz bg sa nekog otpada pošalje mi čovjek a ona ne paše. ako neko ima saznanja gdje se može naći sad imam dva problema ,rešetku hladnjaka i tu plastiku između zadnjeg svjetla godište 2007 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...