Jump to content

Moto Zajednica

Niko

Članovi
  • Broj tema i poruka

    487
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Valjevo
  • Motocikl
    A

Poslednji posetioci profila

2248 profile views

Niko's Achievements

Zainteresovan

Zainteresovan (3/6)

1,3k

Reputacija u zajednici

  1. Niko

    Honda DCT menjač

    Najskuplji aku sto sam nasao je 250e,al i onaj od 70 odlicno radi vec 2 godine,samo ga stavis na zimski rezim i na prolece gas,nije to gs da pati kad mu je slaba baterija
  2. Niko

    Honda DCT menjač

    Navikao sam se drugi dan na dct i tu problema nema,jedna radnja manje=uzivanje u vožnji veće.Sad jednom rukom vozim,drugom mažem burek,nego nikako ne mogu da se nadjem u tim modovima a da ne koristim ponekad prebacivanje na tasterima,ili mi razvuce previse jednu brzinu ili brzo prebaci u visu a nisam hteo.Ostalo je da testiram s3,za sada grad=urban i d mod mi je top,za van s2 i tour.Mozda treba da se odradi sinhronizacija dct menjaca,negde sam naleteo na to ali ne mogu naci sad.Uglavnom i vecinu vremena dct razmislja korak napred i voznja je dosta opustenija,dok honda vec ga menja sa nekim novim koliko sam nacuo.
  3. Uzeo sam u bmw faba u de za 230e
  4. Nosim je upravo,odlicna kaciga,sve je top a pogledaj i recenzije,jedna od najtisih na trzistu,samo oblik da odgovara.
  5. Nas novostečeni je priznat u eu ali pod posebnim uslovima,kasno ste se setili,i pet puta skuplje je,ali to je neka druga tema. Prosto,ako vozis za naseg nema problema,ako hoćeš za stranu firmu ima rešenja sa našim cpc,ali najbolje polagati negde u zemljama eu na nasem jeziku i pod povoljnijim uslovima.Cena slusanja modula za produzenje je ista skoro svugde osim sto znam da na zapadu firme to placaju i organizuju,ne ide preko dzepa radnika.
  6. Ako hoces da vozis u eu onda mozes kod da polozis u eu,jeftinije i traje krace.
  7. Honda Africa twin adv sport 1100 dct 2021
  8. Baci pogled na salomon goretex,dosta su udobnije od adidasa i vodootporne.
  9. E neka si mi rekao, prvo to nije tema ovde a drugo trenutno zbog posla učim tri jezika pa greške su neminovne, jesi li sad srećan i sit kada si morao da izneseš svoju konstataciju koja nema veze sa temom, ali dobro, treba sve uvrede čitati izmedju redova jer imaju skrivena značenja, idemo dalje, svako dobro.
  10. Sve je to sjajno i top masina ali po koju cenu za kupca i sam sam posao da ga probam i rezervisem ali kada sam uporedio i sve stavio na papir uz jos desetak pametnijih glava od mene od kojih pola voze zadnje serije gsa isti dan sam pazario japanca,toliko slicnosti sa njima sa ovom zadnjom serijom a za skoro duplo veci novac.Ovo tek treba da se razradi i da pokaze da su malo mislili i da sacuvaju novcanik kupcu al mislim da taj film se nece prikazati ni sa ovim modelom. Mogu roman da napisem o tome jer sam zadnjih meseci posvetio se kupovini 2 tocka ponovo i izigravao novinara i psihologa pred mnogim znanim i neznanim glavama na zapadnoj hemisferi gde sam pruzio i novome sansu da mi se obrati ali spram kilometraze koju planiram da pravim nije to jednostavno bio motor za mene.To jeste top makina ali za ljude koji prave do 2-3 hiljade godisnje,za vise nije isplativo,i strani oglasi govore tome da je krš modela starih od 5 do 10 godina sa 20k na satu.
  11. I zadnja a pogotovu prednja uz telelever moraju ublaze snagu boksera na putu,da motor bude sto stabilniji kad bubrezi zapevaju na njemu,zato je tu telelever da to sve ide sto linearnije i manje trzavica za vozaca.
  12. Marketing je cudo i mislim da je bmw masina za uzimanje para,sam sebe sam ubedjivao da nije to a imam priliku da vozim uglavnom nove modele i da razgovaram sa vlasnicima istih.Ovde na zapadu pun kufer oglasa od 2013 do 2018 1200/1250 sa 20k na satu,u startu sam bio sumnjicav zasto ali onda u razgovoru sa vlasnicima dodjoh do nekog šturog zakljucka da je putovanje ovim motorom skoro pa puta 2 skuplje nego drugim jer se servisi rade tamo gde je bmw rekao,tamo gde je sat vremena ovlascenog mehanicara 150e i da su ovako male kilometraze nakon skoro decenije rezultat toga da ljudi nisu gazili kilometre vec periodicne vikend voznje i retko koji godisnji od desetak dana na njima. Jednostavno je motor prestiz ego sta vec a to ima svoju cenu.I sam sam poleteo za novog gsa ali posle meseci sagledavanja celokupne price mislim da ce me ipak japanac odvesti dalje i sa vecim smeskom na licu.I dalje mislim da je bmw odlican motor ali po koju cenu za korisnika.
  13. Bmw je svojim modelom 1300 izasao iz okvira gs serije poznate po svojim gabaritima i sve vise je sad nalik afrikama i tenerama,ustrojen i univerzalan.Nadam se da su se sa ovim modelom opametili kao sto japanci rade vec godinama sa turing/enduro serijom,samo jos da malo olaksaju kupce da ne mora za svaku gresku svakih nekoliko godina u njegovu tvornicu na zamenu i sisanje para.
  14. Imao sam veoma losa iskustva sa njima pre nekoliko godina i pridruzujem se savetu,mene je to druzenje kostalo oko 500e.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja