Mind Resetting 442 Napisano Jun 1, 2017 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Jel nekome poznat ovaj Bugi, da se cimam do tamo ili da batalim? https://www.polovniautomobili.com/motori/9990780/suzuki-burgman-400 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fanky 1011 Napisano Jun 4, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova Lokacija: Beograd - Vinca Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Malo sredjivanje vila jer do sada sam samo ulje menjao al nikad nisam otvarao vile, imao sam semeringe kupljene odavno kao i ulje pa rekoh ajde Rasklapanje Vile postavljene naopacke da se iscede Staro lose ulje i opruge amortizera Poklopac vile I pravac na sto i skidanje dust seal (prasinarke) Da bi odvrnuo sraf koji se nalazi sa doljne strane vile morao sam da izmajmunisem sa nastavcima a da pritom blokiram unutrasnjost vile gde se nalazi mala opruga koja je zasrafljena za pomenuti sraf I unutrasnjost razmontirana Sve je oprano i pocisceno I sledi sklapanje i nov semering Posto nemam alat za nabijanje semeringa koji kosta odprilike 2.500rsd ja sam koristio vodovodnu cev koja je mislim fi 50ali nisam siguran ali naleze tacno tamo gde treba a da ne dodiruje metalni prsten semeringa, i gumenim cekicem blago kuckanje po cevi do momenta kada semering leze na svoje mesto a ne treba mu mnogo Sraf koji ide ispod vile i kojim se steze unutrasnjost je namazan lepkom za srafove i koji se steze na 30nm U vilu ide 284ml ulja a vazdusni cep treba da iznosi 96mm bez opruge ja sam koristio cevku od akvarijuma kao i subler, spric i crevce da bi previse ili premalo ulja sveo na zadatu normu fabrike I tacno onoliko koliko treba ulja da se nalazi u vili, pomeranjem gore dole vile se izbacuje vazduh koji se nakupio u toku sipanja Posao gotov, nisam slikao vracanje ali redosled kao i skidanje samo obrnutim redom tako da na kraju i poslednje stezanje je poklopac vile koji se steze na 45nm. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niko 1396 Napisano Jun 22, 2017 Zainteresovan, 491 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: A Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav bratijo elem juce mi se desi peh pa ako ima pomoci da u kucnoj radinosti otklonim kvar i kako molio bih vas za pomoc.U pitanju je burgman k8 na zescoj uzbrdici mi verovatno kvacilo zapevalo pocelo da uji i ni makac,nakon kratke pauze na centralnom stenderu ga upalim i tocak se vrti kao da je zaglavio u brzini,krenem sa njim i ide vuce normalno ali kad stanem on se ugasi i prilikom kretanja pisti mnogo i povlaci bez gasa,nakon dodavanja gasa ide bez problema ali nece da razdvoji tj da ide u ler vec ostaje u brzini dok stojim i ugasi se,ako ima ko kakav savet pomagajte,hvala unapred i pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Jun 22, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Otvori kvacilo i pregledaj ga.mislim da su se paknovi pojeli i izlasli iz gumica koji su nesto kao odstojnici da se prilikom vracanja istih nebi cuo metalni zvuk.pogledaj pa javljaj dalje. Ili se neka oprugica istegla pa je u kontaktu sa zvonom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niko 1396 Napisano Jun 22, 2017 Zainteresovan, 491 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: A Prijavi odgovor kao problematičan Hvala panto na odgovoru pokusacu da "desifrujem"ovo sto si napisao,moram izgleda dublje da udjem u analizu zvanu kvacilo,gde i sta i kako da bih krenuo da skidam deklo i otvaram masinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Jun 22, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Moras da skines zvono kvacila i vec ce ti se nadzirati sta moze biti.ako neki pakni viri vise u odnosu na druge ,tu je problem.onda moras skinuti veliku maticu ,izvuces polutke i skines male zegere koji drze plocu i i onda ces videti paknove i sta dalje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niko 1396 Napisano Jun 22, 2017 Zainteresovan, 491 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: A Prijavi odgovor kao problematičan Hvala jos jednom panto kolko za vikend krecem sa rastavljanjem pa javljam kako ide,a negde na netu procitah da je usled blokiranja kvacila i lamele blokiralo i ostalo u brzini i da moze da popusti kada se potpuno ohladi motor,cak i guranje ugasenog motora je nemoguce jer tocak zadnji ima otpor jer je zaglavio u brzini, probacu sutra ako neuspe onda vikend krecem rastavljati,pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Jun 23, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Samo ti rasturi i sve ceti se kazati samo videces. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niko 1396 Napisano Jun 23, 2017 Zainteresovan, 491 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: A Prijavi odgovor kao problematičan Vazi,javljam kad pocnem sa rasturanjem u slici i reci,nedaj boze,nekom mozda i zatreba,pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Jun 23, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Link Da ti bude lakše 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jul 9, 2017 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan DAli neko zna dimenzije/oznaku ležajeva zadnjeg točka za Burgman 400 2005. ili link...? HVALA!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Jul 10, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Ja stvarno nemam pojma,skini ga pa pravo u radnju sa lezajevima i to je to.kada ga skines napisi oznaku lezaja ovde da imamo i ti informaciju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fanky 1011 Napisano Jul 10, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova Lokacija: Beograd - Vinca Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Jul 10, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Dobri stari funkey,zaj nema sta nije rasturao... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fanky 1011 Napisano Jul 11, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova Lokacija: Beograd - Vinca Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pa Burgman je to, kako god da sastavis on ide 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jul 11, 2017 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanns 193 Napisano Jul 16, 2017 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs1200lc Prijavi odgovor kao problematičan Burgise veliki pozdrav.Od danas sam postao vlasnik Burgmana 400,prvi utisci odlicni.Svaki savet vas iskusnijih je dobro dosao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Jul 17, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao medj nas,da te lepo sluzi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1246 Napisano Jul 17, 2017 BJB Maxi scooter club, 1673 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Poz "komsija!" Dobro dosao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SALE_CA 440 Napisano Jul 17, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 380 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan @Niko Imao sam slican problem na Atlanticu, naime kad dignem motor na stender tocak se vrtaeo, a kad ga spustim imao sam neke cudne vibracije...gledaj sta i kako i problem je bio u kvacilu i istegnutoj opruzi koja je zamenjena i to je to. Posle toga sve je radila kao sat nit vibracija nit okretanja tocka! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanns 193 Napisano Jul 17, 2017 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs1200lc Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na dobro doslici,sad par pitanja:za zamenu zadnjih plocica jel mora da se skida tocak ili kljesta mogu da se izvade kroz tocak,jel normalno da gornje plocice budu tanje od donjih tj metalni deo plocica,koje ulje da sipam po vasem dosadasnjem iskustvu,hocu da uradim servis pa svasta nesto me zanima,treba mi osigurac prednjih plocica ako neko ima da proda i retrovizore one niklovane,jel ima neko da proda polovnu gumu za karb a da je dobra moja ispucala a nova mi je bezobrazno skupa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Jul 17, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Nemora tocak ali je pozeljno auspuh ,da bi ti bilo lakse.to sto je deblji metalni deo zavisi od proizvodjaca plocica. Nisi napisao koje je godiste bugi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niko 1396 Napisano Jul 17, 2017 Zainteresovan, 491 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: A Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Sale upravo je to bio problem,ne jedna nego sve opruge su bile spale sa feroda i novo kvacilo je bilo neminovno jer su mesta gde se kace opruge bila izlomljena,i pored toga sa burgmanom sam presao jos 40 km do kuce,sem toga vukao je normalno svo vreme a od kvacila je ostalo samo ovo nakon otvaranja,pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanns 193 Napisano Jul 18, 2017 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs1200lc Prijavi odgovor kao problematičan 2002 god Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2092 Napisano Jul 18, 2017 Skuteras, 3707 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, Niko said: Hvala Sale upravo je to bio problem,ne jedna nego sve opruge su bile spale sa feroda i novo kvacilo je bilo neminovno jer su mesta gde se kace opruge bila izlomljena,i pored toga sa burgmanom sam presao jos 40 km do kuce,sem toga vukao je normalno svo vreme a od kvacila je ostalo samo ovo nakon otvaranja,pozdrav Vidi sad da proveris dobro u kakvom ti je stanju zvono kvacila. Da ne stavis bezveze novo kvacilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...